|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Rejty
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 11:22 17. Mar 2009 |
|
|
Myslel sem drowy, duergary a svirfnebliny. Koboldi mají svojí vesnici. Můžeš tam dělat NPC na creep. 
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 11:27 17. Mar 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Arsen wrote: Daanri : Tak by mohlo bejt něco ve stylu, že může bejt postava jak na povrchu tak i v podtemnu, ale nesmí z toho podtemna vycházet na povrch, nebo něco takového. ... a nesmí se stýkat s nikým, kdo by hranici podtemna a povrchu měl v úmyslu překročit, že. 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Arsen
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 11:28 17. Mar 2009 |
|
|
Rejty wrote: Koboldi mají svojí vesnici. Můžeš tam dělat NPC na creep.  Tím pádem by na mě ty NPC měly bejt přátelský a ve všem a všude a vždycky mi pomáhat 
_________________ "Pak by te mohlo neco zabit a nemuselo by mit ani nahozene stinove zabiti..." "Tady nešlo o zabijeni někoho v AFK - jak jinak chceš napsat že ho chceš omráčit, vezmeš ho zbraní po hlave (zabiješ) "
|
|
Top |
|
Arsen
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 11:29 17. Mar 2009 |
|
|
kucik wrote: Arsen wrote: Daanri : Tak by mohlo bejt něco ve stylu, že může bejt postava jak na povrchu tak i v podtemnu, ale nesmí z toho podtemna vycházet na povrch, nebo něco takového. ... a nesmí se stýkat s nikým, kdo by hranici podtemna a povrchu měl v úmyslu překročit, že.  Takovýhle detaily se musej doladit za chodu, žejo. 
_________________ "Pak by te mohlo neco zabit a nemuselo by mit ani nahozene stinove zabiti..." "Tady nešlo o zabijeni někoho v AFK - jak jinak chceš napsat že ho chceš omráčit, vezmeš ho zbraní po hlave (zabiješ) "
|
|
Top |
|
--Bragner--
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 12:00 17. Mar 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
Pokad by ale postava nesměla vycházet na povrch tak by to bylo o ničem podle mne. To já se právě nejvíce těším až budu moci vkročit na povrch, až lehce zesílím a půjdu tam a někoho přepadnu, bud dostanu na hubu nebo ne, to už je ve hvězdách 
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 12:03 17. Mar 2009 |
|
|
Ty omezení hraní chápu, ale myslím, že časem jejich důležitost ustoupí, jak se hráči budou obeznamovat se světem. Až budu hrát za X-tou postavu, budu už vědět kde co je, to se nedá nic dělat. Konečně, po světě běhaj nejmíň dvě postavy, který znaj jak podtemno tak povrch a nikomu to nevadí. Čili to kdo může hrát dvě postavy, jednu na povrchu a jednu dole, může celkem snadno povolit DM na základě svý znalosti dotyčného hráče a předpokladu, že to nezneužije. a pokud jo a přijde se na to, DM prostě udělí nějakej postih, smaže postavy/postavy atd. Nemyslim, že by to byl závažnej problém, při rozumnym přístupu, samozřejmě. A stim městem dole bych byl vážně pro něco menšího (postav tam neni víc než 20, pokud dobře počítám), s centrem kde se můžou potkávat na neutrální půdě, nějaký ploščadi uprostřed. kolem můžou bejt čtvrti jednotlivejch ras.... no sem zvědavej na to rejtyho řešení (škoda že ho neuvidim  )
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 12:12 17. Mar 2009 |
|
|
Ono ked hras v podtemne neznamena to ze nemozes hrat nikdy na povrchu a zas naopak, v tom pravidle ide hlavne o to aby niekto nehral sucasne 2 postavy, z toho jednu v podtemne a druhu na povrchu. S kludom ked niekto necha zomriet svoju postavu na povrchu definitivne a rozhodne sa ist hrat do podtemna a zas naopak, ten co hra v podtemne a necha zomriet svoju postavu v podtemne a pojde hrat na povrch, tak v tom myslim az taky problem nebude.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 12:28 17. Mar 2009 |
|
|
Já chápu co myslíš, ale ten důvod kterej uvádíš spáchá jen hráč prase. netvrdim, že nejsou, ale daj se během času celkem snadno vyeliminovat. Když jsem hrál na EfU, šel jsem jednou do dungu s partou jinejch PC, který jsem neznal. Uprostřed dungu zničehonic zastavili a začali výst divný řeči jako že jim mam dát všechny věci a tak. Dostali jsme se do konfliktu, kde moji postavu zabili a okradli. Možná si řekneš, co je na tom? No hodně, protože pravidla EfU takové jednání explicitně zakazují (CvC v questových lokacích, CvC čistě pro loot), navíc na mne zatočili bez vyhlášení dislike a ještě jako perličku mne předtím požádali abych hlídal že se musí restnout  netušil jsem že na mně. Kdyby mě napadlo co maj za lubem, prostě bych jim odešel, téměř kdykoli, ale fakt jsem netušil, že takhle flagrantně a několikanásobně poruší pravidla. Později jsem si uvědomil, že v tom byl asi i nějakej cheating, protože například věděli, jakého mám boha, což jako PC nemají jak zjistit. No a tak jsem je nahlásil DM a tens nimi udělal velmi krátký proces, postavy se smazaly, hráči vyfásli dočasný )a možná i trvalý, jeslti jim fakt přišli na cheating) ban a už nikdy jsem je nepotkal. prostě, i nejhorších kreatur se dá zbavit a i když trocha smutku zůstane, člověk to rozchodí.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Arsen
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 12:34 17. Mar 2009 |
|
|
--Bragner-- wrote: Pokad by ale postava nesměla vycházet na povrch tak by to bylo o ničem podle mne. To já se právě nejvíce těším až budu moci vkročit na povrch, až lehce zesílím a půjdu tam a někoho přepadnu, bud dostanu na hubu nebo ne, to už je ve hvězdách  Já to myslel tak, když by někdo měl postavu jak na povrchu tak i v podtemnu tak by s tou v podtemnu nesměl vycházet, ale je fakt, že je to takový divný ,)
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 12:57 17. Mar 2009 |
|
|
DenGrasse wrote: ... Chmm, mno pro mě jsou takový pravidla dost těžko představitelný. Tady bych ti řekl, že jseš naivka, když jdeš s někym koho neznáš na nebezpečný místo.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 13:18 17. Mar 2009 |
|
|
Jo, já to chápu, tam ten svět funguje trochu jinak a pokud bys nešel s někým koho neznáš, nešel bys skoro vůbec. Ale tydle pravidla jsou tam hlavně z technickejch důvodů, prostě jsou tam questový lokace, který musej bejt dostupný všem a když se v nich děje CvC, jsou blokovaný pro ostatní (takže pravidlo serveru je, že musíš z lokace vypadnout a svuj spor si řešit venku). Klidně mě mohli zabít v přístupový lokaci, tam by nikdo neřek ani popel. Ale útok bez dislike je porušením pravidel na všech serverech, co znám. Nicméně, neni důležitý co se tam stalo, nebo jaký tam platí pravilda. EfU má svý pravidla a Thalie jiný, to je jasný. Chtěl jsem jen poukázat na to, že porušovači pravidel se vždycky najdou, ale není třeba kvůli nim přijímat drastická opatření postihující všechny, mnohem lepší je drasticky postihnout ty porušovače.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 13:23 17. Mar 2009 |
|
|
Jenže některý porušení se těžko určujou a ještě hůř prokazujou. Proto je lepší jim předcházet. Navíc jak se říká ,,Příležitost dělá zloděje."
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 13:32 17. Mar 2009 |
|
|
To máš sice pravdu, ale zrovna ten popisovaný druh to není.. pokud se někdo relogne za jinou postavu a o pár minut později něco spáchá, určitě si toho někdo všimne... nemluvě o přítomných DM ve hře.
Příležitost být zlodějem, vrahem atd. máme všichni dnes a denně. je jen na nás jestli jí využijeme. Nemůžeš to takhle zdůvodňovat, pokud se nejedná o něco zvlášť důležitého (nenahraditelné věci atd.). Tohle je, přese všechno, jen hra.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 15:26 17. Mar 2009 |
|
|
no, pravidla by neměly předcházet stupiditě, sorry ale šel bys v reálu někam s tlupou neznámejch a viditelně ozbrojenejch lidí ? tohle je přesně to chování, který já bych bonifikoval, to je nejlepší protiplyšácký opatření, znal sem hráče, který tohle hráli a uhráli (sám sem na to moc měkkej) a vážim si jich hrát SOUČASNĚ postavu v podtemnu i nahoře je zakázaný a doufám, že to tak zůstane
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
Arsen
|
Post subject: Re: Podtemno Posted: 15:41 17. Mar 2009 |
|
|
photter wrote: no, pravidla by neměly předcházet stupiditě, sorry ale šel bys v reálu někam s tlupou neznámejch a viditelně ozbrojenejch lidí ? Přirovnávní k realitě mi vždycky přijde zcestný. To můžeš vymyslet na každou prkotinu něco takovýho.
|
|
Top |
|