|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kucik
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 10:37 17. Mar 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
photter wrote: ... Inis tu už jedna byla 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 11:55 17. Mar 2009 |
|
|
photter wrote: co třeba to hrát jako pomalu chápajícího blbce(blbku), s výbornou pamětí, co si horko a těžko vpraví do hlavy nějaký jednoduchý poučky, dogmata a schémata chování, který pak skálopevně používá v naprosto nevhodnejch přiležitostech a kontextech ? uhraješ to ? nevím, jestli je zrovna tohle to pravé, paměť souvisí spíš s tou inteligencí.... čili ještě navíc bez paměti jak jsem psal výš, tahle kombinace je spíš o intuitivním chápání a porozumění vztahům (přírody, lidí) než učení se.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 12:04 17. Mar 2009 |
|
|
DenGrasse wrote: nevím, jestli je zrovna tohle to pravé, paměť souvisí spíš s tou inteligencí.... čili ještě navíc bez paměti jak jsem psal výš, tahle kombinace je spíš o intuitivním chápání a porozumění vztahům (přírody, lidí) než učení se. To je věc názoru. Podle mě právě pamět s inteligencí nesouvisí. Aspoň tak, jak je inteligence obecně prezentovaná nemá s pamětí nic společnýho, ikdyž výborná paměť může částečně suplovat inteligenci a naopak. To si můžeš pamatovat třeba ze studentských let 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 12:08 17. Mar 2009 |
|
|
zaměňuješ inteligenci se schopností improvizace studentský léta právě zažívám a většinu zkoušek skládám přes charisma  a občas wisdom, pač sem blbej jak pučtok apamatuju si taky úplný prd.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 12:19 17. Mar 2009 |
|
|
Schopnost improvizace je použití zkušeností (wis) za pomoci inteligence. V závislosti na oboru se pak dá samozřejmě ještě mluvit o obratnosti atp, ale to už je trohcu mimo.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 12:34 17. Mar 2009 |
|
|
No, bez ohledu na to jak je to v reálu si myslím, že DnD to chápe přesně jak jsem popsal. Kněží radí lidem jak řešit obtížné stiuace, nasluchají a vedou je k rozvaze a víře, druidi rozmlouuvajís e stromy atd. (to jsou právě ti hi WIS a low INT, zatímco mágové bádají a ztrácejí poznámky 
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 12:58 17. Mar 2009 |
|
|
Vždyť to sedí.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 15:19 17. Mar 2009 |
|
|
kucik wrote: photter wrote: ... Inis tu už jedna byla  neser, ta měla 10 nebo dokonce 12 a moudrost 8, zato charismy na rozdávání 
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|