|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Jachym
|
Post subject: Hraničář Posted: 23:12 29. Mar 2009 |
|
|
Dnes jsem měl ve hře i mimo hru několik zajimavých diskusí a prekvapilo mne , že ne asi každý ví co je to hraničář - rangers . Má to něco společneho s hranicí ano, ale není to hranice mezi životem a smrtí , či hranice chudoby a dokonce se nejedná ani o hranici mezi státy. Hraničář není pohraničník a dokonce ani psohlavec. Myslí se hranice mezi civilizací a divočinou. Mnohdy dříve i nekolk set kilometrů širokou a tisíc kilometrů dlouhou, jako např v 17 a 18 století v Americe. Hraničáři byli lidé kteří uměli přírodu využívat k tomu aby v ní přežili, přírodě tak porozuměli a sladili se s ní aby se mohli v přírodě skrýt. Uměli stopovat i když samy stopy nenechávali atd. Hraničář rozhodně nebyl žádný Greenspace. Zvířata zabíjel pro maso a kožešinu, lovit uměl skvěle ,stejně tak se pohybovat rychle v přírodě. V NWN je ranger outseider nic moc nevyniká. Někde na jiném serveru mu umožnili alespoň stopovat - dobrý nápad.
_________________ Menhiri Dierta
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 23:32 29. Mar 2009 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
hraničář podle mě v nwn vůbec neni slabej a stopovot RP můžeš určitě.Rozhodně s nim můžeš vymyslet spousty RP a i vlastní Q 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 07:10 30. Mar 2009 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
já hraničáře v Q vždy použival ke stopování stačí napsat: Hraničář: *klekne si a dívá se kam vedou stopy* DM: *podle stop vidíš že tudy probíhal nějaký hromotluk........*
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 09:26 30. Mar 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Stopování je fajn, ale muselo by systémově fungovat, jako stopování a ne jako ,,prozkoumej lokaci". Systémově je ale docela těžký, udělat dobře stopování.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 15:59 30. Mar 2009 |
|
Joined: 13:38 17. Apr 2008 Posts: 520 Location: Slovensko, Nitra
|
kucik wrote: Stopování je fajn, ale muselo by systémově fungovat, jako stopování a ne jako ,,prozkoumej lokaci". Systémově je ale docela těžký, udělat dobře stopování. Neviem si to predstavit ale bolo by to fajn,keby to na thalii mame
_________________ Sinta
http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 16:08 30. Mar 2009 |
|
|
Mám nějaký představy, jak by to mohlo fungovat, ale napřed se musí vyřešit zátěž serveru.
Můžem řešit, co by asi tak stopování mělo umět. Moje představa je, že hraničář byl schopnej zjistit, kdo v lokaci byl a jak je to zhruba dlouho a co zvláštního se v lokaci stalo. Například zabití posvátného bílého papouška.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 16:16 30. Mar 2009 |
|
|
ještě bych přidal kterým směrem šel (pokud by to bylo možné)
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 16:19 30. Mar 2009 |
|
|
Já bych ještě chtěl určit číslo bot.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 16:23 30. Mar 2009 |
|
|
Jo, myslel jsem to tak, kudy přišli a kudy odešli.
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 16:31 30. Mar 2009 |
|
|
Rejty wrote: Já bych ještě chtěl určit číslo bot. No pokud narážíš na ten směr tak: Myslím že kterým směrem šel by bylo naprosto v pořádku, protože to pozná aji obyčejný člověk (jenomže má problém tu stopu najít).
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 16:35 30. Mar 2009 |
|
Joined: 13:38 17. Apr 2008 Posts: 520 Location: Slovensko, Nitra
|
Tretas wrote: Rejty wrote: Já bych ještě chtěl určit číslo bot. No pokud narážíš na ten směr tak: Myslím že kterým směrem šel by bylo naprosto v pořádku, protože to pozná aji obyčejný člověk (jenomže má problém tu stopu najít). No a tymto bodom sa dostavame k tomu, ze by nebolo take lahke hocikoho vystopovat. Takeho pulcika zlodeja asi tazko a taktiez druida je tazko vystopovat pokial sa nemylim mimochodom...platilo by to aj pre druidov to stopovanie?
_________________ Sinta
http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 16:36 30. Mar 2009 |
|
|
podle mě pro druida ne... druid je ochránce přírody a ne stopař
hm... ty stopy třeba pulčík zloděj to je pravda no, jedině to dát podle obratnosti, ale to si neumím představit to skriptování
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 16:43 30. Mar 2009 |
|
|
Rozhodně by se to muselo navázat na nějaký skill a možná i přidat skilly další. Nad tim je taky potřeba se zamyslet. Zjištění čísla bot je samozřejmost, to pozná každej trouba 
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 16:44 30. Mar 2009 |
|
|
Nevymejšlíte hovadiny? Stopování je stejně využitelný akorát v DM Q. Neříkejte mi, že na cestě, kterou denně projde desítky lidí NPC a proběhne X zvířat zjistíte, že tudy šel půlork deset kroků vlevo a pak udělal čelem vzad. Pro rozumbrady: Když chcete nějakou hovadinku tohohle typu, tak si jí naskriptujte a pokud to bude rozumný, tak není problém to přidat. Ale myslím, že máme důležitější věci na prác. Mimo jiné, nechce někdo pomoci v toolu místo toho rozumbradování? 
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 16:48 30. Mar 2009 |
|
|
*rozhlíží se* hlavně se nehlaste všeci!!!  jinak to diskutování vymyslel kucik, on tu psal že tady mužem diskutovat co by mělo ve stopování být 
|
|
Top |
|