|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Lord_Berserk
|
Post subject: Damage zbraně Posted: 08:03 06. Aug 2007 |
|
|
Nedávno mi vrtalo hlavou co je vlastně u zbraně lepčí... 1k10 nebo 2k6 nebo 1k8, pravidla Doupěte už sem zapomněl takže je tu někdo kdo ví co to přesně znamená a co je lepčí ???
A estě mam jeden palcát ze skřetího oblejhání - Drtič lebek... daj se takový zbraně najít i normálně v težkejch Dungeonech nebo je to jenom Questová hračka 
_________________ ...VIKINGS are back...your agony begins !!!  No...You'll never make a Berserk... Berserker's Party Erik The Viking
|
|
Top |
|
resurrection
|
Post subject: Posted: 08:40 06. Aug 2007 |
|
|
1k10 = Jeden hod desetistěnnou kostkou. Rozsah 1-10
2k6 = Dva hody šestistěnou kostkou. Rozsah 2-12
1k8 = Jeden hod osmistěnou kostkou. Rozsah 1-8
Neni to z Doupěte ale z Dungeons and Dragons 3e... docela rozdíl
Ohledně toho drtiče to ti asi nepovim. Jsou v podstatě dvě možnosti nastavení světa. Buďto se dá v podstatě všechno koupit v krámu a pak se z lootu dají najít docela artefakty (příklad třeba Arkhalia 1). Nebo se dají koupit pouze základní věci (+1, někdy i +2) a ostatní už jsou jenom z lootu a hlavně z craftu. Můj tip je že Thalie je ten druhej typ...
(ještě sem chtěl něco napsat o tom k čemu to vede, ale nechci začínat mánii určitých povolání)
EDIT: Jeste k tem hodum, v originale je to 1d10, 1d12, 1d8. To d = die = hod. Jo, 'die' je i zemrit, ale v tomhle pripade je to hod 
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Posted: 09:14 06. Aug 2007 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
ten Drtič lebek a tak je vzácnost, v lootu nejspíš nenajdeš, jedině za Q nebo když najdeš speciální recepet ale to už sem dlouho neviděl tak nevim jestli vůbec funguje
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
566344
|
Post subject: Posted: 09:28 06. Aug 2007 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Krata wrote: ten Drtič lebek a tak je vzácnost, v lootu nejspíš nenajdeš, jedině za Q nebo když najdeš speciální recepet ale to už sem dlouho neviděl tak nevim jestli vůbec funguje Par tydnu zpet jsem videl specialni recept na cosi...
Otazkou je, zda - a jak - funguje.
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Posted: 09:46 06. Aug 2007 |
|
|
Veci sa daju zohnat +1 az +3...pricom v obchode sa daju kupit veci +1 a +2, pricom +3 veci sa daju najst len v silnejsich dungoch...veci +4 a vyssie, ktore sa najdu su zakazane, musia sa hlasit DM na vymenu.
Okrem toho sa daju najst rozne kamene a soketove zbrane, ktore sa daju tymito kamenmi vylepsit a tak zostrojit vcelku pekne zbrane a brnenia.
V loote sa daju najst specialne recepty na rozne silne zbrane, recepty by mali byt funkcne a treba na ne rozne trofeje. Jediny problem je, ze nie su zatim hotove dielne na tieto artefakty ak sa nemylim.
Co sa tyka toho Drticu lebiek, tak je to artefakt z Q. V Q sa daju od DM ziskat rozne skvele veci a dalo by sa povedat lepsie ako niekde z lootu pripadne kupit. Preto si treba kazdu Q vec vazit, pretoze urcite nikde nieco podobne nenajdete.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
566344
|
Post subject: Posted: 10:19 06. Aug 2007 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Daanri wrote: V loote sa daju najst specialne recepty na rozne silne zbrane, recepty by mali byt funkcne a treba na ne rozne trofeje. Jediny problem je, ze nie su zatim hotove dielne na tieto artefakty ak sa nemylim. Hnedle otazka: predpokladam, ze ten recetp pri vyrobe zmizi, ze? Co se ale stane pri neuspesne vyrobe? Urcite zmizi vsechny/cast surovni, ale recept zmizi take?
|
|
Top |
|
566344
|
Post subject: Posted: 10:24 06. Aug 2007 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Daanri wrote: Okrem toho sa daju najst rozne kamene a soketove zbrane, ktore sa daju tymito kamenmi vylepsit a tak zostrojit vcelku pekne zbrane a brnenia. Co jsem videl v "nwn realu thalie", tak slovni spojeni "vcelku pekne zbrane" nevystihuji status veci. Zbran s permanentnim keenem, vicedruhy elementarniho dmg... To odpovida spise artefaktu/reliku jak "nejake socketove veci". Daanri wrote: Co sa tyka toho Drticu lebiek, tak je to artefakt z Q. V Q sa daju od DM ziskat rozne skvele veci a dalo by sa povedat lepsie ako niekde z lootu pripadne kupit. Preto si treba kazdu Q vec vazit, pretoze urcite nikde nieco podobne nenajdete. Nemohu si odpustit pripominku, prosim, nebrat jako pokus o flame...  U odmen za Q by meli DM hoooodne dobre vedet co davaji. Nektere veci jsou jasne od pohledu (perm. haste), ale i jine, na prvni pohled "k nicemu" vecicky jsou neskutecne silne (typicky trebas imunita na mysl a pod).
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Posted: 10:37 06. Aug 2007 |
|
|
S tym receptom ti bohuzial nepoviem ako to je pri vyrobe ci zmizne ci zostane pri neuspechu...
No ano mas pravdu s tymi soketmi sa daju zostrojit vazne velmi ucinne zbrane, ale najst patricne kamene je vcelku narocne (aspon by teda malo byt).
Niektore veci ako permanentny haste a uplne imunity su zakazane aj v Q, take veci sa do sveta urcite nepustaju a ak su tak by to mala byt chyba. Vacsinou sa jedna o zaujimave predmety s roznymi vlasnostami a velakrat aj nevyhodami vyvazujucimi tieto skvele vlasnosti. Takisto sila predmetu je zavysla od narocnosti, dlzky Q a od lvl postav, ktore sa Q ucastnia
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
jaara
|
Post subject: Posted: 12:45 06. Aug 2007 |
|
|
Daanri wrote: S tym receptom ti bohuzial nepoviem ako to je pri vyrobe ci zmizne ci zostane pri neuspechu... Myslim, ze pri neuspechu recept zustava. Daanri wrote: No ano mas pravdu s tymi soketmi sa daju zostrojit vazne velmi ucinne zbrane, ale najst patricne kamene je vcelku narocne (aspon by teda malo byt). Nejhorsi je najit patricnou zbran 
Top |
|
jaara
|
Post subject: Re: Damage zbraně Posted: 12:48 06. Aug 2007 |
|
|
Lord_Berserk wrote: Nedávno mi vrtalo hlavou co je vlastně u zbraně lepčí... 1k10 nebo 2k6 nebo 1k8, pravidla Doupěte už sem zapomněl takže je tu někdo kdo ví co to přesně znamená a co je lepčí ???  Dulezite je nejen rozsah, ale i rozlozeni pravdepodobnosti hodu. Kuprikladu 1d12 (d=dice=kostka,v originalu) -pravdepodobnost stejna pro vsechny hody- je neco jineho nez 2d6 -nejvyssi pravdepodobnost ma hod 6 a nejnizsi 2 a 12-.
Top |
|
566344
|
Post subject: Re: Damage zbraně Posted: 13:19 06. Aug 2007 |
|
 |
Měšťan |
|
|
jaara wrote: ... 2d6 -nejvyssi pravdepodobnost ma hod 6 a nejnizsi 2 a 12-. Ja vim ze jsem stoura - ale rekl bych ze nejvyssi pravdepodobnost pro 2d6 nema hodnota 6, ale sedm.
edit: To s tim "myslim ze recept pri neuspechu zustava" asi vice neupresnis, ze?
|
|
Top |
|
jaara
|
Post subject: Re: Damage zbraně Posted: 14:06 06. Aug 2007 |
|
|
566344 wrote: jaara wrote: ... 2d6 -nejvyssi pravdepodobnost ma hod 6 a nejnizsi 2 a 12-. Ja vim ze jsem stoura - ale rekl bych ze nejvyssi pravdepodobnost pro 2d6 nema hodnota 6, ale sedm.  Rejpale  , ale mas pravdu, 16,6%.
Top |
|
photter
|
Post subject: Posted: 14:29 06. Aug 2007 |
|
|
to ovšem platí ve světě exaktních věd, ve světě zlomyslný a poťouchlý bioware kostky je tomu úplně jinak, že... 
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
566344
|
Post subject: Posted: 14:33 06. Aug 2007 |
|
 |
Měšťan |
|
|
photter wrote: to ovšem platí ve světě exaktních věd, ve světě zlomyslný a poťouchlý bioware kostky je tomu úplně jinak, že...  Ve svete "nahoda od fmy Bioware" plati dmg tak, aby tva postava dostala prave takovy zasah, aby (zvidavy ctenar si patricnou odpoved vybere z nastinenych moznosti sam):
1) se ji prerusilo sesilani kouzla
2) byla zmrzacena
3) byla zasazena zakernym uderem, jez ji posle svijejici se v krecich k zemi
4) prave o 1 hp se dostala pod mez vyrazeni
5) pri zapocitani kritickeho multiplikatoru byla jednou ranou poslana pod kyticky...
to Jaara: Jo, jsem rejpal, a ve hre jeste vetsi jak na foru.  Kazdopadne diky za oceneni. 
|
|
Top |
|
Lord_Berserk
|
Post subject: Dotaz no.2 Posted: 14:38 06. Aug 2007 |
|
|
dobra takze jak to je presne ??? ...je lepci hodit co nejvic nebo co nejmensi cislo nebo to zalezi na situaci ?
mam vtom bordel nak sem ty pravidla hazeni nestudoval
a este jedna vec k tem sutrakum jak se daj vlozit do socketu... nachazim maly kamen - ohne,charisma,chladu atd. - existujou i stredni a velky kamen cehosi ??? a sou ve hre nekde naky runy nebo sem si to zas vymyslel
konec mejch dotazu....zvodpovezte jinac si vas Drtic Lebek najde 
_________________ ...VIKINGS are back...your agony begins !!!  No...You'll never make a Berserk... Berserker's Party Erik The Viking
|
|
Top |
|