Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:02 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Máte zájem hrát v podtemnu?
Ano - hraju často. 21%  21%  [ 6 ]
Ano - hraju jen občas. 24%  24%  [ 7 ]
Ne. 55%  55%  [ 16 ]
Total votes : 29
Author Message
 Post subject: Re: Podtemno 2
PostPosted: 16:17 31. Mar 2009 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

To může začít tvrdit každej, že bez DM je to nehratelný. Proč by hráč v Podtemnu potřeboval DM a ten na povrchu ne?

Reply with quote  

PostPosted: 17:17 31. Mar 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

Krata wrote:
ted sem tě nepobral.. zatim všechny rodiny začínali trochu na dně, aby hráči měli co dělat a svoji slávu si udělali.. kdyby jste začínali jako bohatá a slavná rodina, to by už potom nebylo co dělat ne? :)

teď jsem tě zas nepobral já.. co to má společnýho s konceptem? herní koncept přece neni jen co jsme za drsoně a komu všemu nakopem zadek, nebo jo?

to co říkám dopředu, je, že jsem drowa nehrál zatím hlavně proto, že koncepce "jsme zlí krutí mučíme a terorizujeme a jsme nejlepší" mi prostě přijde nezajímavá (stejně jako jsme slabí a ubozí ale jednou budeme mocní, krutí, zlí... atd.).

Herním konceptem myslím nějakou zápletku, příběh atd. a nemusí to bejt zrovna rodina, klidně nějaká skupina vyvrhelů, sekta nebo cokoli netradičního a zajímavého, co vnese do hry nějakou šťávu. proto jsem se ptal na mocenské poměry v hag graru a novém podtemňáckém uspořádání, protože předpokládám, že už nyní nebude tal rigidně ortodoxní jako předtím...

a co se týče DM, DM není potřeba k běžné hře.a le je třeba k příběhu, takže pokud ho (je) příběh zaujme, jistě se bude angažovat, čímž se vracím na začátek - příběh jsme drsní, zlí atd. zaujme jen málokoho, nebo třeba jednou jo, ale po čtrnáctý už ne.

to je slov, to je slov... :roll:

Reply with quote  

PostPosted: 18:21 31. Mar 2009 
Bůh
 Profile

Asi oba mluvíme o něčem jinym a vzájemně jsme se nepochopili :D ..

Drow ale je takovej, namyšlená a zvrhlá rasa, mohlo by se vymyslet něco zajímavějšího ale držel bych se jejich chování.. tudiž drow si myslí že nikdo jinej nemá právo na život, všechno ostatní je odpad a hodí se leda pro využití nebo jako otrok :) (hodně zjednodušeně řečeno)

Další, když už se domlouváte.. co tam chcete hrát? Založit raodinu? Patřit už k nějaké existující? Možná by nebylo špatné dát zájemcum přístup na foru Podtemna a tam se domluvit.. taky v jakého boha věřit apod.

Dál, co ty subrasy? Pořád je Drow šlechtic a nešlechtic, udělá se jeden a to Drow?
Co ta hirearchie? držel bych se nápadu na srazu, že např. kněžka nebude automaticky autorita ale musí si je nejprve udělat (kdysi to bylo že 2.lvl kněžka peskovala 15-20 lvl bojovíky a čaroděje jenom proto, že to byla kněžka)

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 21:12 31. Mar 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
knezka vzdy bude peskovat bojovniky. tak to proste u drowu chodi. i kdyby to byl nejlepsi bojovnik sveta a ona zrovna vysla z uceni... to proste je drowi spolecenstvi. Kdyz by se to tak nehralo, tak to by RP u drowu nestalo za nic.. to je prste fakt, jako ze trpalsici sou vousati. najdes vyjimku, ale kazdej se tomu posmiva a nikdo ho nebere vazne. vetsinou je radsi sam osamelej berserkr, nez to trpet..

Reply with quote  

PostPosted: 21:26 31. Mar 2009 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

nomis_b wrote:
knezka vzdy bude peskovat bojovniky. tak to proste u drowu chodi. i kdyby to byl nejlepsi bojovnik sveta a ona zrovna vysla z uceni... to proste je drowi spolecenstvi.

Jenže to je právě kokotina a musí se upravit reálie...

Reply with quote  

PostPosted: 21:50 31. Mar 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

No fuuuuj Rejty jak sa to vyjadrujes :mrgreen:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 22:20 31. Mar 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

hm, takze to bude jen takovej slabej odvar drowstvi v tom pripade... aj tzrovna tohle na tom treba mel rad :mrgreen:

no ale nikdy nevyhovis vsem..

Reply with quote  

PostPosted: 22:26 31. Mar 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

Rejty wrote:
nomis_b wrote:
knezka vzdy bude peskovat bojovniky. tak to proste u drowu chodi. i kdyby to byl nejlepsi bojovnik sveta a ona zrovna vysla z uceni... to proste je drowi spolecenstvi.

Jenže to je právě kokotina a musí se upravit reálie...

to je přesně to o čem mluvím.
dosavadní setting drowů jak je prezentován je totiž setting drowů z forgotten realms, což by nemělo automaticky znamenat, že je to setting drowů z thalie...
a i když vezmeme v potaz, že kněžky třímají vládu, vládu vždy třímá jedna nejvyšší kněžka a její sluhové včetně mužů a v extrémním případě i oblíbených otroků mohou mít de facto větší moc a lepší postavení než jiná kněžka ze slabé rodiny, ačkoli oficiálně tomu je jinak... a krom toho to může bejt ještě úplně jinak...

nemyslím si, že by RP drowů nějak zásadně utrpělo změnou reálií nebo nevynucováním "charakteristických" rysů drowí povahy...

nomis_b wrote:
hm, takze to bude jen takovej slabej odvar drowstvi v tom pripade... aj tzrovna tohle na tom treba mel rad... no ale nikdy nevyhovis vsem..

nomisi, nikdo te nenuti měnit své zvyky u tvého drowa nebo vaší skupiny... jen si myslím, že se tak nemusí chovat všichni drowové všude a vždy...

Reply with quote  

PostPosted: 22:31 31. Mar 2009 
Měšťan
 Profile

Aha, takže vy si podtemno představujete tak, že tam běhá určitej počet drowů, duergarů a pár sub(pod) ras okolo a prostě všichni se musí zabíjet drowové nesnáší duergary, duergaři nesnáší drowy a drowové a duergaři všechno ostatní zabíjej na potkání, nebo přinejlepším budou brát nanejvíš jako nějakej mastnej flek ? Divíte se, že tam nikdo nehraje ? Představujete si koncept co může fungovat když tam bude hrát 100 lidí z toho třeba 50 drowů 30 duergaři a 20 ostatní, ale to vážně moc vycházet nebude. Nechápu co by bylo špatný na tom někde v reáliích, IC, kdekoliv officiálně třeba udělat nějakej "mír" v podtemnu. Když tam bude hrát víc lidí tak si časem můžete nějaký ty "drowský drsnáky" zahrát, ale teď to podle mě vážně cenu nemá. Vy na to všichni koukáte z hlediska, že všechno znáte, všude jste byli, ale zkuste se na to taky podívat z pohledu i byť hráče co třeba hrál rok na povrchu... "Založím si postavičku třeba kobolba...nojo, ale to nebudu mít s kým hrát a když už náhodou někoho potkám tak mě buď zabije a , nebo si zahraju hadr na jeho botách" hrozně zábavný viďte ? Nebo, když už si bude chtít přilepšit založím si duergara, nojo, ale stejně na mě drowové budou útočit a ostatní vyhejbat jen z principu" taky pěkný, nebo ,,nejlíp,, založím si drowa, nojo, ale to zase budu chodit jen s drowama, všichni ostatní mě napadat, "nutnost" rodiny....

Jo, je to třeba trochu přehnaný, ale nedalo mi to, když tu o těch drowech tak "pěkně" mluvíte

PS : Norrisi tady nejde o to vyhovět všem, tady jde o to, aby podtemno "žilo" a to zatím moc nevypadá.

Reply with quote  

PostPosted: 22:37 31. Mar 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

ja sem v podtemnu travil dost casu.. ja vim vo cem je rec. a oficialne je ted mezi duergarama a drowama mir, pokud vim. takze se nevrazdi navzajem... ale to je IC vec podtemna.

jinak sem pro to asi udelat jednodussi a pratelstejsi. jen bych nerad dosel k tomu, ze vsichni drowove pak budou plysaci jak rad rika Photter. :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 22:49 31. Mar 2009 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

nomis_b wrote:
jinak sem pro to asi udelat jednodussi a pratelstejsi. jen bych nerad dosel k tomu, ze vsichni drowove pak budou plysaci jak rad rika Photter. :wink:

A v čem bude plyšácký, že Podtemno bude spolupracovat? Myslíš, že by přežili, když by se mydlili navzájem? Proč z toho dělat tři frakce - duergaři X drowové X zbytek... Tam bude hrát max. 10 hráčů ve špicce, tak proč je dělit.

Reply with quote  

PostPosted: 23:04 31. Mar 2009 
Bůh
 Profile

Nechal bych mezi drowama a duergarama mír z vysokých míst.. ale nechal bych aby se ty dva národy nesnášeli... ale ted je větší dobro zničit povrch a pak teprve řešit spory mezi "vyvolenýma"

Otrok: jesli si založíš rasu kobold nebo skřet nebo půlogr tak budeš prostě otrok, nic nikdy nedosáhneš.. ale budeš postupovat v hirearchii otroků. že se můžeš stát osobnim strážcem kněžky nebo podobný věci, budeš váženej.. ale nikdy nebudeš velitel rodu nebo váženej šaman rodu, otrok aby se třeba stal mazlíčkem kněžky.. její nedotknutelnej bojovník/špeh/šaman blablabla.. a měl by nějakou úctu, kdyby ho nějakej bojovník zmlátil tak si ho vážená kněžka podá, tak by se mi to lbilo, každej by mohl dosáhnout pořádného místa, před tim třeba nešlechtic neměl pořádnou šanci bejt váženej... neměl šlechtickou krev, nikoho nezajímá, je to jen maso do mlínka

Kněžka: souhlasim s názorem že každej drow se musí vypracovat.. v knížce to funguje dobře, kněžka nejlepší, má kontakt s bohem a má moc a všichni se ji bojej.. ale herně, jde to udělat ale hráči kněžek pak jsou prostě autority a nikdo na ně nesmí šáhnout, herně by bylo lepší, kdyby kněžka byla vážená, jo má kontakt s bohem, ale jesli dělá blbosti.. tak proč by si ji ted mistr boje domu nepodal, řikáš mi že dělám věci války špatně? co o tom víš, chcípni krávo :D

Arsen: takhle to nechodí, dotedka to tak nějak bylo ale proto se to překopává, aby to bylo hratelné pro všechny.. ale to co si psal je hodně HODNĚ zostřené

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 07:45 01. Apr 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

já myslim, že sme se vo tom docela konstruktivně pobavili v hospodě a shodli se, že změna settingu podtemna je nutná, kvuli zábavnosti a dlouhodobější hratelnosti
základní myšlenky byly:
PC začínají jako nuly a ne na vysokejch postech
povolání cleric neznamená automaticky kněžka ve smyslu vládnoucí elita
šlechtic lvl 10+
kněžka ve smyslu vládnoucí elita lvl 20+
rodina PC drowů a klan PC duergarů nikdy nebudou mít takovou váhu, aby vehnali Hagol a Charaxss do konfliktu (to neznamená, že se se nemůžou někde pomordovat ale o vztahu říší nerozhodujou, na to sou moc malý hovna a pokud vládci naříděj, že se spolupracuje, tak budou spolupracovat i když se jim to třeba nebude líbit a budou u toho fest držkovat)
takže změny v tomto duchu můžete očekávat a klidně se už podle nich zařizovat, sepsání reálií a settingu holt chvilku trvá - pokud se toho někdo chcete ujmout a pomoct s tím, budem rádi

a kurva plyšárna jen přes mojí černou mrtvolu !!!!!!

Reply with quote  

PostPosted: 09:21 01. Apr 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

to zní zatraceně rozumně...
je to dobrý předpoklad, aby vnější konflikty (pobijeme se hromadně) byly převedeny do vnitřních (intriky, vraždy atd.) v rámci mocenských struktur (což tedy vyžaduje DM, aby na to NPC struktury nějak reagovaly).

na mrtvoly photterových postav nehleďme!!! :mrgreen:

EDIT: (prohlašuji na vlastní černohubou čest, že jsem se k tomu rozhodl ještě předtím, než mně Rejty zaúkoloval :mrgreen: , ale musel jsem mezitím na záchod :mrgreen: )
ten setting klidně udělám (resp. pokusím se), pokud mi Rejty napíše, jak je teda vyřešený to propojení měst a nakolik platí původní setting drowů
a hráči drowů, kteří mají nějaké RP výdobytky (ve smyslu znalostí) mi daj info co za termíny a společenské struktury používali oni (zachytil jsem pojmy jako faern, quelfaeruk atd.)

Last edited by DenGrasse on 09:52 01. Apr 2009, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 09:33 01. Apr 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Doporučuju víc číst, co druhej napsal a míň hádat, co asi mohl napsat.

Podtemno se musí změnit a nevidim jedinej důvod, proč se držet zaběhnutejch dogmat, která odněkud přišla a evidentně nefungují.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]