|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
monstera
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 13:57 17. Apr 2009 |
|
|
Krata wrote: Nomis: nene, to hráli i low lvl.. já když se logl poprvé tak to bylo úplně jiné RP než když se ted logne nováček, kdysy postavy kecali a vyráželi na dobrodružství a tak, ted jenom pobíhaj okolo a choděj na lov všeho, co se hýbe.. však i ted se najdou vyjímky, ale co jsou ted vyjímky byli kdysi všichni Hodně napomáhalo sezení kolem ohně v Ivory, kde teď ten nenažranej hosspodskej Krkovička postavil tu novou hospodu.
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 14:44 17. Apr 2009 |
|
|
monstera wrote: Hodně napomáhalo sezení kolem ohně v Ivory, kde teď ten nenažranej hosspodskej Krkovička postavil tu novou hospodu. No mozes tam sediet i teraz pekne na vonkajsej terase, nic sa natom nezmenilo.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 14:51 17. Apr 2009 |
|
|
Možná by stačilo ty hráče trochu popostrčit. Přijde mi, že na to kolik je tu DM se toho moc neděje. Dá se udělat dost akcí - turnaje ve všem možném, bály, bohoslužby, semináře v magické věži, svátky a slavnosti atd. Dají se vymyslet hromady soc. minikvestů - ožralý strážník ve službě se přimotá k partě dobrodruhů, starostovi se zatoulá pes, chasníkovi uteče manželka...A naopak - velký a složitý Q na etapy s velkým počtem účastníků - donutí hráče k vzájemné výměně informací, vyhledávání se a zjišťování co kdo ví. Stimul může být i časté vtělování za NPC - servírka se věnuje lidem v hospodě. A samozřejmě motivace pomocí odměn...
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 16:01 17. Apr 2009 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
HAHAHA těště se , naše eleslavná skupinka zase něco vymyslela a snad se to bude aj brzo realizovat 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 16:28 17. Apr 2009 |
|
Joined: 13:38 17. Apr 2008 Posts: 520 Location: Slovensko, Nitra
|
Miky wrote: Možná by stačilo ty hráče trochu popostrčit. Přijde mi, že na to kolik je tu DM se toho moc neděje. Dá se udělat dost akcí - turnaje ve všem možném, bály, bohoslužby, semináře v magické věži, svátky a slavnosti atd. Dají se vymyslet hromady soc. minikvestů - ožralý strážník ve službě se přimotá k partě dobrodruhů, starostovi se zatoulá pes, chasníkovi uteče manželka...A naopak - velký a složitý Q na etapy s velkým počtem účastníků - donutí hráče k vzájemné výměně informací, vyhledávání se a zjišťování co kdo ví. Stimul může být i časté vtělování za NPC - servírka se věnuje lidem v hospodě. A samozřejmě motivace pomocí odměn... Nechcem byt prilis pesimisticky ale musim. Sorry ale toto podla mna nezaberie. Hraci ktori maju radi rp hru proste hraju tak ako to maju radi a hraci ktori radi creepuju budu proste creepovat. Robit hromadne Q je o vytrvalosti,nieje to lahke preto ich nieje tak vela. Ked sa raz za polrok urobi nejaky turnaj alebo neviem...no mna osobne nelaka nic podobne ako bal ci seminar (tych mam dost v skole:) Su to sice zaujimave napady ale tak ci tak,podla mna, nikdy nezaucinkuju tak ako by sme boli radi keby zaucinkovali. Ja si myslim ze pre hraca je najvacsia motivacia (okrem toho vecneho creepovania,levelovania...) sebarealizácia. Vacsina hracov co pride do hry prvy krat chce mat rychlo postavu na vysokej urovni,chce mat mocne zbrane, drahu zbroj, celkovo chce mat autoritu, chce mat povest, urobit zo seba toho hrdinu, ktory zije v jeho vlastnom fantasy svete. A toho mu nik nezoberie. A odjakziva plati "sto ludi ,sto chuti" cize "sto hracov ,sto hrdinov" aa kazdy z nich svojim sposobom chce hrat rp len kazdy inak. Preto su hromadne Q vacsinou chaos a keby maju byt hromadaky socialne ladene tak to uz si vobec neviem predstavit.
_________________ Sinta
http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif
|
|
Top |
|
Kiri
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 12:53 18. Apr 2009 |
|
Joined: 18:37 29. Apr 2007 Posts: 1260 Location: vsudeANDnikde
|
Skipp wrote: Miky wrote: .... Nechcem byt prilis pesimisticky ale musim. Sorry ale toto podla mna nezaberie. Hraci ktori maju radi rp hru proste hraju tak ako to maju radi a hraci ktori radi creepuju budu proste creepovat. ... Mas recht Cecilko
_________________ stiznosti sem -> 291472609 jsem to co (ne)jsem. Zhrzena laska *** ministerstvo zabavy varuje: creeping zabiiji!!!
Pisu sam za sebe
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 13:26 18. Apr 2009 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
jop je to cele o hracich. pekne sem si to uvedomil vcera, kdy sem potkal Boindila s Boendalem. nejak sem posledni dobou zapominal svou postavicku poradne v hospode opit, toz sem rad, ze mi to pripomneli 
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 13:55 18. Apr 2009 |
|
Joined: 17:49 27. Oct 2007 Posts: 992 Location: v každom ľudskom tele
|
si ani nevies predstavit kolko takych "socialnych Q" mi hraci odignorovali...
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 15:04 18. Apr 2009 |
|
|
Hráči se chtějí hlavně bavit a málokdo si uvědomuje veškeré možnosti které hra má. Myslím, že většina hráčů považuje apriori za smysl hry creepování, protože většina počítačových RPG je na tom stavěná. NwN jakožto adaptace DnD má ale dostatek prostoru i na další rozměr - na existenci příběhu vlastního hrdiny ve fantasy světě. Stačí hrát postavu s charakterem - minulostí a hra je hned o něčem jiném. Nemyslím si, že hráči o tohle nestojí (aspoň většina), jen je to obtížnější způsob realizace než creepování. Můj názor je, že se tolik expí, protože hráčstvo nevidí jinou možnost, ne protože je to tak baví.
Podle mě by nemálo pomohlo víc hromadných akcí (všemožná setkání, bály, semináře, turnaje ve všem možném, slavnosti...). Stačí aby se lidi dostavili a neminou se účinkem. Postavy dostanou možnost vytvořit si reputaci, rozvinout se psychicky a sociálně atd. atd.
Hromadné (ve smyslu počtu postav, které se do nich zahrnou celkem, ne účasti naráz) Q na etapy (trvající klidně půl roku), do který se může zatáhnout prakticky kdokoliv (nezávisle na přesvědčení, povolání a místech kde se vyskytuje) motivují hráče k získávání informací a vzájemné komunikaci, takže podpoří RP.
|
|
Top |
|
Marvin
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 19:02 18. Apr 2009 |
|
|
Krata wrote: Nomis: nene, to hráli i low lvl.. já když se logl poprvé tak to bylo úplně jiné RP než když se ted logne nováček, kdysy postavy kecali a vyráželi na dobrodružství a tak, ted jenom pobíhaj okolo a choděj na lov všeho, co se hýbe.. však i ted se najdou vyjímky, ale co jsou ted vyjímky byli kdysi všichni Pamatam si na casy, ked sme s Neithanom zacinali postavy Mannaza a Sigurda po wipe. Prve vypravy boli vsetky zmysluplne. Suskalo sa o ettinoch v Ivory tak sa tam s nadsenim slo ich skrotit, velka druzina, pomalym krokom sme tam prisli, pripravili sa, zautocili ... po uspesnom utoku si sadli do hospody kde bardka Shadiyah rozpravala baladu o ettinoch. Krasne vzpomienky na zaciatky...
_________________ Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 19:38 18. Apr 2009 |
|
|
Co se týče hráčů, nad kterými tu vzdycháme, ono mi ale pořád nejde do hlavy jedno. Vždyť se tady jedná i o naprosto jednoduchou úvahu podle pravidel volnýho trhu: "Budu se chovat slušně, snažit vžít se do postavy, bavit ostatní a fungovat ve světě jako jeho součást, ne závodní oblak prachu a prachů → po čase získám pozornost DM a tedy i šanci na bonusy zkušeností a výrazně mocnější předměty. Naopak když se budu pořád chovat jako ignorant → zasloužím se o znechucování dobrých hráčů i DM, kteří budou stále méně navštěvovat svět ,a akorát si tím zhorším vlastní situaci. Pak nemůžu počítat z žádným uznáním ze strany ostatních a už vůbec ne tím, že by se mnou někdo zabýval."Vážně netuším, v jakém momentu tato ekonomická rovnice tolikrát kolabuje. Snad v definičním oboru? Poraďte mi, prosím, ať si ji můžu opravit. Víte, násilím ji nikomu nevnutíte a na trpělivé nabádání již zpravidla dochází sil. Můžeme se leda utěšovat tím, že člověk, který tuhle logickou myšlenku, jak si zlepšit hru, nedokáže vyvodit, by nejspíš stejně jako RP hráč stál za prd.  Takže vlastně buďme rádi, že se skutečným hraním postav nezabejvaj - kdo ví, jak by ještě s termínem "RP" dokázal čarovat. Neboť hra, aby za něco stála, světe div se, myšlení vyžaduje.
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 20:07 18. Apr 2009 |
|
|
Daanri wrote: monstera wrote: Hodně napomáhalo sezení kolem ohně v Ivory, kde teď ten nenažranej hosspodskej Krkovička postavil tu novou hospodu. No mozes tam sediet i teraz pekne na vonkajsej terase, nic sa natom nezmenilo. akorát že tam není pořádně vidět kvůli střeše...od ohýnku bylo vidět na všechny strany, kdo přichází, kdo kam jde...teď to je pro ožraly
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
Last edited by monstera on 20:14 18. Apr 2009, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 20:14 18. Apr 2009 |
|
|
monstera wrote: Daanri wrote: No mozes tam sediet i teraz pekne na vonkajsej terase, nic sa natom nezmenilo. akorát že tam není pořádně vidět kvůli střeše... Mně to ohniště přišlo takový romantičtější.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 20:31 18. Apr 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
mě se víc líbí ta hospůdka..
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
pepa48
|
Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI? Posted: 20:59 18. Apr 2009 |
|
|
|
Top |
|