Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 09:18 27. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 109 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject: Re: nulové poklady
PostPosted: 01:42 09. May 2009 
Urozený
 Profile

Neithan1 wrote:
btw k tvojmu dotazu infra, ci niekto z nas skusal za moba napisat hmm.. jo skusal som.. nejake dalsie napady ?

speciální Dm útok na hráče: pokusit se vydloubnout postavě oko, záchraný hod na výdrž, když to vydrží, nic se nestane, když ne, tak to napíše že hráč je slepý jak slepejš a přišel o Q :mrgreen:
joke... ne asi nic, sry ale dneska je blbej den...

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

Reply with quote  

PostPosted: 02:05 09. May 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

innfra wrote:
sry ale dneska je blbej den...

Chapem, takze znova :) :
innfra wrote:
BTW toho mrtvýho lovce jsem četl(ostatně jako všechny Ic novinky), ale nenapadlo mě že se tam mám celej den potloukat, abych tam třeba potkal Q, a myslím že zrovna když jsem to četl tak jsem běhal přes rozcestí pro surky... nikoho jsem nepotkal, jako obvykle :)

Marvin wrote:
...len doplnim, lebo to asi stale dost hracom unika, ze ak sa niekomu nieco v IC novinkach pozdava a chcel by sa toho Q zucastnit, staci napisat danemu DMku PM spravu a dohodnut sa s nim kedy a kde, netreba to skusat naslepo pisanim do druziny...

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Reply with quote  

PostPosted: 02:10 09. May 2009 
Šlechtic
 Profile

Na par veci zareagujem.
Q pre jedneho som zazil a nie iba jeden.Dokonca raz som sa pobavil na Q kde sa o mna starali dvaja DM.
Dalsia vec- to ze niekto chodi v parte neznamena ze hra RP.Amy je typicky priklad partoveho creepera :lol:
Ale vsetko s mierou :|
A na koniec: Z tohoto topicu mi je na grc

A nakoniec: Meňavec by sa mal obnoviť.

Reply with quote  

PostPosted: 02:16 09. May 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

Prometheus wrote:
A na koniec: Z tohoto topicu mi je na grc

Ja som sa vyblaznil s mojim oblubenym quotovanim :D, takze som spokojny :mrgreen:

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Reply with quote  

PostPosted: 11:21 09. May 2009 
Poutník
 Profile

Trochu OT: to s tim povidanim do party a nalakanim DM je pravda? Ja narazil na DM 2x pokazde to vypadalo slibne a pokazde padl server a DM se pak uz neukazal. Pak sem na DM uz nenarazil - tim si ovsem nestezuju. Ale partu povazuju tezce za OOC prostredek, protoze kdyz bych takle "vyzyzval" dm ke spolupraci, tak automaticky to znamena, ze ten kdo me/nasi skupinu sleduje, ma smulu, protoze vubec neuvidi nasi komunikaci :shock:

Takze bych se rad na toto zeptal, jak to je s mluvenim do party x OOC prostredek?

Reply with quote  

PostPosted: 11:34 09. May 2009 
Bůh
 Profile

Družinu používejte jen když chcete pozoronost DM (třeba nahlásení zločinu strážim nebo reagovní na IC novinky, nebrání vám nic složit družinu a využít nějakou správu v IC sekci, náseldně si dohodnout DM a odehrát si Q)

Družina se ještě může vyjímečně použít k nějaké OOC důležité zprávě, tim ale ted nemyslim že za dveřmi je boss, bacha.. ale že někdo vás musí narychlo ukončit

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 13:55 09. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Niektori hraci mali vo zvyku vypisovat do druziny take blbosti ako ze zbieraju kyticky na luke, alebo ze pozoruju motylikov a robili to stale dokola a tym zahlcovali druzinu. Kanal druzina vidi kazdy DM v hre nech je kdekolvek a ak robi nejaky Q a niekto to zahlcuje blbostami tak je to dost otravne.

Tak isto je velmi divne ked druzina rozhadzane cez 3lokacie sa dohovara cez kanal druzina na dalsom postupe, pripadne si OOC dohaduje kam ze idu vyrazit, aj taky experti sa nasli.

Vacsinou vsak kanal druzina sluzi prave na zacatie rozhovoru s nejakou NPC, cim uputane pozornost DM a potom sa uz pokracuje normalne kanalom mluveni. Tak isto pokial DM okamzite nereaguje, odporucam chvilu pockat. DM moze byt niekde inde a riesit inu vec s inymi hracmi, povacsinou vsak napise ci ma cas alebo nema cas, ale treba mat strpenie a nezacne hned nadavat.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 18:14 09. May 2009 
Poutník
 Profile

Daanri wrote:
Niektori hraci mali vo zvyku vypisovat do druziny take blbosti ako ze zbieraju kyticky na luke, alebo ze pozoruju motylikov a robili to stale dokola a tym zahlcovali druzinu. Kanal druzina vidi kazdy DM v hre nech je kdekolvek a ak robi nejaky Q a niekto to zahlcuje blbostami tak je to dost otravne.

No, ja bych si asi party kanal vypinal, resit nejake hlaseni a tak by slo i pres DM kanal (tzn. ze by to hrac nahlasil do DM kanalu a pak napsal talkem, v tom DM by to klidne mohlo byt i OOC napsane s nejakou prosbou, ci tak neco). Mne totiz party kanal prisel jako OOC zalezitost, prave z tech duvodu, ze to nevidi lidi mimo partu, ze se tak jde dorozumivat pres x lokaci, atp.

Nicmene, jeste bych se zeptal, zacinat tedy "rozhovor s NPC" - aneb rici si o pozornost DM - pres tu party je tedy OK? Mysleno tak, ze si vlastne "vynutim" quest... nebo je to doporucene jen na veci typu prave toho nahlaseni treba vrazdy?

Jeste jinak, nelibi se mi totiz predstava, ze si upoutavam pozornost DM takle primo ve hre (krom vyjimek ktere by DM mel urcite okamzite resit treba i IC), protoze mam pocit, ze tak beru pozornost DM na sebe, kterou by jinak venoval jinemu hraci. :?

Edit: aneb takove vyzirani, protoze z vlastni zkusenosti vim, ze povetsinou DM ma tendence se venovat hraci/skupince s kterou uz neco provadi...

Reply with quote  

PostPosted: 18:21 09. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

No praveze kanal Druzina vidia aspon hraci v druzine a ked to pouzijes prave na zacatie rozhovoru s NPC ako napr. "Dobry den pan strazny..." a dalej pokracujes v kanale mluveni, tak je to myslim v pohode. Tak isto nikto nevidi a druzinu vidia aspon ludia v druzine. Inac si ta nema DM ako vsimnut ked je proste mimo lokacie. Druzina skor sluzi na IC veci a PJ kanal skor na OOC veci.

Nebral by som to ako vynucovanie Q alebo upriamovanie pozornosti na seba, je to proste vec ktora sa pouziva na komunikaciu s NPC a ulahcuje DM zameranie sa na hraca. Pokial ma DM nieco rozrobene, tak ti vacsinou napise, ze teraz nemoze, bud nech pockas alebo sa zastav neskor a je to vyriesene bez nejakeho problemu.

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

PostPosted: 18:25 09. May 2009 
Poutník
 Profile

Daanri wrote:
Nebral by som to ako vynucovanie Q alebo upriamovanie pozornosti na seba, je to proste vec ktora sa pouziva na komunikaciu s NPC a ulahcuje DM zameranie sa na hraca. Pokial ma DM nieco rozrobene, tak ti vacsinou napise, ze teraz nemoze, bud nech pockas alebo sa zastav neskor a je to vyriesene bez nejakeho problemu.

No ale o tom mluvim, proste si tim vynutim jeho pozornost - bud pozdeji nebo ihned - kterou by jinak pravdepodobne venoval nekomu jinemu. Cili, jinak receno, se takto muze stat, ze se nejake casti hracstva budou DM venovat, zatimco na jine se nemusi dostat...

Jinak k te druzine.. ja to stejne pisu jak talkem tak DM/party.. spis me zajimalo jen to, jestli je v poradku si takle tu pozornost vyzadovat. Ale to je asi jedno :P

Reply with quote  

PostPosted: 18:32 09. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ako som pisal vyssie, pokial to vyzadovanie pozornosti ma zmysel a k niecomu vedie napr. chces nahlasit strazam nejaky zlocin, chces sa uchadzat o clenstvo v nakej organizovanej skupine (armada, druidi atd.), pripadne rozvijas nejaky svoj vlastny autoquest a potrebujes asistenciu DM cez nejake NPC atd. atd., tak ano je to spravne.

Pokial by si mal pisat do druziny kazdu blbost v style "trham kyticky na luke" "sedi a bafka z fajky" "cita knihu" "nahana motyle" a ja neviem co este, len kvoli tomu aby si si silou mocou vynutil pozornost DM, tak potom to spravne nie je.

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

PostPosted: 18:42 09. May 2009 
Poutník
 Profile

Daanri wrote:
Ako som pisal vyssie, pokial to vyzadovanie pozornosti ma zmysel a k niecomu vedie napr. chces nahlasit strazam nejaky zlocin, chces sa uchadzat o clenstvo v nakej organizovanej skupine (armada, druidi atd.), pripadne rozvijas nejaky svoj vlastny autoquest a potrebujes asistenciu DM cez nejake NPC atd. atd., tak ano je to spravne.

Pokial by si mal pisat do druziny kazdu blbost v style "trham kyticky na luke" "sedi a bafka z fajky" "cita knihu" "nahana motyle" a ja neviem co este, len kvoli tomu aby si si silou mocou vynutil pozornost DM, tak potom to spravne nie je.

Tohle jsem chtel vedet, to cos psal vys nebylo takle jasne definovane. Jde mi o to, ze kdyz zacnu treba jen tak pres party laskovat s vyvolavacem v Karathe, DM se do nej prepne a udela mi vlastne quest.. a velmi pravdepodobne mi jeste za to da xp, tak mi to pripadne dost drsne nefer vuci treba hracum, kteri hraji skvele, treba v hospode jen vykecavaj, ale DM si jich ani nevsimne... a tim padem jejich hru ani treba neodmeni.

Reply with quote  

PostPosted: 18:48 09. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Quote:
...nefer vuci treba hracum, kteri hraji skvele, treba v hospode jen vykecavaj, ale DM si jich ani nevsimne... a tim padem jejich hru ani treba neodmeni...

No jo, nemoze kazdy cakat za vsetko odmenu. RP nie je o tom, ze si ta DM vsimne a da ti zato nejake xp. A ked si ich DM vsimne tak ich proste odmeni, ale keby napr. ty hraci zacali svoju debatu naschval vypisovat cez druzinu, aby si ich DM vsimol, tak to mi uz pride nespravne a voci DM dost otravujuce.

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

PostPosted: 18:58 09. May 2009 
Poutník
 Profile

Daanri wrote:
...ale keby napr. ty hraci zacali svoju debatu naschval vypisovat cez druzinu, aby si ich DM vsimol, tak to mi uz pride nespravne a voci DM dost otravujuce.

Ale o tom mluvim! Ze kdyz zacnu otravovat nejake NPC = aneb kvuli tomu, ze to delam pres party tak je to zjevne upozornovani DM na sebe, tak je sance, ze se z toho vyklube quest.

Jinak ja vim, ze RP neni o odmene, ale rekneme si na rovinu, ze je i skupina hracu, kterou odmena dost namotivuje (a minimalne potesi i ostrilene hrace!!)...
A jeste, neberte to tak, ze jsem natvrdlej, proste si tu jen ujasnuju (a tim i dalsim hracum) jak tu funguji nejake veci... :wink:

Edit: jsem nedopsal myslenku :roll: tak ji dopisu ted:
Ale stejne upozorneni na tu hru u tech v hostinci uz v poradku neni. Dle meho neni totiz v poradku ani to laskovani s NPC, resp. je to v poradku jen v pripade, kdy jde o neco k cemu skutecne potrebuju DM! (nahlaseni zlocinu, utoku na mesto, atp.)

Reply with quote  

PostPosted: 19:04 09. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Quote:
Ale o tom mluvim! Ze kdyz zacnu otravovat nejake NPC = aneb kvuli tomu, ze to delam pres party tak je to zjevne upozornovani DM na sebe, tak je sance, ze se z toho vyklube quest.

No ked otravujes nake NPC tak ocividne odneho nieco chces, mas k tomu nejaky dovod. NPC pokial nema napisany dialog tak s tebou komunikovat nebude a aj ked ho ma napisany, tak bude komunikovat len v ramci toho dialogu. Ked chces nieco mimo ramec dialog, tak to NPC musi ovladnut DM a jednat za to NPC. Ako inac chces s tym NPC jednat? Pokial DM nestoji priamo nad tebou tak nevidi co vravis tomu NPC, pokial nepises do kanalu druzina, cize k tomu ten kanal presne sluzi.

Quote:
Jinak ja vim, ze RP neni o odmene, ale rekneme si na rovinu, ze je i skupina hracu, kterou odmena dost namotivuje (a minimalne potesi i ostrilene hrace!!)...

O tom zadna. Odmena potesi kazdeho. Ja som mal namysli to, ze ked sedim v hospode, kecam s ostatnymi postavami a rozvijame nieco, tak to nie je kvoli tomu, aby si ma vsimlo DM a dostal som xp za RP hru, ale kvoli tomu, ze ma to bavi. Ked tie xp od DM nahodou dostanem, tak je to mile, potesi to a motivuje to do dalsej hry.

Quote:
A jeste, neberte to tak, ze jsem natvrdlej, proste si tu jen ujasnuju (a tim i dalsim hracum) jak tu funguji nejake veci...

Neberem to, ze si natvrdlej. :wink: Prave naopak, kto sa nespyta a neujasni si nejake veci, tak ten nevie a moze robit nieco zle a ani si to neuvedomovat.

Mimochodom tu je popisane naco sluzia, ktore casti komunikacie http://thalie.pilsfree.cz/komunikace-44.htm

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 109 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]