|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
DenGrasse
|
Post subject: Kreslení map Posted: 15:53 16. May 2009 |
|
|
Když jsem teď koukal na mapu Karathy zhotovenou Aelwynn, vzpomněl jsem si, že na EfU maj zajímavou věc, tj. maping equipment, který ti dovolí nakreslit mapu lokace. Mapu máš v batohu jako item a projeví se to tak, že když přijdeš do lokace, jejíž mapu máš, taks e ti minimapa lokace odkryje. Mohl by to být docela hezký minicraft...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 16:01 16. May 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Hmm, to je zajímavý. A jak by se ty mapy kreslily?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 16:16 16. May 2009 |
|
|
Nikdy jsem to na EfU nedělal, tak vim jenom z doslechu... Použil se maping equipment (item), nebo brk na papír nebo tak a vznikl item mapa lokace XY, pokdu ti padl úspěch, jinak vznikl nějaký zmetek. postava myslim musela předtim projít a odkrýt celou lokaci, aby jí mohla zakreslit. nevim, esli v ní musela strávit nějakej čas nebo ne.. item mapa lokace XY jsi pak nosil v batohu.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 18:25 16. May 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Zajimavy napad. Sice si to neumim predstavit po technicke strance ale zvedl bych ruku za tohle udelatko 
_________________ Podporte nový projekt
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 18:27 16. May 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Jde hodne tezko zjistit, jestli postava proslo celou lokaci, aniz by se musely davat do kazdy lokace triggery. Prijde mi taky trochu nerealny, aby na kazdou lokaci byla mapa. Tech lokaci je ted strasne moc. To spis ze by X lokaci odkrejvala jedna mapa.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 18:34 16. May 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Kdyz sem se nad tim tak trosku zamyslel tak to zas neni tak dobry napad jelikoz by hrac prichazel o jiste vzruseni z nepoznaneho. Vychazim z toho ze svet by se mel dynamicky menit a proto co dnes zapises do mapy nemusi byt za mesic aktualni. Ted mluvim o oblastech mimo mesta. Priklad: dnes zakreslim mapu lesu a vyznacim kde se priblizne pohybuje jaky druh zvere ... Po nejakem obdobi se ale muze stat, ze misto smecky vlku bude na danem miste skreti tabor (nejaky IC vyvoj sveta) a mapa se tudiz bude muset znova prekleslovat... U mest to je jine. Mesta jako takove se sice meni ale ne tak rychle... Takze ja si zrejme nakreslim mapky mest pro Aelwynn protoze je do desny antitalent na orientaci  ale zaroven bych radsi uvital komplexni mapu Thalie. Nemusi byt presne napsano co kde je ale treba kde jsou vyznamne mesta, osady, lesy, hory atd.
|
|
Top |
|
Czech_Luthor
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 18:44 16. May 2009 |
|
Joined: 11:31 01. Feb 2008 Posts: 686 Location: Trondheim, Norsko
|
Jo to je něco jako bylo v singlu, tam sis koupil mapu poloostrova, černého jezera, žebráckého doupěte a doků a měl jsi vše odkryté. Ale to je podle mě moc práce a jak řiká Aster podle mě mimo města, osady je to dost zbytečné..
P.S jen nevím proč jsi to psal do IC Astera Dene, dost to ničí tu krásu IC příběhu
_________________ Fallion Meynolds - Hrdý hraničář, manžel Kory Meynolds - té nejkrásnější ženy na Thalii - a otec tří krásných dětí.
Člen Virtuálního Páru
Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!
Our love is a bed of nails Love hurts good on a bed of nails I'll lay you down and when all else Fails I'll drive you like a hammer on a Bed of nails Baby when you scratch, you know I'm gonna bite!
Last edited by Czech_Luthor on 19:14 16. May 2009, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 19:12 16. May 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Czech_Luthor wrote: P.S jen nevím proč jsi to psal do IC Aster Dene, dost to ničí tu krásu IC příběhu Protoze ten pocin byl proste z IC zivota me postavy. porad bloudila tak se rozhodla ze si nakresli planek. nevim proc by to nemelo byt v IC sekci ... To ze tam nekdo pisnul ooc informaci je jina vec. ale ja si myslim ze to je v poradku v te IC sekci. kdyz si myslis opak tak napis proc.
|
|
Top |
|
Czech_Luthor
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 19:13 16. May 2009 |
|
Joined: 11:31 01. Feb 2008 Posts: 686 Location: Trondheim, Norsko
|
to nebylo pro tebe, ale pro Dena.... "Nevím proč jsi to napsal do IC Astera Dene"  Omylem jsem tam nedopsal to A, omlouvám se 
_________________ Fallion Meynolds - Hrdý hraničář, manžel Kory Meynolds - té nejkrásnější ženy na Thalii - a otec tří krásných dětí.
Člen Virtuálního Páru
Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!
Our love is a bed of nails Love hurts good on a bed of nails I'll lay you down and when all else Fails I'll drive you like a hammer on a Bed of nails Baby when you scratch, you know I'm gonna bite!
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 19:28 16. May 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Czech_Luthor wrote: to nebylo pro tebe, ale pro Dena.... "Nevím proč jsi to napsal do IC Astera Dene"  Omylem jsem tam nedopsal to A, omlouvám se  aha, tak zjevne sem te zle pochopil pardooon 
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 19:55 16. May 2009 |
|
|
smazano z IC sekce. problém je, že když chci okomentovat něco v IC sekci, musím na to založit další topic v OOC sekci, což mi přijde jako nesmysl. podle mě ty příběhy postav do IC sekce nepatří, pokud ten příběh není někde knižně zaznamenán, nebo nepopisuje např. vyprávění u večerního ohně. samotný příběh, který ve hře jinak není, patří do sekce OOC. ideálně bych v IC sekci jen dal oznámení, ale pokud to postava nikomu nevyprávěla nebo nenapsala (nebo napsala a nikomu zatím nepředala, tak to nemá s IC nic moc společného... kucik: myslím, že jde poznat, jestli máš odkrytou minimapu nebo ne, nebo se pletu? to by bylo dostatečné vodítko, aby ses obešel bez triggerů. a ano, bylo by hodně map, podle mně to nevadí. jedna velká je taky možná, to už je věc provedení. s tou aktuálností map - no to snad není problém, ne, komut o vadí, úplně si předtstavuju natěšeného lovce, jak vpadává do středu skřetího tábora a je.. velmi překvapen  mapy nemají být OOC pomůcka pro přesnou informaci hráče, ale IC pomůcka pro postavu. zastaralost tudíž není chybou, ale vítanou součástí systému.
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 20:08 16. May 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
DenGrasse wrote: ... napsal si to hezky ... takovym obchodnim stylem si udelal z nedostatku vyhodu 
|
|
Top |
|
ripatko
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 02:16 17. May 2009 |
|
|
Konecne............... doufam, ze si najdu cas, ale katografie, to je to, co me láká.... zrovna nedavno mi mapa Thalie prisla " nedokonala" , tak kdyz se nebude nikdo zlobit, tak na ni zapracuji 
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 11:00 17. May 2009 |
|
|
aby byla jedna mapa na lokaci je trošku střelený, máme nějakejch 800 lokací, to nepobereš do invu a bude to vážit 80 liber, musel by bejt předmět mapa a tagy lokací, který má odkrejvat by tam musely bejt jako proměnný nebo tak něco pak by nebylo od věci, aby si dvě postavy mohly svý mapy synchronizovat, mapa přece de obkreslit z druhý mapy a nakonec si řikám, jestli to neni málo muziky za hodně peněz, na tu minimapu spoustu užitečnejch informací nedáš a když si děláš mapu v něčem jiným tak neni problém ji mít otevřenou a chodit do ni přes alt+tab
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Kreslení map Posted: 11:25 17. May 2009 |
|
|
máš určitě pravdu, byl to jen nápad a vzpomínám si, že kdysi na starym EfU byla sháňka po mapách některejch obtížnejch lokací. asi nikdo sebou nebude tahat mapy 800 lokací, ale jen těch, které jsou komplikované, odlehlé atd. pak by mělo cenu,aby se tam někdo vypravil a mapu nakreslil. a neříkám, že to musí být, jen takový nápad co maj jinde 
|
|
Top |
|