Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:34 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 61 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: RP Druida
PostPosted: 22:51 17. May 2009 
Obyvatel
 Profile

Marvin wrote:
Sorry, ale s tymto vobec nesuhlasim. Preco by som mal kazdemu vytrubovat co hrajem? Je to moja osobna vec a preto preco hram tak a tak mam svoje osobne dovody a ostatnych potom prd, pokym v hre neprasim alebo inak neskodim hracom...

EDIT: hrac nie je NPC so svojim programom, v tom je to caro, ze nevies co od neho ocakavat ;)

Jelikoz nejsou napsane zakonitosti druidu (aspon sem zadne nevidel) tak si kazdy muze vylozit druida po svem - jak lze sledovat i v tomto topicu. Nekdo si predstavuje nebo snad plete druida s dryadou, nekdo si predstavuje druida podle dnd nekdo jako keltskeho druida ... A ja jedine co sem rekl ze je dobre aby to sve hrani druida sepsal do IC abych ja jako hrac vedel jaky ten druid je...

Reply with quote  

PostPosted: 22:53 17. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

A preco to ma pisat do IC sekcie aby si to ty ako hrac vedel? Naco to potrebujes vediet, ked toho druida (postavu) nepoznas a v hre si zivote nestretol?

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 23:02 17. May 2009 
Obyvatel
 Profile

Daanri wrote:
Jo to psani do IC sekce se napaci ani mne. Ako ked chces tak to tam napis, ale preco by tam mal pisat kazdy co hra a ako to hra? To pak ta v hre nic neprekvapi, pretoze mas vsetko napisane v IC sekcie a zaroven mi to pride strasne OOC svojim sposobom. :D

Ine je napisat nieco take do zivotopisu svojej postavy a poslat to DM, preto sa ani oficialne zivotopisi neuverejnuju na fore, ale zakladaju ich DM do svojej sekcie v DM fore, co je logickejsie.

IC sekcia na fore neni to iste jako IC v hre... IC sekcia na fore su v podstate IC pribehy, zapisky a ja neviem co vsetko ako informacie pre hracov. Nie pre ich postavy.

Dam ti priklad:
Do ic sekcie som uploadol nacrtok mapky ktory si urobila moja postava (jedna sa o karathu). Tam som napisal ze ma jaks taks sklony pre kartografii a to ze to tam je uploadnute neznamena ze ingame ku mne pride ina postava a povie: "Pocuj ty si ta kartografka co si robila ten nacrtok... chcem ti povedat ze stoji za prd hahaha *odbehne prec*"

Toto by som bral ako uplne nezvladnutie RP a metagame z pohladu toho hraca co sa mi vysmial. Ked by som ja jako hrac napisal do IC ze nakreslila tych nacrtkou milion a rozhadzovala ich vsade po karathe tak by ta jeho reakcia bola v poriadku.

Iny priklad je ze postavy si vedu akesi denniky. preco nie. prejavuju a zapisuju si svoje pribehy a tak aj odkryvaju rysy svojej postavy. Ale ked postava xy napise do denniku ze dnes si uzivala orgie s velitelom karathskych strazi tak ty jako DM nemozes tu postavu nejak ovlivnovat touto informaciou pretoze je to v jej osobnom denniku ktory nikomu neukazuje. To ze to hrac zverejni na fore je IC informacia pre hracov, nie pre ingame hranie.

A ano, ajked viem ja ako hrac ze ta postava mala pomer s tym velitelom strazi, tak moja postava na to nesmie reagovat pokial nebude mat nejaky ingame dovod. myslim ze som to nenapisal nezrozumitelne :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 23:04 17. May 2009 
Obyvatel
 Profile

Daanri wrote:
A preco to ma pisat do IC sekcie aby si to ty ako hrac vedel? Naco to potrebujes vediet, ked toho druida (postavu) nepoznas a v hre si zivote nestretol?

Pretoze cas od casu ked nemozem do hry tak si citam pribehy postav, co zazivaju, ake su. Nie preto aby ich moja postava ingame diskriminovala ale preto ze ja jako hrac by som rad vedel kto ako a co hraje...

Reply with quote  

PostPosted: 00:19 18. May 2009 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

V podstate ma pravdu, bo v ic sekcii na fore v pribehoch z hry je toho dost. Dost takych informacii o ktorych by sa v hre postava nemala ako dozvediet. Cize chcel asi povedat tolko, ze hracovi bude stacit aby bol informovany o type druida (fanatik na lesy, ochranca zveriny...) postava fici dalej bez toho aby o niecom vedela.

http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif

Reply with quote  

PostPosted: 01:08 18. May 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

TO Aster: Tak to si si protirecil. Prva hovoris, ze nech napise hrac do IC sekcie aby si vedel ako na neho reagovat ale vzapeti hovoris, ze to aj tak nemozes pouzit lebo je to metagame, cize na neho nemozes aj tak reagovat podla toho co o sebe napisal. Alebo som ta zle pochopil.

a k tomuto:
aster3 wrote:
Iny priklad je ze postavy si vedu akesi denniky. preco nie. prejavuju a zapisuju si svoje pribehy a tak aj odkryvaju rysy svojej postavy. Ale ked postava xy napise do denniku ze dnes si uzivala orgie s velitelom karathskych strazi tak ty jako DM nemozes tu postavu nejak ovlivnovat touto informaciou pretoze je to v jej osobnom denniku ktory nikomu neukazuje. To ze to hrac zverejni na fore je IC informacia pre hracov, nie pre ingame hranie.

Tu konkretne toto ja ako DM mozem. Ako DM mozem hrat toho Kapitana, ako DM v uvodzovkach viem vsetko co vedia NPC o postavach vo svete. S nadsadzkou povedane, DM su ten svet ... cize, ked nejaka postava uvedie do denniku, ze sulozi s kapitanom strazi, tak to ako DM viem, lebo mozem kedykolvek hrat toho kapitana atd ... samozrejme u hracov je to ine, ti to nevedia, pokym si to nejakou IC formou nezistia.

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Reply with quote  

PostPosted: 01:49 18. May 2009 
Bůh
 Profile

To že nejsou napsané popisky k povolání, jak je hrát, je podle mě dobře.. přece jen je pěkné, když se vidí tolik různých příkladů povolání, každe se hraje jinak a každej má něco v hlavě svého.. možná by měli být ty zálkadní pravidla napsaná, aby se hráč nechoval už mimo mísu, ale tyhle pravidla by neměli nijak omezovat..

Postavy se daji hrát hrozně způsobama, tak i druid.. já druida vidim jako toho moudrého starečka (souhlasi s asterem, že druid má být moudrý a tak se i chovat) kterej dokáže poradit, ale neni to blázen.. neni naštvanej kvůli zabitému zvířeti, dokovat to někdo nedělá pro radost.. a neštve ho poražený strom, dokovat někdo bezohledně nekací les, ale je mnoho směrů jak se dá hrát.. může být i fanatik kterej za tohle bude zabíjet, nebo morovej druid, kterej přírodu spíše využívá a kam šlápne, tam tráva zvadne

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 03:34 18. May 2009 
Obyvatel
 Profile

Marvin wrote:
Tu konkretne toto ja ako DM mozem. Ako DM mozem hrat toho Kapitana, ako DM v uvodzovkach viem vsetko co vedia NPC o postavach vo svete. S nadsadzkou povedane, DM su ten svet ... cize, ked nejaka postava uvedie do denniku, ze sulozi s kapitanom strazi, tak to ako DM viem, lebo mozem kedykolvek hrat toho kapitana atd ... samozrejme u hracov je to ine, ti to nevedia, pokym si to nejakou IC formou nezistia.

Z casti mas pravdu, ano mozes hrat toho kapitana ale je tu jedno velke Ale... Mal by si uplnu pravdu kebyze si tu jedine DM a jediny ty ovlivnujes svet DM zasahmi. Ale kedze je tu viac DM tak si predstav situaciu:
Ty lognes za kapitana a vyspis sa s nejakou PC postavickou... Teraz budes povedzme niekolko dni mimo hru a ta PC postava sa bude chciet zase vyspat s tym kapitanom strazi... Pisne do party nejaku steklivu poznamku, do velitela strazi sa logne ine DM, ktore o nicom vediet nemusi (alebo ked vie tak moze pribeh posunut uplne inym smerom ako chces ty alebo PC postava - napriklad ju da zbicovat za trufalost a obtazovanie strazi) a kedze o tom nevie tak to moze dopadnut vselijako. Napriklad sa moze tvarit ze o nicom nevie, pricom PC postava zeny potom bude sklamana ze sa s nou len pohral a vyuzil ju ... Po case lognes znova ty za DM a s velitelom strazi budes cumet ze preco PC postava s tebou nechce nic mat alebo sa ta pokusa diskriminovat za to ze si ju len vyuzil atd.

Takze preto sa pisu denniky aby DM mohli spravne reagovat. IC pribehy v IC casti fora su tak z 80% pre DM aby vedeli robit vkusne questy pre danu postavu a nedochadzalo k nedorozumeniam. Napriklad ked v IC sekcii uvidim ako hrac uz pol roka vypisuje ze cielom jeho zivota je zjest slany kolac so slahackou tak ja jako DM mu na to skusim pripravit questik ingame ako odmenu za pekne IC na fore. Nemusi to byt nic extra mega questoveho ani za to nemusi byt nejaka hmotna odmena vo forme XP ci penazi... Takemu hracovi ktory pise IC pribeh svojej postavy uplne postaci ked mu das ten slany kolac so slahackou. :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 06:14 18. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Z toho dovodu si DM pisu na svojom fore vlastne denniky s presnym popisom toho co v hre robili pre koho, preto to DM nepotrebuje vidiet v IC sekcii. To ze snom tvojej postavy je zjest taky a taky kolac, mozes dat do zivotopisu svojej postavy a poslat ho DM, mozes ho napisat do IC sekcie.

Vazne vsak nevidim ziaden dovod pisat dennik do IC sekcie s tym aku postavu hram, aby o tom kazdy z hracov vedel, bez toho aby poznal moju postavu osobne. Chce vediet aky druh druida hram? Tak si to zisti v hre, ked hram fanatika tak dostanes sip do prdele ked predomnou vyrubas jediny strom, pokial by si to vedel z fora tak ci onak by to mohlo ovplyvnit tvoju hru voci mojej postave, bez toho aby si sa s nou stretol.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 09:30 18. May 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Druid lze hrát mnoha způsoby, které Thalie dovoluje - to už tu bylo napsáno. Můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, ale to je tak všechno, co s tím naděláte.

Psaní IC denníků na fórum považuju v zásadě za nesmysl. Má to smysl, pokud si ty texty chcete pro sebe někde uchovat, nebo proto, že to může zajímat DM. Ostatní hráče imho nemají moc co zajímat nějaké IC eseje na fóru. Netahejte na fórum, co patři do hry.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 10:11 18. May 2009 
Bůh
 Profile

aster3 wrote:
.....

Nemysli si že se na to nemyslelo, forum co tu vidiš neni jediné a je další forum týmu, kde se tyhle věci zapisujou a řešej

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 14:11 18. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

chybná otázka
není žádný "jak hrát druida"
je akorat jak hrát takovej a takovej charakter
zkus vo tom přemejšlet z týdle strany

Reply with quote  

PostPosted: 17:09 18. May 2009 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Ok druidov moze byt povedzme 1550 a kazdy sa chova jak chce...100 ludi - 100 chuti...pozname
Ale kazdy druid - nech je barz aj z melmaku - by mal mat na zaklade svojho predosleho vyvoja (vychovy) jednu a tú istú vlastnosť - ochranca prírody!
Ved priroda je podstatou zivota vsetkych druidov....aspon na nwn by to tak malo byt! Druid k takym schopnostiam ake on ma, neprichadza len tak zo dna na den, musel niecim prejst predsa, musel nieco pochopit behom zivota, nieco co ho zasvatilo do toho zivota. Stal sa sluzobnikom prirody a za jeho sluzby on na oplatku moze cerpat z prirodnych sil. Neni ani jeden druid, ktory by k svojim schopnostiam prisiel pocas dlhorocneho studia kdesi v knizniciach ci v akademiach.
Proste priroda je jeho svet preto , nech uz je akejkolvek povahy ci uz rebel, bohem alebo poctivec ci fanatik...ne to jedno jedine by nemal dat dopustit - na matku.
Aj ine povolania funguju rovnako - kazdy hrac to hra po svojom, ano, lenze ten zaklad toho povolania nesmie celkom ignorovat pretoze potom to uz nieje to povolanie ake si pri tvorbe postavy zvolil.To uz je proste blbost. Iba nazov povolania napisany v statuse postavy.

Reply with quote  

PostPosted: 17:30 18. May 2009 
Bůh
 Profile

vem si třeba druidy z podtemna.. ty maj pokřivenej pohled na věc, matka příroda je nezajímá.. oni žijou v divočině podtemna a tam žádný stromečky nerostou a ptáčkové nezpívaj.. proto druid dokáže být i zlý, může být i na pvrch takovejhle zloun.. žije v přírodě ale přírodu jen využívá, drží se divokejch bestii jako jsou vrrrci a podobná havet..

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 18:55 18. May 2009 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Krata wrote:
vem si třeba druidy z podtemna.. ty maj pokřivenej pohled na věc, matka příroda je nezajímá.. oni žijou v divočině podtemna a tam žádný stromečky nerostou a ptáčkové nezpívaj.. proto druid dokáže být i zlý, může být i na pvrch takovejhle zloun.. žije v přírodě ale přírodu jen využívá, drží se divokejch bestii jako jsou vrrrci a podobná havet..

To mi chces vazne oznamit ze v podtemne su druidi :shock: ale podla nwn sa pri volbe presvedcenia neda zvolit zlo ak sa nemylim

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 61 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]