Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:24 26. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Polemika nezavisleho hraca nad craftom ...
PostPosted: 11:38 22. May 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
mezi nami:

uz v uvodnim obchode kazdy dostane zbran +0

craft zacina vecim i -3. DOstat se k veci +1 je u vetsiny craftu o dostupnosti minimlane 3 surovin a minimalne 3 hodin stravenych v dilne (a to podle me prehanim)

Takze ta postava, nez najde potrebne veci pro +1 si ji podle me drive koupi za penize z hledani, kde vlastne ty suroviny jsou.

Podle me prave na ostatnich serverech se zacina od +0 a dopracovat se k +1 trva cca pul hodiny, skoro bez hledani. V tomhle ohledu si podle me craft Thalie vede vice nez vytecne.

PostPosted: 20:30 22. May 2009 
Obyvatel
 Profile

Ja se musim zastat jachyma. Myslim ze nemluvi o tom ze by ten craft byl zlej. Ja s Jachymem hral na servru, kde se craft stal nosni casti modulu. A pak to vypadalo tak ze venku ste nepotkali nikoho pac vsichni jen craftili. Cely servr pak jel do kyblu pac top vylepseni byl +5 a jeste se zdobilo. Taky byl nastaveny tak, ze se to nedalo dosahnout ze dne na den a navic mel tu vyhodu oproti tomuto thalijskemu craftu ze mel bodove omezeni. Mohl si se tedy stat crafterem a ric si: umim stahovat nejlepsi kuze, umim sit nejlepsi veci - sem mistr krejci. Ostatni sice neumim - system mi to nedovoluje, respektive dovoluje ale postupujes milimetrovymi krucky a dosahnout mistrovstvi zaroven i treba v kovarine je nemozne.

Crafter na thalii si rekne: umim sbirat, umim kutat, umim stahovat kuze - sem mistr krejci, sem mistr kovar, sem mistr alchymista... pockat ... vlastne ja sem mistr ve vsem... a jelikoz chci byt absolutni tak si jeste dodelam mistrovstvi v ostatnich oblastech craftu pac mne proste bavi craftit.

Ono je to v poradku ze vas ten craft uspokojuje. Ale jen do te doby, nez budete umet vse. Pak to pude do kopru.

Ale hlavni pointa co sem chtel napsat je ze:
Pokud umite vse tak nepotrebujete s nikym kseftovat. (sam si udelate komplet vybavu) Pak po case se muze pocet tehle vseobecnych vseumelu natolik rozsirit ze kazdy bude u met vse a bude si vyrabet jen pro sebe, protoze vsichni ostatni si to budou moct taky udelat. Tak proc by za to nekomu platili, kdyz muzou stravit u craftu pul roku a udelat si to sami, zejo :wink:

PostPosted: 23:20 22. May 2009 
Rytíř
 Profile

nomis_b wrote:
mezi nami:

uz v uvodnim obchode kazdy dostane zbran +0

craft zacina vecim i -3. DOstat se k veci +1 je u vetsiny craftu o dostupnosti minimlane 3 surovin a minimalne 3 hodin stravenych v dilne (a to podle me prehanim)

Takze ta postava, nez najde potrebne veci pro +1 si ji podle me drive koupi za penize z hledani, kde vlastne ty suroviny jsou.

Podle me prave na ostatnich serverech se zacina od +0 a dopracovat se k +1 trva cca pul hodiny, skoro bez hledani. V tomhle ohledu si podle me craft Thalie vede vice nez vytecne.

Naprosto souhlasím , několikrate jsem už napsal - craft je tu super - líbí se mi.

To co jsem psal naposled , bylo jen mé překvapení , vemte si třeba - a Theogil si vzpomene také ,že třeba na Demoně jste museli min 10 000 zl našetřit , než-li jste se vůbec mohli o craft ucházet, nebo na něj pomyslet. A učitel craftu (jak ktereho) byl také hezky daleko od města.
No nic , překvapení mne přešlo , zvyknu si i na nové mravy.

PostPosted: 23:50 22. May 2009 
Velmistr
 Profile

Chcem len dodať k tej náročnosti craftu, že to fakt nie je sranda ....
na začiatku môžete kombinovať prarôzne kombinácie a skúšať .. to hej, hlavne keď tú zbraň (som začínala ako kováčka, preto hovorím o tomto remesle) máte spravenú za chvilku ...

ALE! skúste si predstaviť, že viete už vytiahnuť 200 percent pri kovaní (maximum) a chcete spraviť čo najlepší kov a máte naporúdzi striebro a tieňovku ... to máte možností:

200 striebra, 180 striebra + 20 tieňovky, 160 striebra + 40 tieňovky ........ 20 striebra + 180 tieňovky, 200 tieňovky

reku skúšajte si, ktorá kombinácia je naj ;D a hlavne, keď každú z týchto zbraní robíte MINIMALNE 2 hodiny non stop a to myslím LEN kutie, nepočítam do toho zháňanie surovín a ich spracovanie.

A to si predstavte, že ešte za mnou prídu ľudia s tým, že chcú tieňovku ale výnimočný kus a ešte presne povedia, aký výnimočný kus ;D

Reku minule som si z nudy spravila okružnú jazdu po trofejách v podtemne, len tak z kraja a za 2 hodky, som zarobila 200k .... v dielni bych na tieňovom meči zarobila asi len 40k ;DD craft je hlavne o tom svojom tajomne, o dobrých veciach a zábave, nie o rýchlom zarábaní ;)

PostPosted: 01:12 23. May 2009 
Obyvatel
 Profile

Mna by este napadla taka otazka ze postava dostava pri crafteni aj casove exp... Neprijde vam divne ze postava pri buseni do kovadliny sa nauci lepsie bojovat alebo sa priuci novym kuzlam ? :D

PostPosted: 01:33 23. May 2009 
Urozený
 Profile

Thálii je skvělá tak jak je, nevim proč jí nějak upravovat...
Btw časový jsou od toho, že po určitém čase líp pochopíš věci kolem tebe, takže když se podáváš s odstupem na starou látku a nějak jí pobereš, tak se ti během dalších pár dnů většinou rozleží a v pohodě jí zvládneš...

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

PostPosted: 07:20 23. May 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

aster3 wrote:
Mna by este napadla taka otazka ze postava dostava pri crafteni aj casove exp... Neprijde vam divne ze postava pri buseni do kovadliny sa nauci lepsie bojovat alebo sa priuci novym kuzlam ? :D

Vrať se už laskavě na tu Démonu a přestaň pořád dokola opruzovat !

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

PostPosted: 08:01 23. May 2009 
Velmistr
 Profile

Plne súhlasím s Monsterou ... keď tak, Aster3, pozerám na tvoje príspevky, tak sa buďto hráš na dokonalého znalcu Thalie, alebo furt len rýpeš...

Ater3, keď budeš vedieť fakt veľa o crafte, tak potom hovor, lebo:
1) ČASOVÉ XP: Pokiaľ by si craftil a POZORNE sa pozrel, tak ak pri tebe v dielni nik nie je, tak neraz aj pol dňa nedostaneš ani 100xp na časových (ja minule za celý deň craftenia (12 hod real) som dostala len 500 xp).
2) MAJSTER CRAFTER: vieš už všetky remeslá na maximum, že si o tom taký presvedčený? Zatial som vymakaná v nižších remeslách okrem brúsičstva a vo vyšších mám na maxime len kovárinu a truhlárinu ... a to sa craftu a celkovo hre venujem už 4 mesiace temer denne 12 hodín .... dokonca aj Monstera môže povedať, že ako dlho už craftí a pritom nemá všetky remeslá na maxime .... a keby som aj mala už všetko na maxime, vyššie som písala, koľko je všemožných kombinácií LEN pri kovaní 2 materiálov (ich je dokopy fakt dosť) .. tak reku budem skúšať, ktorá kombinácia je najlepšia.
3) NEKUPOVANIE: to je ďalší blud, lebo aj keď nemám problém vyrobiť si hocičo okrem kamienkov, spýtaj sa kopec hráčov, koľko a ako draho som od nich kúpila či prúty, kože, alebo formičky LEN preto, lebo jednoducho už mám čo to zarobené a nechce sa mi stráviť toľko času pri nižších remeslách - tak prečo nedať zarobiť tým, ktorí sa na tom natrápili a museli by polotovary lacno predať?

PostPosted: 09:42 23. May 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

jachyra wrote:
3) NEKUPOVANIE: to je ďalší blud, lebo aj keď nemám problém vyrobiť si hocičo okrem kamienkov, spýtaj sa kopec hráčov, koľko a ako draho som od nich kúpila či prúty, kože, alebo formičky LEN preto, lebo jednoducho už mám čo to zarobené a nechce sa mi stráviť toľko času pri nižších remeslách - tak prečo nedať zarobiť tým, ktorí sa na tom natrápili a museli by polotovary lacno predať?

Jen bych doplnil - ceny materiálu se při prodeji výkupčímu v Domě obchodníků do nákupní ceny nezapočítávají, takže krafter, který se rozhodne surovinu nakoupit místo aby si ji sám běžel nakopat nebo ulovit, tu cenu materiálu platí ze svých úspor. A protože chce li postoupit na vrchol, musí již drahých surovin nakoupit mnoho. Mne postup na vrchol krejčoviny v nákupu koží přišel na více než dva miliony !
Kromě toho hraní role je třeba taky hraní role řemeslníka. Ten by měl vykovávat řemeslo, pracovat v dílně, a ne běhat po jeskyních schánět materiál a vraždit co se kde hne....

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

PostPosted: 11:27 23. May 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Až na to že povalani postav na Thalii jsou : čaroděj, zaklinač, zloděj, klerik... a ne kovář, krejčí... pokud to bereš takhle, tak by tvoje postava měla mit 8HP AB tak +2, jeden útok a okouzlech si nechat zdát...

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

PostPosted: 11:31 23. May 2009 
Rytíř
 Profile

Ale ale .... :lol: :lol: :lol:

Vy všichni NWN mechanici já zvás umírám :lol:

Kdo řekl, že nemůžeš být světa znalý dobrodruh, známý léčitel, či mág který se rozhodl odpočívat a trávit čas v dílně?

Člen Virtuálního Páru

Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!

Our love is a bed of nails
Love hurts good on a bed of nails
I'll lay you down and when all else
Fails
I'll drive you like a hammer on a
Bed of nails
Baby when you scratch,
you know I'm gonna bite!

PostPosted: 11:43 23. May 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

To sem neřekl, ale zajimalo by mě kolik % času travi takovy hrač třeba klerika modlenim v chramu a kolik u výhně :) nebo čaroděj studiem knih a kolik očarováváním předmětů :) A když někdo travi skoro cely herni čas u vyhně a něco kove... tak už není válečník, ale kovář :D tohle byla nějak moje logika u určování toho povolání...

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

Last edited by Grunt on 13:08 23. May 2009, edited 1 time in total.

PostPosted: 11:55 23. May 2009 
Urozený
 Profile

No přeci kovář jak tam rube do toho železa tím těžkým kladivem, tak mu narůstají svaly až do tý 40tky, pak už je to zbytečný, protože je moc starej a stejně rychle ochabuje :lol: No a třeba ten klerik by se nemusel modlit, ale mohl by přijít na teorii uspořádání atomů v tělese :mrgreen:

Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!"
Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim."
Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán

Elitní Kazišuk!

PostPosted: 11:56 23. May 2009 
Rytíř
 Profile

innfra wrote:
No přeci kovář jak tam rube do toho železa tím těžkým kladivem, tak mu narůstají svaly až do tý 40tky, pak už je to zbytečný, protože je moc starej a stejně rychle ochabuje :lol: No a třeba ten klerik by se nemusel modlit, ale mohl by přijít na teorii uspořádání atomů v tělese :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

EDIT: Je pravda, že kovář co furt mlátí do železa a nebo kovu kladivem je namakanej, sice nemá velký bojový zkušenosti, ale má tu hrubou sílu... Mág zase očarováváním dokáže pochopit víc o podstatě magie atd.

Člen Virtuálního Páru

Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!

Our love is a bed of nails
Love hurts good on a bed of nails
I'll lay you down and when all else
Fails
I'll drive you like a hammer on a
Bed of nails
Baby when you scratch,
you know I'm gonna bite!

PostPosted: 12:59 23. May 2009 
Velmistr
 Profile

Ale o tomto všetkom nemá zmysel diskutovať, bo takí ako Grunt či Aster3 si vždy nájdu nejakú vec, na ktorú by mohli hundrať ... ja k tomu dodám jedno:

NIKTO vás nenúti craftiť, tak prečo sa potom do craftu stále miešate? :mrgreen: ak sa vám nepáči, nemusíte do dielne ani len vojsť.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]