|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 11 posts ] |
|
Author |
Message |
černý vlk
|
Post subject: helmy Posted: 20:31 07. Jun 2009 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
tak jsem se těšil, že budu moct s mnichem používat helmu  jo jo, moc jsem se těšil. síla 23, na helmu stačí, říkal jsem si...tůdle, nestačí. A tu se dostávám k vysvětlení, které se mi dostalo. pro helmu potřebuju umět, a teď pozor: "se středníma zbraněma"...Já mám opravdu bujarou fantazii (trochu ujetou navíc, takže tu by se to uplatnilo), ale tohle fakt nechápu  a to hned z více důvodů: 1) když je helma vynucena hodnotou síly (což JE logické), pak ji bude nosit kdo? Kdo používá sílu? Které postavy? válečnické typy, klerici...NIKDO jiný..a ti všichni umí zacházet se středníma zbraněma, takže je tam ten požadavek kvůli silovým monkům? protože nikdo jiný by to nevyužil... 2) role play odůvodnění: zde je to ještě fatálnější...co je potřeba umět na tom, vzít si helmu a nasadit si ji správným koncem na hlavu? (dobře, ještě bych pochopil omezení podle inteligence)? zacházení se štítem, jo, to beru, MUSÍ se to naučit..ale helma? proboha proč helma? upravil jsem si kapuci s moudrostí na vzhled krásné helmišššky. odůvodnění proč to nejde nasadit na postavu mě znovu posadilo na zadek (vszal jsem a posadil jsem se  )
_________________ Spammaster zakázaného kanálu (9.10.2011 potrestán)
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: helmy Posted: 20:33 07. Jun 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
ne střední zbraně ale zbroje... pokud sem napsal zbraně tak to byl překlep 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: helmy Posted: 20:40 07. Jun 2009 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
podle ADaD ( i dle BG2) nesmi mnich pouzivat nic kovoveho, takze i helmy.
RP okecani: zanevrel na zbrane, aby se vydal bojovat holima rukama s celym svetem...
Aneb obkecat se da vsechno, ale podle me by ho to melo omezovat dost v boji, pri jeho zpusobech boje.. me to prijde v pohode.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: helmy Posted: 20:47 07. Jun 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Monk s helmici mi neprijde jako to prave orechove. Kdezto takovy monk v kapi je pro me mnohem duveryhodnejsi. Jinak souhlasim s vyse popsanyma nazorama
_________________ Podporte nový projekt
|
|
Top |
|
Xaarth
|
Post subject: Re: helmy Posted: 21:06 07. Jun 2009 |
|
|
Dle mě je nesmysl jakkoliv omezovat nošení helmy. Jakákoliv rasa i povolání by to měla mít povolený...vůbec ani nevím, proč tomu tak je? Jestli hráčům zmenšit výběr výbavy, jináč nevím. 
|
|
Top |
|
Dilvish
|
Post subject: Re: helmy Posted: 21:24 07. Jun 2009 |
|
|
Fakticky je helmice součást zbroje. Stejně jako je "naprosto jednoduché" navléci se do kroužkové zbroje. (No, až na škubání vlasů.) Je stejně jednoduché nasadit si plechový hrnec hledím dopředu. Ten feat ale nevyjadřuje jenom schopnost nasadit si to  Podstatné je, že postava válečníka se v takové zbroji, helmě, normálně pohybuje. Bleskově reaguje na situaci, výstroj jí nepřekáží v recepci okolí a v pohybu. Stručně řečeno. Ono, pro necvičenýho člověka, je prd vidět i přes koš pro sportovní šerm, natož přes středověkou helmu. Edit:Nikdo nebrání mnichům, čarodějům a podobným třasořitkám udělat si ten feat na nošení střední zbroje.
_________________ Vrogdishnak "Kositel nepřátel" – Velmi ambiciózní ork.
pí ez: Neflejmuju. Z toho jsem vyrostl.
Last edited by Dilvish on 22:17 07. Jun 2009, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Sveneld
|
Post subject: Re: helmy Posted: 22:05 07. Jun 2009 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
helma votravuje a zuzuje videni, jak by monk mohl uhybat sipum - ma na to feat - kdyz je neuvidi  stredni zbroje jako pozadavek na helmu je cajk - aspon s tim nebude behat kazdej vocas
_________________ nwn
|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: helmy Posted: 00:05 08. Jun 2009 |
|
|
Jak by šly mnišský bojový styl a schopnosti dohromady s nošením přilby je naprosto vedlejší, ve hře je možné skoro všechno. Zacházení se zbrojí a přilbou není součást mnišského výcviku a tradice, pokud se to chce mnich naučit, musí věnovat čas a energii - feat.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: helmy Posted: 00:46 08. Jun 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
souhlasim s Dilvishem, Mikim i Svenveldem.. nasadit na palici si můžeš cokoliv ale pak uděláš dva kroky a přerazíš se o první klacek  .. můžeš helmu nosit ale musíš si obětovat ty featy.. k tomu mnichové se distancujou od jákékoliv zbroje a helma se jako zbroj skoro počítá, chrání ti hlavu, sníži viditelnost apod.
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
černý vlk
|
Post subject: Re: helmy Posted: 07:03 08. Jun 2009 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
díky za vysvětlení  více jsem bral v úvahu to že to je ork než to že to je mnich.. helma k mnichovi opravdu nesedí. A když to teda jsou zbroje tak je to vpořádku
_________________ Spammaster zakázaného kanálu (9.10.2011 potrestán)
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: helmy Posted: 10:50 08. Jun 2009 |
|
|
ono přiznejme si, že k "bojovým uměním" je helma dosti fuj.. už vidím ty řady shaolinských mnichů v helmách druhá věc je, že používat "bojová umění" proti zbraním je fuj zrovna tak, protože to jednoduše nejde, ale v DnD to tak prostě je. Nicméně, současné nastavení neříká, že mnich nesmí používat helmu, jen že si pro to musí dát feat, což si myslím, že je v pořádku (svoboda rozhodnutí, ale za nějakou cenu). Jinak, z vlastní zkušenosti: jednou jsem si koupil hrncovou helmu a vzal si jí do bitvy na Libušín. Předtím jsem ji nikdy nezkoušel a je to fakt maso. Výhled se člověku zúží na úzký pružek a z čepele meče, který držíte před sebou vidíte asi třetinu. Shodou okolností jsem se srazil s jedním templářem, který na tom byl úplně stejně, takže zvenku to vypadalo jako souboj slepců  - máchali jsem meči jako diví úplně nesmyslně a když jsem se trefili, měli jsme hroznou radost  po bitvě jsme se shodli, že helmu zase prodáme a bude to...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 11 posts ] |
|