Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:41 26. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 52 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Několik nápadů a připomínek
PostPosted: 10:00 17. Jul 2009 
Velmistr
 Profile

Kucik: ja som to nemyslela s ohľadom na seba ;D fakt sa mi stane zriedka, že umriem. A ak, tak zväčša umriem sama a tak či tak prídem o XP a to už poriadne ;D
Ja som len narážala na tvoju pripomienku, že však ak postavu vzkriesi kňaz počas pochodu, tak si to s partou tie XP i tak dobehne - len som chcela poukázať, že toto pravidlo platí len pre nižšie lvl ;D

čo sa týka toho nosenia vecí - no ja som už dávno premýšľala hrať za klerika a poviem popravde, že by mi nerobilo problém mať jedno celé okno invu zapratané vecami potrebnými na liečenie a oživovanie. Myslím si, že klerik to berie ako samozrejmosť a určite nie je RP, ak sa pozrie na to tak:
a) buďto pri sebe budem mať fakt dosť vecí a budem môcť pomáhať ľuďom
b) nebudem sa zapratávať, však ak sa niečo druhovi stane, tak čo. Počká si ku kňazovi v chráme

;) myslím, že by bolo super prihliadať aj na povahu a zásady klerika - Doren ako hraničiar možno kašle na veľké pomáhanie parte (myslím v tom oživovaní), ale kňaz by vždy počítal s touto možnosťou a bol nachystaný na všetky možné zvraty osudu.

Reply with quote  

PostPosted: 10:04 17. Jul 2009 
Mistr
 Profile

Mozna tak pred pulrokem tu byla stejna debata.
Bylo usnesen tento stav a nikomu do teto chvile nevadil, tak
proc zase otevirat neco co uz je zabehle.
Uz ted je Thalie jednoducha co se tyka dostupnosti itemu a ja
nevim ceho, nikdo si niceho nevazi a jeste by chtel zlechcovat smrt :?
Proste to tak berte...

Reply with quote  

PostPosted: 10:07 17. Jul 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Btw myslím že by ses divila co vše dokáže Doren pro partu udělat či vykouzlit.

Ty obřady a tahaní věcí je podle mně dost divné. Ne jen že to omezuje dost hráče, ale takový čaroděj taky nepotřebuje nic pro sesílání kouzel. Zase mi tohle nepřijde fér. Nechápu proč klerik (nebo svitek) nemůže prostě přijít, kliknout a oživit... Hotovo

//edit: Smrt se zlehčuje teď. Jé on umřel? Hej ty orku vezmi ho, po zpáteční cestě ho hodíme do chrámu, kdyby tam byl nějak zakomponovaný ten čas tak by někdo umřel a KONEČNĚ by se běželo ho oživit HNED. Takhle by se hráči začali zajímat i o jiné možnosti a ke smrti by se přestali stavět jako k běžné věci co vyřeší kdykoli kněz v chrámu za 1%. Kdyby řekněme za 20-30 min i v tom chrámu bylo oživení za 2% hned by to bylo jiné :)

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

Reply with quote  

PostPosted: 10:12 17. Jul 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Pokial viem tak svitky na ozivenie by mal moct zosielat len klerik a nikto iny.

Ingrediencie na kuzla su zamyslane aj pre carodeja, takze z toho hladiska to bude fer pre oboch.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 10:13 17. Jul 2009 
Velmistr
 Profile

Ja viem veľmi dobre, že Doren urobí veľmi veľa pre partu, preto som nehovorila o ničom inom, len o oživovaní, kde by som kľudne pochopila, že to hraničiar berie IC inak ako taký klerik ;)

Sorrow: no ja si tiež myslím, že by to bolo vhodné upraviť, aby sa to nejako logicky vyriešilo

K strate XP: ak by napr sme všetci pomreli a zobral nás len nejaký kúzelník, ktorý by nás ani neuniesol, lebo by bol ťažko preťažený a mal pred sebou cestu, na ktorej by v tomto stave najskôr umrel .. jednoznačne uprednostním vzkriesenie zvitkom, ako prechod cez rohatého ;D aj keby tam tá náročnosť na XP bola furt 2 percentá

Reply with quote  

PostPosted: 10:18 17. Jul 2009 
Mistr
 Profile

To Jachyra: ale ja nic nechci upravovat, myslim si ze ted je to nastavene akorat.
Paklize nebude smrt bolet, hraci si zivota postavicek nebudou vazit.S tim ze ma nekdo
vyssi level a ma vetsi ztratu pri smrti musi pocitat, na druhou stranu ma zase mnoho
bonusu aby neumiral tak casto :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 10:23 17. Jul 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Daanri wrote:
Pokial viem tak svitky na ozivenie by mal moct zosielat len klerik a nikto iny..

Pomocí UMD je může sesílat kdokoli, což mi přijde normální.
Ty svitky jsou podle mně zcela v pořádku, teď se zaplatí třeba 20k za oživení a stojí to 1%, Když má někdo třeba 30b v jednom skillu nevidím důvod proč by ihned po smrti nemohl za cenu svitku také oživit za 1% (nemůžu se teď přihlásit do hry abych zjistil kolik stojí ale tipuji že u vzkříšení to bude přes 10k, navíc nejde koupit ve velkém množství, svým způsobem to sehnat je trochu problém).

//edit: Však při nevčasném zásahu i v chrámu 2%, to pak bolí :)

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Reply with quote  

PostPosted: 10:39 17. Jul 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

toho naděláte.. na EfU se při oživení ztrácí 1/3 Xp a taky s tim lidi žijou :mrgreen:

chci říct k tématu: Kuciku, je pravda, že když zvýhodníme PC kleriky a svitky, bude se NPC klerik používat méně, podle mého je to ale IMHO v pořádku. Spolupráce hráčů by měla být prioritní a pomoc NPC jen nouzová, pro případ, že není jiná možnost. Úvahy o tom, kdo jak dožene XP při výpravě atd. mi přijdou už moc komplikované... to bych neřešil... jen ať PC klerici řádně oživují... dokonce bych tam u NPC kleriků nasadil penaltu, pokud to není chrám boha, kterého postava vyznává (nebo spřízněného).

jinak, v týmu se o celé problematice kříšení a zmrtvýchvstání průběžně diskutuje, takže klidně dávejte dál konstruktivní nápady... :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 10:48 17. Jul 2009 
Bůh
 Profile

Grunt wrote:
Oživovací svitky a kouzla:

Neřekl bych že, NPC kněze nepoužije nikdo. Když se nad tím zamyslím tak já žádného klerika neznám(11lv+), a postav co používají svitky taky moc není. Takhle sou klerici jen chodící lékárničky a oživovací svitek věc k prodeji. Ruku na srdce, každý dá radši 20k gp než 4k XP.A tenhle poměr platí na všech levelech. Jediný důvod oživení na místě je potřeba oné postavy na Q a nebo dále na výpravě. V prvním případě bohužel většinou poslouží DM a v druhém je cela skupinka obviněna z toho proč se nevrátila.

ami je přece klerik už :D s oživením ...ale ne fakt je to pravda :( klerda je jenom ten co bhá a léčí :D ale když někho hebne , tak rači chtějí odnést ke knězi

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord

Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána

Reply with quote  

PostPosted: 11:33 17. Jul 2009 
Urozený
 Profile

Sorr: Mě nejde o zlehčování systému smrti, nikde žádnou úpravu na postizích jsem nenavrhoval. Jen jsem se snažil navrhnout srovnání kvalit a umění NPC kněze s vysokolevelovým PC knězem.

Co se týče tahání věcí s sebou jsem toho názoru, že pokud chce kněz provádět něco tak vznešeného a náročného jako se navracení duší z podsvětí pak by měl být schopen tomu něco obětovat a věnovat. Pokud to udělá pak je dle mého plnohodnotnou náhradou NPC kněze, pokud to neučiní, pak nemůže čekat zázraky. Krom jiného to tahat nemusí, krom drobností, klidně ať to má pořád oblečené, v ruce či na krku a pak to místo v invu klidně ušetří. :wink:

Po pravdě mě se zase nelíbí to, že uprostřed mely pobíhá kněz a lusknutím prstu zvedá padlé spolubojovníky jako by se nic nedělo se stejným neli lepším výsledkem než kněz v chrámu či při obřadu.

Reply with quote  

PostPosted: 11:49 17. Jul 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Theogil I wrote:
Po pravdě mě se zase nelíbí to, že uprostřed mely pobíhá kněz a lusknutím prstu zvedá padlé spolubojovníky jako by se nic nedělo se stejným neli lepším výsledkem než kněz v chrámu či při obřadu.

Jestli jsi tohle někdy zažil, tak víš, že ressurect v průběhu bitvy je téměř to samé jako 2. smrt.

Reply with quote  

PostPosted: 12:04 17. Jul 2009 
Urozený
 Profile

jaara wrote:
Theogil I wrote:

Jestli jsi tohle někdy zažil, tak víš, že ressurect v průběhu bitvy je téměř to samé jako 2. smrt.

Právě že jo, samo že ne na Thalii, je rozdíl koho zvedáš a za jakých okolností. Tak jak si to napsal to nelze brát paušálně.

Reply with quote  

PostPosted: 12:32 17. Jul 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

A to je problém dat oživené postavě třeba na 5-10min nějaký postih? V závislosti na použitém oživovacím kouzle a nevím na čem... Nebo třeba konstantní -5 na vše a -20% rychlost a je.

Mrtev

Reply with quote  

PostPosted: 12:45 17. Jul 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

Hraji tu krátce,ale systém smrti se mě tu zdá jeden z nejlepších. Je drsný ano, ale tak to má být, dotváří atmosféru strachu a nedochází tu k jevu neporazitelných hrdinů,kteří se vrhají bezhlavě do houfu nepřátel. Utlačuje solo hráče, podporuje party....kdo mě odnese když umřu, nikdo. Než někdo příjde? Mrtvolka se rozpadne. Tak to má být. Placení a ostatní je taky v pořádku. Jak to tak čtu tak se akorát snažíte všemožně obejít to jak je pro vás nepříjemné ztratit xp o které jste stejnak přišli vlastní chybou, chtíčem a neopatrností. To píšu i když jsem poslední tři dny pravidelně každý den umřel a stále se lopotím na ten vysněný level. Pokud vám kněz příjde jako slabý, tak si zahrajete hraničáře. Jsme zvědavej jak se vám bude hrát bez těch všech imek,léčení a bonusů ktéré tenhle class přináší.

Reply with quote  

PostPosted: 13:07 17. Jul 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Pajule wrote:
Grunt wrote:
Oživovací svitky a kouzla:

Neřekl bych že, NPC kněze nepoužije nikdo. Když se nad tím zamyslím tak já žádného klerika neznám(11lv+), a postav co používají svitky taky moc není. Takhle sou klerici jen chodící lékárničky a oživovací svitek věc k prodeji. Ruku na srdce, každý dá radši 20k gp než 4k XP.A tenhle poměr platí na všech levelech. Jediný důvod oživení na místě je potřeba oné postavy na Q a nebo dále na výpravě. V prvním případě bohužel většinou poslouží DM a v druhém je cela skupinka obviněna z toho proč se nevrátila.

ami je přece klerik už :D s oživením ...ale ne fakt je to pravda :( klerda je jenom ten co bhá a léčí :D ale když někho hebne , tak rači chtějí odnést ke knězi

Jen znova připomenu, že nás hráčů-kleriků je opravdu málo. Proto bych neviděla problém v tom, že nikdo nepoběží za NPC knězem

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 52 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]