|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kucik
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 13:51 18. Jun 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Grunt wrote: ... O tom to neni. Mě třeba zajímaj názory ostatních a pohnutky, který je k tomu vedou. Diskuze má vždycky smysl, pokud je jeden schopen zamejšlet se nad názorem druhého.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 14:15 18. Jun 2009 |
|
|
kucik wrote: Grunt wrote: ... O tom to neni. Mě třeba zajímaj názory ostatních a pohnutky, který je k tomu vedou. Diskuze má vždycky smysl, pokud je jeden schopen zamejšlet se nad názorem druhého. Jo jo, s tím souhlasím. Bohužel jsem ještě neviděl, že by se dva v takové diskuzi shodli. Maximálně v nějakých dílčích bodech...
_________________ Zathirel Černokněžna
Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'. Mrtev
Val'Doren - Ochránce lesa V exilu
|
|
Top |
|
Glumišek
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 14:28 18. Jun 2009 |
|
|
Grunt wrote: kucik wrote: Grunt wrote: ... O tom to neni. Mě třeba zajímaj názory ostatních a pohnutky, který je k tomu vedou. Diskuze má vždycky smysl, pokud je jeden schopen zamejšlet se nad názorem druhého. Jo jo, s tím souhlasím. Bohužel jsem ještě neviděl, že by se dva v takové diskuzi shodli. Maximálně v nějakých dílčích bodech... Já myslím, že to je ale v pořádku, co člověk to názor. Já si třeba v takovýchto diskuzích celkem libuji, protože se vetšinou dozvím něco nového, třeba v této mě nejvíce oslovily Daanriho příspěvky. Stejně tak některé radikální názory spoludiskutujících podložené zajímavými podklady.
_________________ Durman Zlomocný - Helgaronův válečný kněz
|
|
Top |
|
Anderson I
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 15:34 18. Jun 2009 |
|
Joined: 17:37 08. May 2007 Posts: 188 Location: Hradec Králové
|
DenGrasse wrote: Miky wrote: Tím že dostane hlas, zvýší šanci někam se dostat... Ne. Zvýší se počet propadlých hlasů. Šance někam se dostat začíná ve chvíli, kdy má dotyčná strana ve výzkumech kolem 5%, pak je tvé uvažování správné. U stran bez voličské přízně je to ale nesmysl, protože pravděpodobnost, že bude 5% voličů najednou uvažovat jako ty, je rovna nule. Tak tady bych si dovolil nesouhlasit. Domnívám se, že: 1. Průzkumy veřejného mínění jsou kolem hranice 5 % značně nepřesné - je vidět na výsledcích eurovoleb a straně zelených - průzkumy stabilně kolem 5% a výsledek voleb byl 2% - tj. chyba 150%! 2. Tvoje uvažování není výjimečné, spíše naopak. Pokud ale strana v jedněch volbách získá např. 3%, lidé uvažující způsobem „jedno co volím, hlavně, aby můj hlas nepropadl“ mohou získat další „alternativu“. Ukázkou je opět strana zelených, které výrazně vzrostli preference právě po zvolení do sněmovny (na reklamních bannerech jsou jejich max. hodnoty, nechtělo se mi hledat nějaký ucelený graf: http://www.zeleni.cz/63/rubrika/graficke-podklady/). Takže možná „tvá“ strana neuspěje dnes, ale třeba se jí to povede zítra. Zeleným k tomu v podstatě stačil jeden průzkum veřejného mínění nad 5%, jinak se roky pohybovali myslím kolem 3% +/-. 3. Není mi jasné, proč nevolit stranu, která se mi líbí, ale volit nějakou „co nejméně špatnou“, která se tam určitě dostane. Pořád je to přece špatná volba, ne? Mimo to jim říkáš „je jedno co děláte a nemusíte se vůbec zlepšovat, protože když nebudete tak špatní jako ...., tak se do sněmovny stejně dostanete“.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 15:39 18. Jun 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Anderson I wrote: ... Problém je, že já mám prostě husí kůži z představy, že bude vládnout něco jako KSČSSD a prioritou je pro mě, aby se jejich názory promítaly do politiky co možná nejméně. Ve srovnání s těmito stranami mi přijde téměř jakákoliv jiná strana naprosto snesitelná.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 15:55 18. Jun 2009 |
|
|
Což je přesně popsaný merit věci...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 17:01 18. Jun 2009 |
|
|
A tak, když jsme se k této kruté realitě dostali, nadešla ta pravá chvíle na otázku, kterou jsem si připravil a kterou už zmínil i Theogil - co myslíte, má naději uspět do parlamentu TOP 09? (náčrt strany viz http://www.top09.cz/) Poprosím o pokud možno objektivní pohled - jestli si myslíte, že by mohlo jít o stálou kompetentní stranu, nebo v dnešní šíleně bipolární konstelaci to už příliš daleko nedotáhne. A rovnou se vyjádřím.  Podle mě dali dohromady pár schopných známých osobností (jo, Schwarzemberg je nebývale zkušený a bystrý člověk...opak soudí ti, co se nenamáhali podívat dál než na upoutávku na odpolední zprávy jisté komerční televize  ) a už jejich začátek provázel mediální zájem, což je neuvěřitelně významné pro mladé kuře v kurníku. Pokud TOP 09 ještě přidá konkrétnější program a hlavně se do voleb udrží na srránkách novin, snad má velkou naději. Což bych si osobně dosti přál. V situaci, kdy na celostátní úrovni máme jednu pravicovou stranu s nejasným stanovením "liberálně-konzervativní" proti dvěma pevně jak klíšťata uchyceným (a státní rozpočet i morálku sajícím) levicím, je pro možnou obranu proti KSČSSD něco jako TOP 09 naprosto nezbytné. Když ODS vyhraje volby, tak bude potřebovat spolehlivého partnera do koalice, aby se neopakoval pat. Ve vší úctě k Svobodovi a Liškovi, nic podobně nadějného se mi zde nerýsuje. Takže jak říkám, pokud se T0P 09 udrží v povědomí veřejnosti do října, klidně pomůžu ODS tím, že vhodím hlas pro TOP 09. Na logo a název nehledě.  Jak to odhadujete vy? Nebo myslíte, že se zjeví ještě jiná drobnější pravicová strana s nadějí na úspěch? Či snad že by se těch čtyřiadvacet malých liberálních stran konečně stihlo spojit pod jednou vlajkou? A co na to Demokratická strana zelených? 
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
Dilvish
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 17:17 18. Jun 2009 |
|
|
TOPka je taková znouzectnost  Přes všechny výhrady, které mám proti konzervativismu, je asi bud volit. Naději mají očividnou, Kalousek je schopný, Schwarzemberg známý... Otázkou podle mne není, jestli se dostanou tohle volební období do sněmovny. Spíš, jestli se tam zdrží Původně jsem se nechtěl k politice vůbec vyjadřovat, protože tohle na fórum moc není, tohle je na dlouhou živou debatu, ale když už. Podle mě na našem politickém spektru chybí něco opravdu liberálního a stabilnější zelená. Ne, že bych jim tolik fandil, spíš mi nevyhovuje současné složení, které má politickou diskuzí dosahovat kompromisů.
_________________ Vrogdishnak "Kositel nepřátel" – Velmi ambiciózní ork.
pí ez: Neflejmuju. Z toho jsem vyrostl.
|
|
Top |
|
Anderson I
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 17:41 18. Jun 2009 |
|
Joined: 17:37 08. May 2007 Posts: 188 Location: Hradec Králové
|
kucik wrote: Problém je, že já mám prostě husí kůži z představy, že bude vládnout něco jako KSČSSD a prioritou je pro mě, aby se jejich názory promítaly do politiky co možná nejméně. Ve srovnání s těmito stranami mi přijde téměř jakákoliv jiná strana naprosto snesitelná. Chápu to, ale to je právě ten rozdíl v našem pohledu. Z té představy se mi také udělala vyrážka, ale i tak si myslím, že současná ODS je natolik špatná, že případné 4 roky rudého socíku už o moc horší být nemůžou. TOP09 Za sebe ne, děkuji, některé „tváře“ opravdu nemusím - např. Kalousek. Rovněž program mě nijak nenadchnul, i když pár světlých částí má. Celkově - jestli jí budou média přát a odhadovat idnesových 40%  , tak šanci, podle mě, má. perlička: „Jediným nástrojem vedoucím k prosperitě a blahobytu je svobodný trh vymezený jasnými a přehlednými pravidly, na které musí dohlížet efektivně fungující instituce odpovědné těm, kteří je zřizují. Čím svobodnější budeme mít trh, tím přísnější musíme mít pravidla.“
Svobodný trh svázaný přísnými pravidly. Možná budou mít i ateisty modlící se za neexistenci boha. Liškovi zelení, demokratičtí zelení, militantní zelení - je fuk kteří, osobně doufám, že už se ten omyl nebude opakovat. I když, komunisti se nestačili dostatečně znemožnit za 40 let, že ano. Dilvish wrote: .....Podle mě na našem politickém spektru chybí něco opravdu liberálního ...... Něco opravdu liberálního mi také chybí, ale pro to se musí sáhnout mimo parlament. Já tam pro sebe vidím Stranu svobodných občanů - s jejich programem nemám problém.
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 20:30 18. Jun 2009 |
|
|
[quote="Žorž"]...
Ano, TOP se může do parlamentu dostat, ovšem jen za předpokladu, že vytvoří předvolební koalici s ODS, jinak je to další ztracená mince....
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 14:42 19. Jun 2009 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Konecne sem si precetl programova vychodiska TOP 09 (bo bez televize zas tak moc informaci neziskavam). A musim rict, ze je tak naprosto obecny, a misty populisticky. Mozna sem materialista ( 3 dny uz na to mam i papir  ) ale potrebuju nejaka cisla. Kdyz mi nekdo rekne: nebude se zvysovat dluh, dane budou nizsi a pritom: dame vice na vedu, udrzitelny rozvoj.... proste bych chtel neco videt. Nejaky navrh, napr nezavadeni 38% dane pri prijmech nad 100.000/mesic (navrh CSSD). Ale jeslti tam budou rozumne veci, klidne bych ji zvolil. Ale bojim se. Pockam do pristich voleb. Treba zelene sem chtel volit naposled, ale rekl sem si: Do parlamentu se dostanou i bez meho hlasu, pockam co tam z nich vyleze a kdyz to bude rozumne, tak priste maji muj hlas. No a nedostanou ho 
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Kiri
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 09:37 25. Jun 2009 |
|
Joined: 18:37 29. Apr 2007 Posts: 1260 Location: vsudeANDnikde
|
nenavidim diskuze o politice...je to zlo!!!
_________________ stiznosti sem -> 291472609 jsem to co (ne)jsem. Zhrzena laska *** ministerstvo zabavy varuje: creeping zabiiji!!!
Pisu sam za sebe
|
|
Top |
|
Phantorris
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 13:39 25. Jun 2009 |
|
|
Řeknu pouze to, že jsem volil Balbínovu poetickou stranu a to ze stejného důvodu jako DenGraseho otec  Dále bych řekl, že každý kdo tu jakýmkoliv způsobem obhajuje DS, může činit pouze z neznalosti toho, co ta strana je veskutečnosti zač. (aspoň v to pevně doufám) A na závěr. Myslím si, že volit malé strany je jediný způsob jak něco změnit, protože jinak se tam budou přetahovat o peníze pořád ty samý ******. Problém je v tom, že většina lidí se je volit bojí, protože by svůj hlas považovali za vyhozenej. Pokud tu již něco takového padlo, tak se omlouvam, že to opakuji ale neměl jsem na to číst to celý. Tímto o politice končím, protože si myslim, že to na toto forum nepatří  EDIT: Marvin wrote: Czech_Luthor wrote: DS - Dělnická Strana - Tomáš Vandas
Ked uz metalisti volia neonacistov, doba je ozaj zla... *smutně přikývl*
_________________ Adelath Podkova - mladý bojovník, Dei-Anangův šampion, rytíř řádu Čestných rytířů Úsvitu
Pugor Wogsher - Tupý půlork, mladý barbar, jenž byl obětován Xi'An, když se chtěl pomstít nemtrvému za to, že po něm házel kameny.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 15:01 20. Jul 2009 |
|
|
Jsem momentálně ve fázi znechucení politikou tak jak je provozována na úrovni státní, EU i globální....
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Diskuze o Politice... Posted: 16:04 20. Jul 2009 |
|
|
V této fázi jsem permanentně. Bohužel jediný způsob jak to změnit je začít se jí aktivně zabývat... 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|