|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
jaara
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 11:49 11. May 2009 |
|
|
Visty jsou super a to že na ně někteří nadávají je dáno jejich ignorancí a neznalostí. Zkus si udělat zástupce a do cíle napiš (včetně uvozovek): "C:\Program Files (x86)\NWN\nwmain.exe" -dmc +connect thalie.pilsfree.cz +password heslo
Heslo samozřejmě nahraď heslem a cestu uprav podle své instalační složky. Pak přejdi na záložku kompatibilita, zaškrtni režim kompatibility, nastav Win XP SP2 a v nastavení povol jen Zakázat změny velikosti zobrazení při vysokých hodnotách DPI. Mělo by ti to jet.
A že máš mít nejnovější ovladače snad zmiňovat nemusím.
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 15:05 18. Jun 2009 |
|
|
jaara wrote: Visty jsou super a to že na ně někteří nadávají je dáno jejich ignorancí a neznalostí. Zkus si udělat zástupce a do cíle napiš (včetně uvozovek): "C:\Program Files (x86)\NWN\nwmain.exe" -dmc +connect thalie.pilsfree.cz +password heslo
Heslo samozřejmě nahraď heslem a cestu uprav podle své instalační složky. Pak přejdi na záložku kompatibilita, zaškrtni režim kompatibility, nastav Win XP SP2 a v nastavení povol jen Zakázat změny velikosti zobrazení při vysokých hodnotách DPI. Mělo by ti to jet.
A že máš mít nejnovější ovladače snad zmiňovat nemusím. Díky moc, mně ta trasa pomohla. 
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 15:14 18. Jun 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
akin wrote: kucik wrote: To je fajn rada. Nevim o tom, ze by byl DM client pod linux  Za to, ze o tom nevis, ja ovsem nemuzu... http://nwn.bioware.com/downloads/linuxclient.htmlTo je hráčský klient, nikoliv DM 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
akin
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 12:45 19. Jun 2009 |
|
|
kucik wrote: akin wrote: kucik wrote: To je fajn rada. Nevim o tom, ze by byl DM client pod linux  Za to, ze o tom nevis, ja ovsem nemuzu... http://nwn.bioware.com/downloads/linuxclient.htmlTo je hráčský klient, nikoliv DM  Heh, kdyz uz chces byt chytrej, tak si alespon procti celej odkaz... Edit: mas tam navod jak rozchodit i DM clienta
_________________ running man...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 14:10 19. Jun 2009 |
|
|
akin wrote: Heh, kdyz uz chces byt chytrej, tak si alespon procti celej odkaz...
Edit: mas tam navod jak rozchodit i DM clienta Aha, tak -dmc parametr mi do posledního patche nefungoval. Zkusim, až budu doma. Moje chyba.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 10:14 25. Jun 2009 |
|
|
Nechtěl jsem kvůli toho zakládat nové téma, ale na Windows 7 32b jede nwn absolutně v pohodě 
_________________ Zathirel Černokněžna
Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'. Mrtev
Val'Doren - Ochránce lesa V exilu
|
|
Top |
|
CizaD
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 10:04 24. Jul 2009 |
|
|
Já mám zase problém na svém pc at už jsem to zkoušel ve WinXP nebo Vista64 nebo Win7-64 že se mi nwn pomalu a jiste rozlejzá po RAMce a když má cca 2Giga tak to padne .... což znamená real tak 30 -35min hrani na thalii pak to padne a je to v čoudu. Zkoušel jsem i zakazovat virtualní pamět ve woknech i dokonce jsem editoval *.ini soubory kde je nadetekováná velikost ram a ram na gpu pro NWN ale zatím nic nepomáhá  / takže pak to dopadá tak že když jste v boji udělá to bum .... a jste mrtvý pak musím otravovat pány DM a vypadám jako podvodník který se odpojí při souboji. No když mi někdo poradí budu mu moc vděčný. Jinak co se týka instalace v Linuxu tam mi hra jede .... jen nevim proč ve hrě nevidím svoji postavu  D To bude ale asi nastavením grafické karty ATi v linuxu.
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 11:36 24. Jul 2009 |
|
Joined: 13:38 17. Apr 2008 Posts: 520 Location: Slovensko, Nitra
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 14:37 24. Jul 2009 |
|
|
Dej pak skippe vědět jak jsi dopadl. Já teď jedu na 32b a v pohodě ale uvažuji o 64b, tak ať vím...
_________________ Zathirel Černokněžna
Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'. Mrtev
Val'Doren - Ochránce lesa V exilu
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 16:13 24. Jul 2009 |
|
Joined: 13:38 17. Apr 2008 Posts: 520 Location: Slovensko, Nitra
|
|
Top |
|
CizaD
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 23:16 24. Jul 2009 |
|
|
Ahoj lidi a lidičky.
Takže po několika hodinách co jsem strávil na foru nwn.bioware.com jsem našl několik důležitých doporučení a změn ini souboru určených k tomu aby hra šla lépe a rychleji.
Jelikož hra NWN je stará a pamatuje ješte doby myslím že WinMe a je byla programována na jednojádrové CPU hned první změna co jsem našel se týkala právě zapnutí využívání všech jáder procesoru. Jestli jste si někdy při zapnutí nwn pustili správce úloh vždy jedno jádro bylo vytíženo a ostatní se jaksi poflakovala. Ano dalo se to zapnou ručne spřažení ale bylo to zdlouhavé. Pomoc je jednoduchá když zeditujete soubor nwnplayer.ini tak změňte hodnotu na Client CPU Affinity=-2 a poté co zapnete hru měla by běžet na všech jádrech vašeho CPU.
Problém č2 je spouštěním pod systémem Vista a Windows7. Změňte všechny *.exe soubory a nastavte kompatibilitu pro Windows XP Service Pack 2 a spustit jako Administrátor. Rozdíl jasně poznáte. (já ho poznal hlavně v Ivory kde mám už o poznání více FPS než předtím)
Problém č3 týkající se třpitivé vody pro majitele karet ATi jsem bohužel nenašel takže tuhle libůstku si mohou vychutnat snad jen ti co mají zelené srdce od NVIDIE.
Takže to vyzkoušejte a dejte mi vědět.
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 14:18 28. Jul 2009 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
Potreboval bych pomoc.... Ted hraju nwn na notasu s win vista, ale kdyz ho chcem hrat na dvou uctech tak ten druhy uz nejde spustit-pise neplatne heslo nebo jmeno. Na win XP to slo vyresit pridanim tohoto radku Quote: 127.0.0.1 nwmaster.bioware.com #nwn master server do windows/system32/drivers/ets/hosts ale na viste mi to proste s tim radkem nechce ulozit. Neznate na to nekdo nejakou fintu? NWN neni original (v tom je ten problem).
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 14:43 28. Jul 2009 |
|
|
A děláš to v administrátorský roli? Máš práva na změnu toho souboru?
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 14:53 28. Jul 2009 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
Tak to nevim... je to velmi mozne ze v totom je problem
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
jaara
|
Post subject: Re: NWN Windows VISTA Posted: 15:17 28. Jul 2009 |
|
|
V tom je určitě problém, ten soubor je standardně chráněný (jako skoro vše při zapnutém UAC). Musíš spustit editor s právy "pravého" admina.
Top |
|