Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 14:21 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 64 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Nase budoucnost ?!
PostPosted: 15:09 04. Aug 2009 
Mistr
 Profile

Zajimal by me vas nazor.
Ja z toho mam rozpoluplne myslenky ale spis me to desi...
http://www.youtube.com/watch?v=UTzEpt49yeU

ps.prosim bez spamu

Reply with quote  

Post subject: Re: Nase budoucnost ?!
PostPosted: 15:51 04. Aug 2009 
Velmistr
 Profile

Jak som to kukla, hneď ma napadlo, že presne o tomto sme sa na zraze bavili ...

jednoducho toto je výsledok modernej doby, kde manželia alebo partneri majú názor: buďto jedno dieťa a psa, alebo dvoch psov.

Aby sa to zmenilo, museli by sa stať ľudia obetavejšími. Málokto chce upustiť od svojho pohodlia, od zredukovania svojich záľub, od karierizmu, od toho mať čo najviac peňazí ...
za jedno: načo mať deti, potom sa im musím venovať, starať sa o ne, kým sú malé byť v 24 hod smene. Načo? Radšej nemať deti a pozerať len na seba s myšlienkou, že ma zajtrajšom sveta fakt nemá čo trápiť
za druhé - toto sa skôr týka Slovenska: tí, čo by aj deti chceli mať, si ich veľa krát jednoducho dovoliť nemôžu, lebo štát zaplatí biednych 4500 mesačne za dieťa počas 3 rokov a za každé ďalšie bábo rovnako biednych 600 sk (nepočítam v eurách)
nejdem teraz rozoberať, jak je to finančne fakt náročné :D lebo to platí len o určitom malom percente ľudí, ostatní to berú len ako výhovorku.
Poznám nespočet známych, ktorí majú jedno dieťa a hovoria, že už nikdy v živote ... majú dve a žena si nechá podviazať vaječníky .... majú tri a ľudia sa im vysmievajú, že sú blázni.

Moji rodičia majú 7 detí a všetci len krútia hlavou, že čo sa im porobilo
Krsní našej dcérky majú 12 detí a všetci sa ma pýtajú, že či nie sú počernejší. Akoby právo na viacero detí mali len cigáni.
Nik nedokáže pochopiť, že deti sú síce starosť, ale sú aj radosť a sú ľudia, ktorí majú veľké potomstvo nie preto, aby z toho vytrieskali prachy, ale preto, že majú z drobizgu fakt radosť.

EDIT: ešte ma napadlo. Ani nie pred 100-200 rokmi sa ženy predháňali, aby mali čím viac detí .. ani nehovorím o časoch pred Kristom, kde tá, ktorá deti mať nemohla, alebo ich mala málo, bola považovaná za prekliatu ... tá, čo ich mala viac bola Bohom požehnaná
A teraz? Tí, čo dieťa nemajú, lebo ho jednoducho nechceli, sa tým dobreže nechvália ... ľutujem ich. Prišli skutočne o veľa.

Reply with quote  

PostPosted: 16:15 04. Aug 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

Dříve se děti používaly na práci na poli,na baráku v budoucnu aby bylo postaráno o rodiče. Dnes tu máme jinou dobu, každej se uživí sám a ještě zbude na zábavu. O naše rodiče se přece postará Paroubek :?: . Technologie, možnosti cestování atd mění lidi.
Oni na to muslimové taky příjdou až se budou válet na gauči před bednou takže to taková pohroma nebude :D.

Last edited by tao kan on 16:17 04. Aug 2009, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 16:15 04. Aug 2009 
Mistr
 Profile

No prave, ted me to akurat padlo do oci.
Nahledu je na to nespocet, to i pred tou ,,revoluci,, se rodilo vice lidi.
Nevim no ale ten vyvoj je asi nehorazne velka zed pres kterou neni sance
se podivat zpatky...

Reply with quote  

PostPosted: 16:23 04. Aug 2009 
Velmistr
 Profile

:mrgreen: verte, že u moslimov to neklesne - tá pôrodnosť detí. Oni to majú zakorenené v sebe a tiež je to zakorenené v ich viere ;)
neberte ich ako ateistov .. pozrite sa na obsah ich náuky a koránu ....

Reply with quote  

PostPosted: 16:29 04. Aug 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

No podle mně je problém v tom, že dnešní společnost upustila od klasického modelu kde chlap pracuje a žena "stoji za plotnou".

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

Reply with quote  

PostPosted: 16:53 04. Aug 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

Asi nejhorsi je, ze s tím nic evropané neudělají. Není ani možnost a razantní změnu si nedovolí nikdo.

Můžeme buď přihlížet, plodit nebo vzít mačety a pušky do ruky. Kdo kam se zařadí?

Reply with quote  

PostPosted: 17:02 04. Aug 2009 
Mistr
 Profile

No jedinec s tim nic nezmuze urcite a spolecenstvi se k tomu jen ztezi
dostane(viz EU)
Co se tyce tech pusek, tak to je dle mne taky uz nemozne.
Na genocidu v takovem rozsahu uz nedojde uz jen podle tech poctu
jednotlivych stran.

Reply with quote  

PostPosted: 17:23 04. Aug 2009 
Velmistr
 Profile

Tak tak ..
ono podľa mňa kľudne tou možnosťou riešenia môže ostať rodenie detí ;) ono sa to zdá nemožné tým, ktorí deti nechcú mať, ako som spomínala. Ale je kopec ľudí, ktorí by deti mať chceli.
Napr v Nórsku je to pekne vymyslené, že za každé novorodeňa zaplatia približne 270 000 korún ;) čo už teda je pekná podpora ... ale čo viem, tak aj v čechách je to už teraz zaujímavo vymyslené, tuším že máte príspevok na každé novorodeniatko + ešte fakt peknú materskú vo výške mzdy ... tam by som sa fakt netrápila tým, že kebych mala viac detí, tak by sme nevyžili ;)
Len ono to je problém, že všetky krajiny EU sa furt chcú pchať do zadku amíkom a podobať sa im ;( a tým pádom sa vraciame k starému peknému: 1 dieťa + 1 pes, alebo 2ja psi

Reply with quote  

PostPosted: 17:31 04. Aug 2009 
Šlechtic
 ICQ  Profile

No v Norsku to funguje možná pěkně, ale u náš těžko. Stejně by se ty prahy sypaly do kapes nepřizpůsobivých spoluobčanu co mají obvykle 8-14 děti. Za každé takové 200tis. To už by je do práce nenahnal nikdo.

Nejjednodušší je nepřijímat žádné přistěhovalce a u nich doma ať si mají třeba děti 40.
Dále nějaký rozumný program pro zvýšení porodnosti a finanční zvýhodnění pracujících rodičů, ať už úlevami na daních či vysoké porodné, které by se vyplácelo do určitého počtu děti (3,4?)...

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

Reply with quote  

PostPosted: 17:33 04. Aug 2009 
Mistr
 Profile

To Kora:To je praveze ten nenapadnej americkej vliv, ted uz se jen zklizi uroda...

Reply with quote  

PostPosted: 17:46 04. Aug 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

No nazorov je urcite hodne, mne osobne cele to video pride ako totalna propaganda siriacia strach medzi obycajnych ludi. Svet sa menil, meni sa a bude sa menit. Nasi rodicia, prarodicia, prapra rodiciac, prapraprapra.... vyrastali tiez v inom svete. To je proste prirodzeny priebeh zivota.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 17:58 04. Aug 2009 
Mistr
 Profile

To Daanri: S tim nesouhlasim co pises, myslim ze nechapes o cem je ten dokument.
Neni to tom ze drive se zilo hure apd.
Kladou tam duraz na to, ze zanika neco, co pri trose normalnosti mohlo byti nezmeneno.
Tim ze je nekdo lenivejsi a nekdo chtivejsi to cela zanika...

Reply with quote  

PostPosted: 18:17 04. Aug 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

No mne to pride, ze je to zamerane vyslovene proti islamizmu. Rodi sa nam malo deti a svet zahlcuje islamizmus. Zvolanie v style WAKE UP mi pride ako podme do boja, oni su zly, my sme ty dobry. Nehnevaj sa, ale tak to proste na mna posobi.

Ked chcu poukazat nato, ze sa rodi malo deti, tak by mali poukazovat na celu situaciu a hlavne zivotny styl. Problem je v tom, ze zanikaju urcite hodnoty a konkretne hodnota rodiny. Zivot v dnesnej dobe je proste extremne hekticky a kladie na jedinca vysoke naroky a nie kazdy to vie zvladnut, tym samozrejme neobhajujem flakacov. Na druhu stranu prave viac ako 1 dieta maju povedzme ekonomicky slabsie rodiny a menej deti zas finacne dostatocne zabezpeceny ludia.

A co sa tyka zahltenia islamizmom europy, tak to uz je totalna propaganda. Ja osobne mam otca moslima (veri v islam, resp. dodrziava ich sviatky), moja mama je krestanka a ja osobne som ateista. Tak isto siroka skupina ludi resp. otcovych kamaratov, maju zeny Slovenky a nepoznam ziadne z ich deti, ktore by uznavalo islam. Okrem toho mam aj rodinu v nemecku, kde su zas cisto obaja rodicia moslimovia (pristahovalci) a ich deti sa povazuju za nemcov a neuznavaju islam. Cize z toho dovodu mi to pride fakt hlupo zamerane.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 18:20 04. Aug 2009 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Nesmíte věřit všemu, co je na netu...

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 64 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]