Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 21:23 18. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 57 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:42 01. Oct 2007 
Šlechtic
 Profile

Okrem kraftu a lootu sa da zarobit aj inac. Napriklad prides do nejakej osady, tam si zistis zopar informacii ak si dobry tak tie informacie budu uzitocne. A potom ta mozu ludia poslat trebars k nejakemu magovi alchymistovi co ti da za ukol zbierat aloe, cesnak, ci ine suroviny. Ty dostanes vyplatu, mag crafter je rad ze nemusi zbierat tie suroviny sam. Obaja sa zabavite a obaja mate z toho aky taky prospech.

Samozrejme vychadzam z toho ze mag zarobi v krafte dost penazi aby uzivil seba aj teba. A zas rataj s tym ze ten mag nemusi byt vzdy v hre... no je to moznost.

PS : to bol len priklad mozneho zarobku

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 18:15 01. Oct 2007 
Šlechtic
 WWW  ICQ  Profile

Ale ani craftem se na nižších lvlech nedá tolik uživit, loot jednoznačně vede - pamatuji postavu, co si na 5.lvlu dokázala za půl hodiny vydělat 20000zl. z kraftu jsem zatim našel pouze tři věci, které jsou jakž takž výdělečné (tzn poměr vynaložená námaha/výdělek je v rámci mezí).
Jednou z nich jsou ty provařené lékárny :?

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 21:39 01. Oct 2007 
Obyvatel
 Profile

LDamian wrote:
Daanri + Seth-Plzen: Diky, doufal jsem, ze by to mohlo byt i nejak takhle. Pochopim, pokud budou remeslnici vyrazne bohatsi nez ja, jen z tech prvnich levelu a nazoru nekterych lidi hrajicich dele jsem zacinal ziskavat dojem, ze bez craftu (pripadne pravidelneho obihani pokladu za neco, co dokaze probehnout dungem) nemam sanci si vydelat. Pokud jsou krusne jen prvni urovne, tak se to da zkousnout. Navic stahovani a prodej kuzi mi prijde pro postavu jeste jako celkem ok - je to akceptovatelne pro mne.

Jeste si dovolim osobni dotaz na Seth-Plzen: hrajes celkem silne povolani (klerik). Aby mela Eleonor dost penez, musis koleckovat lokace (myslim tim lognes a jdes vyzabijet to a to, kvuli kuzim, zihadlum... a druhy den znovu a pak zase) nebo staci normalni pohodova hra? A hned podotázka - myslíš, že by to zvládl i někdo se slabší postavou uživit se tímhle stylem nebo tam bys přeci jen doporučila ten craft? Jak moc je to s penězma drsné?

Myslím, že u stahování kůží není ani tak důležité, jak je která postava silná. Spíš je důležité rychle si tuhle dovednost vyhonit nahoru. Od 50% dostává člověk dvě trofeje, od 75% tři, od 95% čtyři a při 100% je to pět trofejí. Takže i pokud slabá postava vyžene stahování na vysokou hodnotu může slušně vydělávat. Třeba za žihadla či plivníky je dost peněz a rozhodně není těžké je zabít i pro slabší postavu. Eleanor je na 13. levelu a zatím nemá důvod hledat jiný zdroj příjmů než je stahování. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dále. A v partě o více lidech se taky určitě bude hodit postava z vysokou zkušeností ze stahování.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 23:17 01. Oct 2007 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

No tak penize se daji ziskavat ruzne...hodne t osouvisi s postupem konkretni postavy, zkusenostem hrace (ikdyby ktomu nemelo dochazet)...vim ze zacatek je dycky peklo. Ale postupne se tmnozstvi penez hromadi a je jedno zda je to lootem, obchodme ( ja ti pomuzu kdyz ty pomuzes me), craftem samotnym, je toho pravdu hodne. Taky je spousta moznosti kam ty penize nahrnout. Jednou dobou za dob kneze Jakoba Stribrny kruh daval pravidelne urcite mnozstvi na chudinu v Karathe, bohuzel se zadna velka zmena nestala. Dale je taky dobre vedet jakou uroven by dotycna postava mela zit. pochybuju, ze druid nebo hranicar by byli spokojeni v prepichovem dome v Slechticke casti Karathy. nebo zlodej, vyzvedac, vrah byli zvikli na derave kapsi :D:D:D. A co se tyce spanku, jidla piti: Diky vylepseni systemu (doplneni systemu hladu zizne atd) staci jednou za cas ulovit jezevce stahnou kuzi vykostit maso. kuzi prodat koupit ocilku a trud, vni upect maso a este penize zbydou. pak se natahnout nekde u potoka na dece a zbytek dne travit premyslenim o te kyticce tamhle nedaleko nosu postavy :D..to je muj nazor.

edit: este jednou k craftu, hromada hracu co tu hraji delsi dobu jednu postavu, nahledli do kouzel craftu (to i dokonce ja) a zrejmne vsichni reknou to same, craft je zlatej dul, kdyz vis jak na to. Nakonec i to nudne crafteni mi zaclo bavit...

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:21 02. Oct 2007 
Poutník
 ICQ  Profile

Abych pravdu rekl, tak mi LDamian mluvi zcela z duse a mam i pocit, ze ne kazdej chape jak to mysli (mozna to nechapu ja a muj prispevek bude zcela zcestny, nicmene prispeju.. :)

Nikdo nepochybuje o tom, ze vydelat se da hodne penez (umerne lvlum), hraje tu spousta bohatejch postav. Jenze, ty zpusoby vydelavani jsou opravdu jen loot nebo craft, coz by bylo zcela v poradku na action serveru. Napriklad kdyz si tu ale nekdo udela postavu "Starý moudrý druid", ktera bude skutecne stara, tudiz nebude behat, nebude mit silu ani HPecka, bude ji proti srsti vyvrazdit celej les aby mohla stahnout a prodat kuze ze zvirat, nebude se s ni nikdo kamaradit, protoze dost hracu senilniho, lehce podrazdenyho dedka akorat pozdravi a pobezi dal a kdo by ho bral do party, kdyz nadsene nezdraví a je starej a neumi uz behat...
Taková postava je tu předem v řiti a vlastně nemá žádnou naději na přežití, natož prachy na přestup. Přitom takovej dědula by mohl kšeftovat třeba s dřevem ze svýho lesa (o les se starat musi, tudiz mu obcas vybyde drevo z prorezavani stromu), sem tam by prodal kuze z nejakyho premnozenyho druhu kterej by lehce zredukoval, mohl by prodavat houby, jak jedlý, tak "kraftovy", v nejakym potucku v lese by mohl (treba) rejzovat nejaky zlato, sutry nebo neco v tom smyslu, mohl by provadet lesem dobrodruhy lesem a okradat ty, kdo tam chodej pytlacit... :)

Jenze! Drevo se neda, pokud vim, prodavat a jestli, tak za bídnej peníz a hraci rozhodne nebudou staryho dedka vyhledavat, protoze drevo je kvuli kraftu velmi snadno dostupny. Kuzi si taky kazdej sezene raz dva i bez druida a opet jsou velmi snadno dostupne a kozesnik za ne da vylozene par zlatek a opracovany je koupi akorat svaz obchodniku (jestli vubec) opet za dosti trapny peniz. Hub je zde pár druhů opet vazanejch na kraft, tudiz jsou snadno dostupny (jeden druh jsem jeste nepotkal, takze budou asi i vyjimky) a neprodejny - jedly houby nejsou pokud vim zadny. Drahy kovy a kameny jsou jen v dungeonech a opet se tim neda uzivit pokud se to nezpracuje. Lesem provest nikdo nechce, protoze spousta lidi tu je vdecna za kazdy blby zviratko kterymu muze urazit palici za par xp a nikoho neokrade, protoze mu vsichni bud utecou nebo rozbijou tlamu, je to prece jen starej deda... (stejne tak je unreal skutecnej knez v sutane s knihou v jedny a berlou v druhy, ne jako klerik-terminator. A spousta dalsich postav, ktery se nezivej zabijenim)

No, takhle je to asi vyhnany dost do extremu a jsou tu i lidi, se kterejma by si dedula pekne zahral a privydelal, ale opravdu jich neni moc, imho. Tudiz jen vul by si tu udelal takovou postavu, coz je docela skoda na to, ze je thalie RP server.

A to, jak tu nekdo rikal, ze i v realu musis makat aby byly prachy, je sice pravda, akorat v realu nemas na vyber ze dvou variant vydelku... (vrazdit nebo sbirat suroviny a zpracovavat je) Treba lovec jako takovej (a to ze ve fantasy neni lov zrovna neobvyklej job), tu nema sanci.

Je imho skoda, ze pokud neni ve hre DM ochotny zprostredkovat neco jinyho, tak to tu vsechno stoji a pada s kraftem a creepenim lootu a myslim ze na to LDamian v uvodu tohodle topicu narazel :-)

Nicmene prachy jdou sehnat vzdy a obcas i docela dobre, to je fakt, akorat pak musi jit RP stranou. Zvlast kdyz neni online moc lidi...

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:33 02. Oct 2007 
Obyvatel
 Profile

chlor wrote:
Abych pravdu rekl, tak mi LDamian mluvi zcela z duse a mam i pocit, ze ne kazdej chape jak to mysli (mozna to nechapu ja a muj prispevek bude zcela zcestny, nicmene prispeju.. :)
....... atd.

Docela s tebou sohulasím. Jenomže si nedovedu představit jak to pořádně vyřešit. Podle mě je tento problém daleko složitější. Všechno to vychází ze systému získávání zkušeností.
Vezmu tvůj příklad starého druida. Strašně by se mi líbilo, kdyby byla možnost získávat zkušenosti i jinak než mlácením do všeho, co sse hejbe. Druid by si hezky pečoval o les a postupně by se čím dál tím víc vyznával v jeho zákonitostech a tím by získával zkušenosti a postupoval na další level. Nebo třeba bard by se zlepšoval hraním písní atd...
Otázka je, jestli už nechceme po té hře moc reality. Jestli to vůbec jde v této hře tak zařídit. Rozhodně by to nebylo špatný.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:38 02. Oct 2007 
Šlechtic
 WWW  ICQ  Profile

@Seth-Plzen: tohle se dá elegantně vyřešit XPC systémem, který by byl imho nejlepším řešením otázky expení.
K těm peněmzům: myslím, že momentálně kraft vypadá tak, že je velká produkce jednotek za relativně malý peníz. Kdyby se to nějak chytře poštělovalo, aby postavy nemuseli dělat takový kvanta věcí pro získání aspoň minimálního obnosu zlata a naopak by vyrobily třeba dvě tři věci, z kterých by týden dva vyžily, tak by to bylo mnohem optimálnější.
Ale provedení by bylo velmi obtížné ne-li nemožně v už zaběhlém kraft systému.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 15:53 02. Oct 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

No vsetko co vravite panove je velmi pekne, ale holt neviem do akej mieri v NWN realne a narocne na spravenie. Mne by sa to tiez vsetko co ste vyssie popisali pacilo, ale myslim ze narazame na 2 zasadne problemy a to obmedzenie systemu a nedostatok ludi co by nieco podobne spravili...i ked nikdy nemozeme tusit co casom na Thalii bude. :wink:

I ked mi neda si nerypnut (samozrejme v dobrom) :lol: ...k comu su penize takemu staremu mudremu druidovi? Ten si predsa nazbiera nieco v lese na jedenie a to mu k zivotu staci...taky stary mudry druid by urcite vedel ze peniaze su zbytocne a prinasaju len nestastie a starosti. Ten stary mudry druid ma svoj svet...les a zvieratka o ktore sa stara a nic ine ho nezaujima. :wink:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 16:12 02. Oct 2007 
Šlechtic
 WWW  ICQ  Profile

Daanri wrote:
Ten si predsa nazbiera nieco v lese na jedenie a to mu k zivotu staci...taky stary mudry druid by urcite vedel ze peniaze su zbytocne...

ano, a takový starý druid by se nikdy nedostal na druhý level s tímto "rousseau" přístupem, neboť by neměl na učitele
(counter-rejpanec :) )

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 16:21 02. Oct 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ale jo dostal :wink: Myslim ze po naky 5lvl by to zvladol bez problemov :lol: :lol: :lol: a ked sme pritom naco je takemu staremu druidovi vyssi lvl...sak mu stacia tie rastlinky a zvieratka...a ked je uz taky stary tak aj tak coskoro umrie. :wink: :lol:

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 17:02 02. Oct 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

tu už nám debata směřuje na samej základ NWN či dokonce DnD
lvl v DnD a potažmo NWN prostě znamená "lepší v boji", pro postup se vyžadujou expy, za ně se koupí lvl a s lvlem přijde lepší uplatnění v boji a tak to de dokola
tohle zlomit není asi v možnostech NWN, to je na napsání nový hry
samozřejmě de uplatnit jinej systém expení (viz časovej systém na EQ), to ale přináší jinej paradox - postava se vylepšuje v bojovejch dovednostech za to, že se válí na louce nebo sedí v putyce
řešení to určitě má ale obávám se, že mimo rámec NWN a dokonce mimo rámec obvyklejch DnD settingů
ad placení u učitele...opravdu by postavě toho starýho druida neumožnil žádnej DM gratis lvlup ?

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 17:25 02. Oct 2007 
Poutník
 ICQ  Profile

Daanri wrote:
...

I ked mi neda si nerypnut (samozrejme v dobrom) :lol: ...k comu su penize takemu staremu mudremu druidovi? Ten si predsa nazbiera nieco v lese na jedenie a to mu k zivotu staci...taky stary mudry druid by urcite vedel ze peniaze su zbytocne a prinasaju len nestastie a starosti. Ten stary mudry druid ma svoj svet...les a zvieratka o ktore sa stara a nic ine ho nezaujima... :wink:

:) jo, dostals mě. Tomuhle druidovi budou penize skutecne k nicemu...ale víš kam jsem tim druidem mířil ;)

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 17:39 02. Oct 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ale jo umoznil by mu to DM, ale DM nie je riesenie vzdy a vsade. Takych postav v style toho stareho druida je velmi malo, ale aj take sa vyskytli na Thalii. Napr. bol tu typickej nebojovej knez, ktory odmietal nosit akukolvek zbroj. Sice to mal tazke, ale vydrzal a ak sa dobre pamatam DM sa onho vcelku starali.

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 17:43 02. Oct 2007 
Poutník
 ICQ  Profile

photter wrote:
tu už nám debata směřuje na samej základ NWN či dokonce DnD
lvl v DnD a potažmo NWN prostě znamená "lepší v boji", pro postup se vyžadujou expy, za ně se koupí lvl a s lvlem přijde lepší uplatnění v boji a tak to de dokola
tohle zlomit není asi v možnostech NWN, to je na napsání nový hry
samozřejmě de uplatnit jinej systém expení (viz časovej systém na EQ), to ale přináší jinej paradox - postava se vylepšuje v bojovejch dovednostech za to, že se válí na louce nebo sedí v putyce
řešení to určitě má ale obávám se, že mimo rámec NWN a dokonce mimo rámec obvyklejch DnD settingů
ad placení u učitele...opravdu by postavě toho starýho druida neumožnil žádnej DM gratis lvlup ?

No, ja nechci vymejslet zadnej novej krutosystem do nwn. Ale nerikej mi, ze zrovna tobe se líbí, jak se tu neustále vetsina postav za necim honí, běhá a jenom tříská všechno živý aby měla xp a peníze... Já jsem sem šel proto, že jsem si chtěl zahrát na RP serveru a v čechách už žádnej jinej krom EQ, kde mam ban, neni. Akorát si tu občas připadam jak na Kandelábrii kde ta nálepka RP byla skutečně jen na okrasu. NWN má svoje hranice, stejně tak jako celý DnD, nicméně Thalie určitě nejde až na ty hranice, aspoň zatim... Neříkam, že XP system z EQ je vsemohoucí a ideální, ale rozhodně se na RP server hodí víc, než ten defaultní. Protože systémově se sice postava vyvíjí v "bojovejch" vlastnostech, pritom nejde jen o ně. Může bejt postava, ktera si bude strkat body do Cha a skillpointy do presvedcovani, odhadu ceny, znalosti a ja nevim kde ceho, co v boji prakticky nevyuzije.
I mě (a to mam bojovy povolani) je dost proti srsti pripojit se a jít kydlit potvory. Fakt mě to moc neba, kdyz to nema smysl a proto hraju tady a ne nekde na Demoně. Proto mi taky vadí, že pokud se nebiju tak nemam xp a prašule. Ale to už se začínáme dostávat trochu do offtopicu ;)

PS: ted jsem byl kvůli tomuhle topicu chvilku ve hre a za cca hodku ani ne, jsem si vydelal tolik jak za minulejch pár dní. Stejne tak xp. Takze to skutecne neni problem, ale RP pak musí stranou (nebo se musí vymyslet nejaka RP omacka á la Daemian), a to je taky to, proč tu každej běhá ve fullplatu akorát mačká hotkey s pozdravem... (každej ne, ale hodně)

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 18:33 02. Oct 2007 
Šlechtic
 Profile

2 chlor : Mozno hladas nieco ako http://www.fantasygrounds.com. Pozri sa tam a keby si mal zaujem napis mi do PM a ja ti poviem ako nieco take rozbehat.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 57 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]