|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Michal
|
Post subject: Posted: 12:59 06. May 2007 |
|
|
No nejspravedlivější by byl systém těch daní a daň by se určovala podle majetku. Účty v bance se daj "danit". Je mi jasný, že by skrblíci našli způsob jak se platbě vyhnout. O tom ani na minutu nepochybuju
Je hodně individuální kolik kdo má peněz. A jako občani Karathy a dalších měst by měla každá postava odevzdávat daň podle svýho majetku. Já ale vůbec netuším jak to udělat, do toho nevidím. Chtělo by to, aby v určitejch časovejch intervalech byl spočítanej majetek postavy včetně účtu a předmětů, co má v inventáři. Nebo byste si mohli počítat náklady a výnosy a jednou za Thalijskej rok platit ze zisku, to by byla super zábava, ne? 
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Posted: 13:02 06. May 2007 |
|
|
No ale to by museli hrat vsetci to RP stale a nie ked sa im to hodi. Prave tie systemy vedu k tomu aby sa hralo RP stale a nie ze som hladny a smadny len ked sa to hodi mne, pripadne hodim si nizku mudrost (dopln inu vlasnost) aby som si mohol namaxovat nieco ine sak v hre to uz nak zahram i ked moja postava je v podstate blba tak vymysla extremne strategie, pripadne je skareda jak noc a hram sa na krasavca. Ale toto sme uz niekde inde riesili a sa v tom asi nezhodneme.  Ale to nevadi, systemy nastastie su a budu. Nevravim ze su dokonale a vynikajuce a velakrat ich treba najskor doladit a to sa da len pocas behu hry.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Posted: 13:03 06. May 2007 |
|
|
Michal wrote: ...
To jo, tak to přidejte prestižní povolání účetní... takovej zloděj(10) účetní (7) nebo barbar(14) exekutor(10) by nebyl špatnej 
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
Fidorka
|
Post subject: Posted: 13:04 06. May 2007 |
|
|
Tak já jen přihodím čerstvé poznatky:
( jde o zkušenost s přestupem u Nemes )
1, Prestižní level šel nahodit bez problémů ( nepočítám zoufalé hledání učitele na povolání Pán smrti !! Kdo měl ten nápad ho takhle schovat ? )
2, Učitelů je dost i na prestižní povolání , jen se špatně hledají ( našla jsem mistry pro Dračího učedníka , Tajemného lučištníka , Pána zbraně , Vraha , Měňavce , Pána smrti cca za dva dny hraní )
3, Cena za výuku...podle tabulky není tak hrozná , ALE ... u prestižního povolání to chtělo strašnou sumu :
vzorec byl asi takový : cena za level v povolání ve kterém chcete přestoupit ( např. 6lvl = 1063,- ) plus cena za celkový levle ( např. 15lvl = 19413,- ) a to celé krát 2,5 takže platba byla skoro 50000,-
4, Nešlo by tedy udělat aby v případě smrti už nebyl znovu na přestup potřeba učitel a tím i opakovaná platba ?
5, Moc peněz u postav...hmm...zvláštní když Vrog přepadne pocestné tak mají jen 50 zl , jablko v ošoupaném batohu a na rameni staré kopí 
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Posted: 13:06 06. May 2007 |
|
|
Jo ale jak by sa to pocitalo? A kto by to delal? Ci nebodaj sa Michale hlasis dobrovolne ze ides zratat dan kazdej postave v hre a vybrat od nej tie peniaze?
Ja si skor myslim ze cesta na zlepsenie ekonomiky Thalie vedie prave cez pravidelny odliv penazi na obycajne veci ako je prave vycvik u mistrov, oprava opotrebovanych veci, nake dary chramu. Tak isto prispeje k tomu aby hraci nevlacili so sebou obrovske majetky aj ta vaha penazi a povedzme vacsia (mozno uplna strata) penazi pri smrti. (naky obnos by mohol zostat lezat na mieste kde postava zomrela)
EDIT: ono prestizne povolanie nie je nadarmo prestizne 
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
Last edited by Daanri on 13:07 06. May 2007, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Nimmrodel
|
Post subject: Posted: 13:07 06. May 2007 |
|
|
Michal wrote: No nejspravedlivější by byl systém těch daní a daň by se určovala podle majetku. Účty v bance se daj "danit". Je mi jasný, že by skrblíci našli způsob jak se platbě vyhnout. O tom ani na minutu nepochybuju Je hodně individuální kolik kdo má peněz. A jako občani Karathy a dalších měst by měla každá postava odevzdávat daň podle svýho majetku. Já ale vůbec netuším jak to udělat, do toho nevidím. Chtělo by to, aby v určitejch časovejch intervalech byl spočítanej majetek postavy včetně účtu a předmětů, co má v inventáři. Nebo byste si mohli počítat náklady a výnosy a jednou za Thalijskej rok platit ze zisku, to by byla super zábava, ne? 
da sa to spravit , na par serveroch to tak bolo zavedene, system moze zratat hodnotu vsetkych predmetov a podla toho vyrubit dan , povedzme raz za tyzden alebo tak.. pre ludi s malym majetkom by o nic neslo, ludia co maju velke majetky by mali zase vediet ako si ich udrzat.. urcite by taky system podporil obchod ktory vsak treba tiez vylepsit, na nieco taketo je dobre zaviest vendorov - vzhladom na nizky pocet hracov by tu mohol existovat vendor, ktoremu date do inventara urcity predmet, urcite mu cenu a ked pride iny hrac moze si ten predmet kupit. urcite teraz vznikne argument ze je to proti vzajomnej hracskej interakcii, ale pri poctoch hracov menej ako 10 si myslim ze je to plus. zaroven, prave kvoli podpore tejto interakcie by si dany vendor zobral povedzme 10% z udanej ceny co by znamenalo ze hracom sa viac oplati vzajomne stretnut. Myslim ze by to pomohlo vymene surovin, napriklad by si takto hraci mohli vymienat predmety nutnej spotreby ktore ich kraft nevie vyrobit ako pre krajcira napriklad kozeluznicky olej / kyselina a podobne. Podobne by sa takto zrejme zacali vymienat i predmety z lootu miesto toho aby sa za smiesne peniaze predavali v karathe a podobne.
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Posted: 13:09 06. May 2007 |
|
|
To Nimm: ty vendori sa uz riesili a bolo povedane ze sa naky udela...ale nak malo casu u scripterov...takze ak by to niekto udelal bolo by to vcelku fajn preco nie
|
|
Top |
|
Nimmrodel
|
Post subject: Posted: 13:12 06. May 2007 |
|
|
Daanri wrote: No ale to by museli hrat vsetci to RP stale a nie ked sa im to hodi. Prave tie systemy vedu k tomu aby sa hralo RP stale a nie ze som hladny a smadny len ked sa to hodi mne, pripadne hodim si nizku mudrost (dopln inu vlasnost) aby som si mohol namaxovat nieco ine sak v hre to uz nak zahram i ked moja postava je v podstate blba tak vymysla extremne strategie, pripadne je skareda jak noc a hram sa na krasavca. Ale toto sme uz niekde inde riesili a sa v tom asi nezhodneme.  Ale to nevadi, systemy nastastie su a budu. Nevravim ze su dokonale a vynikajuce a velakrat ich treba najskor doladit a to sa da len pocas behu hry.
Ja myslim ze sa zhodneme, len ono to najprv treba ludi s ktorymi budes hrat  iste hrat rolu by sa malo neustale a nie "vypinat/zapinat" rp mod ked sa mi to hodi, ale ked si chces zahrat a mas malo casu, si skoro sam na serveri tak ho nechces stravit 20 minutami chodze cestovanim cez lokacie.. za normalnych okolnosti by moja postava behala len v boji alebo ked je k tomu donutena ale toto su veci kedy "rp" ide kompromisne docasne bokom, uprimne si zelam aby sa thalia dostala do bodu kedy ziadne podobne zmeny v hrani postavy nebudu nutne
|
|
Top |
|
Nimmrodel
|
Post subject: Posted: 13:12 06. May 2007 |
|
|
Daanri wrote: To Nimm: ty vendori sa uz riesili a bolo povedane ze sa naky udela...ale nak malo casu u scripterov...takze ak by to niekto udelal bolo by to vcelku fajn preco nie
myslim ze uz je nieco take davno vymyslene mozno postaci trochu pogooglit  skusim nieco najst a potom by to mozno stacilo len trochu modifikovat.
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Posted: 13:14 06. May 2007 |
|
|
No to by bolo vcelku fajn. Kazda pomoc je vitana a potrebna.
|
|
Top |
|
Sylmael
|
Post subject: Posted: 13:18 06. May 2007 |
|
Joined: 22:49 27. Apr 2007 Posts: 473 Location: The Oblivion
|
igor wrote: Michal wrote: ... To jo, tak to přidejte prestižní povolání účetní... takovej zloděj(10) účetní (7) nebo barbar(14) exekutor(10) by nebyl špatnej 
LOL to uz zacina niecim smrdiet 
_________________ Kazdy hrdina ma svoj osud urceny.
Kazda jeho volba nesie nasledky.
No raz, to vsetko aj tak skonci...
|
|
Top |
|
Nimmrodel
|
Post subject: Posted: 13:19 06. May 2007 |
|
|
Daanri wrote: Jo ale jak by sa to pocitalo? A kto by to delal? Ci nebodaj sa Michale hlasis dobrovolne ze ides zratat dan kazdej postave v hre a vybrat od nej tie peniaze? Ja si skor myslim ze cesta na zlepsenie ekonomiky Thalie vedie prave cez pravidelny odliv penazi na obycajne veci ako je prave vycvik u mistrov, oprava opotrebovanych veci, nake dary chramu. Tak isto prispeje k tomu aby hraci nevlacili so sebou obrovske majetky aj ta vaha penazi a povedzme vacsia (mozno uplna strata) penazi pri smrti. (naky obnos by mohol zostat lezat na mieste kde postava zomrela) EDIT: ono prestizne povolanie nie je nadarmo prestizne 
ad smrt, peniaze by mohli padnut komplet na zem a tam aj ostat, nie iba cast  - ad michalov navrh, nemusi to nikto pocitat osobne pretoze v nwnku ma kazdy item svoju hodnotu danu jeho vlastnostami to uz mas v toolsete vycislene, cize by mal stacit skript ktory zrata vsetky itemy v batohu a na postave a tym by vycislil kolko ma postava zaplatit. este ma napadlo ze by sa mohlo poriesit nieco ako obcianstvo, podla toho by peniaze dostala napriklad karatha alebo ivory a podobne, postavy ktore by boli obcanmi by platili dane a pozivali rozne vyhody obcianstva ake - je na debatu, ale napriklad funkcie v danom meste, pribytok a podobne.. je trochu nelogicke aby daky barbar alebo ranger platil dane ked vacsinu casu prezije v lese ale pri takychto postavach sa zaroven trochu predpoklada ze budu chudobne , podobne ako sa u paladina predpoklada ze je povedzme z bohatej rodiny a podobne. [jasne ze je to ale individualne]
|
|
Top |
|
Michal
|
Post subject: Posted: 13:29 06. May 2007 |
|
|
Už mám v toolsetu hotovýho půlorka exukutora, lvl 20 barbar, zmatené zlo, a půlčík účetní, lvl 20 zloděj, zák. zlo, a výběrčí daní člověk, zloděj 20, infravidění, permanentní rychlost, paralizující pohled.
No já vás klidně budu honit po celý Thalii s výběrčíma daní! Já totiž takovej sem!
Ten systém postupu přes mistry v současný době není špatnej, ale jestli máte nějaký nápady a zkušenosti s jinejma systémama, tak sem s nima.
|
|
Top |
|
Sylmael
|
Post subject: Posted: 13:34 06. May 2007 |
|
Joined: 22:49 27. Apr 2007 Posts: 473 Location: The Oblivion
|
Nimmrodel wrote: ad smrt, peniaze by mohli padnut komplet na zem a tam aj ostat
Napad sice pekny ale... kto zaruci ze ten isty hrac ked sa ozivy hned nebude utekat k tej kopke penazi? Zeby ujo script? 
_________________ Kazdy hrdina ma svoj osud urceny.
Kazda jeho volba nesie nasledky.
No raz, to vsetko aj tak skonci...
|
|
Top |
|
Nimmrodel
|
Post subject: Posted: 13:41 06. May 2007 |
|
|
Sylmael wrote: Nimmrodel wrote: ad smrt, peniaze by mohli padnut komplet na zem a tam aj ostat
Napad sice pekny ale... kto zaruci ze ten isty hrac ked sa ozivy hned nebude utekat k tej kopke penazi? Zeby ujo script? 
nezaruci to nikto akurat ze to je proti pravidlam a ak to dm zisti tak moze ocenit takeho hraca napriklad -5000xp a mozno nabuduce si uz vyberie ci bude metagejmit alebo nie 
|
|
Top |
|