|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
LDamian
|
Post subject: Posted: 19:46 02. Oct 2007 |
|
|
Snad nikomu nebude vadit, kdyz napisu co je ocividne (teda aspon pro mne a to bez nutnosti znat nejake interni informace).
Zminene veci (druid, expy..) jakz takz resi:
- kombinace expu z boje a za cas (+ questy + cokoli dalsiho)..
- existence rp zamestnani (strazny, clen podsveti, clen kruhu druidu, knez v chramu, knihovnik, hostinsky, dvorni basnik...) s pravidelnymi vyplatam a nutnost vykonavat sve povolanii
Osobne verim, ze vzhledem k tomu, ze se jedna o modely rozumne a prinosne, budou casem realizovany.
Nicmene - zde uz jsme se dostali mimo ramec meho puvodniho dotazu (to jen tak pro jistotu, aby si nikdo tento a muj prvni prispevek primo nespojoval). Muj puvodni dotaz smeroval k tomu, zda se da rozumne uzivit beznou hrou. Nekteri lide psali ze ne, jini ze ano a ackoli o tom mam zatim sve pochybnosti, tak to prozatim povazuji pro sebe za vyresene - nemusim delat kraft - je to ok.
Poznamka pro Phottera: problem s tim, ze nekdo je lepsi v boji pote, co se vali nekde v hospode - ano, delal jsem si z toho na EQ legraci a ano, ten system ma sve nedostatky. Tak napriklad IMHO vede lidi k trceni ve hre, aniz by skutecne hrali a vyrazne podporuje zavislactvi a hrozne zere cas (mozna u sebe nepoznas rozdil  ). Stejne tak samozrejme expy za boj vedou lidi ke koleckovani nepratel bez jakekoli logiky. Jinak mne osobne by expovaci system na EQ celkem vyhovoval, umoznuje existenci krasnych, byt slabych postav a podporuje urcity druh RP. Jen je tam pro mne prilis malo expu za boj oproti tem za cas (+ velka ztrata pri smrti, takze expovat bojem se mi v podstate nikdy nevyplatilo mimo par levelu a potvor - mozna s partou powerbuildu, ale i tak pochybuji) a mne osobne vyhovuje spis akcni hra nez vykecavani se. Myslim, ze pokud se tu rozjedou oba mechanismy ale s lepsim pomerem k boji, tak to bude fajn. Samozrejme to neodstrani problem na ktery si narazel (nic nedelam a zlepsim se v boji a stejne tak - bojuju a tim se mi zlepsuje vyjednavani), ale to je problem ponekud na urovni tehle systemu obecne a jeho reseni je tak narocne, ze bych se na to radeji vyflakl a spokojil se s nejakym tim kompromisem. 
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Posted: 20:14 02. Oct 2007 |
|
|
Ta kombinace xp za cas a boj sa mi vcelku paci, ak to bude rozumne vymyslene, pevne Q na Thalii je moj sen uz dlho takze dufam ze raz budu.
Ja mal vcelku zaujimavu predstavu o xp systeme v ktorom by sa prihliadalo na to ktore povolanie, nieco v style bojovnik ziskava najvacsiu cast xp prave z boja, carodej ziskava xp za zosielanie kuziel, zlodej za otvaranie zamkov, odstranovani pasci (proste za pouzivanie dovednosti), pricom kazdy ziskava xp zo vsetkeho ale v roznom pomere, co znamena ze za boj ziska najviac xp prave bojovnik, pricom ostatny uz menej, zas carodej ziska viac xp za kuzla ako taky bard, ten ziskava zas xp za bardsku piesen atd. Pricom sa ziskvaju xp este aj za pevne Q, navstivenie urcitych lokacii atd. Cely ten system mam premysleny, jediny problem je ze je na prevedenie vcelku zlozity a nenasiel som cloveka, ktory by bol schopny a ochotny sa do toho pustit.
Co sa tyka tych zamestnani tak to je tiez vcelku dobry napad. Ono hracom nik nebrani vstupit do urcitych institucii. Casom mozu ziskat aj dobre miesto a nake vyhody z toho ako aj naky plat, ale stale je to odkazane len na DM a ich pritomnost v hre, co nie vzdy ide. Takze ak by to malo byt tak prave systemovo.
Co sa tyka toho celkoveho stylu RP a veci okolo toho...holt na Thalii hraju rozny hraci. Hraci, ktori sa snazia hrat RP nadovsetko, hraci, ktori hraju RP a pritom aj radi lootia, creepia. A potom hraci, ktori hraju RP viac menej len z donutenia a len tolko kolko je treba. Podstatne je vsak, aby sa bavili vsetci. Pokial si niekto rad zacreepi a bavi ho sameho vybijat dungy, behat a lietat kade tade, ale pritom vyslovene neprasi, tak ho hrat nechajte...ono ho to casom mozno bavit prestane a zacne si uvedomovat, ze vacsia sranda je obcas spomalit, zastavit sa pri ostatnych a podniknut nieco spolu. Dalo by sa o tom pisat este siahodlhe romany...ale myslim ze hlavnym mottom a cielom Thalie je aby sa bavil kazdy. 
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Posted: 20:30 02. Oct 2007 |
|
|
Daanri wrote: Ta kombinace xp za cas a boj sa mi vcelku paci, ak to bude rozumne vymyslene, pevne Q na Thalii je moj sen uz dlho takze dufam ze raz budu. Ja mal vcelku zaujimavu predstavu o xp systeme v ktorom by sa prihliadalo na to ktore povolanie, nieco v style bojovnik ziskava najvacsiu cast xp prave z boja, carodej ziskava xp za zosielanie kuziel, zlodej za otvaranie zamkov, odstranovani pasci (proste za pouzivanie dovednosti), pricom kazdy ziskava xp zo vsetkeho ale v roznom pomere, co znamena ze za boj ziska najviac xp prave bojovnik, pricom ostatny uz menej, zas carodej ziska viac xp za kuzla ako taky bard, ten ziskava zas xp za bardsku piesen atd. Pricom sa ziskvaju xp este aj za pevne Q, navstivenie urcitych lokacii atd. Cely ten system mam premysleny, jediny problem je ze je na prevedenie vcelku zlozity a nenasiel som cloveka, ktory by bol schopny a ochotny sa do toho pustit.
Napad je to hezky, zajimavy a rozumim tomu, ze vznikl. S nekym uz jsem ho mel moznost probirat a moje hlavni namitka je ta, ze ten pomer (kdyz uz by mel byt ruzny), nezavisi na tom, jake mas povolani, ale jakym stylem ho hrajes. Pokud bojovnik ma vic expu za boj nez kouzelnik, tak je to jen proto, ze predpokladas existenci urciteho stereotypu v hrani toho povolani - svadi to k tomu predpokladu. Ve skutecnosti ale bojovnik muze byt trener v arene, vyhazovac v hospode, strazny cvicici se na cvicisti... a kouzelnik muze byt vetroplach co vymete kazdy dung - a bude to v poradku. Tedy zavisi spise na pojeti toho povolani konkretnim hracem + by cele to nastavovani podle povolani komplikovala existence mixovanych povolani. Plus drive nebo pozdeji narazis na podobny problem jako na EQ narazilo rozdeleni expovani za cas podle ras - proste nekdo to napadne a bude ho to stvat. Takze lepsi je IMHO (kdyz uz a pokud se to bude delat) nastavit to pro vsechny stejne s tim, ze expy za cas dostavas pouze, pokud zaroven (zrovna v te chvili) neziskavas expy z boje. Tedy si ten pomer v podstate urcujes sam svym stylem hry + se tam samozrejme da zahrnout vic promennych, z nichz nektere se daji odkoukat a prevzit z EQ systemu - oficialne samozrejme inspirovat se, ale pokud nekdo neco udela dobre, tak proc to neuznat, neprevzit a nerozvinout to dal - timto zdravim lidi z EQ, pokud to ctou a i takhle na dalku dekuji za uzasnou praci, co na EQ odvedli a odvadeji  .
Nicmene tohle uz je debata, ktera asi tak uplne nepatri takhle na forum, nechme to spis pripadne na nejakou osobnejsi formu diskuze. Uz jsem si tve ICQ pridal, tak to kdyz tak probereme. 
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Posted: 20:45 02. Oct 2007 |
|
|
Jj ten system urcite nie je dokonaly...viac menej ako nic.  Bola to len jedna z moznosti, ako riesit "problemovy" xp system NWN, ktory az tak nevyhovuje RP svetom. Viac menej som to tu nastinil ako ukazku toho, ze sa urcite hlada moznost ako riesit tieto "problemy", ktore sa tu opisuju.
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
chlor
|
Post subject: Posted: 20:49 02. Oct 2007 |
|
|
Daanri wrote: ...
No, pevné Q nejsou podle mě tím nejlepší řešením do onlinu. Možná tak v nějakym Lineage...RP svět by se měl obejít bez toho si myslím.
Ten xp systém by mohl bejt super, ale jak pises, asi se toho nikdo jen tak nezhostí, neb naskriptovat to nebude zadna sranda. Krom toho by se to muselo asi hodne dlouho ladit aby pak najednou nekdo na 15lvlu nezjistil, ze jeho postava uz jaksi neexpí (jako trpaslíci na EQ, ze) nebo neco v tom stylu. Podle me by stacilo to (jak uz stihl napsat LDamian) zkombinovat soucasnej system se systemem pridavani xp za cas a dostatecne to optimalizovat, aby si prisli na svy vsichni (s tim, ze cim vyhodnejsi by bylo xpeni s casem, tim vic by se hralo RP).
K tomu hraní RP... Jsem tu jen jako hrac a nevim pro koho je ten svet udelanej. Z popisu Thalie jsem ale pochopil, ze je to RP svet a proto jsem sem sel hrat. A v RP svete IMHO nemaj co delat lidi ktery na RP se*ou, nebo se omezej jen na voicesetovej Dobrej den. Ti, kdo jsou ochotni aspon neco sem tam tomu treba casem prijdou na chut. Ale ty kdo to prznej tak jak nekteri tady, by podle me zaslouzili sikanu :-) ...a zacal bych u běhání ;-) (názor ze je treba chodit jen kdyz jsou v dohledu jiny postavy je zcestný, neb chůze se potom zdá být hrozne pomalá a hlavně existuje treba Hide...)
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Posted: 20:58 02. Oct 2007 |
|
|
chlor wrote: No, pevné Q nejsou podle mě tím nejlepší řešením do onlinu. Možná tak v nějakym Lineage...RP svět by se měl obejít bez toho si myslím. K tomu hraní RP... Jsem tu jen jako hrac a nevim pro koho je ten svet udelanej. Z popisu Thalie jsem ale pochopil, ze je to RP svet a proto jsem sem sel hrat. A v RP svete IMHO nemaj co delat lidi ktery na RP se*ou, nebo se omezej jen na voicesetovej Dobrej den. Ti, kdo jsou ochotni aspon neco sem tam tomu treba casem prijdou na chut. Ale ty kdo to prznej tak jak nekteri tady, by podle me zaslouzili sikanu  ...a zacal bych u běhání  (názor ze je treba chodit jen kdyz jsou v dohledu jiny postavy je zcestný, neb chůze se potom zdá být hrozne pomalá a hlavně existuje treba Hide...)
To s tema pevnyma questama a jejich nevhodnosti do multiplayeru slycham skoro porad a IMHO je to hodne o tom, ze gamedesigneri nejsou proste dost napaditi, pripadne jim je to sumak a tak ty questy pak vyznivaji hloupe. A jsem dokonce natolik drzej a namyslenej spratek (a nebo proste zatim neobjeveny genius  ), ze verim, ze bych to dokazal lepe a uspesneji zkombinovat.
Tu druhou cast - krasne tema do flames.  Ty tu vylozene plytvas talentem s takovym prohlasenim, protoze tohle by mohlo horet jeste par tydnu takovehle tema. To je vylozene skoda jen tak to placnout tady, kdyz tomu muzes udelat topic ve flames s potencialem na nejvic prispevku za dlouhou dobu.
PS: jo, dneska nejak nemam chut hrat a tak ruzne placam blbosti..
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Posted: 00:19 03. Oct 2007 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Xp za cas v kombinaci s bojem jsem tu uz taky navrhoval. Priznejme si ale, ze je dost problem sahat do rozjetyho systemu.
Pevny Q ...no ...ja si je proste nedovedu predstavit. Jestli jses takovej frajer, ze je umis udelat verohodny, ikdyz tam ty Q budou dlouhou dobu, v tom pripade drzim palce a rad pomuzu.
Myslim ze strasne moc udelaj DM ve hre. Proste tim ze budou bonifikovat ty jejichz hra se jim libi a naopak nejak usmernej oty co na hrani kaslou.
Craft je tu myslim dost zasadni system. Mam pocit ze spoustu veci je podrizenejch craftu a craft na Thalii proste vladne. Jak psal Oneheart bylo by dobry, aby nebylo potreba udelat hromadu veci abych si vydelal, jenze zaroven by se muselo zajistit, aby NESLO udelat 200 spickovejch zbrani za chvilku, coz jde tezko.
To pobihani a non RP veci. Stav kdy tu vetsina na RP kasle mi vadi, (hlavne proto ze me to k tomu strhava taky). Jenze nelibi se mi jak nekdo hraje a nekomu jinymu se treba nelibi jak hraju ja. To je proste jen muj problem. Ve vysledku takovy postavy proste nevyhledavam a neresim to.
O tomhle vsem by se vyborne povidalo nekde na zivo, tak treba se na to povede svest rec na nejakym srazu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Posted: 06:39 03. Oct 2007 |
|
|
No myslim, ze DM tych co hraju pekne odmienaju bud xpami za RP hru, alebo nakymi Q, pripadne co sa tyka reakcii NPC, tak skor zareaguju, daju na danu postavu, pokial vidim, ze dotycny sa zaujima o svet okolo a jeho diani. Ale DM samy vsetko robit nemozu. Ono s vacsinou hracov to mas tak, ze ich musi vyslovene vodit za rucicku inac ti kaslu nato co sa vo svete deje. (vid otravena studna v Ivory...prihlasil sa uz vobec niekto na vyriesenie toho problemu?)
Co sa tyka toho usmernovania hracov, aj to mas tazke. Par krat som sa snazil usmernit hracov, ktori robili vyslovene blbosti ako skovavanie sa na koni, spanie na koni, neustali beh atd atd. Vacsinou som sa stretol s reakciou co ich otravujem, nech idem opruzovat niekoho ineho a DM ma delat Q a snazit sa sprijemnit hru a nie otravovat hracov. Samozrejme cest vynimkam, niektori novy hraci ani nevedeli ako co hrat a stacilo ich trosku usmernit a chytili sa.
No ale to som uz zas offtopic, takze sa vratim k peniazom, lootu, craftom atd.
S tym craftom je to velmi zlozite, je robeny na velky pocet postav a masovu vyrobu. Ale mame par napadov ako to upravit a zmenit, tak aby to bolo vcelku vyhovujuce. Nebudem ich tu rozvijat, ale urcite sa nechajte prekvapit, myslim ze budete spokojny. 
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Posted: 10:46 03. Oct 2007 |
|
|
Nasledujici text je silne OT a pisu ho, protoze mam prestavku v praci a nedelam nic lepsiho. Klidne preskocte.
kucik wrote: Pevny Q ...no ...ja si je proste nedovedu predstavit. Jestli jses takovej frajer, ze je umis udelat verohodny, ikdyz tam ty Q budou dlouhou dobu, v tom pripade drzim palce a rad pomuzu.
Jsi mne trochu dostal. Ja nad nejakyma dlouhodobe uveritelnyma questama realizovatelnyma na systemu Thalie jeste ani nepremyslel - aspon ne na na nejake slusne urovni.  Reagoval jsem obecne co se online her tyce (a treba Ultima mela uz slusne nastroje na vytvareni questu umoznujici hromadu krasnych veci).
Jinak pokud by se delaly questy na Thalii, tak se clovek musi hodne omezovat kvuli systemu a pujde vzdy spis o kompromis. Z moznych jakz takz uveritelnych typu questu je vhodnejsi proste delat questy na veci, co se mohou opakovat stale dokolecka, pripadne jednou za zivot.
Priklady co mne tak z hlavy napada:
Kazdy muze skladat (nekolikrat neuspesne a jednou uspesne) vstupni zkousku skladajici se ze sady 10 otazek nahodne vybranych z palety 50ti moznych, aby se dostal ke studiu nebo ho ukoncil. Nekdo muze namitnout, ze lidi casem ty otazky budou znat a pujdou zjistit - protiargument je, ze podobne je to do znacne miry i v klasickych skolach, kde se za uspech casto povazuje uz to, ze student je ochotny naucit se spravne odpovedi (pripadne je opsat z tahaku). Dalsi vec co by to ztizilo je samozrejme urcita promenlivost samotnych otazek. Blby priklad: otazka bude pocetni, a tedy vysledek bude zaviset na tom, zda se bude npc ptat kolik je jedna a jedna nebo zda se zepta kolik je dva plus tri.
Kazdy (kdo splnuje podminky) muze jednou projit serii questu predstavujicich vycvik - rekneme nekolik stupnu, na kazdem stupni se dle rozhovoru a pripadne nahody vybere jeden z nekolika moznych cilu a dle vlastnosti postavy. Vycvik muze sestavat klidne i z primitivnich ukolu spocivajicich kolekci zabitych nepratel vzdy z probiraneho okruhu (nemrtvi, demoni..), doplneno o otazky v rozhovoru a zhodnoceni odpovedi a splneni ukolu. Je to +- primitivni, ale celkem realne, pokud se vyberou bezne nestvury v systemu +- nahodneho spawnu. Jinak tohle uz samozrejme trochu narazi na omezeni systemu.
Potom spousta veci, co asi hodne lidi nebere jako questy - rekneme obetovani urcitych veci u oltare v dungeonu bude mit urcitou sanci na vyvolavani ruznych veci az po onoho demona, ktery prijima nove cleny - mozna s urctiou (treba casovou) ochranou proti tomu, aby ho znovu vyvolal ten, kdo ho jednou uz poslal po vyvolani na onen svet (dany demon by klidne mohl byt ucitel nejakeho toho prestizniho povolani).
Spousta tehle veci by slo navazat na ucitele jednotlivych povolani (zejmena prestiznich), ale zase v systemu Thalie to chce hodne improvizace, aby to slo skousnout a bylo mozno to rozumne vymyslet pro vsechny.
Z opakovatelnych questu jednou postavou
- nechat se najmout jako hlidac pole na jednu noc (s tim, ze zde bude urcita drobna sance na spusteni toho spawnu o kterem farmar mluvil a obava se ho - at uz to budou zlodeji nebo prasata dupajici po poli). Takhle se muze postava nechavat najmout klidne sto noci za sebou - proste po nocich pracuje jako hlidac pole....
- delat poslicka, treba poste nebo bance.. prinest tohle tam a tohle zase zpet, pendlovat mezi bankama.. opet muze to klidne uveritelne delat do nekonecna - pracuje jako poslicek - jen musi ty questy (cil questu, pripadne druh zasilky) byt generovany nejak nahodne (je treba 5 bank a 6 druhu zasilek, to je dohromady tolik a tolik kombinaci + sem tam to muze ozvlastnit DM) a byt tam system jak pocitat odmenu podle druhu zasilky treba a vzdalenosti + pripadne evidovat pocet splnenych questu a po case zmenit rozhovory na odpovidajici tomu, ze ten clovek uz je jejich zabehany zamestnanec. Podobne to pole.
- trvale ziskavani a vykup nejakych tech komodit je vlastne taky quest - nebo muze byt. Uz to, ze hrac jde zabit par vlku aby mel kuze a pak je prodal - to si vlastne udelal sam pro sebe quest. Dela to bezne. Staci k tomu dodelat omacku v podobe nejakeho toho vykupciho, ktery bude dle ruznych promenych pozadovat v urcite dobe konkretni veci na vykup a je to taky quest.
A tak dal. Imho jakz takz uveritelnych questu je mozno udelat celou hromadu. Npc sice pouzivaji stale +- ty stejne hlasky, ale to pouzivaji i mimo questy, takze nema cenu to kritizovat - to by se musely odstranit npc jako takove.
Vhodne je podobne questy svazat s vecma, ktere jsou do urcite miry nahodne nebo se pri nich muze stat neco prekvapiveho. Tedy pokud neco zabit, tak by to melo byt neco, co se vyskytuje tak ruzne a bud je to velmi rozsirene a nebo se to proste vyskytuje na ruznych mistech, ale jen obcas. Pri cestovatelskych questech se mohou prihodit zvlastni veci bezne - clovek nekoho potka a podobne. Celkove to dost zavisi na ostatnich systemech - napriklad muze byt (tim nerikam, ze je pro Thalii vhodny) quest i pro ziskavani hlav z nepratelske hracske frakce treba s urcitym pozadavkem na uroven (a hlava z jedne hracske postavy pujde ziskat jen jednou za delsi dobu). Hraci jsou variabilni, jejich vyskyt take, takze tim je zajistena urcita promenlivost questu.
Je treba se mimo jine vyhnout:
jmenum - zejmena pokud ma mit jmeno zabijeny, pokud tam tedy neni nejake vysvetleni o tom, ze ta bohyne proste znicit nejde, ale je mozno likvidovat jejiho stale se rodiciho avatara, ktery pokud ho nikdo likvidovat nebude, tak zacne delat problemy (a navazat na to pomalu se zhorsujici spawny v dalsich a dalsich lokalitach).
pribehum o tom, jak zadavatel questu ztratil klice, bryle, dceru, manzelku, hrad.. (stale dokola)
moznym koncum questu, ktere by branily pokracovat ostanim v questu (zachrana vesnice ohrozovane skrety, pripadne jeji obnova po vypaleni jde uz recyklovat ztezi)
pribehovym questum obecne - Ty jsi ten hrdina, o kterem mluvi proroctvi, a jestli zabijes draka, dostanes tento artefakt (a casem nosi artefakt vsichni)
odmenam co maji jmeno ci vzlastni schopnost, pokud to nema smysl - diplom o ukonceni studia vystaveny na jmeno je ok...
EDIT: mimochodem i takove ty questy, kdy treba zebrak somruje par drobnych nebo pivko je mozno udelat uveritelneji. Normalne je tam problem hlavne s tim, ze at uz dostane piv kolik chce, somruje stale - podobne s prachama a dalsi problemky. Pokud ale bude mit zebrak urcitou nastavenou spotrebu a pokud bude presahnuta, tak bude bud nasavat nebo bude ozralej a bude mit jiny rozhovor, tak uz je to lepsi. Pokud navic po zabiti a treba rozrezani mrtvoly ta postavicka se vytvori s jinym jmenem a variabilne vypadajici a s moznosti objevit se jinde (takove zakladni npc zebrak, kterou si system dotvori dle hodu...), je to lepsi. Pokud si ten zebrak bude zaroven pamatovat kazdeho, kdo mu neco dal (treba nastavenim promenne u postavy nebo vlozenim nehmotneho predmetu s cislem xxxx na ktere se zebrak pri dialogovem strome kouka, je to zase o krapet lepsi. Pokud bys mel databazi udalosti, ty pridaval na zaklade toho, co se ve svete udalo a oznacoval a podle toho si z nich npc samy sosaly a reagovaly (nastavenim valky v urcite oblasti by uz svet automaticky reagoval, o zabiti draka by si zacaly povidat npc v hospode...), tak to bude zase o neco lepsi. A tak dal a dal. Cim vic moznosti, tim vic si muze clovek dovolit pri tvorbe questu (a tim vic tam taky bude chyb  ). Tak jsem se vykecal, jdu makat.
|
|
Top |
|
Lord_Berserk
|
Post subject: Skvely Posted: 11:29 03. Oct 2007 |
|
|
Quote: Nasledujici text je silne OT a pisu ho, protoze mam prestavku v praci a nedelam nic lepsiho. Klidne preskocte...
Napady skvely jako jen nabrat hromadu skripteeeru aby si stim vyhrali  BTW- kdyz sem se poprvy pripojil tak sem se taky snazil v Ivory nacpat vozralymu Tomovi pivko a nic
Nakonec malej dotaz bude nekdy v dohledny dobe zprovoznen Barvir a stojan na upravu zbroji... a hlavne ty 2 seversky mesta na kery se tak tresu 
_________________ ...VIKINGS are back...your agony begins !!!  No...You'll never make a Berserk... Berserker's Party Erik The Viking
|
|
Top |
|
Sylmael
|
Post subject: Posted: 17:36 03. Oct 2007 |
|
Joined: 22:49 27. Apr 2007 Posts: 473 Location: The Oblivion
|
LDamian wrote: Nasledujici text je silne OT a pisu ho, protoze mam prestavku v praci a nedelam nic lepsiho. Klidne preskocte.
Co viac dodat.. snad Mintaka 4ever.
_________________ Kazdy hrdina ma svoj osud urceny.
Kazda jeho volba nesie nasledky.
No raz, to vsetko aj tak skonci...
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Posted: 18:54 03. Oct 2007 |
|
|
No ono k tym Q...tak isto sa daju vymysliet vcelku pekne Q sviazane s roznymi NPC gildami vo svete. Napr. gilda carodejov bude prijimat pravidelne novych clenov, nato aby sa niekto stal ich clenom musi splnit naky Q alebo seriu Q. Holt aj ked budu rovnake a opakujuce sa tak proste vzdy novy clenovia plnia to iste. Podobne napriklad gilda vrahov, ak chce niekto medzi nich vstupit musi niekoho zabit atd. Napadov by bolo urcite hooodne vela, problem prevedenie.
Barvir mozno bude coskoro, ten stojan na upravu zbroji to netusim v akom je stadiu. A tie severske mesta...no treba byt trpezlivi alebo pomoct s tvorbou, ale neustale sa usilovne pracuje a mate sa naco tesit. 
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Posted: 01:08 10. Nov 2007 |
|
|
Od té doby co jsem založil tento topic uplynul víc než měsíc. Nehraji nijak moc - nemám čas na to, abych hrál denně X hodin a tak mám hru spíš jako oddych. Přesto dostal jsem se s další postavou (k těm co jsem vypisoval v prvním příspěvku) na 12. level - postava Bu - takový půlork, možná víte. Zmiňuji to zde proto, aby bylo jasné, že už snad mám určitý odstup časový - je mi totiž jasné, že s dalším textem asi mnoho lidí nebude souhlasit.
Myslím si, že zavedení placení učitelům tak jak je to realizováno na Thalii není dobré. Thalie mi stále co se týče peněz připadá neúměrně obtížná - v podstatě mne ten systém nutí, abych hrabal prachy bez ohledu na charakter postavy a to, co by se mně osobně líbilo - tedy pokud nechci hrát vyloženě žebráka. Rozumím tomu, že je třeba odčerpávat peníze z ekonomiky - koneckonců jak může pár lidí potvrdit, ekonomika herních světů je jedno z mých oblíbených témat. Jenže toto odčerpávání se má podle mne provádět možností utrácet za nejrůznější věci navíc - nejlepší výbavu, spotřební věci jako jsou koně, domy, svitky... Vůbec by mi například nevadilo, kdyby se dražily věci za milion a víc, lidi mohli žít v přepychových domech plných sexuálních otrokyň a boháči by výměnou za tituly "půjčovali" králi - když na to někdo má, no prosím, aspoň mu ty peníze na něco budou.
Ale je třeba, aby základní věci byly dostupné snadno. Nějaké to jídlo, pití, nocleh... možnost zlepšovat se - ano, podle mne je to ve hře založené na level class systému základní věc. Tak jak je to teď, tak je fuk, jak mně by se líbilo hrát charakter - i postavě "chudého" mnicha musí protéct přes prsty neskutečná kvanta peněz jen proto, aby z něj mohl být lepší mnich - ale to je přeci nesmysl.
Nepomůže, když se zvedne loot, nepomůže víc peněz z kraftu ani ze stahování kůží - nesouvisí to s tím v podstatě. Chyba je už samotný fakt, že odčerpávání peněz se řeší přes věc pro postavy základní - tedy přestup.
Návrh: vzhledem k tomu, že už si někdo s učiteli dal tolik práce, tak by samozřejmě byla škoda je zrušit úplně. Nechte je tedy tak nějak jako RP kosmetickou záležitost (s možností na ně někdy v budoucnu navázat questy) a zlevněte paušálně veškerý výcvik řekněme na 1/10.
Pokud jsou zde problémy s tím, že některé postavy mají příliš mnoho peněz, řešte samotné ty způsoby vydělávání - ty vyvažujte + dodávejte možnosti, jak peníze rozumně utrácet za požitky postav (v tomto doporučuji inspirovat se Equilibrii klidně - luxusní jídla, pokoje v hostincích, oblečení, nájmy + tady jde realizovat spousta dalších věcí jako třeba ty plánované daně a na tom závisející privilegia postavy..., dost se dá odčerpat i questama...). Samozřejmě i tak tu bude časem pár postav superboháčů a nevyhnete se určité inflaci, ale tak to bude i se systémem placených přestupů. Je ale podle mne lepší, když lidé, hrající spíše volněji a pro zábavu (případně to neumí) nejsou nuceni hrabat prachy i kvůli základním věcem a mohou si hru užívat a bavit se, než aby kvůli pár povoláním a lidem, kteří si prostě umí vydělat (přeji jim to), byli všichni nuceni hrabat prachy bez ohledu na zábavnost a to, zda se jim chce.
Tohle vše co jsem napsal je samozřejmě jen můj osobní postoj vycházející z mého stylu hry - nikdo s ním nemusí souhlasit. Na druhou stranu věřím, že víc lidí to vnímá podobně jako já (vím minimálně o dvou) a je škoda zbytečně si odrazovat lidi.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Posted: 10:12 10. Nov 2007 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Já s tim souhlasim, za pozdější lvl je potřeba hrozně moc peněz.. př. kdy postavy choděj třeba s 2 nebo 3 lvl navíc který si nemůžou navolit kvůli tomu že nemá peníze, a když člověk ještě nezná Thalii nebo hraje oddychově tak nemá moc šancí to zaplatit
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
afgan
|
Post subject: Posted: 15:07 10. Nov 2007 |
|
|
Nehraju tu dlouho, spíš jsem se zatím jen porozhlížel.
Ale když budu uvažovat, že chci hrát nějakého zloděje žebráka, který to sice v životě moc daleko asi nedotáhne, ale přeci jenom nějaké životní zkušenosti a nové dovednosti získá. To ovšem není možné když nemá peníze na zaplacení nové úrovně.
|
|
Top |
|