|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Žorž
|
Post subject: Oblíbené staré hry Posted: 18:55 15. Sep 2009 |
|
|
Vaše zamilované staré hry
Poučen vlastní zkušeností, že kdykoliv člověk nadhodí toto nostalgické téma, celá společnost se zapojí, přikládám jistotu konverzace i sem. Opovažte se nechat toto vlákno bez odpovědi, to byste mi všechnu filosofii popřeli.
Takže, když už tu máme kulturu v podobě filmů a hudby, nesmíme opomenout v žádném případě ani PC. Jaké počítačové hry máte /vyjma NWN, pochopitelně/ nejraději? Pohled na jakou krabici od CD vyvolává hluboký povzdech? Na jakou ze starobylých kostičkovaných grafik nedáte dopustit? Preferujete klasické RPG, adventury, strategie...či snad miny?_________________________________________________
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 18:57 15. Sep 2009 |
|
|
U mě rozhodně Baldurs Gate a Fallout 1 a 2.
_________________ Zathirel Černokněžna
Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'. Mrtev
Val'Doren - Ochránce lesa V exilu
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 19:07 15. Sep 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Jazz Jazzckrbit nebo jak.. Kenn, Dukem Nukem a srdcovka je Heart of Darknes 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
ripatko
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 19:32 15. Sep 2009 |
|
|
Might and Magic VI.....kdyz sem se tam za mlada prohanel po Novym Sorpigalu, to byla parada 
|
|
Top |
|
Prometheus
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 19:39 15. Sep 2009 |
|
|
Ja som zaryty konzolista a presnejsie PS, ked vysla na trh PS3 hned som ju musel mat Ale su dve hry ktore som ochotny hrat na PC.Prvou je pochopitelne NWN a druhou je Civilizacia. Ale nie ta klasicka od Sid Majera (pis ako pocujes).Presne sa to vola Civilization call to power. Neni to az taka strasna starina, myslim ze to je z roku 1998 +-
_________________ ACC Brik - Amywiel Luelven ACC Brik - Pandora
A nakoniec: Meňavec by sa mal obnoviť.
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 19:40 15. Sep 2009 |
|
Joined: 13:38 17. Apr 2008 Posts: 520 Location: Slovensko, Nitra
|
Baldurs Gate, Fallout, Albion, Ishar, Brany skeldalu,Dagerfal, Quest for Glory 1,3,4, Polda,Duke nukem,Descent,Heretic,Mortal kombat 1-3,-quake 1, Another world.... AAAAAAAAAAA!!!! nostalgiaaa 
_________________ Sinta
http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif
|
|
Top |
|
mandos
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 20:04 15. Sep 2009 |
|
Joined: 23:19 23. May 2009 Posts: 524 Location: Kladno/Praha
|
Tak Oba Baldurs Gate, Diablo II a Star Lancer a jej málem bych zapoměl na TES takže Morrowind to je klasika ale hra kterou fakt miluju je Final Fantasy VIII 
_________________ Pokrok je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané.
|
|
Top |
|
jachyra
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 20:07 15. Sep 2009 |
|
|
že staré hry tssss píšte tu nie moderné, ale fakt staré hry moje top staré hry: Dune 2, Civilizácia 1, prastaré textové adventúry, Larry 6 ;P, Gabriel Knight, Broken sword všetky diely, Indiana Jones a ostatné ... a jedna srdcovka, keď som mala fakt asi ešte len .. 10? 12? rokov? tak to keď sme si s bratom naprogramovali labyrint, tak to bolo fakt drsné  a čo sa týka toho, že z tých novších samozrejme BG2 .. ale o trochu menej rada, ale predsa ohromne totálnu prvotinu tohto žánru: Planescape Tornament
_________________ madam Kora Meynolds - bývalá manželka Fallionova, matka Kelrany a dvojčiat Dermonta a Artoriusa pomenovaných podľa tých, ktorí asistovali pri ich pôrode, sestra imperiálnej krásky Divy Bývalá podporučíčka VI. roty karathskej armády, nech naveky žije sláva vrchného inkvizítora Lacaranta a bôžika spamu Kráťatka
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 20:24 15. Sep 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
jachyra wrote: Dune 2, Jeeee *utře slzu*
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 20:50 15. Sep 2009 |
|
|
Řekněme, že cokoliv z devadesátých let je dnes staré - koneckonců, dělá to deset roků a víc. Osobně mám rád hry, co dokáží vyčarovat pořádnou atmosféru, právě na takové se vzpomíná nejlépe. S Baldur's Gate, Fallouty atd. se naprosto ztotožňuji, ještě k nim bych zmínil oboje Icewind Dale, to kvůli krásně malovanému prostředí. Po dechu lapám při vzpomínce na takové Stíny nad Rivou, ze série Říše Arcanie. Dokonalejší vyprávění příběhu jsem nezažil, k tomu připočtěte úchvatnou hudbu. A navíc to převratně mluvilo česky, což mě v tom věku dostalo, že jsem dokonce rozuměl tomu, co hraji.  Jako v Bránach Skeldalu. A až teď jsem se dostal ke starému Feistovskému Betrayal at Krondor - konečně chápu, oč tam jde, a i v současnosti se mi líbí. Kromě klasických RPG se do mne zaryly zvlášť adventury, zmiňované Quest for Glory, dál zapeklitá Legend of Kyrandia, ale i připitomělej Kapitán Mlíčňák. Zatímco na Gobliiins jsem nikdy neměl hlavu. Z novějších, ne-sierrovitých, rozhodně sérii Atlantis -naprosto parádní, melancholická "first person adventura", český Posel smrti a magická The Longest Journey. Dál mám vzpomínky i na pár strategií jako Warcraft II, taky Dune 2, první SimCity...ale jen málokteré mě uhranuly něčím jiným než perfektní zábavností. Skvělou atmosféru měl snad jenom docela neznámý Dark Reign a samozřejmě Heroes of Might and Magic. PS. A pochopitelně DUCK TALES, Kačeří příběhy! Jenom tak nezapomenu na Rampu v jeho dvoujplošníku, jak komentuje, když vlítne do mraku...
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 20:54 15. Sep 2009 |
|
|
Nezapomeňte na Rawenloft....
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 20:54 15. Sep 2009 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
No mě vždycky bavil pampuch, ještě ho mám v kompu  A to je aspoň stará hra!
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
Corollus
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 21:11 15. Sep 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
urcite Baldurs Gate I a II a vsetky datadisky, a videl som du aj Migh and Magic VI - tak to bolo moje uplne prve RPG a bola to genialna hra s perfektnou atmoskou, dejom a straaasne dlha..... no a este asi aj prve Sim City nad tym som stravil fakt vela casu...
|
|
Top |
|
Czech_Luthor
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 21:21 15. Sep 2009 |
|
Joined: 11:31 01. Feb 2008 Posts: 686 Location: Trondheim, Norsko
|
Za mě určitě taky Baldur Gate I a II + datadisky, potom určitě Diablo I a II, je toho pak další tuna, to bych tu byl dozejtra  Pool of Radiance například.
_________________ Fallion Meynolds - Hrdý hraničář, manžel Kory Meynolds - té nejkrásnější ženy na Thalii - a otec tří krásných dětí.
Člen Virtuálního Páru
Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!
Our love is a bed of nails Love hurts good on a bed of nails I'll lay you down and when all else Fails I'll drive you like a hammer on a Bed of nails Baby when you scratch, you know I'm gonna bite!
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Oblíbené staré hry Posted: 21:56 15. Sep 2009 |
|
|
Albion, Dungeon Master II, Baldurs Gate I, II, Fallout I, Fallout II
Sim City, Civilization II, Ufo Enemy Unknown, Jaged Aliance, HOMAM II, III
Wolfenstein, DoomII
ADOM
Ultima Online
Playstation: série Final Fantazy, Tekken NES: Little Nemo: The Dream Master
(tucne vyznacene stale obcas hraju i po vsech tech letech, cervene bych rad znova hral, pokud by to slo na PC)
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|