|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
innfra
|
Post subject: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 02:26 11. Nov 2009 |
|
|
Tak mě napadl opravdu geniální nápad. Něke jsem četl, že na thálii jde cokoliv, jen je na hráčích, co pro to udělají. Chtěl bych si postavit hostinec. Koupim, najmu dělníky, ať už je to jak chce drahý, prostě to zrealizuju, i kdybych si měl jít koupit do Karathy pilu na dřevo a začít kácet les.  Mám takovou vizi, že by v přízemí byl hostinec, nějaký ty stoly, né moc velký. V prvním patře by byly čtyči pokoje k pronájmu. Ve sklepení by byla plně vybavená dílna, ale po jednom stolku od každého, aby se to vešlo do menší cimry, ta by byla volně přístupná všem. Uvažoval jsem nad obchodníkem, co by to vykupoval, ale to by byla hrozná věc spojit to do jednoho NPC, takže bych to viděl maximálně na perzistentního kupce, jako je ten v dílnách(akorát bych místo truhly navrhoval stůl, protože to mi připadá jako hezčí řešení, než to strkat do bedny). Mohlo by tam být i víc obchodníků, ale neumím si to zrovna představit... Zapomněl bych na osobní prostor, ten nevím jestli by byl pod střechou nebo byto byla jedna místnost v prvním patře. Samozřejmě, určitě by to nebylo hned, uvažoval jsem, že bych to zkusil naprogramovat v toolsetu, ale se současnými znalostmi je to běh na dlouhou vzdálenost a určitě bych to neviděl, jako barák, který se zčista jasna objeví někde uprostřed ničeho. Chtěl bych nejdřív postavit třeba objekt(nejdřív třeba jen klády na zemi a pak nějaký základy...), pak ho doplnit o vybavení do krčmy a pokojů, ze začátku hodně strohé, a záleželo by na majiteli, jak by se o to staral a dál to rozvíjel. Vlastník by měl třeba glejd někde na radnici v Karathe, že mu objekt patří a pak by měl master key, který by odemykal jeho osobní prostory. Peníze vybrané za ubytování a obchody by šli jako plat personálu a daň karthe/nebo kde by to stálo... Jako lokace mě napadla, opuštěná hornická budova za skalysky, u vchodu do poničeného dolu (do dolu by se přidělali vrata), ale to bych si asi vymýšlel až moc... No náhradní lokace mě napadla na sever nad cestu u brodu, nebo někam tam, aby se vyplnila ta prázdnota mezi khardunem/hostincem, tártenem/gruberikem... Jestli ani tam ne, tak už nevim kam... Jen né do pouště, tam zavítá člověk jednou za uherskej rok, což je taky škoda... ale možná by se o tom dalo uvažovat, kdyby nebylo místa k mání... Mělo by to jedno veliké plus a to: Hodně velký a dlouhý RP hraní, určitě nejen pro mě, protže bych hledal nádeníky mezi hráči Tak šup sem svoje připomínky, nadávky atd... tohle jsem musel prostě napsat. 
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 10:23 11. Nov 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Tam je hlavne potiz s tim mistem. Pokud je neco opevnenyho, tak to bude nekomu patrit a pokud to opevneny neni, tak se muzes tesit na najezdy nejblizsich divokejch potvor a to se asi moc zakaznikum libit nebude.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 10:34 11. Nov 2009 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Ja bych jen misto dilny ve sklepe (kterych je na mnoha mistech dost), bych radsi uvital neco jako sklipek, na vino, na pivko, na ruzne destilaty. Myslim ze bys mel pak o hosty velice rychle postarano. Preci jen ano muzes si to dat v nekterych hostincich i tady, ale... ale ta atmosfera, obycejne hospody. Kdyzto kdyby sis tam udelal sklipek, a jako co sem tam koukam jaci tu sou hraci, tak myslim ze by jich tam dost slo, nehlede na dalku.
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 10:52 11. Nov 2009 |
|
|
No, docela bych nad tím sklepem i uvažoval, možná by se tam vešel i tak... ale bylo by to na dvě oddělený místnosti, každá s jiným vstupem...
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 12:41 11. Nov 2009 |
|
|
kucik wrote: Tam je hlavne potiz s tim mistem. Pokud je neco opevnenyho, tak to bude nekomu patrit a pokud to opevneny neni, tak se muzes tesit na najezdy nejblizsich divokejch potvor a to se asi moc zakaznikum libit nebude. Nevyužitej prostor je v Roklinkách, kde před Wipem měli sídlo bandité, teď tam kromě jedné bylinky nic není.
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
venomeq
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 12:45 11. Nov 2009 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
kucik wrote: Tam je hlavne potiz s tim mistem. Pokud je neco opevnenyho, tak to bude nekomu patrit a pokud to opevneny neni, tak se muzes tesit na najezdy nejblizsich divokejch potvor a to se asi moc zakaznikum libit nebude. Vod toho sou hraci....vzdy si muze zaplatit ochranku mezi hraci kteri hrajou treba zoldaky za penize ci lovce a tak kteri to jednou za cas procisti od premnozenejch stvur aby byl pokoj.) nebo za neco jineho nez jen penize platit se da jakkoliv ze?:) zalezi jen a jen na domluve.... Otazkou je....mas dost penez? nebo jsi si jisty ze ti ten hostinec aspon neco bude vydelavat?:) Samo ze ti e o rp hrani takze to predevsim...ovsem z neceho se platit ucty musej:) to mas : Nakup zbozi,jila chlastu a tak Placeni za misto karatskemu kralovstvi- dane.. placeni personalu a nakonec kdyz uz teda ochranku tak placeni jim. a to nemluvim o platbe za material na stavbu,vybaveni a praci delnikum:D Jo neni to sranda:D co se tyce toho jidla dalo by se to naramne spojit s ochrankou ktera tu divokou zver bude cistit..muzou ti nosit maso za mensi obnos nez bys to kupil jinde a tim mas o jidlo postarano( jen sehnat kuchare:D) (jeste mne napadlo co by ti zvysilo trosku trzby by bylo male podium a obcas pozvat bardy,kejklyre carodeje a tak pro zabavu) Jeste malickost mne napadla...ziskat si treba podporu mistnich organizaci...ochranci usvitu,cechy podsveti, karatsti obchodnici nebo jine.....takova podpora prinasi penize,ochranu a i jine veci.ale to uz je na tobe a dm...) Jen par mojich napadu a rad treba je vyuzijes.)
_________________ Artorius Krows - Bývalý Paladin čestných ochránců úsvitu, člen VI.roty
Darius - RDD bez nároku na kousek štěstí.
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 13:04 11. Nov 2009 |
|
|
Jop, psal jsem, že bych barák cáloval ze svýho... ale úmyslem bylo, že by mi to nevydělávalo, nic, protože výdělek by šel personálu + daně karathě... Doufám v to že by jim výnos z toho obchodu a noclehárny vystačil... Výdaje na Q kolem ochrany bych musel asi pořešit ze svojeho bohatství... Navíc, když už bych to postavil, tak bych měl kde složit hlavu a craftit všelijaký věci. Sice jsem zvažoval, že bych si mohl jako příjem navrhnout nějakej ten přínos z pokojů, ale pak bych musel platit ten personál  personál bych si představoval NPC... určitě by byli výtáni hráči, jako záskok, aby měli taky někdy NPC volno. Pochybuji, že by tam nějaký hráč stál jen tak za pultem a čekal, až přijde nějaký host, ale na nějaký sleziny, by to mohlo být zajímavé. Edit: Jo, nad tím místem pro umělce, jsem přemýšlel, ale uvidím kolik bych na to dostal místa... Děkuji za nápady, všem i těm co jistě ještě něco připíší.
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
G14
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 13:40 11. Nov 2009 |
|
Joined: 16:24 13. Sep 2008 Posts: 540 Location: všudezdejší,momentálně Zákupy!
|
muj nazor: Kazdej "bordel" mimo Karathsky uzemi uvitam  a ic ti Isabell rada pomuze,jak financne tak s napady i se zamestnanci  (pocitej se mnou,kdyz budes chtit) dobry napad 
_________________ "Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 14:43 11. Nov 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Držim palce, ať se vám to podaří, ale počítejte, že to nebude jednoduchý a že kecáním na foru se nic nepostaví. 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 14:57 11. Nov 2009 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
Tak jako nápad pěkný to ano.
Ale místo u opuštěného dolu je nejvíc nevyhovující co si mužeš vybrat. První procházka podtemňáků a máš po celé namáhavé práci.
Jinak určitě by to chtělo vyrobit v jiném stylu než jsou všechny dosavadní hospody. Bylo by to o dost zajímavější. Sice by to zabralo dost času nad toolem, ale dalo by se to.
Jako místo je dobrá stará chalupa Nathana, ale nevím jak by to šlo vyřešit IC.
Pokud mě ještě něco napadne, připíšu.
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
Prometheus
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 15:01 11. Nov 2009 |
|
|
_________________ ACC Brik - Amywiel Luelven ACC Brik - Pandora
A nakoniec: Meňavec by sa mal obnoviť.
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 15:02 11. Nov 2009 |
|
|
Jop, musím se na to podívat na místo které navrhoval monstera, myslím, že jsem to tam navštívil, ale v mapě to mám zapsaný jinak, tak se tam budu muset vydat podívat...
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
Karogan
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 15:20 11. Nov 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
Mne se ten nápad taky moc líbí abych pravdu řekl, jen to bude dost náročné. A nevím proč by hned podtemňáci měli tu putyku ničit, že jo. Máme tady ještě neutrální postavy a co ty víš jak by se majitel s nimi dohodnul  Mohl byt to být dobý námět na příběhy a dění mezi frakcemi.
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 15:58 11. Nov 2009 |
|
|
Aspon by se rozjela gilda zoldaku 
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
Prometheus
|
Post subject: Re: Hostinec U Rudé Dračice Posted: 16:29 11. Nov 2009 |
|
|
Uz sa na tom pracuje 
_________________ ACC Brik - Amywiel Luelven ACC Brik - Pandora
A nakoniec: Meňavec by sa mal obnoviť.