Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 19:41 27. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: Svitky
PostPosted: 00:48 05. Jan 2010 
Nováček
 Profile

Nevim teda jestli to uplně patří sem, ale nevim kam jinam to dát. Jedná se o svitky. Když už na servru jsou tak proč nejdou některé používat?Je to chyba nebo úmysl?
Zatím sem mi to stalo jen o svitků:
Resurrection
Remove disease
Neutralize poison

Nad hlavou se mi objeví jen takový ten obláček, jako když bych odolal nějakému kouzlu a svitek se navrátí zpět do invu. Takže ho sice mam, ale je mi naprd.

Reply with quote  

Post subject: Re: Svitky
PostPosted: 07:17 05. Jan 2010 
Ďábel
 Profile

Nevím co máš za povolání postavy, ale nemáš ty svitky v červeném poli? Ikdyž to bys je asi nepoužil.

Pokud jdou použít, tak je tam hod bud na UMD a nebo na čarozpyt. Možná v těch hodech neuspěls a proto ten obláček.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 08:39 05. Jan 2010 
Nováček
 Profile

-RoF- wrote:
Nevím co máš za povolání postavy, ale nemáš ty svitky v červeném poli? Ikdyž to bys je asi nepoužil.

Pokud jdou použít, tak je tam hod bud na UMD a nebo na čarozpyt. Možná v těch hodech neuspěls a proto ten obláček.

Me prostě nejde do hlavy proč klerik nepřečte svitek ressu atd. :) Jsou to kouzla, která si normálně můžu namodlit a používat. A ty svitky určitě nemam v červenym poli, zas takovej trouba nejsem :D :P

Reply with quote  

PostPosted: 09:12 05. Jan 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
mas malej carozpyt.

opravdu se ti svitek vraci do invu ? S klerikem se mi je podarilo celkem uspesne sesilat. Oblacek se vaze k neuspechu na carozpyt a ztratu kouzla (ve vypisu by se ti mel objevit dokonce hod, kolik je DC, a kolik je tvuj bonus).

Reply with quote  

PostPosted: 09:27 05. Jan 2010 
Měšťan
 Profile

Hmmm. Takze defakto je jedno zda je clovek carodej, zaklinac, bard, klerik atd.
Dulezite tedy je miti UMD a CAROZPYT?

Inu je stejne zvlastni ze jsi klerik, znas kouzlo ressurection, muzes ho pouzit kolik chces ze sve knihy. Pak najdes svitek ressurection, podivas se na nej a reknes si: Hle tohle se mi muze hodit, to si schovam a pak zjistis ze ho nedokazes pouzit i presto ze ho pouzivas normalne.

Ja se tedy na to divam z hlediska realneho (ted nemyslim to realno v nasem svete, ale realno ve fantasy svete - tak jako postavy museji dychat a takove veci - kdyz clovek neco umi, prijde mi zvlastni aby to pak vlastne neumel).

Chapu u postav ktere nemaji s kouzly nic spolecneho, nebo postavy jako je treba klerik, ze u kouzlo mága si háze na carozpyt. To je pochopitelne. Ale aby klerik si hazel na carozpyt u sveho vlastniho kouzla, které si dokaze naspat. To mi nejde do hlavy nejak no :)

Reply with quote  

PostPosted: 09:50 05. Jan 2010 
Nováček
 Profile

Hele tak to já mám ještě lepší vtípek...

Najdu na zemi past , dám ji prozkoumat a co vidí oko mé ? Hle epická mrazivá ! Tak tu si vezmu. Odborně ji odmontuji a dám do batůžku. Chci se podívat na svoji novou hračku a NEPOZNÁM co to vlastně v tom batohu mám za past. Takže vyrážím hledat čaroděje který ví o takových pastech houbeles a je jen děsně znalý světa a ten mi prozradí tajemství že je to epická mrazivá. To budu asi hodně překvapenej až se konečně dozvím jakou past jsem to vlastně odhalil a odmontoval.

Je to přesně jako z reálu : Tak jsem vám opravil tady tu televizi protože jsem zkušený a vyškolený technik , ale musím se jít ještě zeptat na ČVUT jaká je to značka televize :mrgreen: :mrgreen:

Mohl by s tím už konečně někdo něco udělat ? Chápu že nějakou vázu nebo obraz cenově ohodnotí a rozpozná jen znalec , ale kdo by měl lépe poznávat pasti než zloděj ?

Reply with quote  

PostPosted: 10:10 05. Jan 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Necrooo wrote:
carozpyt u sveho vlastniho kouzla, které si dokaze naspat.

podle me je tam i nejaky bonus za lvl v danem povolani. Tedy kdyz budes treba XXlvl klerika, tak by si to mel sesilat v pohode, ale nejsem si jistej.

Tusim, ze autor 1 prispevku nasel kouzlo, ktere si namemorovat jeste kvuli lvlu nemuze (ale hadam).

Reply with quote  

PostPosted: 10:20 05. Jan 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Nejspíš by pomohlo, kdyby sis ve výpisu přečetl, proč se kouzlo nepodařilo seslat. :wink:

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 10:25 05. Jan 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

No v IC rovině by se dalo říct, že klerik žádnou knihu kouzel nemá - přece se neučí kouzla ze svitků. Objeví se mu samy v hlavě když postoupí na level, tj. obdaruje ho jimi jeho bůh...
Třeba jsou to svitky psané tajným jazykem jiného kultu nebo tak :wink:

Klerická znalost kouzel není stejná jako kouzelnická...

Reply with quote  

PostPosted: 10:31 05. Jan 2010 
Ďábel
 Profile

Alviaro já třeba nevím že si klerda ;)
Ehmmm ale jako klerik, který nemaxuje čarozpyt css css.

Jinak UMD není třeba. UMD potřebuje jen ten co ten svitek má rudý, takže ho nepoužije. Stačí 9 bodů a svitek použiješ a pak se háže bud na čarozpyt nebo UMD....záleží co máš vyšší.
Já když mám s Arii čarozpyt přes 30, tak uspěju vždy (TO je dle obtížnosti svitku).

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 21:25 05. Jan 2010 
Nováček
 Profile

Takže to je tim čarozpytem? Tak děkuju za info, ale stejnak mi to přijde divný :D
to Rof: To víš ještě sem to nestihl namaxovat :) Všechno časem bude no..

Reply with quote  

PostPosted: 22:29 05. Jan 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

divný to je ale holt takhle už bohužel tahle hra funguje...
Holt se háže proti DC a basta...:-) (neboj, rukavičky s čarozpytem nejsou tak drahé)
Kdo se bojí kvůli nízkému čarozpitu svitky číst at radeji pije lektvary, jsou často ekvivalentní náhradou... a nehází se u nich na nic.
Výše zmíněné výroky se tady před víc jak měsícem řešily a vyřešily, takže podle mě netřeba rozrýpávat stále stejnou kaši..., holt jsou věci modré a šmitec.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]