|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
innfra
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 14:42 17. Jan 2010 |
|
|
Rád bych věděl jaké předměty se zvažují jako ukradnutelné, prosím DM tým, aby se k tomu vyjádřil. Prošel jsem si můj modul a vyjmenoval některé věci, respektive výbavu kterou běžně používáme a může být dosti drahá a nákladná(řídím se tím co napsal zachy za návrhy velikostí):
dýka 1x1 krátký meč 1x2 ruční sekera 1x2 kukri 1x2 kamma 2x2 srp 2x2 morningstar(cep?) 1x3 lehké kladivo 1x2 palcát 1x2 kyj 1x3 scimitar 1x3 katana 2x3 kord 1x3 bitevní sekera 2x3 bitevní kladivo 2x3 lehký cep 1x3 bič 2x2
malý luk 2x3 prak 1x2
hvězdice 1x1 šipky 1x1 vrhací sekery 1x2 šípy 1x2 šipky 1x2 kameny do praků 1x1
Brnění(obecně) 2x3 helmy 2x2 prsteny 1x1 amulety 1x2
Nezahrnuji do toho, jiné věci z TH modolu, nevím kolik toho dalšího je...
Lektvry nezahrnuji, ty by se měli dát ukrást dále komponenty pro craft, ty taky nepřesahují velikost 1x1 a 1x2 rudy (kovy či kameny), kůže a části artefaktů 2x2 tohle asi tedy taky.
Jde o to, že po městě běžně nechodíme se zbraněmi v ruce a tudíž, nejsou vybavené a tudíž ukradnutelné. To samé s oblečením, aby jsme nemuseli chodit stále v plné polní. Helmy a kapuce, většinou sundaváme také ve městě, pokud to nemá nějaký svůj účel. Tahle výbava je dosti nákladná a nerad bych si kupoval byť jen obyčejnej kord za 1 K každou chvíli znova, protože mi ho nějaký půlčík vytáhne z pochvy u pasu, nebo se na mě bude sápat a chmatat někne u hlavy aby si vzal mojí katanu.
Ještě bych doplnil neokradatelnou zónu o pokoje v hostincích, protože i tam se dá vloudit, navrhl bych celou hospodu, ale to už by někdo ječel, že to přeháním.
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 03:32 18. Jan 2010 |
|
|
Zkušenosti s okrádáním mám spíše z jiného serveru, kde je tato činost dělaná přes speciální feat a kde věci nejsou tak cenné a unikátní, jako je tomu často tady, ale pokusím se nějak to dormulovat:
Osobně jsem pro variantu, nechat okrádání čistě a jen na penězích. Proč? Systém nerozliší věc, kterou má člověk na sobě, drží v ruce, u pasu a nebo má v batohu, a přijít o věc skutečně cennou jen díky investovanýcm 10 bodům do okrádání a troše štěstí by ooc nebylo moc šťastné. Takže než hledat nějaké alternativy, nechala bych JEN peníze. Lidé si je mohou dávat do bank, ale taky nemusí a jistý obnost u sebe nosí každý. A poznámky:
- Bez omezení místa včetně hospody a pokojů - nakonec kde jinde je člověk náchylnější ke kradení, než v hostinci když spí? (Nevím nakolik je možné nechat podmínku "ne před strážemi" jen v doporučené formě, když to neohlídá systém?)
- Okradení vyhodí z invisu i z hidu (zabrání nepolapilteným zlodějům, trochu zvýhodní sd) i v případě kladného výsledku. Když kapesní zloděj, tak kapesní zloděj a at se trochu snaží dostat se tak blízko.
- hláška "ztracený předmět xy zlatých" ať se vypíše se zpoždění, čím větším tím lepším. Alespon minuta je ideální, zloděj tak má šanci uniknout a dotyčný okradený, hnaný jakkoli OOC informací nezačne křičet "chyťte zloděje" než bude úspěšný zloděj v bezpečí.
- do určitého menší vzádlenosti od postavy by to mělo házet hlášku v případě úspěšného hodu na všímavost i pro okolí. Čím víc lidí okolo, tím větší riziko (ačkoli IR je to asi přesně naopak:)
-hláška při neúspěšném pokusu o okradení, stejně jako v případě všimnutí si okolí by měla být ve tvaru "někdo se tě pokouší okrást" a "někdo se pokouší okrát XY" V okamžiku kdy log prozradí totožnost okrádajícího (i když si toho dotyčný vůbec nevšimne, nebo kouká jinam) bývá oblíbeným podnětem k metagamu, hlavně když stejné jméno září nad hlavou blízké postavy.
A častost? teoreticky a s podmínkami viz výše, neomezená. Když chce riskovat a motat se kolem okrádaného, at to dělá. Když někdo zaparkuje jen tak afk postavu na cestě a zrovna ho najde zloděj (ta šance není TAK vysoká), jeho chyba, postava je *zamyšlená*. Risk zloděje by měl být úměrný výdělku a možnosti postav se bránit, nicméně kapesní zloděj si ještě nikdy jmění nevydělal.
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
rotona
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 09:46 18. Jan 2010 |
|
|
Bojim bojim zlodějů , bojím že je to na okradaní malých lvlů a nových hráčů kteří si nemůžou vytáhnout zaparkované eso a dotyčného zloděje poslat na prohlídku očistce. Bojim že vše se ještě více zkomplikuje a budu se v tom špatně orientovat, už tak ztrácím zlatky při craftění. Bojim že to bude moc práce pro šéfy a na poprvé se to hned nepovede a budou se opravovat mouchy systému a napodruhé se budou opravovat mušky a potretí se stav vrátí do dnešní situace protože to opraváře přestane bavit .
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 11:33 18. Jan 2010 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
jsem stale pro variantu Ciste na penezich, umerne lvlu rogua
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 11:36 18. Jan 2010 |
|
|
take, a v zadnych silenych cislech, uz to tu nekdo psal a take bych se rad vyhnul vychcankum, co se lognou a budou cely den cekat pred bankou v hidu a pak udělají jen "klik" Jsem zcela proti možnosti obirani o jakykoliv předmět, budou z toho jen hádky a nepříjemnosti, Navíc jakýkoliv předmět jde koupit za peníze...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 11:46 18. Jan 2010 |
|
|
Braenn wrote: - Bez omezení místa včetně hospody a pokojů - nakonec kde jinde je člověk náchylnější ke kradení, než v hostinci když spí? (Nevím nakolik je možné nechat podmínku "ne před strážemi" jen v doporučené formě, když to neohlídá systém?)
Do pokojů je docela problém se dostat, protože se zamykají speciálním klíče, takže tam se nepochodí, pokud tam nebudeš vysloveně čekat po restartu. A také, bych za tu úpravu klíčů kucikovi rád poděkoval, je to velice povedené Quote: - Okradení vyhodí z invisu i z hidu (zabrání nepolapilteným zlodějům, trochu zvýhodní sd) i v případě kladného výsledku. Když kapesní zloděj, tak kapesní zloděj a at se trochu snaží dostat se tak blízko. Tož to je otázka, dneska už vyhazuje z hidu i položení pasti, takže když parta okecevá, tak člověk v hidu nemá šanci položit mezi znesvářené postavičky brzdící past, aniž by se nezviditelnil ( tím myslím když je mezi nimi dostatečná vzdálenost, je to mimo město a je jasný že se bude bojovat). Myslím, že to bylo kvůli prasákům co je dokázali házet přímo pod nohy Takže dneska se ty pasti použivaj, tak akorát při léčce a nebo na agrování potvor, při položení Quote: - do určité menší vzádlenosti od postavy by to mělo házet hlášku v případě úspěšného hodu na všímavost i pro okolí. Čím víc lidí okolo, tím větší riziko (ačkoli IR je to asi přesně naopak:) No jde o to že když tu danou postavičku věčně sleduje hlídač, tak asi si všimne nějakýho páska co se plíží kolem a chce ji okrást. Problém je když hlídanou osobu obklopí na blízko(vysloveně mele range) víc lidí, ty pak opravdu neuhlídá. Quote: A častost? teoreticky a s podmínkami viz výše, neomezená. Když chce riskovat a motat se kolem okrádaného, at to dělá. Když někdo zaparkuje jen tak afk postavu na cestě a zrovna ho najde zloděj (ta šance není TAK vysoká), jeho chyba, postava je *zamyšlená*. Risk zloděje by měl být úměrný výdělku a možnosti postav se bránit, nicméně kapesní zloděj si ještě nikdy jmění nevydělal. Pokud by to bylo na peníze, nechal bych to na tom 1x10 minut, protože neomezeně je sakra hodně a stačí se jen zaparkovat u vůkupčích a tam lootit goldy, pokud to nebude nějaký omezený číslo goldů, myslím si že 1x10 je dost pokusů i tam (120+-restartbus)
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 11:56 18. Jan 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Jen tak na okraj: Pokládání pastí vyhazovalo z hidu co pamatuju. To není žádná úprava kvůli někomu, to je normální vlastnost nwn, pokud vim.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 12:35 18. Jan 2010 |
|
|
*pokrčí rameny* tak moje chyba, si to asi pletu s něčím jiným, to je dost možný...
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
CizaD
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 12:59 18. Jan 2010 |
|
|
Myslím že po pokusu o okradení (ať uspěšným nebo neuspěšným) by stačilo započítat postih na skřývaní a tichý pohyb který je už teď na Thalii například při otevření dveří nebo truhel.
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 13:15 18. Jan 2010 |
|
|
To okrádání v hospodě, popravdě mě ani nenapadla možnost, že nějaký .. hm, prase, čeká po restartu v pokojích, ona by to asi ani nebyla moc zábavná hra pro ten výdělek:) Prostě sou situace, kdy za sebou člověk nezavře a nebo si nedá pozor a zloděj proklouzne, takže tak.
A okrádání před bankou, co tam prostě postavit nějaké strážného.. nebo nestojí tam už?
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 13:50 18. Jan 2010 |
|
|
jj dva tam stojí
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
CizaD
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 14:55 18. Jan 2010 |
|
|
Já si také myslím že vyčkávání před bankou, v dílnách nebo v pokojích po restartu je naprosto podlá nestoudnost a tohle by se mělo naprosto disciplinarně trestat, tak jako když si tu někdo na craft pořídil externí prográmek.
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 15:05 18. Jan 2010 |
|
|
No před bankou a v dílně, je dost logický a veřejně přístupný místo... v uličkách za bankou navíc jsou různí chmatáci... v dílně se motá hafo lidí... Ale ty pokoje s restartem a vyčkáváním by byla prasárne...
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 17:05 18. Jan 2010 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Libi se mi ten vas strach a michani RP s ohledem na zachovani zabavy  Hlavne to ze zlodej muze ukrast jen jisty obnos penez (napr. 200k ani nahodou protoze by nekomu pokazil hru...) Ja si myslim ze postava ktera ma u sebe 200k si muze dovolit treba ochranku na prenos takoveho "bohatstvi". Klidne si ta majetna postava muze z tech 200k najmout 5dalsich hracu, kterym vyplati rekneme po 1k jako ostrahu a doprovodi ji s obnosem na pozadovane misto. Lapku zlodeje (jedince) odradi prepadnout 6 hracu. Pak se treba zlodeji a jine pochybne existence muzou seskupovat a vyvijet organizovanou cinost. Ale pochybuji ze tady k necemu takovemu dojde pac tady behaji postavy se statisici v kapsach a lobuji za to aby nebylo technicky mozne je nejakym zpusobem o to zlato pripravit. Castecne mi to pripomina politiky  ))
_________________ Podporte nový projekt
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 17:33 18. Jan 2010 |
|
|
tys to vůbec nečet co ? Je to vidět Hele k najímání ti řeknu asi tolik, co ke Questům od hráčům... lidem se to nechce dělat. Já jsem asi vyjímka, pak ještě šalíf a pako...
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|