|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Pajule
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 22:19 28. Jan 2010 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
tohle je furt dokola okolo sto lalala tohle je furt dokola tak už na to ka - šle - te 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 22:27 28. Jan 2010 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
To je teda dokola Pajky. Hold dospělí se nám budou posmívat a přitom oni se hádaj jak malý děcka. Sory ale musel sem si rýpnout. 
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 22:48 28. Jan 2010 |
|
|
Když už je tu taková smysluplná debata....Neměl by být každý, kdo používá nebo dělá výrobek z materiálu nedostupném na povrchu vyslýchán pro podezření kolaborace s podtemnem? Alespoň by se pořádně prověřily RP schopnosti u těch, co si za pár týdnu vypracujou nejlepší craftery a zabijáky a pořád jim je to málo 
|
|
Top |
|
artaxas
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 22:55 28. Jan 2010 |
|
|
Miky wrote: Když už je tu taková smysluplná debata....Neměl by být každý, kdo používá nebo dělá výrobek z materiálu nedostupném na povrchu vyslýchán pro podezření kolaborace s podtemnem? Alespoň by se pořádně prověřily RP schopnosti u těch, co si za pár týdnu vypracujou nejlepší craftery a zabijáky a pořád jim je to málo  na tohle je jednoduchá výmluva: ,,našel sem zdroj rudy,, . . . jak můžou postavy IC vědět, že je meteor pouze za podtemňáckými městy?
_________________ Lorne malvo karathský strážný, lučištnik, hraničář
|
|
Top |
|
ATom
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 22:57 28. Jan 2010 |
|
|
artaxas wrote: Miky wrote: Když už je tu taková smysluplná debata....Neměl by být každý, kdo používá nebo dělá výrobek z materiálu nedostupném na povrchu vyslýchán pro podezření kolaborace s podtemnem? Alespoň by se pořádně prověřily RP schopnosti u těch, co si za pár týdnu vypracujou nejlepší craftery a zabijáky a pořád jim je to málo  na tohle je jednoduchá výmluva: ,,našel sem zdroj rudy,, . . . jak můžou postavy IC vědět, že je meteor pouze za podtemňáckými městy? Nápad je to dobrý, ale to by jsme museli vyslýchat i deianangův chrám protože prodává meteorické zbraně stejně jako v Alwarielu v Poušti a Murgondu. Což je zajímavé, na povrchu v obchodech jsou meteorické zbraně i když meteor pro povrch není přístupný 
_________________ Kermánšáh Salíf- Pán dvou scimitarů a mistr plátneřského umění.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 23:53 28. Jan 2010 |
|
|
Miky wrote: Když už je tu taková smysluplná debata....Neměl by být každý, kdo používá nebo dělá výrobek z materiálu nedostupném na povrchu vyslýchán pro podezření kolaborace s podtemnem? Alespoň by se pořádně prověřily RP schopnosti u těch, co si za pár týdnu vypracujou nejlepší craftery a zabijáky a pořád jim je to málo  Uprimne. Na povrchu mi spis chybi jakakoli motivace branit Karathu pro postavy, ktere na to jedine realne maji. Neni tam pro boj s podtemnem v podstate zadna podpora, spis naopak. Armada npc obranu Karathskeho kralovstvi naprosto nezvlada, presto si stale jakoby narokuje monopol na boj. Zaroven aspon teda na mne pusobi spis dost negativne na to, aby z rad hracu nabrala vetsi mnozstvi postav, ktere by ji mohli posilit. Skoro bych si pral, aby bylo systemove mozne napadat a dobyvat vesnice a mesta a ty lokace pak byly nahrazovany spalenistem a bylo treba vynakladat prostredky na jejich obnovu. Treba by to pak npc hrana DM prestala brat tak, ze nejsilnejsi postavy povrchu jsou v podstate podezrely odpad, ktery je treba proverit a pokud mozno nejak zbuzerovat. Treba by to konecne nekdo zahral tak, ze predstavuji vlastne jedinou realnou bojovou silu, ktera jim muze zachranit zadky. Protoze tak to proste silove je. V soucasne dobe postradam pro frakcni boje na povrchu motivaci s jakoukoli postavou, ktera neni primo v armade /a vzhledem k pravidlu o clenstvi jen v jedne organizaci s libovolnou svou postavou.../. Primo v podtemnu se utocit moc nevyplati diky nastaveni postihu, ktere jsou ve dne i v noci a tak se tam vlastne nevyplati jit bojovat nikdy. Povrch je tak v urcite vnucene roli obrance, zatimco podtemno je spis utocnik. Neumim si treba moc predstavit, ze bych sel utocit jako mag do podtemna s postihem na sesilani a bojoval tam v boji proti magovi stejneho levelu. Navic a hlavne, neni vlastne proc RP utocit. Podtemnak muze ziskat otroka, muze utocit pro prachy. Snazi se zavdecit svym knezkam, bohum lidskyma obetma, uzit si muceni... Povrchnan si do Karathy otroka neprivede, pokud by i drowa zajal, musi ho predat do vezeni /pripadna permka pro drowa, coz neni hracsky nic moc a vybavu drowa treba i za miliony schrabne cerna dira npc armady a uredniku/. Pokud neni vylozene vyjimka, muceni drowa si taky moc neuzije. Oloupit ho sice muze, ale rp vzato by ho jeste klidne mohli uveznit za to, ze ma veci z podtemna a tedy je podezrely z kolaborace. V podstate to muze byt u soudu v Karathe pritezujici i pokud jen podtemno prozkoumava a bojuje tam. Za obranu vesnic a mesta nikdo z npc nezaplati, odmeny na hlavu jsou vzhledem k nakladum na boj na epickych urovnich vtipne. Asi jako kdyby u nas byla odmena za informace vedouci k dopadeni nebezpecneho teroristy deset tisic korun. Krome toho v posledni dobe vnimam spis dalsi a dalsi omezeni ve stylu kouzel, nad kteryma pocestny obcan Karathsky obecny ohrne rypak. Imho jen tezko by si takovou moralku dovolil nekdo uplatnovat v case tvrdych boju ve valecnem stavu, kdy za noci se primo v Karathskem kralovstvi potuluji a zabiji ti sami nepratele, kteri kdysi vypalili hlavni mesto. rPro vetsinu mych postav na povrchu /krome primo nadsenych uctivacu Dei-Ananga, co jeste nemaji moc zkusenosti a neprosly deziluzi/ v podstate neexistuje rp duvod, proc bojovat. Jasne, da se branit, mstit se za konketni utoky, ale jinak ten pohled co je uplatnovan v Karathe skutecnym odvetam, organizaci a boji spis podrazi nohy. Prestiz mezi npc z toho neni v podstate zadna, spolecensky postup take ne. Nevim snad o nikom, kdo by byl za zasluhy v boji proti podtemnu pasovan aspon na rytire a pokud byl, je velka skoda ze dotycna postava nebyla v IC novinkach a podobne dostatecne proslavena, aby byl dan priklad ostatnim. Takze boj proti podtemnu je momentalne jen neobycejne draha a nebezpecna zalezitost, kterou nikdo neoceni, ale zato je riziko, ze dotycny zapaleny a uspesny bojovnik sam skonci ve vezeni tech, za ktere bojuje. Proste Karathske kralovstvi jak je hrano DM je cim dal nesympatictejsi temer pro vsechny me postavy, jakozto mesto hnupu, kteri nejsou schopni videt realitu a nebezpeci jez jim hrozi a dal a dal byrokratickou blbosti decimuji jakykoli mozny pokus o svou zachranu. Pokud Thalie ma byt rp frakcni shard, tak IMHO pro frakci povrch je v boji s frakci podtemno velmi malo podpory a motivace. Pokud bude v podtemnu pribyvat postav, tak jedine co bude branit aby se to naplno projevilo je systemove omezeni na utoky ve mestech a vesnicich a zdravy rozum hracu podtemna. PS: jako hrace povrchu by mne vylozene potesil predem ohlaseny, realisticky pojaty utok na Karathu vedeny celou tou bandou z podtemna co ted hraje za asistence DM. Az by pochcipalo tech par set npc vojaku a par desitek npc paladinu co to tam budou branit a par naivnich dobrodruhu, az by chcipli npc magove, tak aspon castecne vypalit mesto... Idealne smerem k radnici a kdyby se podarilo upalit par uredniku, jeste zatleskam...  A pak by to snad zaclo byt brane konecne vazneji. Dokud je to nechavane na urovni lupicu ohrozujicich stejne jen ty vandraky v noci, a boj o Hag Grar, ktery byl rozhodnuty dopredu, tak to proste nema dostatecnou dulezitost. 
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
Last edited by LDamian on 00:11 29. Jan 2010, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 00:09 29. Jan 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
To už je trochu z jiného soudku.
Do tohodle popravdě příliš nevidim a dost dobře nedokážu posoudit, proč to tak vidíš. Pokud se tak Karatha skutečně chová, tak vše taky může snadno vykrystalizovat v utok podtemna, ve kterem Karatha utrpi a bude muset nektere veci prehodnotit. Myslim si, ze pokud v tomhle smyslu je nejaka nerovnovaha, musi se casem projevit. Ale to uz je fakt na uplne jinou diskuzi.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
G14
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 03:21 29. Jan 2010 |
|
Joined: 16:24 13. Sep 2008 Posts: 540 Location: všudezdejší,momentálně Zákupy!
|
me teda craft vubec nezajima....ale povim vam jako hrac,co jsem zazila pohled z obou stran...vite kolik toho nahore mate co dole neni?ted nemluvim o craftovych vecech.... michat podtemno a povrch se neda....to je proste uplne jiny svet pokud vam prijde tezke schanet neco pro vlastni ucel,tak no a co?vsechno nepada rovnou do klina pokud vam to prijde nespravedlive......ano i tak se da nazvat to,ze nemusite mit vzdy vse to ze k tomu existuje rp skulinka se zde priznalo z obou stran,tudis?kde je problem? myslim ze DM i Kucik toho delaji az zbesile moc pro nas a koukam,ze si to nekteri zrejme nezaslouzi a neceni si toho misto toho abyste jim hazeli kytice ruzi k noham za uzasne lokace a mnoho dalsiho...resite nedokonalost vasich postav lidi,to vazne musite mit vse?? nekdy clovek hraje rp i nekolik mesicu aby dostal vec co chce a zkousi ruzne plany i napady aby te veci dosahl (ano opravdu i mesice) a presto tu neprirovnava co ma druhy a on ne.... jde o princip......a pokud se vam zda,ze je jedna strana vyhodnejsi a vy nemate nadeji byt na tom stejne,tak se obavam,ze se vzdy neco najde,s cim nebudete spokojeni.... Q s DM za uzaslou hru shaneni suroviny muzou byt zabavne,vytezite surovinu a mozna i nake ty xp navic....tak proc shanite vse hned a chcete to mit na dosah?Kdyz cesta k tomu muze byt tak zabavna..... nechci nikoho napadat za nazory,jen mi prijde minimalne nevhodne si na neco na tomhle serveru stezovat,co se tyce prace skripteru a DM.....delaji toho vic nez dost a ja tu chci videt uz jen dekovani (ps-berte tuto zpravu s nadhledem,sem pohodovy clovek,co vam jen chce zvednout naladu  )
_________________ "Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 07:22 29. Jan 2010 |
|
|
A jeje, tady to zase někteří blbě pochopili  Je mi jasné, že DM a WB makají a pořád něco pro nás dělají, toho si cením, tak nevím proč tu jsou narážky, jako že s itoho nevážíme. Mě třeba nevadí, že moje postava nemá vše top, je mi to fuk. Ona si to časem snad někdy sežene. A když ne tak ne, je spokojená s tím co má, nejsem typ člověka, co by potřeboval vše hned  , jak říkám "pomalu, ale jistě" Spíš jde o to, že tu někteří dělají z podtemnáků velké chudinky, přitom to není pravda. Dál mi jde o to, aby to bylo se surovinama ....opakuju.. se SUROVINAMA, trochu vyrovnanější, tak nevzpomínejt jiné věci a nehledejte výmluvy, že zase nemají to a to. Mě jde čistě jen o suroviny. To že meteorit a kdoví co ještě je za drowským městem je pěkné, ale proč není za povrchňanským městem taky nějaká cenná surovina (kromě teda low lvlů, které ti ze zdola loví)? To vyjednávání a tajný obchod s podtemnem beru, ale taky to tak nemůže být furt. Toť vše  , sem rád že se WB vyjádřili a že se uvažuje o změně pozic. 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Sobik
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 10:25 29. Jan 2010 |
|
|
Ještě bych rád podotknul, že obchodem s podtemnem se sice na povrch pár kousků meteoru dostane, ale brutálně na tom vydělává zase právě podtemno, protože si můžou diktovat jaký ceny chtěj, protože povrch se k meteoru jinak nedostane (minimálně ne legálně). Toť můj dodatek.
_________________ Říkejte mi Sob Gorok Kovadlina - Trpasličí bojovník z rodu Kovadlinů, stavbař a truhlář. Manžel Agrily.
|
|
Top |
|
Cairon
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 10:40 29. Jan 2010 |
|
|
A když Vám prozradím , že na tom pracuji už třetí měsíc , že dělám v toolsetu nové lokace povrchu , které přejdou v "bojovou zónu" kde budou moci mezi sebou válčit obě strany "vyrovnaně" a ty nové lokace budou končit tam kam se nejde dostat teď ...bude už konečně trochu klidu ? Kdo někdy dělal v toolsetu ví moc dobře kolik hodin trvá udělat jen jednu jedinou lokaci aby vypadala pěkně...tak prosím vydržte a přestaňtě milé děti plakat. 
_________________ " Je skutečně úžasné , co všechno lidé udělají , když jim to dostatečně důrazně zakážete. " Lord Vetinari , Patricij Ankh-Morporku
" Za každý zločin musí být někdo potrestán. Je-li to pachatel , tím lépe. " Lord Vetinari , Patricij Ankh-Morporku
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 10:48 29. Jan 2010 |
|
|
Když tě ten craft tolik nezajímá, tak proč jsis objednala tu zakázku u mě ? Jako je skvělí jak se tedy staráš abych nikde nic neříkal, ale pak tady napíšeš, že je vše vpořádku... Tohle se mi fakt nelíbí a nehodlám dál cokoliv vyrábět a skákat jak si zrovna kdo píská. Já velkou většinu černých (těch co tam hrajou stále) znám RL, ale proč bych měl jít hrát dolu, když nahoře mám rozjetý příběhy... Mě se tam nechce trapčit jako turista, navíc dračí krev je tam nicka, plundra, k čemu to sakra je... Máme se tedy už nebát jen noci ale i deních turistů z černý nory bez postihů ? Jen kvůli pitomýmu meteoru a dvoum kamenům ? Já ke svojí hře už nepotřebuju PB, já se chci bavit... Podtemňáci na tom vůbec nejsou špatně jak se jich zastáváte. A přístup mají všude v noci, suroviny dole jsou až žoviálně přístupné a peněz se tam vydělá na výpravě víc než nahoře.
K principu toho myšlenýho Q: Jen mě mrzí, že se nenajde trocha času a za celej rok někdo nedostane Q odměnou, protože je bez nějaký guildy, né každej se chce někam vměšovat a dost ho to může mrzet a vysloveně mi to vadí. Já osobně jsem měl pár questů za tu dobu co tu hraji a klidně se bez Questů dál obejdu, jen aby ti ostatní ty questy měli, já si to neberu a vždy doufám, že když neotravuji o něco, tak je to lepší pro ostatní...(že se DM věnují jiným) Takže o Q bych raději pomlčel.
Mrzí mě rozdělení servru na vyvolení a ti ostatní bez.
Vážím si práce DM,WB, moc jim děkuji, bez nich by to tak nevypadalo, je to zatraceně skvělej kus perfektně odvedený práce, vážím si toho, možná sice pokaždý nenapíšu poděkování, ale jsem za tu práci rád.
To cairon: Mám to rozepsaný už asi hodinu... jako reakci ke G14... Dík že na tom makáš, myslel jsem, že opravdu ten legendární průchod z doby kory a faliona existuje. Věřím že to bude stát za to dík.
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
Luelle
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 11:58 29. Jan 2010 |
|
|
já myslím, že tahle debata se trochu zvrtla....
hraju tu tak měsíc, dole jsem nikdy nebyla, tak nevím, co tlamičky mají, a co nemají
a pokud jde o suroviny přijde mi naprosto V POŘÁDKU, že jeden má to a ten zas tohle a naprosto bych v rozložení surovin nehleděla na kafrající hráče, kecy o spravedlnosti a ukazování prstíčkem, jediným kritériem by měla být IC logika
takže ano tlamičky mají smůlu pokud jde o stromy, protože jim dole prostě nic neporoste, i kdyby se na hlavu stavěli a mávali ušima, stejně jako na povrchu prostě nebudou kameny a rudy, protože na to je prostě potřeba důl
tlamičkám dole těžko budou žít velká zvířata s nejjemnější kůží a tak dále
hráči budou kafrat vždycky a na všechno, postavy budou vždycky otrávené a budou se snažit najít cestu k lepším surovinám, ale pokud bude jejich rozložení logické, nedá se mluvil o nespravedlnosti a může to vést ke zajímavým IC situacím
_________________ Jedna Blondie vládne všem, jedna jim všem káže, jedna všechny přivede, do temnoty sváže.
„Nevěřím v boha, který netančí.“ — Friedrich Nietzsche
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 12:03 29. Jan 2010 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
Luelle, ale tady jde o to, že podtemňáci se k těm povrchňáckým surovinám dostanou (ke stromům, i ke kůžím), ale my povrchňané se k meteoru dostat nemůžeme. No ale nemá to smysl řešit, DM se vyjádřil že řešení se blíží, tak to je jedno. 
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: Podtemno x Povrch aneb suroviny kde ste? Posted: 12:09 29. Jan 2010 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
bože...každej píšetepříspěvky mega louhý a kdo to má pak celé číst? teď k věci... meteor náhoodou sem tam na povrch spadne  ale stejně je málo crafterů kdo ho dokáže zpracovat , co já vím tak snad jen dva KORA , ale Jachyra už nehraje a Sandra (Monstera) .Holt nevim proč nechápete , že každej nemůže bejt nejlepší už teď sou ty craftový věci dost silný , nemůže být každý bůh jako já todle je fakt furt dokola , vždycky s tim někdo přijde , je to unavující tádýdadý dá ... počkejte až se nomis naštve ,vykašle se na to a craft se zruší 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|