|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
wooh
|
Post subject: V pasti. Posted: 23:38 22. Mar 2010 |
|
|
Zdravím, abych všechny seznámil se situací. Hraji tieflinga jménem Sheii. Včera k večeru jsem odpočíval na námestí a naráz vedle mě stráž, která mě odvedla pryč k radnímu. Nevěděl jsem co jsem provedl, údajně zákaz nošení helem ve městě. Po tom co radní zjistil že jsem tiefling, znechutil se a za každou cenu se se mnou chtěl soudit, proto jsem byl odveden do vězení. Jenže už bylo docela pozdě večer a já se dohodl s jistým DM (nevím kdo to byl) že to dohrajeme další den. Bohužel dneska mi nikdo na PJ kanálu ani neodpověděl ... takže jsem celej den v jailu. Proto bych se chtěl domluvit s tím jistým DM na dohrání, už to chci mít z krku, je mi jasné že mě popraví, což mě docela mrzí, protože i bez pomoci DM to mám dost těžké. Samozdřejmě je to můj úděl, jsem přece tiefling, počítal jsem s tím že to nebude jen tak lehoučké. Ale k tomu mi stačí že mě semtam zabije paladin nebo že sou všichni nepříjemní, DMka by se přece mohli věnovat zpříjemnění hry ostatním hráčum, nebo opravováním či pomáháním těm co to potřebují a né kazení hry chudákům co začínají. To je vše, jen mě to dovedlo k zamyšlení. Pokud si to ono DM čte, tak bych ho poprosil aby mě, kdyby byl tak hodný, kontaktoval na moje ICQ(288-416-918), stačí jedna zpráva, dnes jsem čekal od 15:00 až do 22:00, bohužel nikdo nikde, nemůžu tu být celé dny a jen afkovat ve vězení. Díky *podepsán Sheii //acc:wooh*
_________________ Sheii >> stále ještě naživu. Isandra >> mladá sebevědomá elfka.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 14:37 23. Mar 2010 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
řikalo se že to maji Tieflingové těžké, viděl sem proč se to stalo.. měl si možnost z toho ještě vybruslit ale ty jsi se vůbec nesnažil, holt to dopadlo dle tvého chování
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 15:22 23. Mar 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Pár rad: 1. Pokud chceš hrát někoho, na koho budou mít všichni implicitně spadeno, je dobré se alespoň trochu seznámit s prostředím. Například zbytečně okatě neporušovat nařízení stráže o nenošení přilby. 2. Pokud jednáš s výše postaveným NPC, je vhodné vnímat, co říká, neodpovídat mu stále jen ,,hm" a obecně vyvarovat se arogantního chování. 3. Pokud ti teče do bot, platí výše zmíněné dvojnásob. 4. Nejednej s druhými tak, jak nechceš aby bylo jednáno s tebou. Jednu OOC uraženou větu a odlog osobně nepovažuju za domluvu s kýmkoliv. DM není tvůj otrok. 5. On tě zabil nějaký paladin? Zabilo tě osm NPC, ale ani o jednom nevím, že by to byl paladin. - Nevymýšlej si. Jenom si podkopáváš vlastní slova.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
wooh
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 18:06 23. Mar 2010 |
|
|
kucik wrote: Pár rad: 4. Nejednej s druhými tak, jak nechceš aby bylo jednáno s tebou. Jednu OOC uraženou větu a odlog osobně nepovažuju za domluvu s kýmkoliv. DM není tvůj otrok.
Promiň, ale myslím že půl 12 není vhodná doba na quest, alespoň né pro mě. Domluva to taky nebyla, ale myslel jsem že si mě večer jen odchytí, né že mě zavře na celej den. A já se arogantně nechoval, bohužel jsem o žádném zákazu helem ve městě neslyšel (jistě .. my fault), ale když do mě někdo začne hustit něco ve stylu "Seš určitě spolčený s podtemnem, donášíš informace, seš špeh! Půjdeš k soudu, já ti to spočítám!" ... řeknu že s tím nemám nic společného a on na mě že mi nemůže věřit a lžu, tak jak mám přesvědčít někoho kdo mi nevěří? "hm" jsem mu rozhodně neříkal. S tím paladinem jsem to myslel tak, že bych to pochopil, kdyby se to stalo, protože s tím jsem počítal.
_________________ Sheii >> stále ještě naživu. Isandra >> mladá sebevědomá elfka.
Last edited by wooh on 18:13 23. Mar 2010, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 18:12 23. Mar 2010 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
to nevíš ,že neznalost NEOMLOUVÁ?:D ... + to ,že neznáš zákon tvé mínus...hrát tieflinga není lehké , vždycky ho budou podezírat ze všeho...chce to si víc pročít web i forum než se do něčeho pustim 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
wooh
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 18:17 23. Mar 2010 |
|
|
Pajule wrote: to nevíš ,že neznalost NEOMLOUVÁ?:D ... + to ,že neznáš zákon tvé mínus...hrát tieflinga není lehké , vždycky ho budou podezírat ze všeho...chce to si víc pročít web i forum než se do něčeho pustim  Jasně, to já vím, nemyslete si že jsem nic nečet a hned jsem začal hrát postavu ... ale to se prostě přeargumentovat nedalo, nebo alespoň já to nezvládl.
|
|
Top |
|
Sobik
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 19:27 23. Mar 2010 |
|
|
FAIL
Jinak když hraješ tieflinga, vůbec by ses neměl ukazovat v Karatě, která je Paladinama, klerikama a inkvizitorama prolezlá až po střechy. To je jako strkat svoje nádobíčko lvovi do tlamy a mlátit ho přes hlavu. Podtemno není žádná prdel, ale to ani Karatha pro tieflinga, kterej potká palacha. Obecně platí: Paladini = jedna z obranných složek Karathského království s určitými pravomocemi. Tieflingové: Všemi opovrhovaná zlem prolezlá chátra. Kdo myslíš, že se zastane tieflinga? DM to udělalo správně, jen takhle na ně. A když mi někdo bude vyčítat "A jak by se líbilo tobě...", tak je jednoduchá odpověď: Pokud hraju zákonně zlou postavu s démoníma předkama, NEBUDU se promenádovat městem plným paladinů. Pokud v nějakém městě vznikne kult, či cokoliv, co se bude snažit vyhladit trpaslíky, taky tam nebudu chodit.
_________________ Říkejte mi Sob Gorok Kovadlina - Trpasličí bojovník z rodu Kovadlinů, stavbař a truhlář. Manžel Agrily.
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 19:46 23. Mar 2010 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
No tak buďte na něj trochu hodní. Já ti dám velmi dobrou radu. Na slova: To dohrajem zítra, Dnes už nemám čas příště to dohrajem. Nikdo tomu nevěř. Vždy se to protáhne na několik dnů, v horším případě týdnů. A to nemyslím jen DM. Jak se chovat s tieflingem ti popsali diskutující už výš. Jen k tomu zákonu o kapucích. Je to prostě zákon a ať o něm víš nebo ne respektuj jej. I když si na tebe strážný vytáhne zákon "O zákazu stání u odpadkového koše" tak jako tiefling proti tomu nemáš obrany a musíš holt poslechnout. PS: Život je hořkej. Bohudík. 
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
wooh
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 20:09 23. Mar 2010 |
|
|
Sobik wrote: FAIL
Díky za tvůj velectěný názor, moc si ho vážím, víceméně si zrekapituloval co se tu už psalo ... naštěstí problém je vyřešen. Těšilo mě a děkuji DM co to se mnou dohráli.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 00:21 24. Mar 2010 |
|
|
Pár poznámek k tomuto topicu... wooh wrote: Včera k večeru jsem odpočíval na námestí a naráz vedle mě stráž, která mě odvedla pryč k radnímu. Nevěděl jsem co jsem provedl, údajně zákaz nošení helem ve městě. To co píšeš evokuje dojem, že ses choval naprosto pokojně a správně a někdo tě začal buzerovat. Omyl. Thalie je RP svět a platí v něm IC pravidla (např. zákony a nařízení). Pokud porušuješ tato nařízení, nesmíš se divit, když se dočkáš odezvy (kdybys chodil po praze s odjištěným granátem, taky bys vysvětloval policii, žes nevěděl, že se to nesmí?) wooh wrote: Po tom co radní zjistil že jsem tiefling, znechutil se a za každou cenu se se mnou chtěl soudit, proto jsem byl odveden do vězení. radní se s tebou nechtěl soudit, radní chtěl soudit tebe - to je rozdíl... chtěl není správné slovo. plnil svou zákonnou povinnost. a před soud bys šel tak jako tak, i kdybys nebyl tiefling, protože zákon tak praví. Nicméně, kdybys trochu reagoval, mohlo se to celé odbýt za pár minut. Byls upozorněn, že nesmíš nosit přilbu a tys ji ani po tomto upozornení nesundal a stál tam provokativně dál v přilbě, dobře dalších dvě minuty. nediv se, že se radní nakrk, protože jsi dal najevo, že hodláš zákon ignorovat i přes jasné upozornění. přilbu jsi sundal teprve na přímý pokyn s odpovědí "když vám to udělá radost". radnímu to radost neudělá, ani DM. ale udělalo by to radost tobě, protože by ses vyhnul dalším nepříjemnostem. kdybys například litoval, řekl že neumíš číst nebo něco podobného a případně souhlasil s pokutou, případně zaplatil radnímu něco do kapsy, mohlo to být tím spláchnuté (třeba) wooh wrote: Jenže už bylo docela pozdě večer a já se dohodl s jistým DM (nevím kdo to byl) že to dohrajeme další den. Tys napsal že nemáš čas řešit nějakej soud, bylo ti řečeno, že tedy když tak zítra. pak ses, aniž bys počkal minutu než budeš odveden do cely, jak bylo jasně řečeno, odlogl (předtím jsi byl dost dlouho afk na náměstí a času jsi měl dost). Takže jsi zabránil svému uvěznení odlogem (za což by byl na místě OOC trest) a dm musel zařídit, aby se tvá postava nalogovala v cele (práce navíc), protože si umím představit, že bys klidně pobíhal po světě, ačkoli jsi měl být uvězněný. wooh wrote: Bohužel dneska mi nikdo na PJ kanálu ani neodpověděl ... jo, to se prostě stane. tys neměl čas ten den, dm neměl čas zítra... wooh wrote: je mi jasné že mě popraví, možná nevíš, že když je někdo popraven, znamená to pro postavu permanentní smrt. Thalie má IC děj, není možné aby popravené postavy zase pobíhaly po městě. wooh wrote: protože i bez pomoci DM to mám dost těžké. Samozdřejmě je to můj úděl, jsem přece tiefling, počítal jsem s tím že to nebude jen tak lehoučké. Ale k tomu mi stačí že mě semtam zabije paladin nebo že sou všichni nepříjemní, DMka by se přece mohli věnovat zpříjemnění hry ostatním hráčum, nebo opravováním či pomáháním těm co to potřebují a né kazení hry chudákům co začínají. Je jasně řečeno, že tieflinga si mají brát jen zkušení hráči, kteří svět dobře znají. pro nováčka je to absolutně nevhodná kombinace. hraní tieflinga je vůbec nejobtížnější ze všech postav (myslím dobré IC hraní, ne prznění) na Thalii. DM představuje svět a svět má své nastavení a svá pravidla. DM nemůže být "na tebe hodný" jen proto, aby ti udělal radost, když svět prostě takhle nefunguje. DM ti jenom zprostředkovává reakce světa, nic míň, nic víc. Tretas wrote: Na slova: To dohrajem zítra, Dnes už nemám čas příště to dohrajem. Nikdo tomu nevěř. Vždy se to protáhne na několik dnů, v horším případě týdnů. A to nemyslím jen DM. ten čas neměl on, dm ho měl. wooh wrote: Těšilo mě a děkuji DM co to se mnou dohráli. Jop, DM jsou laskaví a nechtějí nikoho zbytečně omezovat nebo šikanovat (čímž děkuji ravangornovi a luelle že se toho zhostili). Snaž se odlišit reakce světa a OOC chování hráčů a DM a zkus si vzít z toho, co se stalo, nějaké poučení.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 07:59 24. Mar 2010 |
|
|
Den Grasse wrote: en čas neměl on, dm ho měl. Já to nemyslel jen k tomuto problému, ale obecně.
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
venomeq
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 18:05 26. Mar 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
wooh wrote: je mi jasné že mě popraví, možná nevíš, že když je někdo popraven, znamená to pro postavu permanentní smrt. Thalie má IC děj, není možné aby popravené postavy zase pobíhaly po městě. To je lez jako vez!!!!! priklad vorenus.....popraven armadou (povesen)..usmrcen a stejne pobiha dal:D Samozrejme vetsinou pro evila by to mela byt perka pokud je popraven stejne tak pro goodera...ale kdyz uz se ta postava tu vyskytuje nakej patek delaj se jiste ustupky ...takze timhle bych se moc neohanel....
_________________ Artorius Krows - Bývalý Paladin čestných ochránců úsvitu, člen VI.roty
Darius - RDD bez nároku na kousek štěstí.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 19:59 26. Mar 2010 |
|
|
venomeq:
tohle jsem nějak nezaregistroval. Jsi si jistý, že byl oficiálně popraven a ne jenom zabit v hráčské interakci?
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 21:09 26. Mar 2010 |
|
|
Jojo tehdy to zařizovala DM Jachyra.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: V pasti. Posted: 21:21 26. Mar 2010 |
|
|
Pak to byl renonc, nebo nějaké zvláštní okolnosti (výjimky samozřejmě mohou nastat). Obecně platí co jsem napsal.
|
|
Top |
|