|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Sveneld
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 14:08 21. Apr 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
prvne chci rict ze princip craftu se mi libi a jakozto creeper dokonce craftim taky - ale chci zminit nekolik veci ktery me prijdou nelogicky:
ocarovavac - posledni zmena mu prinesla velkou degradaci - diky tomu ze potrebujete vyjet vysoky level jen kvuli obourucnim zbranim vicemene - to neni dobre - tyhle hry maji fungovat na postupnem vylepsovani - at uz cehokoliv - je fuk jestli mate vybavu z manikury, nebo obourucak - system ma byt o postupnem vylepsovani
s tim souvisi ze ty nejmensi zbrane dostanou max +2 (co sem slysel alespon) elementem coz odpovida 60% kamenu, i blbej keen samotnej potrebuje 100% kamen
dal systemova otazka - resilo se tu problem obourucni zbran X jednorucka se stitem, proto jsme oslabili jednorucky (ze systemoveho hlediska nechapu rozdil mezi malou a velkou jednorucni zbrani - maji preci rozdilny zakladni rozsah zraneni a ten stit k tomu maji obe) potom tu ovsem mame dalsi vec a to je jina kombinace: obourucka X dve jednorucky - obe nemaji stit - tim s edostavame k zakladnimu problemu proc sme snizili dmg jednoruckam - ovsem ani jedna kombinace nevyuziva stit. a jsme u toho - nemelo by byt vysledne zraneni porovnatelne - jak u obourucek, tak u kombinace dvou zbrani - NAVIC, na obourucaky, vam staci jeden feat a to mortal weapons, na dve jednicky potrebujete featu vice, nebo to jet z rangera
_________________ nwn
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 14:20 21. Apr 2010 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
rozdeleni jednorucek na tipy, vychazi i z predchoziho prispevku, a tedy i obourucnosti zbrani :
mensi zbrane jednorucni maji oproti vetsim jednorucnim tu vyhodu, ze jsou na ne mensi postihy. U oborurucnosti muzete mit toiz posithy -2/-2 , nebo -4/-4 atd... lisi se to jen od toho, co mate za zbran. Mate mensi postih = mate zbran s mensi dmg. mate vetsi postih, vyvazuje to vyssi dmg (a to nejen zakladni, ale i elementarni)
ad obourucni vs 2 jednorucky. Lisi se to ohledne utoku napr s utokem 50 mas:
obouruc 1. kolo : +50, +45 2 jednoruc 1. kolo + 48/ +48
navic 2 jednorucky muzou byt jedna s ohnem, druha s mrazem, nic ti nebrani si vymenit zbran za stit v horsim dungu bez ztraty pouzitelnosti tobe vybranych featu.. mam pokracovat ?
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
efu_redo
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 14:24 21. Apr 2010 |
|
|
Popravdě řečeno, co se týká šití a moudrosti, mi přijde vše relativně v pořádku. Co by mohlo suplovat šití, jaký stat? Obratnost? Já nevím jak vy, ale viděl jsem tolik neobratných lidí šít  že to asi nebude ta pravá vlastnost. Moudrost mi sedí a to z hlediska toho, že dává bonus do všímavosti. Když člověk šije, musí se soustředit a mít spíše bystré oko než skákat po lustrech. Co se týká dvou a jednoručních zbraní mi přijde posilování dvouručních zbraní z části logické ale, když se na to podívá člověk z jiného úhlu pohledu, zjistí, že dýka může být stejně nebezpečná, ba dokonce nebezpečnější než-li obouruční meč. S obouručním mečem způsobíte lehko zlomeninu což se dá přežít, ale když to člověk umí dobře s dýkou, bodne ti ji do břicha a pootočí s ní, nebo zakvrdlá... tvé vnitřnosti se mohou servírovat bez jakékoliv další následující úpravy. Ještě dodám, že mít plamen na takové dýce, kterou se ti někdo hrabe ve vnitřnostech mi přijde o něco málo horší, než dostat plameným velkým mečem a nechat si zlomit nějaké a popřípadě useknout ruku. ( samozřejmě, záleží jak dotyčného vemu, zda na plocho, nebo ostřím )
_________________ Dělejte si s mými postavami co chcete, jen ať v tom není OOC!!!
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 14:31 21. Apr 2010 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
nomis_b wrote: .. mam pokracovat ? Předesílám, že jsem builder na baterky, ale klidně pokračuj, doučím se.. (beru to jako akademickou debatu, osobně mi nastavení shardu nijak nepřekáží  ). Nezapoměň taky započítat, že: 2h = bonus z STR 150% na hit 1+1 = bonus z STR 100% a na offhandu jen 50% Takže ve výsledku - obouručka dává mnohem větší zranění než dvě jednoručky, ačkoli jednoručky mají o jeden (dva featy) až dva (tři featy) útoky navíc. A když se jednoručkám sníží očarování, ty nůžky se rozevřou. Ve finále obouručka ani nepotřebuje Devast  , vyprodukuje hrůznou dmg sama o sobě. edit: Ještě dodám, že 1+1 obecně používají DEX postavy, které mají STR 10-12, zatímco 2h především postavy s STR 18+ (tj. +6 bonus dmg na ránu jen za sílu, když je to pak i s kritičákem *mlsně se olízne*).
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
Last edited by KaTo on 14:35 21. Apr 2010, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Cairon
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 14:32 21. Apr 2010 |
|
|
Už tomu nemůžu odolat a musím sem písnout.... Proč pořád řešíte jen jak bude která postavička lépe mlátit a čím , jak bude výhodný tenhle element na rapíru a víc než na dýce atd... Proč si raději nazačnete prosazovat aby bylo možné v kraftu vyrábět i RP věci... deštníky , čutory , vějíře , pulitry se jmény , stany , klece na zajatce , pouta ( čím lepší krafter tím pevnější atd. ) Všichni se pořád oháníte jak hrajete fajn a úžas RP , ale permanentně píšete příspěvky o síle věcí , jak složit bezva kombo s devastem atd... Opravdu se těším na flames až DM začnou dávat unikáty za fakt dobrou hru a vy budete jen skřípat zuby že tohle by se k vašemu PB strašně hodilo a nějak to nemůžete vykraftit. 
_________________ " Je skutečně úžasné , co všechno lidé udělají , když jim to dostatečně důrazně zakážete. " Lord Vetinari , Patricij Ankh-Morporku
" Za každý zločin musí být někdo potrestán. Je-li to pachatel , tím lépe. " Lord Vetinari , Patricij Ankh-Morporku
|
|
Top |
|
Sveneld
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 14:36 21. Apr 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
efu_redo wrote: Co se týká dvou a jednoručních zbraní mi přijde posilování dvouručních zbraní z části logické ale, když se na to podívá člověk z jiného úhlu pohledu, zjistí, že dýka může být stejně nebezpečná, ba dokonce nebezpečnější než-li obouruční meč. S obouručním mečem způsobíte lehko zlomeninu což se dá přežít, ale když to člověk umí dobře s dýkou, bodne ti ji do břicha a pootočí s ní, nebo zakvrdlá... tvé vnitřnosti se mohou servírovat bez jakékoliv další následující úpravy. Ještě dodám, že mít plamen na takové dýce, kterou se ti někdo hrabe ve vnitřnostech mi přijde o něco málo horší, než dostat plameným velkým mečem a nechat si zlomit nějaké a popřípadě useknout ruku. ( samozřejmě, záleží jak dotyčného vemu, zda na plocho, nebo ostřím ) jinak bavme se tu radsi o systemu, logika z naseho sveta do sveta fantasy, to je trochu tristni - z toho co pisete by jen z hlediska dištancu treba mnich byl uplne v haji (a to sem jeste slusnej)
_________________ nwn
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 14:37 21. Apr 2010 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Cairon wrote: Už tomu nemůžu odolat a musím sem písnout.... Proč pořád řešíte jen jak bude která postavička lépe mlátit a čím , jak bude výhodný tenhle element na rapíru a víc než na dýce atd... Proč si raději nazačnete prosazovat aby bylo možné v kraftu vyrábět i RP věci... deštníky , čutory , vějíře , pulitry se jmény , stany , klece na zajatce , pouta ( čím lepší krafter tím pevnější atd. ) Všichni se pořád oháníte jak hrajete fajn a úžas RP , ale permanentně píšete příspěvky o síle věcí , jak složit bezva kombo s devastem atd... Opravdu se těším na flames až DM začnou dávat unikáty za fakt dobrou hru a vy budete jen skřípat zuby že tohle by se k vašemu PB strašně hodilo a nějak to nemůžete vykraftit.  hm, no to by slo zaridit. ja zastvami na mesic craft, Kucik na mesic zastavi obchody a pak pujdem vsichni do hry Dmkovat a "rozdavat" jen za dobrou hru ale co.. nekdo je creeper, nekdo crafter... pro RP je IC sekce, a pro craft je zas Flejm sekce no.. Jinak obecne, podle me mezi jednoruc a obouruc delaj nejvetsi kleste rpave stity, ktere zvysuji AC tak brutalne, ze si kazdej (pokud nema AC treba za RDD ci podobne) vybira stit. a to pokud se divam okolo nahore ci dole, klidne muzem udelat anketu, ale nepocitaji kouzlici, ci strelecke povolani, tipuju tak 90% stitaru oproti obouruckam, a to i kyz jak rikas obourucky "protezujeme". Ja si prave myslim, ze tim obourucky zacinaji konecne mit schopnost konkurovat.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Cairon
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 14:44 21. Apr 2010 |
|
|
nomis_b wrote: ja zastvami na mesic craft, Kucik na mesic zastavi obchody a pak pujdem vsichni do hry Dmkovat a "rozdavat" jen za dobrou hru . No a je konečně vyřešno vše...takže šup z dílen ven Nomis jde dělat DM , kraft se uzavírá a problém jedno vs dvoj packy se dál řešit nemusí... BAZINGA !! 
_________________ " Je skutečně úžasné , co všechno lidé udělají , když jim to dostatečně důrazně zakážete. " Lord Vetinari , Patricij Ankh-Morporku
" Za každý zločin musí být někdo potrestán. Je-li to pachatel , tím lépe. " Lord Vetinari , Patricij Ankh-Morporku
|
|
Top |
|
Esuliams
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 14:45 21. Apr 2010 |
|
|
*vylejzá z dílny s krumpáči na zádech*
|
|
Top |
|
Lenulasek
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 15:16 21. Apr 2010 |
|
|
nomis_b wrote: Cairon wrote: Už tomu nemůžu odolat a musím sem písnout.... Proč pořád řešíte jen jak bude která postavička lépe mlátit a čím , jak bude výhodný tenhle element na rapíru a víc než na dýce atd... Proč si raději nazačnete prosazovat aby bylo možné v kraftu vyrábět i RP věci... deštníky , čutory , vějíře , pulitry se jmény , stany , klece na zajatce , pouta ( čím lepší krafter tím pevnější atd. ) Všichni se pořád oháníte jak hrajete fajn a úžas RP , ale permanentně píšete příspěvky o síle věcí , jak složit bezva kombo s devastem atd... Opravdu se těším na flames až DM začnou dávat unikáty za fakt dobrou hru a vy budete jen skřípat zuby že tohle by se k vašemu PB strašně hodilo a nějak to nemůžete vykraftit.  hm, no to by slo zaridit. ja zastvami na mesic craft, Kucik na mesic zastavi obchody a pak pujdem vsichni do hry Dmkovat a "rozdavat" jen za dobrou hru ale co.. nekdo je creeper, nekdo crafter... pro RP je IC sekce, a pro craft je zas Flejm sekce no.. Jinak obecne, podle me mezi jednoruc a obouruc delaj nejvetsi kleste rpave stity, ktere zvysuji AC tak brutalne, ze si kazdej (pokud nema AC treba za RDD ci podobne) vybira stit. a to pokud se divam okolo nahore ci dole, klidne muzem udelat anketu, ale nepocitaji kouzlici, ci strelecke povolani, tipuju tak 90% stitaru oproti obouruckam, a to i kyz jak rikas obourucky "protezujeme". Ja si prave myslim, ze tim obourucky zacinaji konecne mit schopnost konkurovat. Jsem pro statistiku  rovnou si mě zapište k neštítařům a k uživatelnům dvou jednoruček. Jako rogue ani štít nemůžu. Pokud chcete pochopit ten problém s pohledu uživatele dvou jednoruček, klidně si nakopčete Sinkachu a zkuste si jak se s ní hraje.  Jinak unikáty za pěknou RP beru a těším se jestli se budou někdy rozdávat  . EDIT: Tak oslabte štíty  , když jsou to ty největší kleště jak říkáš Nomisi. 
_________________ Sinkacha +++++++++++++ Beazyne +
Now you see me? Now you´re dead! - Duke Nukem
|
|
Top |
|
sandoftime
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 15:25 21. Apr 2010 |
|
|
efu_redo wrote: Popravdě řečeno, co se týká šití a moudrosti, mi přijde vše relativně v pořádku. Co by mohlo suplovat šití, jaký stat? Obratnost? Já nevím jak vy, ale viděl jsem tolik neobratných lidí šít  že to asi nebude ta pravá vlastnost. Moudrost mi sedí a to z hlediska toho, že dává bonus do všímavosti. Když člověk šije, musí se soustředit a mít spíše bystré oko než skákat po lustrech. soustředění se nejmenuje spot(všímavost) nýbrž concentration a jede se přes odolnost, takže dle tvé "logičnosti" by se mělo šít přes odolnost
_________________ Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
|
|
Top |
|
Sobik
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 15:34 21. Apr 2010 |
|
|
Cairon wrote: Už tomu nemůžu odolat a musím sem písnout.... Proč pořád řešíte jen jak bude která postavička lépe mlátit a čím , jak bude výhodný tenhle element na rapíru a víc než na dýce atd... Proč si raději nazačnete prosazovat aby bylo možné v kraftu vyrábět i RP věci... deštníky , čutory , vějíře , pulitry se jmény , stany , klece na zajatce , pouta ( čím lepší krafter tím pevnější atd. ) Mám sepsat seznam potencionálních novinek? 
_________________ Říkejte mi Sob Gorok Kovadlina - Trpasličí bojovník z rodu Kovadlinů, stavbař a truhlář. Manžel Agrily.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 15:35 21. Apr 2010 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
sandoftime wrote: efu_redo wrote: ...spíše bystré oko než skákat po lustrech. soustředění se nejmenuje spot(všímavost) nýbrž concentration a jede se přes odolnost, takže dle tvé "logičnosti" by se mělo šít přes odolnost. *tváří se nevinně* Ovšem Bystré oko, alias Všímavost je ale na druhou stranu přes WIS  . P.S. Každé povolání má prostě svoji preferenční vlastnost, holt všechno se nemůže kraftit přes STR (první půlka shardu) nebo DEX (druhá půlka shardu)  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
efu_redo
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 15:49 21. Apr 2010 |
|
|
sandoftime wrote: efu_redo wrote: Popravdě řečeno, co se týká šití a moudrosti, mi přijde vše relativně v pořádku. Co by mohlo suplovat šití, jaký stat? Obratnost? Já nevím jak vy, ale viděl jsem tolik neobratných lidí šít  že to asi nebude ta pravá vlastnost. Moudrost mi sedí a to z hlediska toho, že dává bonus do všímavosti. Když člověk šije, musí se soustředit a mít spíše bystré oko než skákat po lustrech. soustředění se nejmenuje spot(všímavost) nýbrž concentration a jede se přes odolnost, takže dle tvé "logičnosti" by se mělo šít přes odolnost Dobrá, jestli uspokojím tvoje tužby, tak dle mého názoru každý kraft, nebo většina z kraftu by měla jet přes minimálně dvě vlastnosti. Nebo vlastnost a k tomu určitou dovednost. Pochybuju, že by tu kdokoliv kvůli hratelnosti chtěl aby se to takhle převrtalo. Prostě bych do toho takhle nerejpal a přijal bych kraft tak jak je ať už s pozitivy nebo negativy. Tohle je ale už asi zbytečně přehnané rozebírání problematiky zdejšího craftu. Kdyby si viděl craft na jiných serverech, asi bys byl za zdejší víc než rád. Protože tam craftit můžou jen ti, co si dávají body do craftících dovedností. To znamená, že sociální a bojové dovednosti nemohli být maxované.
_________________ Dělejte si s mými postavami co chcete, jen ať v tom není OOC!!!
|
|
Top |
|
sandoftime
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 16:07 21. Apr 2010 |
|
|
KaTo wrote: P.S. Každé povolání má prostě svoji preferenční vlastnost, holt všechno se nemůže kraftit přes STR (první půlka shardu) nebo DEX (druhá půlka shardu)  . jojo, keramiku a výrobu pavéz dexař hodně využije, zatímco takový silák který si vykove ty svoje obouručky je na tom uplně stejně jako dexař  to by mělo být kování přes inteligenci aby se dodržela ona "rozmanitost" fakt by mě zajímalo jestli k oné WIS pro šití se došlo nějakým zázračným rp úsudkem v konceptu thalie (šití je jasná práce pro zručné prstíky zloděje který se hrabe v zámcích, pastích a všelijakých jiných manuálně zručných dovednostech které tkaové prsty vyžadují) a nebo jestli si prostě někdo řekl prdnem tam vyvážení vlastností RP-neRP kováře dáme na sílu to je jasný a zbytek se ňák rozhází a šup s tim do modulu
_________________ Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
|
|
Top |
|