Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 17:47 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 218 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Next
Author Message
 Post subject: Re: Můj pohled na kraft
PostPosted: 16:15 21. Apr 2010 
Bůh
 Profile

Nomis to jiz kdysi nekde nekdy psal. A mam pocit, ze se jednalo o to, te moudrost zbyla proste pro siti.

Protoze mas ruzne druhy craftu a ruzne vlastnosti a zacalo se to nejak rozdelovat a pak ejhle a moudrost co? Tak se dala na šití.

Přes co bys jel keramiku? Pres obratnost, co truhlarinu? (vyroba luku to samy jak siti trebas) Jak tu nekdo rikal, obratnost by mohla bejt u pulky remesel. Ale jde tu o to to vyvazit, mas 12remesel, 6vlastnosti, tak to znamena ze kazda vlastnost bude pouzita dvakrat.

Vic se v tom nerejpej.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

PostPosted: 16:23 21. Apr 2010 
Rytíř
 Profile

sandoftime wrote:
...

Na něco se tě zeptám. Ve hře, hraješ RP? Nebo patří k looterům a creeperům a crafterům a prostě k hráčům, kterým RP příliš moc neříká a raději si huntí svoje expíky, nebo patříš k RP hráčům?

Další věc, koval si někdy? Dělal si někdy keramiku a další bohulibé práce, které jsou v kraftu? Vyráběl si někdy něco ze dřeva? Atp...?

PostPosted: 17:12 21. Apr 2010 
Šlechtic
 Profile

efu_redo wrote:
sandoftime wrote:
...

Na něco se tě zeptám. Ve hře, hraješ RP? Nebo patří k looterům a creeperům a crafterům a prostě k hráčům, kterým RP příliš moc neříká a raději si huntí svoje expíky, nebo patříš k RP hráčům?

Další věc, koval si někdy? Dělal si někdy keramiku a další bohulibé práce, které jsou v kraftu? Vyráběl si někdy něco ze dřeva? Atp...?

co není na vybíjení dungu RP? skutečně role play na thalii nehraje nikdo...proč? Když hrajete novou postavu, využíváte s novou postavičkou informace, kde je Karatha, kde roste jetel, kde se vykupují kůže? Protože tyto a kupu dalších informací nová postava neví. Pokud využijete infrormace staré postavy, pak je to metagamming a RP to nemá nic společného...a nějaké hvězdičkování a kecy "na trhu" to nezachrání...nebaví mě číst škatulkování kohokoliv kamkoliv, stejně jako narážky, že se řeší "síla postavičky" a ne "chtěli bychom deštníky apod." "nebojový" craft by byl úžasný a skvělý, žel nejdříve se musí dodělat důležitější věci a to je vyváženost craftu.

Proto budu neustále řešit něco, co se mě týká a to je 1H vs 2H. Ještě jsem tu neviděl některé odpovědi na některé věci. A třeba neuvidím a třeba to je můj problém ;). Očarování zbraně je tedy závislé na základním DMG? jestli jo, pak se s monkem nebojím..hold nepojede kamy, protože by s nima byl opravdu neschopný..pojede rukavice. Sice omezení variability ve hře, ale nevadí. Nemyslím si, že bude nárůst 2H zbraní, bude jich stejně...jen ubude dextrerů a přibude 1H silových buildů se štítem (tipuju od levelu 15+ jich bude tak 90%). Argument, že se dvěma jednoručkama to bdue pořád dobré, protože postava bude mít 2 útoky 48, zatímco 2H zbraní 50 a 45 snad nejde brát ani vážně, 3 featy na to, aby to tak bylo a je rozdíl trefit něco 3x a udělat po 5 DMG nebo 1x a udělat 20 DMG...opravdu prosím, zkuste si udělat narychlo zkušební postavičku, třeba i toho monka na kamy s nej kamama (+5 a elemental +3 chlad třeba) a běžte si na 30. lvlu zabojovat proti skupince tří tygrů z prahvozdu, pak už nem,ůžete nevidět skutečnost. Jen doufám že mnou hrané postavy budou mít možnost relevelu, jako slušnost za změny "za pochodu" (aneb, kdybych věděl předem že to bude takto, je jisté že bych to tak nehrál)

PostPosted: 17:24 21. Apr 2010 
Rytíř
 Profile

černý vlk wrote:
efu_redo wrote:
sandoftime wrote:
...

co není na vybíjení dungu RP? skutečně role play na thalii nehraje nikdo...proč? Když hrajete novou postavu, využíváte s novou postavičkou informace, kde je Karatha, kde roste jetel, kde se vykupují kůže? Protože tyto a kupu dalších informací nová postava neví. Pokud využijete infrormace staré postavy, pak je to metagamming a RP to nemá nic společného...a nějaké hvězdičkování a kecy "na trhu" to nezachrání...nebaví mě číst škatulkování kohokoliv kamkoliv, stejně jako narážky, že se řeší "síla postavičky" a ne "chtěli bychom deštníky apod." "nebojový" craft by byl úžasný a skvělý, žel nejdříve se musí dodělat důležitější věci a to je vyváženost craftu.

Jak tohle můžeš vůbec napast? Přemýšlel si o tom, když si něco takového psal?

Když se objeví nová postava a je jí třeba 30 let a pochází ze světa Thalie, má nějaké informace o světě a má nějaký přehled dění. Má povědomí o thalii a zkušennosti takové, jaké té postavičce hráč dá. Je na každém, kdo má jaký cit pro RP. Tohle nemá s metagamem nic společného. Jen hráč začal hrát postavičku, která ve světě už byla. Daloby se říci, že NPC postavičce, která ve světě byla dal jen život. :roll:

Tím co jsi napsal si degradoval thalii na svět creeperů, kde si sem tam někdo hodí nějaký ten nástin RP, aby se neřeklo. Myslím si, že takhle to není, aspoň v to doufám a věřím, že jsou tu hráči, kteří RP hrají a mají pro něj cit.

Pokud máš problém s craftem, proč si prostě neuděláš postavičku na 2H zbran? To se toho stane, bože, holt nejsi to největší PG na serveru. :lol: Žádnej svět není fér.

PostPosted: 17:41 21. Apr 2010 
Šlechtic
 Profile

efu_redo wrote:

Jak tohle můžeš vůbec napast? Přemýšlel si o tom, když si něco takového psal?

Když se objeví nová postava a je jí třeba 30 let a pochází ze světa Thalie, má nějaké informace o světě a má nějaký přehled dění. Má povědomí o thalii a zkušennosti takové, jaké té postavičce hráč dá. Je na každém, kdo má jaký cit pro RP. Tohle nemá s metagamem nic společného. Jen hráč začal hrát postavičku, která ve světě už byla. Daloby se říci, že NPC postavičce, která ve světě byla dal jen život. :roll:

Tím co jsi napsal si degradoval thalii na svět creeperů, kde si sem tam někdo hodí nějaký ten nástin RP, aby se neřeklo. Myslím si, že takhle to není, aspoň v to doufám a věřím, že jsou tu hráči, kteří RP hrají a mají pro něj cit.

Pokud máš problém s craftem, proč si prostě neuděláš postavičku na 2H zbran? To se toho stane, bože, holt nejsi to největší PG na serveru. :lol: Žádnej svět není fér.

no vidíš, ano, myslel jsem, když jsem to psal. Jasně, vkládáš své postavě ty a ty informace. Ale stoprocentně nefiltruješ informace staré a nové postavičky. Co třeba typické rozmístění pastí? Šlápneš na ni s novou postavou když ji nevidíš? Pochybuji..pokud ano, jsi výjimka..takže to má s metagammingem hodně společného, ptotože to JE metagamming ;) Já se svou postavičkou mám rád vývoj mentality, mám rád IC pozadí i příběh osobní, který ovlivňuje její chování, k tomu rád chodím do dungů, rád lootuju poklady a mám rád, když postavička zvládne heroické věci, jsme přeci ve hře. Co na to řekneš? jsem obyčejný creeper, looter a PG? :D Jen si zaškatulkuj...

..pokud mám problém s craftem, proč to nepřestanu řešit? (a nejedu 2H) Cože? Když máš problém, tak ho přestaneš řešit? Teď nechápu tvou logiku...věř mi, že já si cestičku co hrát najdu bez problémů. Jen jediná věc by mi vadila..kdyby mi řekli "tady tyhle věci mít nebudeš, tady si sniž DMG na polovinu, tyhle věci ti dají o 15 AC méně atd atd" ale neřeknou "fajn, když ti tak moc zasahujeme do vize buildu totální úpravou equipu, udělej si relevel"

PostPosted: 17:56 21. Apr 2010 
Rytíř
 Profile

černý vlk wrote:
no vidíš, ano, myslel jsem, když jsem to psal. Jasně, vkládáš své postavě ty a ty informace. Ale stoprocentně nefiltruješ informace staré a nové postavičky. Co třeba typické rozmístění pastí? Šlápneš na ni s novou postavou když ji nevidíš? Pochybuji..pokud ano, jsi výjimka..takže to má s metagammingem hodně společného, ptotože to JE metagamming ;)

Záleží na tvém citu pro hru. Nezapomen, že danou past mohl někdo před tebou sundat. Ano, šlápnu tam a vím, že bych nebyl jedinej. Tohle vše se dá snadno vyřešit dynamickým spawnem pastí a potvor. Asi bys koukal, kdyby se na tebe vyřítil lítej medvěd, tam kde normálně bývají jezevci. Myslím, že kdyby tu byl takový spawn, který by byl zajímavě propracovaný, byl bys první co by nadával.

černý vlk wrote:
Já se svou postavičkou mám rád vývoj mentality, mám rád IC pozadí i příběh osobní, který ovlivňuje její chování, k tomu rád chodím do dungů, rád lootuju poklady a mám rád, když postavička zvládne heroické věci, jsme přeci ve hře.

Co na to řeknu? Že všechny své potřeby můžeš ukojit kvalitní RP hrou. Jde o to, že tvůj žebříček hodnot má hodnoty, které jsou na prvním a na posledním místě. Nevěřím tomu, že by na prvním místě byl vývoj tvé postavy. Spíše

1. loot
2. zabijení
3. craft
4-50 ... pivo, sex, auta a věci netýkající se hry a možná někde hluboko daleko vývoj tvé postavy

( tohle si neber osobně, je to jen nástin jak to může být )

Nemám proč bych si tě škatulkovat. Hraješ to co tě baví a thalie je v jistých věcech tolerantní. Držím se tohoto faktu a nijak tě neomezuju. Ve hře tě max. budu ignorovat, nebo si se svou postavou o tvé myslet své.

černý vlk wrote:
..pokud mám problém s craftem, proč to nepřestanu řešit? (a nejedu 2H) Cože? Když máš problém, tak ho přestaneš řešit? Teď nechápu tvou logiku...věř mi, že já si cestičku co hrát najdu bez problémů. Jen jediná věc by mi vadila..kdyby mi řekli "tady tyhle věci mít nebudeš, tady si sniž DMG na polovinu, tyhle věci ti dají o 15 AC méně atd atd" ale neřeknou "fajn, když ti tak moc zasahujeme do vize buildu totální úpravou equipu, udělej si relevel"

Asi protože ti bylo řečeno a naznačeno, že se nic měnit nebude. Svým rýpáním do dané problematiky akorát tak lidi nasereš a oni ti jednu plácnou. Nemá smysl řešit něco, co zřejmě nezměníš. Možná neumím číst, ale je mi víc než jasné, že nomis nic měnit nebude.

To asi vše k tvému příspěvku. Kdybych ti na něco neodpověděl, napiš mi do PM. Spamujeme tu oba zbytečně tenhle už tak zbytečnej topic.

PostPosted: 17:59 21. Apr 2010 
Šlechtic
 Profile

tady jsme se ale do ted bavili o systemu a je z toho debata creep + craft vs. RP

pri RP dochazi ke sporum, pri sporech dochazi k CvC, CvC vyuziva bojovyho systemu, jez by mel byt vyvazenej - o tom mela tahle debata bejt

PostPosted: 18:06 21. Apr 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

*rozhlídne se po bojovnících kteří stojí každý v jednom rohu arény ( efu_redo vs. černý vlk )*
//omluva všem z Teamu za SPAM, ale nedá se to vydržet :-)//

GUMOVÉ MEDVÍDKY PŘIDAT, PŘIDAT!!!!!!

PostPosted: 18:12 21. Apr 2010 
Šlechtic
 Profile

efu_redo wrote:
....

no, vidím, že mě znáš "velmi dobře", znáš mé hodnoty a dokonce je umíš seřadit..a také jsi prvotřídní demagog (do problematiky šlápnutí na past zahrneš spawn medvědů u jezevců a ještě si vyštěkneš že bych byl první kdo by řval"), mám o tobě svůj obrázek, blahopřeju, moc lidí si sám neškatulkuju, ale ty svůj šuplík máš.

..a k tomu, že řeknu svůj pohled na craft jasně a slyšitelně a argumentuju neznamená, že bych měl dostat přes porsty, to možná tobě se zdá, že projev demokracie, tedy názor, by se měl trestat, ale to pak je tvůj problém. Co udělám když si to Nomis stejně tak udělá? Nic, budu doufat, že to neskončí tak, jak si myslím a bude mě hřát dobrý pocit z toho, že jsem si k tomu řekl své.

a ano, měl jsi pravdu, můj žebříček hodnot je jasný:
1) být nejlepší a nejdrsnější na thalii
2) být král CvC a dávat to jasně znát
3) být nejlepší ve všech craftech a zvládat vyrobit top výrobky pro sebe hlavně
4) vylootit si zlatý trůn a zlatý palác s komnatama pro artefakty
:roll:

PostPosted: 18:20 21. Apr 2010 
Šlechtic
 Profile

Efu_redo na to ze mas deset prispevku a tvuj acount vidim skorem poprvy, me prijde ze docela lidi a pomery na thalii znas az moc dobre - skorem me to prijde ze tohle je jen jinej acount - a vubec vic acountu na jednoho fyzickyho cloveka me prijde jako hroznej nesvar..

PostPosted: 18:23 21. Apr 2010 
Rytíř
 Profile

Sveneld wrote:
Efu_redo na to ze mas deset prispevku a tvuj acount vidim skorem poprvy, me prijde ze docela lidi a pomery na thalii znas az moc dobre - skorem me to prijde ze tohle je jen jinej acount - a vubec vic acountu na jednoho fyzickyho cloveka me prijde jako hroznej nesvar..

Tohle je můj jediný ACC na thalii. Abych měl nějaký přehled o tom jak to ve světech a na thalii chodí, nemusím mít bambilion příspěvků.

PostPosted: 18:26 21. Apr 2010 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Jo dejte si přes hubu. Souhlasím s Bahňákem :roll:
Fakt jak malý děti :roll: Tím, že tu na sebe štěkáte, toho opravdu hodně vyřešíte.
Ještě tu nepadl od vás jedinej návrh, jak by se to mělo "dovyvážit" místo nynějšího.
Kritika těch co něco dělají, napadání navzájem a žádné řešení. :roll: :roll:

PostPosted: 18:28 21. Apr 2010 
Šlechtic
 Profile

Esuliams wrote:
Jo dejte si přes hubu. Souhlasím s Bahňákem :roll:
Fakt jak malý děti :roll: Tím, že tu na sebe štěkáte, toho opravdu hodně vyřešíte.
Ještě tu nepadl od vás jedinej návrh, jak by se to mělo "dovyvážit" místo nynějšího.
Kritika těch co něco dělají, napadání navzájem a žádné řešení. :roll: :roll:

OK, psal jsem to PM, ale napíšu to klidně rovnou tu:

1) devast jen pro obouručky
2) snížit AC na štítech, tzn pouze +1 +2 nebo +3 za pavézu a šmitec (štít může mít i jiné přednosti než jen AC)

PostPosted: 18:29 21. Apr 2010 
Šlechtic
 ICQ  Profile

A co se tím vyřeší?

PostPosted: 18:42 21. Apr 2010 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

jeee kdo to ma cist po praci . . . zamknete to nekdo :twisted:

Erik The Viking

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 218 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]