|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kucik
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 23:12 28. Apr 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Samozrejme obourucni a jednorucni zbrane by mely byt takhle odlisene. Ale zaroven musis od sebe odlisit zbrane podle velikosti, protoze od toho mas odvozene dalsi postihy. A samozrejme musis brat ohled na proficiencies zbrani. Takze ve vysleku stejne rozselektujes zbrane tak, jak jsou ted.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
černý vlk
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 07:16 29. Apr 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
kucik wrote: Samozrejme obourucni a jednorucni zbrane by mely byt takhle odlisene. Ale zaroven musis od sebe odlisit zbrane podle velikosti, protoze od toho mas odvozene dalsi postihy. A samozrejme musis brat ohled na proficiencies zbrani. Takze ve vysleku stejne rozselektujes zbrane tak, jak jsou ted. obouruční zbraň: hůl, maximálně 60% kámen...proč tato obouruční zbraň má výši očarování jako dýka?
_________________ Spammaster zakázaného kanálu (9.10.2011 potrestán)
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 08:51 29. Apr 2010 |
|
|
to kucik : no to uz podle mne rozlisuje celkem dobre kovarina ale pokud myslis, že to neni dostatecne a chtel bys toto rozliseni delat i pro ocarovani, udelam bych to tak ze bych jen trosicku odsadil S zbrane od M a pak vetsi skok by meli L zbrane napr S zbran max element 1d10 nebo keen + 1d2 M zbran max element 1d12 nebo keen + 1d4 L zbran max element 2d8/2d10 nebo keen +1d6/1d8 u tech obourucek je to na zvazeni jak jsem uz psal vsechny zbrane by vsak se meli dat ocarovat max 200 sutrem jen by ucinky byli slabsi je to i z duvodu toho proc by ocarovavac mel drtit ocarovani, kdyz by podle nynejsi systemu ocaroval s 200 sutrem obourucni zbrane par lidem a tim by to pro nej haslo.
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 09:06 29. Apr 2010 |
|
|
černý vlk wrote: obouruční zbraň: hůl, maximálně 60% kámen...proč tato obouruční zbraň má výši očarování jako dýka? Protože při tom rozvržení se vycházelo ze základní dmg. zbraně. Po tom, co se zvedalo obouručkám zranění se ale na hůl nejspíš zapomnělo, tím pádem má horší jak základní zranění, tak očarování. Ano, myslim že by mělo smysl to u téhle zbraně zvýšit. pilnik wrote: to kucik : no to uz podle mne rozlisuje celkem dobre kovarina ale pokud myslis, že to neni dostatecne a chtel bys toto rozliseni delat i pro ocarovani, udelam bych to tak ze bych jen trosicku odsadil S zbrane od M a pak vetsi skok by meli L zbrane napr S zbran max element 1d10 nebo keen + 1d2 M zbran max element 1d12 nebo keen + 1d4 L zbran max element 2d8/2d10 nebo keen +1d6/1d8
Tady už jsi zase na číslech, kdy se dmg zbraně pomalu přesouvá na elementy. pilnik wrote: u tech obourucek je to na zvazeni jak jsem uz psal vsechny zbrane by vsak se meli dat ocarovat max 200 sutrem jen by ucinky byli slabsi je to i z duvodu toho proc by ocarovavac mel drtit ocarovani, kdyz by podle nynejsi systemu ocaroval s 200 sutrem obourucni zbrane par lidem a tim by to pro nej haslo. Tohle byl původní návrh. Během vlastní tvorby to asi nějak uniklo.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
černý vlk
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 09:23 29. Apr 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
kucik wrote: černý vlk wrote: obouruční zbraň: hůl, maximálně 60% kámen...proč tato obouruční zbraň má výši očarování jako dýka? Protože při tom rozvržení se vycházelo ze základní dmg. zbraně. Po tom, co se zvedalo obouručkám zranění se ale na hůl nejspíš zapomnělo, tím pádem má horší jak základní zranění, tak očarování. Ano, myslim že by mělo smysl to u téhle zbraně zvýšit. bude navýšení i základního zranění hole třeba na 1d10? kolik by mohlo být očarování maximální pro hůl? a ještě jedna věc, která souvisí s očarováním a základním zranění...monk rukavice, ty jsou 1d20 (v konečném stavu), kolik bude pro ně max. očarování? pilnik wrote: to kucik : no to uz podle mne rozlisuje celkem dobre kovarina ale pokud myslis, že to neni dostatecne a chtel bys toto rozliseni delat i pro ocarovani, udelam bych to tak ze bych jen trosicku odsadil S zbrane od M a pak vetsi skok by meli L zbrane napr S zbran max element 1d10 nebo keen + 1d2 M zbran max element 1d12 nebo keen + 1d4 L zbran max element 2d8/2d10 nebo keen +1d6/1d8
Tady už jsi zase na číslech, kdy se dmg zbraně pomalu přesouvá na elementy. pilnik wrote: u tech obourucek je to na zvazeni jak jsem uz psal vsechny zbrane by vsak se meli dat ocarovat max 200 sutrem jen by ucinky byli slabsi je to i z duvodu toho proc by ocarovavac mel drtit ocarovani, kdyz by podle nynejsi systemu ocaroval s 200 sutrem obourucni zbrane par lidem a tim by to pro nej haslo. Tohle byl původní návrh. Během vlastní tvorby to asi nějak uniklo. takže třeba pro kamu bude z 200% očarování třeba +2 elementem?
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 09:40 29. Apr 2010 |
|
|
Hmmm pokud to dobře chápu to znamená že mistri očaorvávač vezme tři šutry 200% a v obouručním meči to udělá 2k10 v dlouhém meči to udělá 1k8 a v krátkém meči třeba +2 element? To je jakési čudné ne? (no možná sem to špatně pochopil  ) Jinak s ou ostrostí, já na to narážel jen v tom smyslu, že tu ostrost bude mít pak dostupný každý. Už ted mi přijde divné, že třeba útočiště mohli mít i bojovníci (vlastně pořád mají, pokud mají starou verzi pláště), vlastně sou ještě lektvary. No nevím dost ze hry odpadá adrenalin a nikdo se nemusí bát si řekne "šak si dám útočiště a sem vysmátý....pokud teda někdo nemá plošné kouzla a nebo nebuguje s viřivým (to nevím jestli ještě funguje  )" Na jednu stranu je fajn, že se srovnaly rozdíly mezi kouzlícím povoláním a nekouzlícím, ale i tak otázka jestli je to dobře. Neberu ted ty co si dávají skill používání magických předmětů (UMD), ti tam investovali cenné body skillu a tak myslím že bardi a zloději sou díky tomu univerzální povolání. Což je fajn.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 09:56 29. Apr 2010 |
|
|
chapes to blbe ja psal 2d8 obourucni 1d12 jednorucni M 1d10 jednorucni S. a proc by nemel mit dostupnej keen kazdej a vzlast bojovy povolani? proc by to mela bejt zas jen vysada vyvolenejch co sou uz tak dost silny?
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
sandoftime
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 09:58 29. Apr 2010 |
|
|
zkrátka server pro siláky a tím to hasne mno  ti co chtěli hrát dexaře si můžou trhnout nohou a nebo tahat v partě další z těch silových opic která za ně všechno zabije gratuluju týmu k perfektní podpoře variability povolání a nebojte, nebudu prohlašovat, že tu přestanu hrát, naopak založil jsem siláka... ps. o partě neuvažuju, se silákem všechno rosekám solo, tak ji nepotřebuju, za což týmu děkuju (za protěžování mé budoucí postavičky)
_________________ Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
|
|
Top |
|
tao kan
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 10:04 29. Apr 2010 |
|
|
Myslím, že to moc hrotíte.
_________________ TaoKan Nur,Orconur,Tanur Arged,Balran Nebojsa,Lord Aren Aylom,Jacob Achalym,Victorius Melenol,Glarik syn Argedův,Vastim Lágro,Grudur "Kamenná tvář,Drizdor Zau'ndar....hrob se naplňuje
|
|
Top |
|
Sveneld
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 10:10 29. Apr 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
me taky dosli argumenty. asi poprosim o relevel - rozhoduju se mezi RDD bastard s pavezou kvuli AC, je to porad dobra varianta a o UMD muze snit vetsina povolani. druha varianta je mnich, rozhodne pres obratnost a na pesti pac s kamamma jsem stejne nechtel nikdy hrat, s fighterem jsem dejme tomu napul vyrovnanej, navic mam ale tri imky a rychlost, casem teda spis teleportaci.
_________________ nwn
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 10:11 29. Apr 2010 |
|
|
sandoftime wrote: ... Až vyrostu, přál bych si být tak chytrý a dokonalý, jako ty.
|
|
Top |
|
Sobik
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 10:14 29. Apr 2010 |
|
|
To, že malé zbraně budou mít menší elementární DMG není tak špatný nápad, vzhledem k většímu množství útoků, ale u některých max 40% je přehnaný. Ty procenta bych nechal jak jsou teď, jen bych je prostě zvýšil aby minimum bylo 100%. Furt bude rozdíl 1k10 (malé zbraně) vs 2k10 (velké zbraně). A protože jsou to furt velký čísla, prostě zmírnit elementární očarování: 20% - 1, 60% - 2, 100% - 1k4, 140% - 1k6, 180% - 1k8, 200% - 1k10. Obouručky jsou už posílené základním dmg a tím dodatečným dmg v kovařině. Při tomhle systému by se zase mohli zklidnit dexaři *koukne na sandoftima*, do všech zbraní by se vešla ostrost, jako to bejvalo a nakonec bude větší důraz na fyzické zranění a né na elemety, tudíž se nebudou muset nijak předělávat zbroje... Heuréka.
_________________ Říkejte mi Sob Gorok Kovadlina - Trpasličí bojovník z rodu Kovadlinů, stavbař a truhlář. Manžel Agrily.
|
|
Top |
|
Sobik
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 10:16 29. Apr 2010 |
|
|
Sveneld wrote: ...a rychlost, casem teda spis teleportaci. Když jsi naťuknul tu rychlost, myslím, že by nebylo od věci jí taky trochu snížit. (na třeba max +50%) Ale to je momentálně OT
_________________ Říkejte mi Sob Gorok Kovadlina - Trpasličí bojovník z rodu Kovadlinů, stavbař a truhlář. Manžel Agrily.
|
|
Top |
|
černý vlk
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 10:21 29. Apr 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Sobik wrote: Sveneld wrote: ...a rychlost, casem teda spis teleportaci. Když jsi naťuknul tu rychlost, myslím, že by nebylo od věci jí taky trochu snížit. (na třeba max +50%) Ale to je momentálně OT pssst 
|
|
Top |
|
Luelle
|
Post subject: Re: Můj pohled na kraft Posted: 10:32 29. Apr 2010 |
|
|
čím víc to čtu tím víc se mi chce lobovat za škrtání =)))
mám pocit, jako by si lidé té magie nevážili... vždyt je tak samozřejmá že?
zbraně mají magický a elementární dmg jak prase, kráva, vůl a ostatní domácí dobytek
postava si jen tak klidně jde lesem ve zbroji v inventáři si ho překlikne na jiné šaty nakouzlí si boostů, že to grafika nestíhá, překlikne to zpátky a vesele si píská dál
fakt vás to baví?
já teda hrát bojovníka devastu se vyhýbám,co to jde... vždyt je to tak nudný prolítnout dung za 10 minut... zvlášt jich denně po restu prolítnout 20 jen at vydělám miliony....
_________________ Jedna Blondie vládne všem, jedna jim všem káže, jedna všechny přivede, do temnoty sváže.
„Nevěřím v boha, který netančí.“ — Friedrich Nietzsche
|
|
Top |
|