|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kucik
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 00:45 04. Dec 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Kdyz si behem levelupu zvednes abilitu, tak se to samozrejme taky zapocitava.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 11:37 18. Dec 2009 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
vise xp se odviji od aktulani velikosti vlastnosti (bez zeleneho bonusu). tedy pokud zacnes na 1lvlu se silou 18, nebo jestli budes na 25lvlu silu 25, tak dostanes rozdilne xpy.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Scully
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 00:41 12. Apr 2010 |
|
|
Zkouším používat střední kameny na chytání duší. Malé se mi daří bez problémů. Z prvních 4 středních se mi povedly chytit dvě duše. Teď jsem postoupil na další lvl (13) a z 12 středních kamenů se nepovedl ani jeden. Chytal jsem kopcové obry (ty samé, co předtím). Zdá se mi to už podivné, že by se nepovedl ani jeden z 12, když předtím se povedly 2 ze 4. A také došly peníze, abych to mohl zkoušet  . Povolání je čaroděj. Nemůže tady být nějaká chybka? Mám prsteny a náhrdelník, které mi zvyšují int. na 22. Jestli toto nemůže hrát roli ve vyhodnocování.
|
|
Top |
|
černý vlk
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 05:35 12. Apr 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Necrooo wrote: kucik wrote: Já to chápu, ale to nic nemění na mym názoru, že je blbost, aby velkej kámen nemohl polapit menší duši. Tak tak. Jako von ten kamen stal zatim jen 10.000. Ale az budu pracovat s tema drazsima, to se nedoplatim snad  Takhle me to nalaka na vetsi kamen a pak nechytnu nic a kamen se taky rozbije  no, moc vysoko v očarovávání není nutno jezdit. Pokud teda nechceš očarovávat obouručky...na malé zbraně stačí opravdu nízký kámen... i když stejně nebude moc dexterů, kteří na malé zbraně přes "finty se zbraněmi" pojedou
_________________ Spammaster zakázaného kanálu (9.10.2011 potrestán)
|
|
Top |
|
Istvan
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 08:41 12. Apr 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Scully wrote: Zkouším používat střední kameny na chytání duší. Malé se mi daří bez problémů. Z prvních 4 středních se mi povedly chytit dvě duše. Teď jsem postoupil na další lvl (13) a z 12 středních kamenů se nepovedl ani jeden. Chytal jsem kopcové obry (ty samé, co předtím). Zdá se mi to už podivné, že by se nepovedl ani jeden z 12, když předtím se povedly 2 ze 4. A také došly peníze, abych to mohl zkoušet  . Povolání je čaroděj. Nemůže tady být nějaká chybka? Mám prsteny a náhrdelník, které mi zvyšují int. na 22. Jestli toto nemůže hrát roli ve vyhodnocování. Bezne, zadna chyba. Jo to proste nwn kostka, mezi jistyma levelama v ocarovani jsou slusne diry a je tam sance tak 10% na chyceni. A na nicem jinem uz trenovat nejde nez trivialne. Mezi jednim levelem dokonce bych rekl pouze na 5%. Ale nebudu vice priblizovat, stalo me to par mesicu zjistovani a vsechny penize.
|
|
Top |
|
Scully
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 09:12 13. Apr 2010 |
|
|
No je škoda, že tenhle craft není dotažen. V této chvíli je skoro nepoužitelný pro další rozvíjení postavy. Nehraju zas tak dlouho, abych dokázal fundovaně poukázat na chyby, ale zkusím aspoň sdělit své dojmy: - pravděpodobnost chycení duše by měla záviset hlavně(!) na počtu zkušeností craftu a ne na lvl postavy (což se mi tak jeví), z praxe nevidím ani přímou souvislost s lvl craftu. A ten rozdíl je opravdu veliký. Postoupil jsem na 13lvl a teď nechytím ani jednu duši  . - cena za větší kamínky je neúměrná, tohle také velmi rychle odradí hráče, aby se snažil zdokonalovat v tomto craftu - zisk na případném očarování zbraně je zatím z mé zkušenosti asi 1.5% z ceny pův. zbraně, takže touto činností nedokáže postava ani vydělat peníze na další rozvíjení Bohužel si myslím že tohle všechno dělá craft velmi nezajímavý a to je škoda! Když už si s tím dal autor práci, nechtělo by to trochu dotáhnout? Možná se mýlim a nemám dostatek zkušeností a informací. Pokud mě někdo vyvede z omylu a ukáže, že to tak není, budu jen rád  .
|
|
Top |
|
Istvan
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 09:23 13. Apr 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Tak to te rad vyvedu z omylu. Na levelu postavy vubec nezavisi. To ze ted nemuzes nic chytit je jen o tom, ze jsi mel pred tim stesti na kostku a ted ne. O pravdepodobnosti chyceni rozhoduje jen level craftu ocarovani. Cena kamenu je umerna vecem co nakonec muzes vytvorit. Rozhodl jsi se trenovat nejnakladnejsi crfat na penize, ale casem to stoji za to... teda ted po zmene aspon u obourucnich zbrani.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 11:10 13. Apr 2010 |
|
|
Taky ten craft dělám. Můj poznatek? Zachycuji momentálně duše npc kde je rozpětí 40-69% a z 25ti kamenů se mi podařilo zachytit jen 12. Náklady na jeden kámen činí 8k. Z kamenu mívám kolem 13 - 37craft xp. A je pravda ze jsou méně náročná npc, kde máš třeba jen 9craft xp. Pokad chceš rychleji levlovat v craftu, hold to nějaký riziko stojí.  Co sem tu cetl a tak, patri to k jednomu ze silných craftů, takže dle mého názoru, ano vše je úměrné a nic není za hubičku (tak je tomu vlastne i v našem reálném životu že  ). Takže za me, máte to dotáhnutý ten craft dobře.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 12:24 21. Apr 2010 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
takze veci uvedu na pravou miru:
U chytani zalezi na vasem craft lvlu U chytani zalezi na obtiznosti potovory (ktera je nahodna v mnoha pripadech !!) U chytani zavisi na IQ U chytani nezavisi na "umele" zvysene IQ podle predmetu
Ne vsechny ocarvoani jsou stejen obtizne, takze lvlovani lze provadet treba i s malym kamenem a "tezsim" ocarovanim. (napr. ocarovani elementem neni zrovna nejtezsi). Variablita je tam tusim cca 3 lvly, tedy kdyz nejjednodusi ocarovani je trivialni, jeste muzete dalsi 2 lvly nahoru xpit na jinych ocarvoanich. no a pak si musite sehnat uz lepsi dusi .... ted zhruba neznam presne udaje z hlavy. ale urcite neni jediny zpusob jak se vyvinou t jen tim, ez budete porad chytat lepsi duse, ale spise v tom zkouset i ruzna ocarovani...
|
|
Top |
|
Scully
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 09:58 24. Apr 2010 |
|
|
Ještě bych měl doplňující dotazy: Pokud získávám craft expy (crxp) očarováváním zbraní, zvedá se mi i umění chytat duše? Tedy čistě teoreticky, pokud budu pouze očarovávat zbraně a třeba na 10crlvl půjdu poprvé chytat duše - budu mít velkou šance, že je chytím? A šance na podařené očarování se zvyšuje počtem crxp nebo jen číslem crlvl? Tedy na jednom crlvl mám stejnou šanci v celém průběhu crlvlování nebo se šance na dobré očarování zvyšuje průběžně se získáváním crxp? PS: To "nedotažení craftu" beru zpět, pravděpodobnost v NWN se chová tedy trochu podivně  , ale craftování samotné je udělané dobře.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 20:24 25. Apr 2010 |
|
|
No ja bych byl rad kdyby se k tomuhle tym nevyjadroval, at si to kazdej zjisti, v tom je prece to kouzlo toho craftu, to nemyslim nijak zle. Ale veci co popisujes se daji snadno zjistit. Klidne i IC cestou. 
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 13:23 26. Apr 2010 |
|
|
Chytani duse i delani ocarovani se zelsuje s lvlem, ne craftxp. To snad neni zas tak moc rikani.. Jinac sem zaslech takovy dotaz, takze vysvetlim: Pri ocarovavani se vam na d hlavou vzdy obejvi, jak bude ocravoani pouzito. Tedy napr. kdyz se objevuje "Toto ocarovani bude pouzito jako 60 % kysleina " (priklad) , tak se to ocaruje 60% kyselina a je jedno, zda pouzivate 60% dusi, nebo 140% dusi. proste vice nez 60% to nejde ocarovat a tedy i craft xpy ziskavate pri tomto ocarovavani stejne. Pokud se tedy chcete naucit dalsi lvl, neni cesta v tom, ze budete chytat neustale vetsi duse, protoze ty vam k nicemu nepomuzou. Jedinou cestou vam je si sehnat zbran, do ktere se vejde vice, nez je 60% , treba 80%, ci vice a snazi se ocarovavat veci, pri jejich z ocarovavani se bude objvovat "Toto ocarovani bude pouzito jako 80 % kyselina " (priklad) PS: kdyztak si to muzete nacvicit v Morrowind. tam je celej tenhle proces uplne stejny, a i to, ze se do kazde zbrane vejde jina magie je stejny (to pro ty kutily, odkad sme vyhrabali, ze kazda zbran se da jinak nabit  )
|
|
Top |
|
Scully
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 15:44 27. Apr 2010 |
|
|
Díky za info  . A hned ještě jeden dotaz. V trubici bylo nastaveno 120% očarování. Ať jsem zkoušel měnit poměry kouzel nebo hlavní a vedlejší kouzlo, neustále mi to psalo v součtu 120%. Nebyl jsem schopen změnit na míň %. Co jsem přehlédl  ?
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 15:07 29. Apr 2010 |
|
|
no jasne. v trubici bude vzdy 120%, ale pokud tam vlozis vyrobek, a das "zavrit", tak hend pri prvnim "zavreni" se ti obejvi nad hlavou hlaska, jak bude ocarovani pouzito. (treba prvnich 80% z nastavenych XXX%)
|
|
Top |
|
Scully
|
Post subject: Re: Velikost duse. Posted: 13:04 17. May 2010 |
|
|
nomis_b wrote: no jasne. v trubici bude vzdy 120%, ale pokud tam vlozis vyrobek, a das "zavrit", tak hend pri prvnim "zavreni" se ti obejvi nad hlavou hlaska, jak bude ocarovani pouzito. (treba prvnich 80% z nastavenych XXX%) V trubici je max počet % podle crftlvl, to mě zmátlo. A nelze tedy nastavit použití méně %, pokud mám kamínek, na jehož náplň si netroufám a chtěl bych z něho použít pouze část.
|
|
Top |
|