Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:55 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 324 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Next
Author Message
 Post subject: Re: Přehnaně silná monstra
PostPosted: 00:02 03. May 2010 
Nováček
 Profile

@Rejty: Log samozřejmě v pořádku není, kdyby byl nedám ho sem. Ten upír Nimue zabil Great cleavem na který neměl vůbec nárok! Celou dobu útočil na Nimue a i kdyby ji zabil útokem předtím, tak cleave měl smerovat na Arii NIKOLIV NA NIMUE
To je 20+ životů které celou situaci zcela mění (napr. heal nebo zmiňované GS)!

Ostatním: Nikdo tady nefňuká, Nimue často umirá a o smrt mi jako hráči v příspěvku nešlo. Myslím že kdyby se počítaly rekordy v smrti postav na serveru, umístím se s Nim na předních příčkách :P. Chtěla jsem se dotknout hlavně toho čeho posílením monster docilite. Buď tu budou běhat PB postavy nebo v bezpečí sedět vykecávači, kteří nevystrčí paty z města. I v životě nejsou přeci všichni šampioni, podle mě ztížení monster v lokacích zastaví zdravý růst statisticky průměrných nebo podprůměrně postavených postav. Kvuli epickým postavám udělat boje obtížnější pro "normální" charaktery je docela zvláštní. V každém světě se vyskytují epičtí hrdinové jako byl Aragorn, Gandalf, Geralt...

Když hraju postavu tak jak cítím (tzn. podřizuji tomu i její rozvoj statistik) tak jsem za to "penalizovaná", neboť jdu-li do lokací kde to ještě zvládám tak je přísun XP tak směšný, že se vyplatí jen sedět na zadku a sbírat časové XP... Mimo jiné, summoni snižují přísun XP - neni snad summon kouzlo jako třeba ohnivá koule? To je podobné jako by mág za zabijeni kouzly dostával méně XP.

Jinak rada typu jít do jednoduššího dungu je sice milá, ale nic neřeší. Můžu chodit do skupiny vybraných lokací a tam kolečkovat, ale koho by to bavilo (navíc je to dost proti RP). To, že odněkud musim utéct je v pořádku, ale musím tu šanci dostat.

Tak jak to vidím já, tak v takto nastaveném světě (přizpůsobeném HighLvlům) má hráč tři možnosti jak zkoumat svět (nové lokace): (1) sehnat si skupinu IC přátel postavy, (2) pokud není k dispozici tak pak zkoumat sám a nebo (3) za každou cenu se spojovat do "party" s kýmkoliv kdo se namane a to i proti charakteru postavy kterou hraje. Bod jedna je super tak dlouho pokud hrají spolu a udržují zhruba stejný level, ale ne každý ma tuto možnost. Pak mu utečou a tím pádem je buď nucený chodit s nimi dál ale s výrazně menším přísunem XP (a větším rizikem smrti) nebo přejít k bodu (2) či (3). Bod (3) může být v mnoha případech v rozporu s charakterem postavy - nehledě na fakt, že pořád je tam stejný problém při rozdílu levelů jako v (1). A pak už zbývá jen bod (2) a jsme zase na začátku u kolečkování.

Mimo to, nikomu není divné že kousek za Ivory je hrobka plná velitelů rytířů zhouby, upírů a zlých bytostí nadaných inteligencí? V konzistentním světě by už terorizovali Ivory, půlka obyvatel by byla nakažená upíry a druhá by se třásla doma za zatlučenými okny a dveřmi :-).

A poslední věc. Příšpěvek jsem psala, abych rozvířila diskuzi a ne si vyslechla jaký jsem ufňukánek a kdovícoještě.... ale kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde :roll:

Reply with quote  

PostPosted: 06:41 03. May 2010 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Hm a neprozradili byste nám, kde se ty NPC posilovaly? Aby to nedopadlo jako včera 1zjištění =1smrt
Vlézt do předtím odpočinkové dungu, kde jsme dlouho nebyli a první potvora mě sesmahne, to není dobrý :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 07:24 03. May 2010 
Ďábel
 Profile

Esuliams wrote:
Hm a neprozradili byste nám, kde se ty NPC posilovaly? Aby to nedopadlo jako včera 1zjištění =1smrt
Vlézt do předtím odpočinkové dungu, kde jsme dlouho nebyli a první potvora mě sesmahne, to není dobrý :mrgreen:

Aále? Už se vám to taky stalo? :) No vidíša teď ti ti RP okecávači řeknou, žes měla být připravená, že ne vždy tam sou slabé potvory tak.

Jinak co sem se tak dozvěděl, tak téměř všechny potvory v Prahvozdu mají sražení. Hmm to beru jako další likvidaci, mágů a dexterů. Tam ani parta neobstojí, když se tyguena vrhne na mága srazí ho a zabije.

Jinak souhlasím s tím co psala Nimue, někdy některé věci vidíte moc jednoduše a myslím, že dungy by se zase neměly upravovat podle PB.

Kruci *plácne se po prstech, že tu zase píše* :roll:

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 07:41 03. May 2010 
Urozený
 Profile

-RoF- wrote:
Jinak co sem se tak dozvěděl, tak téměř všechny potvory v Prahvozdu mají sražení. Hmm to beru jako další likvidaci, mágů a dexterů. Tam ani parta neobstojí, když se tyguena vrhne na mága srazí ho a zabije.

No jestli je ten mág tak hloupej a vystavuje se otevřenému souboji :)

Reply with quote  

PostPosted: 09:10 03. May 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Ja bych zacal do gruntu. Prejmenoval bych topic z: Prehnane silna monstra na : Zmena v nastaveni nekolika monster.

Obecne i ja sem vcera chcip.. takze vim o cem mluvim. Ale halvni je ted podle me chvilku pockat, a ustalit si dve zjisteni:
a) Kdyz je silnejsi monstrum dostanu i za nej vice xp ? Jeslit ano, neni co resit.
b) Muzu i aj nalezt dung, kterej davam sam ? Jestli ano nemam co resit..

A to chvilku bude trvat...

Ale zapomel jsem na zakladni vec !! tyhle silne monstra nyni strazi treba prechod k Meteoriticke oceli, nejlepsi vec na TOP vybavu, takze podle me je o co stat... a to i za cenu par smrti ! (btw videl jsem co umi monstra asi 10 lokaci pred metorem a konecne to nebude prochazka !! - Diky Rejty !)

A ad zakladni topic: GREAT CLEAVE nikdo nemenil a nikdo menit nebude. To ze to tak zafungovalo je featura NWN. Pokud ten cleave sel na tebe, ale mel jit na jinou postavu, muze to byt tim, ze melo NPC spatny vyhled.

Podle me se muze jednat o tohle:
Kostlivec zautocil: Dostal do tebe HIT, zabil te, z tebe se stava mrtvola (lezis na zemi , ale jsi pro NWN registrovana jako mrtva) kostlivec diky smrti dostava greater cleave a nikdo jiny nebyl bliz, nez tvoje telo (objekt jenz ma jeste HP (sice pod 0 ale ma) ), dostavas greater cleave. NWN rozpoznava, ze Nimue je mrtva, pise do vypisu: BLA BLA zabil Nimue agreater cleave jde na dalsi postavy..

Reply with quote  

PostPosted: 11:06 03. May 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

-RoF- wrote:

Jedna paní povídala. Sražení dostalo jenom pár potvor.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 11:11 03. May 2010 
Velmistr
 Profile

kucik wrote:
-RoF- wrote:

Jedna paní povídala. Sražení dostalo jenom pár potvor.

Počkejte až si založíte novou postavu a jezevci vás daj na devast :D

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha
Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC

Reply with quote  

PostPosted: 11:25 03. May 2010 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Nevidím důvod proč by postavy měli mít šanci utéct. Modelová situace, postava je v dungu otevře dveře, tam je obr s obrovskou palici, postavičku zarazí do země a je konec.

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

Reply with quote  

PostPosted: 17:09 04. May 2010 
Urozený
 Profile

Malarův panter AB 40 dmg 45.. nemluvim o těch vražedných kněžkách...

Reply with quote  

PostPosted: 17:14 04. May 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

doporučuju pro obzvlaste odvažne: hlubinne obry podtemno :-D to že maj AB 48 bych i pominul ale to že každym strikem davaj zmateni.... dejme tomu že jsem to nečekal :-D

Reply with quote  

PostPosted: 17:15 04. May 2010 
Ďábel
 Profile

de Aers wrote:
Malarův panter AB 40 dmg 45.. nemluvim o těch vražedných kněžkách...

Taky fajn AB....hele já čekám, kdy někomu dojde, že nejde upravovat NPC na PB hráče.
Tohle jako má problém dát i parta a tu asi moc postav s OC kolem 60 není ne? :wink:

Na jednu stranu chcete aby lidi používali obouručky a zvýhodnite je očarováním a na druhou stranu mají NPC vysoké AB a tak nudíte zase hráče jít do štítu.

Furt si stojím za svým že tohle podporuje PB buildy :!:

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.

Reply with quote  

PostPosted: 17:28 04. May 2010 
Velmistr
 ICQ  Profile

-RoF- wrote:

Z mého pohledu to nepodporuje nic jiného než zajímavější hru. K čemu potřebuješ PB? Ber to tak že ty dungy už nebudou tak přístupné jako do teď. Prostě se bude muset sejít větší parta. A já věřím že takových part je v nynějších podmínkách možno sestavit dost.

PS: Já nikdy žádný PB neměl a vždy si užil dost legrace a zábavy. A řeknu ti podíval se i do dost těžkých dungů. :)

Reply with quote  

PostPosted: 17:30 04. May 2010 
Rytíř
 Profile

No, je pravdou, že pokud byly příšery posilovány kvůli PB, kterým teď byla sebraná výbava, možná by stálo za to to vrátit k normálnu. Je-li tomu opravdu tak. Ale asi bych vyčkal a nechal bych to trochu ustálit ať se kolem toho nedijí zbytečné ptákoviny a zbytečně se kolem toho nekecají blufy.

Reply with quote  

PostPosted: 17:34 04. May 2010 
Ďábel
 Profile

Tretas wrote:
-RoF- wrote:

Z mého pohledu to nepodporuje nic jiného než zajímavější hru. K čemu potřebuješ PB? Ber to tak že ty dungy už nebudou tak přístupné jako do teď. Prostě se bude muset sejít větší parta. A já věřím že takových part je v nynějších podmínkách možno sestavit dost.

PS: Já nikdy žádný PB neměl a vždy si užil dost legrace a zábavy. A řeknu ti podíval se i do dost těžkých dungů. :)

Party tvořit? Ted? No někdy hoodně náročná věc, která se lehce řekne, ale hůř udělá.

A za další, zkus si ted zajít do některých dungů.....co vím, tak si soloval prahvozd, tak to zkus ted :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 17:35 04. May 2010 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Tretas wrote:
-RoF- wrote:

Ono tu ještě nějaký PB je krom RDD? :twisted:
(po té svlékací párty mě toho opravdu moc nenapadá) :wink:

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 324 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]