Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 15:50 16. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 60 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Neviditelnost + skrytí
PostPosted: 11:23 09. May 2010 
Rytíř
 Profile

Bahnak wrote:
...

No, že tu chodí radary, nedá se nic dělat. Jejich věc. Nepo... se z toho. Ale i takových tu není hodně. Myslím, že je tu víc postav, které nemají do hidu jak vidět. A v tom je stále síla hidu.

Edit: Důležitý poznatek ale je, že jsou tu hráči zvyknutí, že mají vše. Teď se to ale změnilo a vše mít nemůžou. Buď budou mít to a nebo to.

Z vlastní zkušenosti vím, že se svým low hide co mám se dokážu proplížit okolo hodně hráčů. Aspoň se mi to párkrát povedlo.

Edit2: Dokonce i okolo těch mrzáků z podtemna.

Reply with quote  

PostPosted: 18:10 09. May 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

-RoF- wrote:
Ted si vemte boty, vezmu boty na tichý pohyb a nebo vezmu boty na OC? Hmm Další ztráta.

RoFe, ale o tomhle to prave je. Musis se rozhodnout, jestli vezmes boty na AC, nebo na odolnost. Jestli vezme treba sorcka plast s charismou, nebo zachranymi hody.

Je cilem, aby ses musel rozhodnout, kterym smerem to budes tlacit. Nikoliv aby slo namaxovat vsechno. Chces mit zlodeje s brutalnim AC, poctem utoku, nebo s max. MS a hidem? Tohle je proste ta volba, jakym smerem chces postavu zamerit.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 08:15 10. May 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
AD Bahnacek ta tabulka je z wiki: ( http://nwn.wikia.com/wiki/Spot )

* +10 DC if the spotter is in combat.
* +5 DC if the target is standing still.
* -5 DC if the spotter is standing still.
* Size modifiers (tiny: +8, small: +4, medium: 0, large: -4, huge: -8).
* Area spot check modifiers.
* +5 DC for stealthed players (only), if they are in the back arc.
* +5 DC at night if the spotter does not have a light (or darkvision).
* -10 DC at night if the target has a light on them.

Ale obecne je podle me ted jina paleta, kde mit vec +5 ke skillu je opravdu obtizne. z toho hlediska mi prijde TS prave celkem silne, ze dava prohlledni neviditelnost a jeste +1/lvl do SPOT.
Zase na druhou stranu, Wizard nema SPOT jako class skill, a tak dosahuje mensich hodnot a moudrost taky nemusi byt jeho prioritni vlastnost. A porda se musime podivat na zakladni NWN, kdy s TS prohlednes cokoliv skryteho, coz na Thalce nastesti neplati... ale asi uz sme zhyrali timhel nastavenim, ze sme na neho tak zvykli, ez nam to ani neprijde, i kdyz je to dle ADaD spravne...

Ale chce to porovnat:
wizna 12lvl moudrost +1, +11 TS, +1/2lvl skill +2skill start= 20
rogue 12lvl obratnost +5, +4small , +1/lvl skill +4skill start = 25

casem vsak:
wizna 30lvl moudrost +2, +30 TS, +1/2lvl skill +2skill start= 49 (se zamerenim +3, s EPIC zamerenim +10)
rogue 30lvl obratnost +10, +4small , +1/lvl skill +4skill start = 48 (se zamerenim +3, s EPIC zamerenim +10)

Porovnani byly bez predmetu, protoze i zlodej muze mit + predmet, i mag zas taky, ze ..

me osobne by se vice libilo, kdyby TS byl +1skill/2lvly, ale to by pak dopadlo:
wizna 30lvl moudrost +2, +30 TS, +1/2lvl skill +2skill start= 34 (se zamerenim +3, s EPIC zamerenim +10)
rogue 30lvl obratnost +10, +4small , +1/lvl skill +4skill start = 48 (se zamerenim +3, s EPIC zamerenim +10)
ale mag by pak nemel ani s predmetama vsema jedinou sanci proti zlodeji s epickym zamerenim.. pokud by sam mag nemel na to epicky zamereni.

Pokud ma zlodej spravne predmety, nejake ty kouzla, treba skryvani od rangera, je nekde venku.. tak proste mag ani s nejlepsimi predmety nema sanci. Za to samozrejme zlodej plati tim, ze nema teda AC, ale co, kdyz maga zabije z hidu, aniz by si ho predtim vsiml, tak uz je to pak jedno, ze ? A kdyz bude chtit zabijet treba valecniky, tak si zase oblece veci na AC, bo valecnik ma SPOT tak na bodu mrazu v porovnani s jeho hidem... valecnikum se zlodej skryje i v plne platove (Xkrat overeno ) .. takze tak

Reply with quote  

PostPosted: 08:57 10. May 2010 
Bůh
 Profile

Tak proti magovi ten zlodej ani to AC samozrejme nepotrebuje ze? :)

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 09:26 10. May 2010 
Rytíř
 Profile

Hele nomisi, odkdy si může mág vzít epic zaměření na všímavost? Vždyt to není jeho class skill.... takže to asi počítáš blbě.

Zloděj na 30 lvlu vypadá takto ( bez věcí )

15 za obratnost + 3 za první lvl navíc + 30 za všechny lvly + 10 ( za epic hide, jen je třeba uvědomit si , že to chce i silent move, takže to jsou dva epic skilly ) = 48 + 10

Edit2 : nevím co znamenají ty +4 small

Reply with quote  

PostPosted: 09:41 10. May 2010 
Poutník
 Profile

Zdravím všechny diskutéry tohodle topicu. O spellu True Seeing jsem se zmínil já. Na nic si nestěžuju, jen jsem řekl rozdím mezi TS dle pravidel D&D vs Thalii a NwN. Omlouvám se všem nechtěl jsem rozpoutat vášnivou debatu :oops: . Samozřejmě že pravidla záleží na DM a WB.
Já jen vycházím z toho že všecky corebooky D&D mi leží na stole a když něco nevím tak si to tam přečtu, případně srovnávám rozdíly. Kdyby svět byl dle těchto pravidel žádný zloděj by se před mágem neschoval i kdyby dělal stojky na pravým uchu :). Myslím že je to tu nastavené dobře.
Odbočím k verzi s papírem a kostkama.
Nedovedete si představit jak naštve když jako DM vytvoříte NPC se kterým se patlete hodinu a snažíte se ho vychytat do posledního detailu aby s ním hráči měli trošku problémy a ve hře vám ho sejmou na dva hody kostkou :).

Reply with quote  

PostPosted: 09:46 10. May 2010 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

nomis_b wrote:
...
me osobne by se vice libilo, kdyby TS byl +1skill/2lvly, ale to by pak dopadlo:
wizna 30lvl moudrost +2, +30 TS, +1/2lvl skill +2skill start= 34 (se zamerenim +3, s EPIC zamerenim +10)
ale mag by pak nemel ani s predmetama vsema jedinou sanci proti zlodeji s epickym zamerenim.. pokud by sam mag nemel na to epicky zamereni.
...
*vytáhne rýpátko* Nomisi, styď se! Takový jednostranný pohled na věc! :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
1) Proč předpokládáš, že Roguna je trpaslík (nemyslím tím rasa, ale velikost)? => většina hidařů jsou elfové (počítám i drowy)
2) Proč se bavíš o mágovi a ne o klerikovi nebo druidovi? (ti mají kua velké bonusy do WIS a navíc si často berou druhé povolaní, které spot má jako primar). Ona by najednou ta tabulka tak růžově pro hidaře nevypadala. Btw - chodí tu WISdom buildy (kolem 25tky) se Spotem kolem 60. Ukaž mi hidaře na tom lvlu s Ukrýváním 60 :P .
P.S. Taky si neztěžuju, jenom doplňuju :twisted: .

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 09:49 10. May 2010 
Rytíř
 Profile

KaTo wrote:
nomis_b wrote:
...

Hele, technická. Kdo z vás už potkal nějaký radar. Nebo aspoň čaroděje s nakouzleným TS? nebo druida, či klerika? Já teda ještě ani jednoho. Znám postavy co to můžou mít nakouzlené, ale neviděl jsem to u nich.

Reply with quote  

PostPosted: 09:52 10. May 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

jo jasne... cela debata se tocial o mazich, ano, je na to lepsi klerik, ale ten zase ma trosku probelm s mnozstvim skillu (sam sem za XX hral, tak vim) stejne tak druid.

A jinak epicke zamereni na skill si muzes dat kdykoliv, pokud mas alespon 10 bodiku ve skillu, coz muzes mit i jako 18 lvl, ze ? ( http://nwn.wikia.com/wiki/Epic_skill_focus)

za rogunu sem dal klasickeho hobita (to +4small ) muze to byt i trpalsik, nebo elf..jasne muze. ale taky sem nepocital zadne z tech dalsich ma svetlo, nema svetlo.. byl to rychlej nastrel, ajk by to mohlo vypadat, aby slo videt, ze zhruba kdyz se nekdo zameruje a ten druhej taky, ze furt to neni jisty, ze by ho videl !

BTW: wisdom build se spotem 60 ? to tak leda shifter.. nebo me seznam s nejakyma kombinacema, tkere nejak extra moc pouzivaji wisdom a maji to class skill. Ale tak samozrejme kdyz nekdo chce... je to ajko srovanavat valecnika s ostatnima.. taky zalezi, proti cemu to postavis. a o tom je cele ADad ze ? Neexistuje povolani , ktere je proste nesmrtelne a proti nemuz neni obrana..

Reply with quote  

PostPosted: 09:56 10. May 2010 
Poutník
 Profile

efu_redo wrote:
KaTo wrote:
nomis_b wrote:
...

Hele, technická. Kdo z vás už potkal nějaký radar. Nebo aspoň čaroděje s nakouzleným TS? nebo druida, či klerika? Já teda ještě ani jednoho. Znám postavy co to můžou mít nakouzlené, ale neviděl jsem to u nich.

Kdykoliv lezu s Diem z města pryč mám TS. pokud nejdu ve dne Ivory - Karatha :)
Bez tohoto spellu se nepromenáduju 8)

Reply with quote  

PostPosted: 10:01 10. May 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Obecne bych to shrnul:
Pokud do toho sam nedavas bodiky , tak te ten TS stejne nespasi a roguna(monk, ranger...) se ti stejne skryje.
pokud do toho davas aspon neco + mas predmety, a sesles TS a HIDAR je na hodne nizsim lvlu, mas slusne sance.

Reply with quote  

PostPosted: 10:09 10. May 2010 
Rytíř
 Profile

Hele, jen zda chápu dobře jak to funguje.

Když budu radar se skilem 10 ve všímavosti, uvidím kohokoliv kdo nemá 31 v hidu. Sice horkotěžko, ale uvidím. Protože ke všímavosti se počítá 1k20 kostka.

Takže když bude mít radar s TS 48 .. uvidí vše co má hide/silent move 68/68. Páč je tam ten faktor 1k20. Takže 58/58 uvidí na takových 80% hned.

Jestli to říkám špatně, opravte mě.

Jinak s tím epic skillem jsem to nevěděl. Zas nějaká novinka :mrgreen:

Edit: Jo a ještě jedna věc. Zatímco hidař si musí dávat do hide a silent move současně, aby to k něčemu bylo, radaru stačí jen všímavost, nebo naslouchání. Nepotřebuje obě dovednosti.

Reply with quote  

PostPosted: 10:13 10. May 2010 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Prostě, sumasumárum specializovaný hidař proti specializovanému "naslouchači" s TSkem, nemá šanci :) se ukrýt.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 10:17 10. May 2010 
Rytíř
 Profile

KaTo wrote:
Prostě, sumasumárum specializovaný hidař proti specializovanému "naslouchači" s TSkem, nemá šanci :) se ukrýt.

Ale za to, co je těžké na tom ho srazit a prostě zabít? Nebo mu uříznout ucho a strčit mu do něj pastelku. Pak uslyší šumění vody, víc nic. :twisted: To by měla být práce Karatského podsvětí, lovit takovéto radary, aby je neviděli při práci. Já jsem jen všemi deseti pro.

Reply with quote  

PostPosted: 10:46 10. May 2010 
Poutník
 Profile

efu_redo wrote:
KaTo wrote:

Ale za to, co je těžké na tom ho srazit a prostě zabít? Nebo mu uříznout ucho a strčit mu do něj pastelku. Pak uslyší šumění vody, víc nic. :twisted: To by měla být práce Karatského podsvětí, lovit takovéto radary, aby je neviděli při práci. Já jsem jen všemi deseti pro.

Od toho listen a spot jsou.

Tak to realizuj, jinak jsou to prdy ala drdy :lol:

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 60 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]