|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
KaTo
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 17:06 13. May 2010 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
DenGrasse wrote: Teoreticky vzato i kobold má kam utéct, pokud není dobrovolný otrok. Ale to že hraješ "bez pána" mi přijde trochu divné. Byl bych rád abys to zkonzultoval s DM Maku a nějak pořešil. Btw - vemte si Ameriku, předminulé století - černoši vychovaní v otroctví nejen že neutíkali, když mohli a po zrušení otroctví mnohdy zůstali věrni svým "pánům". Takže ani ten otrok "vychovávaný" jako otrok nemusí nutně přemýšlet o útěku. Jak se říká - lepší vrabec v hrsti (jistota pána), než-li holub na střeše (velmi pochybná svoboda na útěku).
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
skaarks
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 17:10 13. May 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
Me jde halvne o body : 3, NPC drowů a duergarů v Podtemnu (obchodníci, hostinští, mistři,..) s otroky nebudou komunikovat (ani obchodovat). 4, Otrok smí opustit území města pouze když doprovází pána. Samotný otrok mimo území města je považován za uprchlého.
ostatni jsou mi naprosto jasne, a nikdy bych o nich nepochyboval.
X krat me nejakej drow poslal, at mu neco koupim.. lektvary, prodam sperky... a obzvlaste teda musim rici, ze v Cheel na trzisti prodava taky kobold. v Olath deis je nastenakr taky kobold.. to se pak se mnou nebude bavit vlastni rasa ?
A to chozeni z mesta je prave nejhorsi. Nebudu moct nikomu ani donest bylinu, kdyz me pozada. Koboldi, Hirani a Cerniskretove nemaji zadna sve spolecnestvi dole. jen se lovi pro zabavu, takze nejakej utek je k nicemu, protoze te zase chyti..
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 17:15 13. May 2010 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
KaTo wrote: DenGrasse wrote: Teoreticky vzato i kobold má kam utéct, pokud není dobrovolný otrok. Ale to že hraješ "bez pána" mi přijde trochu divné. Byl bych rád abys to zkonzultoval s DM Maku a nějak pořešil. Btw - vemte si Ameriku, předminulé století - černoši vychovaní v otroctví nejen že neutíkali, když mohli a po zrušení otroctví mnohdy zůstali věrni svým "pánům". Takže ani ten otrok "vychovávaný" jako otrok nemusí nutně přemýšlet o útěku. Jak se říká - lepší vrabec v hrsti (jistota pána), než-li holub na střeše (velmi pochybná svoboda na útěku). Srovnej podmínky u Amíků a u drowů (aneb kolik otroků obětovali amíci bohu?).. a pak je nutno dodat, že po zrušení otroctví taky dost často otroci rozjeli nějakou vzpouru a pány zabíjeli, protože jim nedošlo, že pak je nikdo nenakrmí atd.
_________________ .
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 17:18 13. May 2010 |
|
|
Cheel je v pohodě, to je obchodnický město. Olath deis je neutrální území, čili to samý.
Co se týče NPC obchodníků, tam je to na pováženou (míním mimo Cheel), protože ti by s otroky většinou neobchodovali. Je možné, že zavedeme nějaký zvláštní status pro zasloužilé (výše postavené) otroky. Ještě se uvidí.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 17:19 13. May 2010 |
|
|
Jako ja v tomhle souhlasim se Skaarkem. Otroci jako postavy zalozene v podtemnu by nemely dle me mit tak prisna pravidla jak otroci povrchnani.
Pokad ano, tak tim otroky vytvorene v podtemnu byste odepsali protoze: a) Takovej otrok k cemu bude, kdyz to bude low lvl? Ani nam ni nenasbira, nic neprinese - ze muzeme jit s nim? Ano muzeme, ale to si to rovnou muzeme udelat sami. b) Pokad bude mimo mesto bez pana, tak je sbehlik, pokad bude s panem - kdy takovej otrok si skoci do dungu pro expy? Neskoci, takze defakto jeho levlovani bude pomale - viz bod "a" a pan s nim chodit "expit" nebude, protoze mezi nima bude velkej lvlovlej rozdil. c) Otrok na pruzkum? Nejde, bez invisu ci hipsu na malym lvl? - Nerealne dle me. --- Podtrzeno secteno, dle me a mozna i ostatnich rozdelit otroky na ty kteri byli zalozeni dole a ty kteri jsou zeshora. Mezi nimi i z hlediska IC je seksakramentskej rozdil.
Ps. Je to jen muj nazor jak to vidim, tak to tak berte (ne abyste to brali jako utok proti sobe, to samozrejme neni tak mysleno)
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 17:20 13. May 2010 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
-darkvision- wrote: Jako ja v tomhle souhlasim se Skaarkem. Otroci jako postavy zalozene v podtemnu by nemely dle me mit tak prisna pravidla jak otroci povrchnani. s timhle bych taky souhlasil, to jsou rasy podtemna, ne zotročenej povrchnan.. u nich bych to nechal při staru, to by pak zakládali hráči otroka v podtemnu jen pro srandu a ne jako stálou postavu
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 17:20 13. May 2010 |
|
|
Nalkanar wrote: KaTo wrote: DenGrasse wrote: Teoreticky vzato i kobold má kam utéct, pokud není dobrovolný otrok. Ale to že hraješ "bez pána" mi přijde trochu divné. Byl bych rád abys to zkonzultoval s DM Maku a nějak pořešil. Btw - vemte si Ameriku, předminulé století - černoši vychovaní v otroctví nejen že neutíkali, když mohli a po zrušení otroctví mnohdy zůstali věrni svým "pánům". Takže ani ten otrok "vychovávaný" jako otrok nemusí nutně přemýšlet o útěku. Jak se říká - lepší vrabec v hrsti (jistota pána), než-li holub na střeše (velmi pochybná svoboda na útěku). Srovnej podmínky u Amíků a u drowů (aneb kolik otroků obětovali amíci bohu?).. a pak je nutno dodat, že po zrušení otroctví taky dost často otroci rozjeli nějakou vzpouru a pány zabíjeli, protože jim nedošlo, že pak je nikdo nenakrmí atd. Mozna neobetovali bohum, ale zas je nechali chcipnout pod tihou prace. Asi tak. Vzpoura tu uz taky byla.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Lenulasek
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 17:23 13. May 2010 |
|
|
Pokud dobře chápu, tyto pravidla vznikla, protože frakce otrok není taková, jak by jste rádi. Z toho co chápu o frakci otrok: Otrok nemá postihy dole, ani nahoře. Může do všech měst. Takže postava s takovou frakcí si může dělat co chce. Pokud je tohle pravda (nemám s tím zkušenosti), je potřeba to změnit. Takže primární problém asi bude v tom jak je udělaná frakce otrok. Můj návrh: Pokud trváte na zachování těchto pravidel, bylo by vhodné aby vzniklo něco jako gheto pro otroky, kde budou moct nakupat výbavu, jídlo a tak. Když bude otrok u pána oblíben, může získat větší volnost atd. Samozdřejmě by to nebylo zadarmo. Otrokům by se mohla vydávat nějaká lejstra, která by jim umožnovala vstup i výstup z města. Jsme ve světě magie a drowové se za své mágy nemusí stydět, jistě by šlo vytvořit nějaké magické opatření, zabranující otrokům v útěku. Dále co se týče hráčů co ty otroky hrát budou. Hru otroka umožnit pouze po "přijmacím pohovoru" s DM starajícím se o podtemno.
No to je zatím vše... třeba přijdu ještě na něco.
_________________ Sinkacha +++++++++++++ Beazyne +
Now you see me? Now you´re dead! - Duke Nukem
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 17:24 13. May 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
skaarks wrote: Me jde halvne o body : 3, NPC drowů a duergarů v Podtemnu (obchodníci, hostinští, mistři,..) s otroky nebudou komunikovat (ani obchodovat). 4, Otrok smí opustit území města pouze když doprovází pána. Samotný otrok mimo území města je považován za uprchlého.
ostatni jsou mi naprosto jasne, a nikdy bych o nich nepochyboval.
X krat me nejakej drow poslal, at mu neco koupim.. lektvary, prodam sperky... a obzvlaste teda musim rici, ze v Cheel na trzisti prodava taky kobold. v Olath deis je nastenakr taky kobold.. 3. Důraz je kladen na ,,NPC drowů a duergarů". Tedy kobold v cheelu s tim určitě nebude mít problém. 4. Tohle je možná k řešení. Ale sám víš, že otrok bez svého pána v divočině je naprosto bez ochrany. Ono se to tolik neliší třeba od drowa, ale drowa nebude nejspíš nikdo od pohledu podezřívat, že utekl.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
skaarks
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 17:39 13. May 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
no je fakt, ze vetesnik = kobold Demon = demon (kupodivu  ) Nakup lektvaru = svirfneblin Olath deis = mozkomor Dilny = Cerny skret (tusim) Prodejce vstupenek v arene = Cerny skret (tusim ) takez je to OK nic od ostatnich nepotrebuju.. A to chozeni ven z mest: Aktivni hraci meho otroka z mesta znaji a vi komu patrim (kdyztak mam vypaleny znak), NPC drowy sem za branamy mesta jeste nepotkal, a novacky drowu dle "settingu" muzu zabit, kdyz zametu stopy, takze vlastne pro me vse pri starem. jen teda nevim co s tema pripadnyma novyma otrokama. Ale +/- to vyjde ze tedy se pro me nic nemeni , takze ja jsem spokojen.
|
|
Top |
|
G14
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 17:47 13. May 2010 |
|
Joined: 16:24 13. Sep 2008 Posts: 540 Location: všudezdejší,momentálně Zákupy!
|
banka - duergar doupe rozkose - drow takovy omezeni prachu a sexu musis brat v potaz 
_________________ "Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo
|
|
Top |
|
Luelle
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 18:04 13. May 2010 |
|
|
LOL je to vtip..že je to vtip.... co by dělal otrok v bance nebo doupěti rozkoše..........
_________________ Jedna Blondie vládne všem, jedna jim všem káže, jedna všechny přivede, do temnoty sváže.
„Nevěřím v boha, který netančí.“ — Friedrich Nietzsche
|
|
Top |
|
G14
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 18:14 13. May 2010 |
|
Joined: 16:24 13. Sep 2008 Posts: 540 Location: všudezdejší,momentálně Zákupy!
|
obvykle nepisu smajlika za vetu co myslim vazne co by?mohl ho tam poslat pan ze jo,doupe rozkose je plne npc otroku mimochodem 
_________________ "Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo
|
|
Top |
|
maku
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 18:16 13. May 2010 |
|
|
|
Top |
|
skaarks
|
Post subject: Re: Otroci - kobold, hiran Posted: 08:18 14. May 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
Luelle wrote: LOL je to vtip..že je to vtip.... co by dělal otrok v bance nebo doupěti rozkoše.......... no co by delal, setril svemu Paneškovi na duchod... to je fakt, že tohle je docela důležité. Já vím, že IC to vypadá divně, ale pokdu má rodina bojového otroka, vždy mu nachává peníze z výprav an nákup lepšího vybavení, aby vůbec k něčemu byl.. a jak lvly rostou, nebudu chodit se 100.000 v kapse.. Tam je to docela kruté, nemít možnost uložit. A šetření na účtu jiného drowa: Ano , ej to řešení, ale kdo my zaručí, že ten drow nebude po týdnu, kdy mu tam dám své prachy odlognutý na 10 let.. podle IC podle mě ta postava žije, i když není lognutá, a tak bych k těm prachům měl mít přístup..
|
|
Top |
|