Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 08:10 28. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 120 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Next
Author Message
 Post subject: Re: Volby 2010
PostPosted: 11:40 20. May 2010 
Velmistr
 Profile

nomis_b wrote:
jasne.. ale jak by se to pak rozdelilo? jako nekdo se na vysoke skole taky jen veze s davem a ne kazdy tam je zaslouzene...

U tech firem sou taky zamestanaci, co tam jen proste "seXou" na praci, ale to uz je n azamestnavateli, ze si je tam trpi...

zadny system neni nikdy idelani, je to jen takovej navrh do placu :mrgreen:

já myslela profesory ne studenty =)

„Nevěřím v boha, který netančí.“ — Friedrich Nietzsche

Reply with quote  

PostPosted: 11:47 20. May 2010 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

-RoF- wrote:
Tam je prostě chyba, že nejsou placení z toho jakou odvedou práci, pokud by se tohle změnilo, tak začnu volit. Páč budu vědět, že ti dotyční nebudou chodit do práce jen tak a budou se fakt snažit, aby prachy dostali.

Ano, tento názor musím označit za ***.. promiň. To je přesně argument, který nesnáším. Oni nepracují? Víš, kolik zákonů, jaká administrativa... je jejich prací? Že ti přijde, že nic nedělají? Má to několik důvodů

a, špatný volební systém (ne jen u nás) => do PSP se dostane několik stran, aby mohl někdo vládnout musí se udělat koalice = kompromis. My prosadíme tohle, vy si zase prosadíte tedy tohle. V konečném důsledku tak není nikdo spokojený a všichni mají pocit,že se nic nedělá, protože to, co dotyčný volil není realizováné. Ne,že by ONI nepracovali. Ale proto, že to nejde prosadit, když musís vládu dávat dohromady ze 3 stran (třeba)
b, jdi se někdy podívat na veřejné zasedání do PSP a změníš názor. Jeslti se o to aspoň trochu zajímáš. To, co vidíš v televizi a popř. čteš v novinkách (že se zase jen hádají atd). To je jasné, protože nic jiného taky v televizi neuvidíš - je to nuda. Jdi se podívat na normální zasedání a uvidíš, co tam musí snášet. On to není zrovna med. A že se občas jen hádají? To k tomu přeci patří, ne? Každý je zvolen za svůj politický program a každý z nich má tu danou "ideologii"...je jasné, že se mu nelíbí, že se chce v PSP prosadit něco, co jde proti jeho smýšlení - od toho tam mimo jiné ti poslanci jsou. Zastupují tam to % obyvatelstva, které sdílí jejich názor a ideologii.

-RoF- wrote:
Jinak vaše narážky na ČSSD A KSČM.....popravdě nevím proč tyhle strany máte za špatné, jen proto co nadělali v minulosti. Jako třeba za komančů, ale nebylo tolik příživníků jak je ted, ted někdo nemusí chodit do práce a dostane tolik prachů jako když někdo dře 8 hodin denně. To taky není dobré.

Kolik ti proboha je? Příznivci KSČM se člení do několika skupin 1, blbci (no fakt) 2, snílci (nerealizovatelné) 3, příslušníci, známí někoho z dobře postavených bývalých kabátníků (tam tomu rozumím, protože ti se opravdu měli dobře) 4, ti, co v té době ani nežili.

-RoF- wrote:
Neříkám že jsem pro ně, ale je třeba aby prostě byla nějaká rovnováha, přece tam nemůžou být strany zaměřené jen jedním směrem.

To nikdo nechce a ani to nejde. Ale proč mít v PSP 7 stran (čehož se ted asi mozna dockame), kdyz zadna z nich nebude schopna prosadit ani vetsi cast sveho programu => budou to vlastne 4 roky uplne v čudu a nikdo nebude spokojeny.

-RoF- wrote:
A ODS taky není žádná výhra, už s tou svou agresivitou a arogancí sou mi proti srsti, opět budou ždímat obyč lidi.

Ano, ODS je typickým příkladem agresivity a arogance - škoda, že si nezmínil i ČSSD, ktera přinejmenším je vyrovnaným soupeřem. Opět ždímat obyč. lidi - na to se jde jen usmát. A taky nevrátí Elvise, pravda.

-RoF- wrote:
Nejvíc se mi prostě líbila vláda odborníků jak byla ted. Prostě se vybrali lidi, kteří danému oboru rozumí a ví co, kde a jak.

Čistá naivita ... co si myslíš, že je ta tzv. vláda odborníků? To si myslís, že by strany PSP předaly vládu nějakým tzv. odborníkům? Kde to žiješ. Odborníci to většinou jsou (tak jako kandidáti na ministry - ty se take specializuji na dany resort) ale odbornici z rad clenů popr. znamych smpatizantů dane strany. ODS si tam dosadi treba ministra dopravy (priklad) ale vi, ze dany clovek ma nějake napojeni na ODS a bude delat to, co se mu rekne. To same delaji ostatni strany. Zit v predstave, ze nam ted vladne vlada nestranicka a odborna je blahovost.

http://youtube.com/user/ThalieDrow

Reply with quote  

PostPosted: 11:52 20. May 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Luelle wrote:
nomis_b wrote:
jasne.. ale jak by se to pak rozdelilo? jako nekdo se na vysoke skole taky jen veze s davem a ne kazdy tam je zaslouzene...

U tech firem sou taky zamestanaci, co tam jen proste "seXou" na praci, ale to uz je n azamestnavateli, ze si je tam trpi...

zadny system neni nikdy idelani, je to jen takovej navrh do placu :mrgreen:

já myslela profesory ne studenty =)

ano jsem na skole jiz dlouho a ano, i mezi profesory je to jako vsude jinde .. takez myslel jsem samozrejme je.

Reply with quote  

PostPosted: 12:03 20. May 2010 
Bůh
 Profile

TO: -Rof- : No jo jenze dle Tebe, kdyz nepujde volit nikdo, jak to tu pak bude vypadat?

K TOP09: No za me tedy hlas mít urcite nebudou, nejvic me asi dostalo co zaclo rozesilat "slozenky" ze mame splatit dluh 121K za clena rodiny a hezky se nam pod to podepsal pan Kalousek. Pred pár lety, kdyz s tim mohl neco udelat (co udelat, on se defakto i soucasti sebe o ten dluh zaslouzil) neudelal a ted to najednou chce zmenit? Neverim.

TO Nomis: Jak se nekdo na Vejsce muze vozit jen s davem? Ja tedy nevim, ale kazdej vykonava zkousku za sebe, to ze je zkouska v par lidech a na tech par lidi tam jsou 4kantoři, tim se omezuje jakekoliv opisovani, kor kdyz je vice variant. No a na povinné cvičení člověk chodit musí, jinak není připusten k zápočtu. Tedy je to jen muj pohled na Vejšce kde jsem já, ale tam se svézt s davem moc nedá.

TO Maku a reakce na Rofa: Jo s tím jsem s tebou za jednou.

Muj nazor treba je takovej, ze predvolebni sliby jsou sice hezke, ale jsou to chyby. Kdyz volit nejakou stranu, zamerit se na ni rok,dva dopredu pred volbama a sledovat co dela.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 12:07 20. May 2010 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Na vysokých školách je dost lidí co se jen veze, je škoda že jich nakonec přeci jen pár projde.

Ke složenkám: Myslím že poslat projezený dluh k uhradě každému občanovi je dobrá varianta. Tahle to nakonec zase zaplatí ti, co pracují a ti co pracují hodně toho zaplatí nejvíc.

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

Reply with quote  

PostPosted: 12:07 20. May 2010 
Rytíř
 Profile

cmon wrote:
efu_redo wrote:
cmon wrote:
S volbou malé strany, která nemá šanci se dostat nad 5% nesouhlasím, protože pokud ta strana nedostane dost hlasů, tak se nedostane ani do 1. kola rozdělování mandátů a ty hlasy propadnou ve prospěch větších stran. To už radši volit tu větší stranu rovnou a vybrat si pořádně.

S tímhle nesouhlasím. Když už má člověk volit, měl by volit to k čemu nejvíce sympatizuje. S tím co ty říkáš nové strany nikdy nedostanou šanci dostat se do vlády, protože když si to bude říkat každý, strana nikdy neuspěje. Naopak, volil bych vždy to nejmenší zlo. ODS a ČSSD toho moc nepředvedli, korubce, skandály.... nemáte toho už dost?

Když změnu, tak změnu.

Proč by neměli šanci se nikdy dostat do vlády? Ať se domluví pořádná grupa lidí tu stranu zvolí.

Jak bys chtěl domluvit pořádnou grupu lidí? Právě jedinci tvoří hlavní počet hlasů. Žádné grupy. Neznám žádné grupy... nevím jak to myslíš. Tak jak to chápu mi to přijde jako nesmysl.

Reply with quote  

PostPosted: 12:25 20. May 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

-darkvision- wrote:
TO Nomis: Jak se nekdo na Vejsce muze vozit jen s davem? Ja tedy nevim, ale kazdej vykonava zkousku za sebe, to ze je zkouska v par lidech a na tech par lidi tam jsou 4kantoři, tim se omezuje jakekoliv opisovani, kor kdyz je vice variant. No a na povinné cvičení člověk chodit musí, jinak není připusten k zápočtu. Tedy je to jen muj pohled na Vejšce kde jsem já, ale tam se svézt s davem moc nedá.

ano v obecnych zkouskach si jede kazdej sam za sebe... ale u odbornych je XX lidi co ti to daj, jen aby te uz pak nevideli a nemuseli vypysovat dalsi termin.

Ale ja obecne myslel ucitele, ze nekteri jsou tam ejn aby se nereklo, ne o studnetech..

Bohuzel ty nejlepsi asi nas stat platovymi podminky na skolach neudrzi, takze tam zustavji ruzni lide. Nekdo lepsi, nekdo horsi.. nejde je hazet do jednoho pytle, ale obecne se tma objevuji i lide co se jen vezou.

Reply with quote  

PostPosted: 12:32 20. May 2010 
Mistr
 Profile

Chjo, to je zase nápad strkat sem takovéhle debaty :|

Reply with quote  

PostPosted: 12:33 20. May 2010 
Ďábel
 Profile

A jeje tohle sem taky čekal, ach jo, tu nikdo nemůže napsat názor, aniž by ho za to někdo nezdrbal, že je to špatný názor. No co už :wink:

Ukazuješ Maku že si fajn DM ...styl "Já mám pravdu, ty se vždy mýlíš" :roll:

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 12:37 20. May 2010 
Mistr
 ICQ  Profile

Slyšte slova starce
Pod vládou KSČ jsem prožil a protorpěl 40 let svého života. Další leta pod vládou Zemana, Špidly. Grosse a Paroubka se mi též moc nelíbily.
Levice mám plný zuby.
Volit malé strany je cesta do pekel. I kdyby to dopadlo dobře a velká strana ODS s nimi dohromady porazila levici, musí tvořit koalice a to je dělat kompromisy, někdy až za hranou únosnosti - vzpomeňte na mandáty slaboučkou, počtem ministrů a řevem silnou stranu zelených, jejíž vydírání a nekonzistence odrovnalo vládu Topolánka. Zelené nikdy, jejich nápady nás příjdou jestě moc draho - biopaliva, fotovoltaika atd. ať si dál lezou po komínech. než je někdo sestřelí.
Top 09 má zajímavý program, ale to měla ODA taky, jejich nabídka kandidátů je poněkud podivná. VV jsou podivná strana jednoho televizáka...
I když ODS není tou ideální pravicovou stranou, jakou bych sí představoval, dostane můj hlas, protože nic jiného rozumného tu není.

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

Reply with quote  

PostPosted: 12:37 20. May 2010 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

-RoF- wrote:
Ukazuje maku že si fajn DM ...styl "Já mám pravdu, ty se vždy mýlíš" :roll:

To bude tím, že jsem DM a využivám toho. DM má vždy pravdu a polemizovat o tom se trestá banem. Tečka.

RoF - proč sem tedy dáváš svůj názor, když nesneseš, že ti na něj někdo bude reagovat. Nechápu tedy smysl. Řekl si názor já na něj reagoval a vyvracel jsem ti jej.

Reply with quote  

PostPosted: 12:44 20. May 2010 
Rytíř
 Profile

My jsme tohle taky dost nedávno řešili a došli sme ktomu že ačkoliv ODS prasí někdy a tak podobně je to asi jediná šance jak tam nepustit ČSSD protože když se nad tím zamyslíte tak naprostá většina lidí co chtějí levici budou volit ČSSD zatímco z pravice se konají takové věci jako že celý barák (nebo lidi z jedné firmy) půjdou hromadně volit TOP09 a jiný barák zas hromadně pude volit já nevim Věci Veřejné tak to nakonec dopadne tak že stejně vyhraje ČSSD jen proto že většina levičáků prostě stejnak volí furt jednu stranu a já osobně tam levici kor ČSSD NECHCI :)

Reply with quote  

PostPosted: 13:01 20. May 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

heel co si myslite o VV?
ja treba o ni nic moc nevim a zaslech sem 2 typy informaci: nehctej do vlady, jen chtej halsovat pro dobre navrhy (at uz modrer ci rude.. kdzy budou dobre)

ael zase na druhou stranu ze tu celou stranu vlastne vlastni nejaci podnikatele.. a ze je to jenom manicka.

Mate nejake clanky o tom zajimave ? Celkem bych si rad udelal nazor a je fakt, ze z jejich WWW stranek se toho moc nedoctu. Jen proste ze jsou super skveli a chtej vsem pridat, atd...

Reply with quote  

PostPosted: 13:04 20. May 2010 
Velmistr
 Profile

mno tak tohle jde třeba totálně mimo mě....já jsem se o politiku aktivně přestala zajímat ve čtvrťáku, když jsem se začla připravovat na přijímačky, ted nemáme s přítele v pokoji televizi - takže nevidím zprávy a nic..jen občas se kolem mě něco mihne a upřímně? jsem doclea ráda

„Nevěřím v boha, který netančí.“ — Friedrich Nietzsche

Reply with quote  

PostPosted: 13:05 20. May 2010 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

VV... já ti nevím, ale mám dost pochybnosti o tom Johnovi.. Ostatní ani neznám. Ale jde o to, že ten John se x let zabýval odhalováním kauz... tudíž teď dokonale ví, co a jak musí dělat, aby se na to nepřišlo. Doufám, že se v něm pletu. Ale mám takovou obavu, že akorát využije toho, že tím známej z Novy a v PSP si nahrabe. Nevím. Ale program jako takový není určitě špatný. Ale všeobecne na program moc nedám. Spíše na historii te strany, což u této strany nepřipadá v úvahu... až ta strana bude nějakou dobu fungovat a ukáže co a jak...teprve pak se bude zabývat myšlenkou, zda-li ji případně volit.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 120 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]