|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Luelle
|
Post subject: Re: GS Posted: 11:51 06. Jun 2010 |
|
|
_________________ Jedna Blondie vládne všem, jedna jim všem káže, jedna všechny přivede, do temnoty sváže.
„Nevěřím v boha, který netančí.“ — Friedrich Nietzsche
|
|
Top |
|
Firefox_
|
Post subject: Re: GS Posted: 11:54 06. Jun 2010 |
|
|
Zpátky k tomu sesílání svitků ultimátních kouzel. Nešlo by to udělat? Stejnej systém funguje i na Eq pro některá kouzla
_________________ Poupátko - :-O Legewiel R'rorrok (Zau'ndar) - qu'el'faeruk d'qu'ellar R'rorrok
|
|
Top |
|
maku
|
Post subject: Re: GS Posted: 12:00 06. Jun 2010 |
|
|
|
Top |
|
Luelle
|
Post subject: Re: GS Posted: 12:02 06. Jun 2010 |
|
|
spíš je problém, že to ještě nikdo neudělal  já nějak sesmolím seznam kouzel, která by ze svitku jít neměla
_________________ Jedna Blondie vládne všem, jedna jim všem káže, jedna všechny přivede, do temnoty sváže.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: GS Posted: 12:03 06. Jun 2010 |
|
|
Jak tak vidim, asi nevzbudim prilis souhlasu.. nicmene sve k tomu reknu...
Itemy se upravovaly, protoze od zacatku nebyl zamer mit tu tak drsne predmety. Proste craft trochu ujel a projevilo se to pak u nekterych buildu. Upravovaly se pomerne nestastne za chodu, ale holt to byl kompromis. Chapu to a proto i kdyz to v podstate odepsalo dve me postavy, souhlasil jsem s tim.
Uprava devastu se delala nevim proc, zrejme jako vysledek dlouhotrvajici lobby postav s nizkou fortitudou. Ta uprava prisla necekane, neohlasene predem a i kdyz sama o sobe mozna neni spatna podle vseho se tim prilil olej do ohne nestability.
Ted se tu zacaly lidi ozyvat s GS a odpovedi neni klasicke (jak to tu bylo kdysi kdyz nekdo prisel s podobnymi napady) hra je nejak nastavena, vedeli jste o tom, pokud to vylozene nenarusuje rovnovahu drastickym zpusobem nechame to tak... odpovedi je - OK, to je fajn napad, proc ne... To je pro stabilitu shardu vrazedne.
Vzapeti se totiz klido objevi navrh na zruseni kouzleni vysokych levelu svitku a opet... neprovazi to zadna analyza, zadne pro a proti na aspon trochu odborne urovni. Neresi se nakolik je vyuzit UMD a nakolik je tezko dosazitelny. Neresi se, zda je ta uprava nezbytne nutna. Proste se jen resi, zda to zni jako fajn napad. Z uprav za behu, ktere postihnou cast postav a pripadne jim zlikviduji build se tu stava norma.
Tak ok, tak se to upravi? Bude to vyvazenejsi? Kdo vi? Vyvazenejsi vuci komu? Vzdyt se to tu uz ani neresilo.
Hraje zde mozna sto lidi. Snad kazdy z tech lidi ma nejake napady a navrhy co by se mohlo a melo upravit. Pokud se zde budou delat drasticke zasahy, omezovani veci proste jen na zaklade nejake pomyslne rovnovahy bez poradneho zvazeni (a zvazeni neni o tom, ze si to par lidi - DM odhlasuje, to je o tom, ze se udela poradne pro a proti a nekdo se v tom bude vrtat dost dlouho aby to cele pochopil vcetne dopadu a jen pokud je to vylozene nutne a prevazi to negativa, tak se do toho pujde).
Protoze jak projdou tyhle napady, tak samozrejme se objevi dalsi.
Nektere shiftrovske promeny jsou najednou nejak silne - predelat shiftera. Imploze je moc silna - predela implozi. Slovo viry - moc silne, predelat slovo viry. Srazeni - sakra zacina byt nejak moc silne proti kouzelnikum.... Vrah - hmmm takovy DC na para aby mel a kdykoli po hidu? 3x denne! PM - heh imka na kritiky a jeste takovou obranu to ma... predelat aby nemoh na slunce Great Smithing - EEEE on dal damage za 2000 to urcite nesmi jit postavit, predelat! ..... Nikdo nema nic, vsichni jsou nespokojeni, stale se neco upravuje a predelava, takze neni cas poradne na nic jineho a jen se o to lidi hadaji.
Ja chapu, ze sem lidi budou davat napady na upravu. Od toho tu ta sekce je. Jen mi momentalne v tymu vyrazne chybi nekdo, kdo by to cele brzdil natolik, ze projdou jen upravy nezbytne nutne a budou vnimany jako nutne zlo. Protoze to, ze zasahnete lidem do rozbehlych postav zlo je.
Tak nejak jsem doufal, ze ten nekdo bude Rejty. A ne ze si jeste prihodi s napadem zakazu meditace v dungu (zkus si Rejty projit nektery delsi dung, treba Asabi, bez meditace... nevydrzi ti ani strednedobe boosty tah/level).
A mimochodem nejde mi o zadnou mou konkretni postavu. Jde mi proste o to, ze jak se tu rozjede (uz rozjety) kolecko nekonecnych uprav a oslabovani, tak je to proste cesta rovnou do... Stabilita nastaveni je proste dulezita.
Chapete to u realii (kdy se najednou nerekne ok, proc by vlastne Karatha nemohla byt demokracie, proste to prepiseme v realiich a je to), tak to snad dokazete pochopit i u systemu.
Proste reste veci nezbytne dulezite a ne kazdou kravinu co se uprav tyce. Jinak jsme za chvili opet ve fazi alfatestu.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
Last edited by LDamian on 12:09 06. Jun 2010, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: GS Posted: 12:07 06. Jun 2010 |
|
|
A jeje tady zase někdo řeší něco čemu nerozumí. Ach ono je to špatně, tak to hned UPRAVÍME! Kéž by jste upravovali zásadní chyby modulu a ne takové kraviny. (viz ten předchod na lovištích - už 14 dní? hmm a tak dále). Nevím proč bych jako bard, s vyoským UMD s vysokým čarozpytem, nemohl ze svitku seslat i ty nejsilnější kouzla, ikdyž budu mít prd DC a podobně. Já s i do toho přece investoval dost skillu. Pak to neznamená že každý umí věci jako mág. A jestli vám to vážně moc vadí, tka mám jeden návrh. Upravte výšku DC u sesílání ze svitku. Páč když se sesílá ze svitku tak se háže na čarozpyt nebo UMD (záleží co je vyšší) a je tam dané TO na výšku úrovně kouzla. To TO by šlo zvýšit a hned by bylo třeba dát vyšší čarozpyt a UMD. V příkladu by třeba bylo třeba UMD i čarozpyt mít 30 a víc....hnd by si to každý rozmyslel  S EQ běžte někam a nebo si tam běžte hrát a honit kdoví co
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Luelle
|
Post subject: Re: GS Posted: 12:09 06. Jun 2010 |
|
|
já jsem spíš proti úpravě síle kouzel a nechala bych je standartně nwn
rozhodně upřednostňuju hratelnost a "místo" postav ve světě
proto jsem taky proto, aby wizny a jen a pouze wizny měly možnost vyrábět svitky
UMD je fajn a štve mě,že pokud jde o ty hloupí svaté symboly nemůže je vzít do ruky kdkoliv, protože je dost antiRP - fajn tu featuru co mají at si použije jen určené povolání nebo někdo s UMD, ale PROČ jako nemůžu vzít ten klacek do ruky....
a rozhodně si myslím, že bardík nebo hůř hloupý zlodějíček prostě NEMÁ právo seslílat věci jako je timestop nebo IGMS, on je schopný "obelstít" systém a přečíst svitek, možná i správně, ale kouzlo na tak vysoké úrovni?
|
|
Top |
|
Luelle
|
Post subject: Re: GS Posted: 12:11 06. Jun 2010 |
|
|
čarozpty ti umožní poznat kouzlo s tím jestli ho seslat dokážeš nebo ne nemá vůbec nic společného
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: GS Posted: 12:12 06. Jun 2010 |
|
|
Luelle wrote: já nějak sesmolím seznam kouzel, která by ze svitku jít neměla Neměl by to udělat někdo povolanější? Já bych to dal jako lektvary - můžeš ze svitku jen to, co může sesilat kouzlit i na jiný než na sebe + útočný kouzla. Stejně pasti na svitky a hůlky nejsou tak vysoký jako od sesilatele, takže prst smrti ze svitku by neměl být takový terno. LDamian: Zatím jsem nikde neviděl definitivní oznámení, že se něco bude měnit a něco ne. Řeší se návrhy. Navrhují se úpravy ujetých kouzel jako útočiště a sesílání mega kouzel jako je timestop, který teď sesílá kdejakej zlodějo/bardo-cokoliv. Hlavně kvůli tomu, že si tu lidí maxujou body do skillů, který by reálně nedostáhli. Například zlodějobojovník 10/10 si schová body a namaxuje si válečnický i zlodějský dovednosti jako postava na 20. levelu a to je špatně a je to zneužití mezery v systému a celkově to popírá systém cross-class skillů. Ano, úpravy za běhu jsou nutné zlo. Vyvarujeme se tak opakovanému wipu, který myslím nikdo nechce. Naopak je tým v těchto věcech vstřícný a postavám ztráty nahrazuje (viz výměna věcí).
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: GS Posted: 12:13 06. Jun 2010 |
|
|
A proč by na to neměl právo, Bard i zloděj sou všestrané povolání, umí toho víc.
Ach jo závist je svina.
Nic proti, ale těmahle věcma zavádíte do hry komunismus. Aby měli všichni vše stejné a nikdo nemohl mít něco navíc.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: GS Posted: 12:15 06. Jun 2010 |
|
|
Luelle wrote: ... Ono tyhle názory jsou přesně to, co se nelíbí LDamianovi a má pravdu. Řešit to stylem mně se líbí / nelíbí / je nelogické aby někdo četlo to, dělal to a to je vzhledem k vyváženosti a hratelnosti špatně.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: GS Posted: 12:17 06. Jun 2010 |
|
|
Přesně skrz takové lidi kteří hlásali ...upravte to a to, já sem slabý proč já nemám tam to, proč ten toho má víc, proč mě tak lehce zabije, ach já ho nevidím a tak dále....přesně skrz to skončilo DH. 
|
|
Top |
|
Luelle
|
Post subject: Re: GS Posted: 12:20 06. Jun 2010 |
|
|
já vždycky dávala přednost uvěřitelnosti a logice než hratelnosti, ale chápu že ta hratelnost se musí nějakým stylem vyvažovat
já fakt nemám bardům co závidět,ostatně kdyby ano tak si založím nějakou postavu s UMD to přeci není takový problém
tím že si každý zlodějíček zakouzlí timestop je wizna ze hry, na co by tu wiznu sebou tahal?
mě znezajímají nářky typu "já jsem tak slabý" spíš mi vadí postavy,které umí všechno špicovně
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: GS Posted: 12:27 06. Jun 2010 |
|
|
Luelle *vyprskne smíchy* logika a uvěřitelnost? To na ve světe fantasy, ve světě NWN a hlavně ve svět Thalie nehledej. Tady hodně věcí nemá logiku.
Jinak díky za názor LDamiana, souhlasím s tím. A někdo by už tyhle úpravy měl zatrhnout.
Radši at se opravují stávajíci chyby a že jich tu je moc.
Last edited by -RoF- on 12:30 06. Jun 2010, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
sandoftime
|
Post subject: Re: GS Posted: 12:27 06. Jun 2010 |
|
|
to že GS (ne)funguje tak jak (ne)funguje je nwn bug který byl vždy a všude, není to záležitost thalie, GS prostě zabugované ehm a tvrzení že bard/rogue nemá právo sesílat silná kouzla ze svitku je tak strašně k smíchu a ubohé, že začínám pochybovat abych dotyčného nadále bral vážně přes jeho aktuální pozici v týmu a ano, takové tvrzení vychází pouze a čistě ze závisti, z ničeho jiného, ať už k tomu dotyčná napíše 10x že tomu tak není svtikdy jsou drahé, nejsou moc efektivní, ale něco málo svedou a je to právě jedna z věcí, která odlišuje barda a zloděje od bojovníka, co umí jen mlátit edit: už ta formulace "nemá právo" mě málem shodila ze židle jak jsem se rozesmál 
_________________ Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
|
|
Top |
|