|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Bluud_Elf
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 02:00 19. Jun 2010 |
|
|
sandoftime wrote: co čekat od dm maku  stačí číst tady na foru o otm co o něm lidé říkají a máš jasno  Chtel bych taky pridat trochu trisek do ohne. Zatim jsem mel tu cest s DM maku jen nekolikrat. Poprve to zkoncilo smrti postavy a naslednym dolazenim xp ztraty, protoze to byl "DM quest". Podruhy jsem zkoncil 24 hodin ve vezeni a kazde dalsi setkani bylo pouze pokarani za neco proti pravidlum. Nastesti ho ted nepotkavam moc a vubec mi to nevadi. To je nejaky zdejsi inkvizitor? Nic proti tobe maku, ale pokud neumis udelat olepsi quest nez zabij postavu a pokarej hrace, tak nemam nejmensi poneti proc jsi v DM teamu... ps: doufam, ze me po tomhle prispevku nebude cekat "Dm quest" Opravte me nekdo, ale ja myslel, ze hlavni role DM je mit zabavu a tvorit zabavu pro hrace ne?
_________________ "We all are standing in deep mud, but just few of us still look up to stars."
Czech republic RPG klub : http://www.xfire.com/clans/budweiscompany/

Nesnaž se přesvědčid bohy, že nemají pravdu. Je to boj s větrnými mlýny. Uražená pýcha je ta nejhorší nemoc.
|
|
Top |
|
sandoftime
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 02:10 19. Jun 2010 |
|
|
dobré dm se adaptuje na hru hráčů a dle ní příběh tvaruje špatné dm má svůj pevný příběh a pokud ho hráči hrají jinak, skončí to smrtí postav vyberte si kdo je kdo 
_________________ Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 03:05 19. Jun 2010 |
|
|
sandoftime wrote: dobré dm se adaptuje na hru hráčů a dle ní příběh tvaruje
špatné dm má svůj pevný příběh a pokud ho hráči hrají jinak, skončí to smrtí postav
To jsou zkušenosti z Demony nebo jsi na to přišel sám?
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 09:12 19. Jun 2010 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
Na DM Maku laskavě nešahejte, co se týče mě (troufám si říct, že i mých spoluhráčů) tak jsme s ním zažili skvělé Q a vždy jsme se u toho náramně bavili. Ikdyž to někdy skončilo hromadnou smrtí nebo většiny party, tak mě to v ten okamžik nehorázně naštvalo, ale když se zatím ohlédnu, tak to tak být i mělo. Proč by lidi měli lézt tam na co nemají? ( to je jako kdyby šla postava co vylezla z akadamie hned provokovat zuřící gorilu do prahvozdu) A sám za sebe mohu říct, že jsem od něj nikdy neviděl nic špatného..
P.s. A laskavě mě neobviňujte z nějakého řiťolezectví. Pouze říkám svůj názor.
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
Luelle
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 10:09 19. Jun 2010 |
|
|
Bluud_Elf wrote: Opravte me nekdo, ale ja myslel, ze hlavni role DM je mit zabavu a tvorit zabavu pro hrace ne?
bohužel vzhledem k hráčům,kteří hrají,jak hrají nemůžem jen dělat Q,ale taky musíme hlídat, hlídat, hlídat maku je maličko vznětlivej a já se mu ani nedivím....já kolikrát, když vidím co jsou hráči schopní dělat a jak bez mozku nechávají svou postavu jednat nadávám jak špaček, létají věci okolo mě a podobně - jednou přítel dostal tužkou, protože zrovna vešel do pokoje a já se rozčilovala nikdo není neomylný a vše je o úsudku, ale dokážete si sebe představit ve stejném postavení? řeknu,že já taky byla plná slov "kdybych já byla DM tak..." realita je pak o dost jiná, když se těšíte jak uděláte spoustu věcí pro hráče a musíte řešit tunu pískovin proč by nemohla postavapři DM Q zemřít? já jsem spíš zastáncem toho, že postava při mémQ nezemře a pokud tak jí tobude nahrazeno, ale že jsou i náročné Q, které mohou znamenat permku? ano jsou proč by při setkání s DM měla postava být hájená? DM zpostředkovává reakci svět a svět je krutý já dokonce jednou dva hráče jen tak odpravila, protože to odpovídalo atmosféře hry a pak jim vrátila expy, že se cítili bezmocní? situace to potřebovala..... to že vaše představy o hře se nesnoubí s představami toho a toho DM? jsme jen lidé a jsme rozdílní,to náš činí tak zajímavími Jistí lidé *kouká významně na Píska* by si měli uvědomit, jak s lidmi komunikují, to že s někým jednáte pohrdavě a urážíte ho, není zrovna chytré, zvlášt když jeto člověk kterého čas od času potřebujete - kolikrát jsme už předávali věci z toolu... a DM tu skutečně nejsou jenpro zábavu, nejsou to nemyslící otroci, kteří nesmějí říctsvpůj názor a slouží jen k tomu, aby vám přendali věci z toolu a nahradili ztráty po pádu serveru jsou ztělesněním pravidel a reálií, jejich prostřednictvím svět reaguje na vaše chování a žeje postava 24 reálných hodin v žaláři? není náhodou onen člověk,co tohle nadnesl členem klubu permanentní smrti? A to že může být postava zavřená třeba i několik měsíců vám nepřijde realistické? já chápu, že je neustále třeba se ohánět tím zlem jménem hratelnost, ale přestante trochu ty postavy HRÁT začněte je ŽÍT
_________________ Jedna Blondie vládne všem, jedna jim všem káže, jedna všechny přivede, do temnoty sváže.
„Nevěřím v boha, který netančí.“ — Friedrich Nietzsche
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 10:33 19. Jun 2010 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
pokud dál budete znevažovat autoritu DM, asi se vrátíme k dočasnym BANum do hry a na foru.. už mě fakt peče namyšlest některých hráčů.. jesli máte stížnost, napište ji do PM rejtymu a nefrajeřte s tim na foru, je mi nechutný a trapný tyhle rádoby drsný připomínky vůbec číst
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 10:55 19. Jun 2010 |
|
|
a souhlasim s Luelle
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
efu_redo
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 11:05 19. Jun 2010 |
|
|
Ještě sem něco přileju. Co vím jakožto hráč, Arlaen vlastně žádný trest nedostal. DM kill není nic, proti tomu co bych mu udělal já ve hře Především, Maku je ten, co to dal na forum. Na jeho trestu se shodlo víc DM. Když si přečte v_sude pravidla a opužije trochu selského rozumu, tak zjistí že pravidla porušil. Líbí se mi, jak tu nadávají ve větší míře hráči, kteří se ve hře zachovali jako chovná prasátka s vrtulkou na prdeli. Že sandoftime?  Vy máte tak co říkat.
_________________ Dělejte si s mými postavami co chcete, jen ať v tom není OOC!!!
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 11:10 19. Jun 2010 |
|
|
Hmm... Nevim proč si na DM maku stěžujete dělá fakt pěkný questíky a poslední Q v temnym lese si nemuzu vynachválit. Jediny kdy jsem byl kdy nastvanej na nějaký DM bylo kdyz jsem zacinal na Thalii a využival jsem (možná spíš zneužíval) skillu okrádání. Hodili mě na tyden do vězení za nepřiměřené okrádání  (jooo byl jsem čorka až to hezky neni  , bersovi iounský kamen za což jsem dostal od berse pěknejch pár ran sekyrou, pak si můj prťavej půlčík odnesl "Tarasný štít karathské armády"(pavéza větší jak ten půlčík)  a jednu véélikou halapartmu.  Vzápětí byl skill okrádání zrušen  . To jsem byl naštvanej, ale když zavzpomínám, tak neprávem  Nynější, ale i dřívější DM byly a jsou spravedliví a rozumní. A to že někoho chytne partička jiné frakce neznamená, že postava má umřít. Jen se musí situace zahrát. Jeden z bandy Rrorroků napsal něco ve stylu: "Když nebudete hrát jako že je vám vše jedno a jako postava si budete vážit svýho života, tak odejdete po svých" (což jistě platí i pro chycení drowa povrchňany)
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
Prometheus
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 11:19 19. Jun 2010 |
|
|
Bluud_Elf wrote: sandoftime wrote: co čekat od dm maku  stačí číst tady na foru o otm co o něm lidé říkají a máš jasno  Chtel bych taky pridat trochu trisek do ohne. Zatim jsem mel tu cest s DM maku jen nekolikrat. Poprve to zkoncilo smrti postavy a naslednym dolazenim xp ztraty, protoze to byl "DM quest". Podruhy jsem zkoncil 24 hodin ve vezeni a kazde dalsi setkani bylo pouze pokarani za neco proti pravidlum. Nastesti ho ted nepotkavam moc a vubec mi to nevadi. To je nejaky zdejsi inkvizitor? Nic proti tobe maku, ale pokud neumis udelat olepsi quest nez zabij postavu a pokarej hrace, tak nemam nejmensi poneti proc jsi v DM teamu... ps: doufam, ze me po tomhle prispevku nebude cekat "Dm quest" Opravte me nekdo, ale ja myslel, ze hlavni role DM je mit zabavu a tvorit zabavu pro hrace ne? Ja by som len dodal že moja postava bola uveznená v podtemne vyše mesiaca reálneho času a ani ma nenapadlo aby som to nejak rozmazával na fore. Ale docela ma zaujala vec s tými prechodmi. Ako to vlastne je? Keď budem zdrhať a pri prechodoch z lokácie do lokácie získam vďaka tomu že mam rychlejšiu mašinu náskok tak to bude brané ako zneužívanie prechodu? Alebo keď za prechodom skočím do tieňa je to tiež zneužitie prechodu?
_________________ ACC Brik - Amywiel Luelven ACC Brik - Pandora
A nakoniec: Meňavec by sa mal obnoviť.
|
|
Top |
|
Bluud_Elf
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 12:03 19. Jun 2010 |
|
|
Krata wrote: pokud dál budete znevažovat autoritu DM, asi se vrátíme k dočasnym BANum do hry a na foru.. už mě fakt peče namyšlest některých hráčů.. jesli máte stížnost, napište ji do PM rejtymu a nefrajeřte s tim na foru, je mi nechutný a trapný tyhle rádoby drsný připomínky vůbec číst Neni nahodou forum flames o tom, aby jsme se tu dohadovali? A proc by jsme se nemohli dohadovat o tom jaky mame nazor na DM? Ja osobne proti DM maku nic nemam jako proti cloveku, jen rikam jakej mam pocit ze setkani s nim. To se snad smi? Proc hned hrozit bany? Nejsme tu na serveru, kde vladne skupina nedotknutelnych, co banujou lidi za to, ze reknou svuj nazor ne? Jinak diky Luelle za vysvetleni toho jak se hraje spravne DM... 
_________________ "We all are standing in deep mud, but just few of us still look up to stars."

Nesnaž se přesvědčid bohy, že nemají pravdu. Je to boj s větrnými mlýny. Uražená pýcha je ta nejhorší nemoc.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 12:27 19. Jun 2010 |
|
|
Bluud_Elf wrote: Krata wrote: pokud dál budete znevažovat autoritu DM, asi se vrátíme k dočasnym BANum do hry a na foru.. už mě fakt peče namyšlest některých hráčů.. jesli máte stížnost, napište ji do PM rejtymu a nefrajeřte s tim na foru, je mi nechutný a trapný tyhle rádoby drsný připomínky vůbec číst Neni nahodou forum flames o tom, aby jsme se tu dohadovali? A proc by jsme se nemohli dohadovat o tom jaky mame nazor na DM? Ja osobne proti DM maku nic nemam jako proti cloveku, jen rikam jakej mam pocit ze setkani s nim. To se snad smi? Proc hned hrozit bany? Nejsme tu na serveru, kde vladne skupina nedotknutelnych, co banujou lidi za to, ze reknou svuj nazor ne? Jinak diky Luelle za vysvetleni toho jak se hraje spravne DM...  ano milej krvavej elfe, jsme na foru a na flame kde se můžou řikat názory.. ale DM je na tomto serveru autorita a jeho urážení či znevažování jeho autority je proti pravidlum, proto se za to dávali BANy  .. takže znovu, pokud máš něco proti nějakýmu DM, napiš to rejtymu do PM, pokud ho chceš podrbat, máš tell ve hře či opět PM.. ale pokud do něj chceš trapně rejt, na foru ne
|
|
Top |
|
Bluud_Elf
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 12:39 19. Jun 2010 |
|
|
Krata wrote: ano milej krvavej elfe, jsme na foru a na flame kde se můžou řikat názory.. ale DM je na tomto serveru autorita a jeho urážení či znevažování jeho autority je proti pravidlum, proto se za to dávali BANy  .. takže znovu, pokud máš něco proti nějakýmu DM, napiš to rejtymu do PM, pokud ho chceš podrbat, máš tell ve hře či opět PM.. ale pokud do něj chceš trapně rejt, na foru ne Jiste mistre Krato. Omlouvam se za znevazovani autority DM, uz si nikdy vice nic podobneho nedovolim a dekuji za upozorneni na porusovani pravidel. Omlouvam sem DM maku a vsem, koho se muj nazor dotkl.

|
|
Top |
|
alchariot
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 19:57 19. Jun 2010 |
|
|
Tak kedze mam s DMkovanim v NwN skusenosti (Ach ta Ark 2...) tiez napisem svoje zazitky. Verte tomu, ze cielom DM nie je vam zavriet niekde postavu, ci zneprijemnit hru a idealny stav na serveri je, ked sa DM logne a miesto toho, aby robil policajta, moze pre skupinu hracov rozvinut zaujimavy pribeh, ktory sa moze tahat aj niekolko dni. Bohuzial su tu hraci, ktori proste maju potrebu pravidla porusovat a DM musi robit policajta... aspon teda ja som to robil nerad, ja som tiez chcel vytvarat questy a hrat s hracmi, lebo to je to co ma na DMkovani bavi. Ak su dve strany konfliktu a medzi nimi je este DM, je niekedy dost problem vsetko uhrat tak, aby sa na konci niekto necitil ukrivdeny (aj ked na to nema dovod, ale sme ludia ze?  ). DM su tiez len ludia, ak mate pocit, ze Vam bolo ukrivdene, napiste najskor konkretnemu DMku, som si isty, ze Vam vysvetli preco spravilo to, co spravilo a uzna chybu ak sa pomylilo (aspon teda ja som nikdy nemal problem vydiskutovat s hracom kroky, ktore som podnikol ak sa mu nepacili, pripadne uznat pochybenie). V kazdom pripade ako sa DM rozhodne je na nom a treba to respektovat, aj ked s tym clovek nesuhlasi, autorita DM musi byt jasna. A pamatajte, to ako sa spravate k DM sa potom odraza aj na tom, ci je DM ochotne s vami znova hrat (s niektorymi hracmi to proste neslo, nech som sa snazil ako chcel). Nebudem sa predsa pokusat vytvarat Q pre hracov, ktori si to nevazia, ved DM sa chce tiez bavit a nie len robit policajta, ci pocuvat ako sa niekomu nieco nepaci. Al.
|
|
Top |
|
wekslo
|
Post subject: Re: Bezva hra... Posted: 11:00 23. Jun 2010 |
|
|
Miky wrote: sandoftime wrote: dobré dm se adaptuje na hru hráčů a dle ní příběh tvaruje
špatné dm má svůj pevný příběh a pokud ho hráči hrají jinak, skončí to smrtí postav
To jsou zkušenosti z Demony nebo jsi na to přišel sám? To je vseobecne znamy fakt, ktery vsak ocividne vzal Thalii obloukem Je to proste tak, kdyz DM linkuje hru hracum a nuti je hrat dle sveho gusta, ktere je z drtive vetsiny jine nez to hracu, je vse spatne a nekouka z toho pekna hra uz v prvopocatku. Vsichni ruku na srdce, na ktery quest vzpominate nejvice a nejradeji? Dovolim si odpovedet, na takovy, ktereho jste mohli byt strujcem, anebo alespon jste meli ten pocit, ze vse se odviji od vaseho konani. Myslim, ze statickych nalinkovanych questu si jinak muzeme uzit napriklad v singleplayeru nebo skvelych add-onu, tak proc jimi 'zpestrovat' zivy svet. Neco jineho jsou samozrejme napriklad global questy ala Caironuv prevrat - tam je samozrejme predpriprava a lehka nalinkovanost na miste a logicka. Ohledne namyslenosti/vyssiho ega ci snad zvyseni ega DMek po dosazeni postu je treba mit na pameti, ze nekteri mohou brat pokarani pri nejakem precinu jakozto povysovani onoho DM nad hracem a deje se to bezne a deje se to vsude. Na druhou stranu se na kazdym serveru najdou DMs, kteri se s timto postem opravdu citi a davaji povysenost a aroganci jasne najevo. Jsou to take lide a takove potkavame na kazdem rohu - ve skole, v praci, v samosce ve fronte na pomerance, kde vas predbehnou a na vase prominte jen povytahnou nos. Ti co se tak chovaji ve skole, v praci, v samosce, se stejne chovaji i tu a ti co na ne zaluji to delaji i ve skole, v praci, v samosce i tu. Nastroju jak se s takovymi vyporadat je fura - od ignorace pres zalovani az ke svestickam ze zahradky. Kazdej at si vybere dle svy chuti a neosocuje jinyho, ze volil spatne, protoze kazdej jsme nejakej a i kdyz si to mnozi neuvedomuji, ta rozmanitost osobnosti - to je jeden z duvodu proc nas bavi tu hrat. Taky koho by bavilo hrat si se svym klonem? 
_________________ Kostky jsou vrzeny...proc si vsak nehodit znova.
|
|
Top |
|