|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Thenesen
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 18:32 23. Jul 2010 |
|
|
Krata wrote: fakt si myslíže že když začnete kopat tak vás odbanujem? Tým nedělá něco jenom z doměnky, ale určitě z dobrýho důvou.. kdyby jste místo plyvání radši žádali slušně vysvětlení, zda nejde o nedorozumění nebo rovnou vysolili omluvu, hned by se o tom dalo jendat.. takhle pochybuju že se jenom o zkrácení banu bude vůbec přemýšlet ja jsem psal rejtymu a ten me napsal: "rozhodnutí o BANu je rozhodnutím celého týmu Thalie. Byli jste sledování delší dobu několika DMs. Šáhněte si do svědomí sami. Nashledanou nebo sbohem za rok!" zadna snaha o dalsi prosetreni nebo neco takovyho... takze uz nezbyva nic jinyho nez psat na forum... aby aspon nekdo vedel ze jsem zabanovan nepravem
_________________ Scrio
Thenesen
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 18:46 23. Jul 2010 |
|
|
G14 wrote: Ja co sem hrala s Corlethem a Thenesenem tak jsem zjistila par veci. Ano afkujou vic nez obvykle clovek u hry afkuje. Ale vzdy sem se od nich dockala v brzkem intervalu odpovedi a reakce. Osobne pochybuju, ze by tihle dva zneuzivali nejakeho programu. To uz se nesmi afkovat ve hre? Nebo je nejaka horizontalni hranice casova? zajima me to,protoze se to tyka vsech hracu. Nezadam pro ne milost, ale dala bych za ne ruku do ohne....... Přidávám se k G14 co se týče Thenesena.
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 18:46 23. Jul 2010 |
|
|
Krata wrote: fakt si myslíže že když začnete kopat tak vás odbanujem? Tým nedělá něco jenom z doměnky, ale určitě z dobrýho důvou.. kdyby jste místo plyvání radši žádali slušně vysvětlení, zda nejde o nedorozumění nebo rovnou vysolili omluvu, hned by se o tom dalo jendat.. takhle pochybuju že se jenom o zkrácení banu bude vůbec přemýšlet Omluva a snížení trestu by přicházelo v úvahu, pokud by přiznávali, že jsou vinní, ale omlouvali by se okolnostmi, předchozí bezproblémovostí, tvrdostí trestu, tím jak tu hrají dlouho a podobně... Oni ale tvrdí, že jsou nevinní. V tom případě tam omluva imho nemá moc co dělat. Buď jsou nevinní a v tom případě je zrušení trestu a omluva spíše na straně DM týmu, který se zmýlil. A nebo sprostě lžou a v tom případě je i ten rok málo, protože podkopávají důvěru v DM tým u ostatních hráčů jen kvůli svému případnému prospěchu. Tak jako tak, ten vynesený trest je dost tvrdý a závažný, takže doufám, že i důkazy pro to odsouzení byly neprůstřelné... A mimochodem.. IMHO je úplně jedno, zda dotyční hráči teď budou na fóru kopat nebo to budou řešit čistě po PM nebo cokoli jiného. Co je důležité je... Byli odsouzeni právem? Skutečně porušili pravidla Thalie, za které jsou odsouzeni?
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 19:20 23. Jul 2010 |
|
|
Mno nebylo by špatné ukázat "důkazy" Podle kterých jsou potrestáni
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 19:24 23. Jul 2010 |
|
|
LDamian wrote: Co je důležité je... Byli odsouzeni právem? Skutečně porušili pravidla Thalie, za které jsou odsouzeni? A je trest adekvátní? Třeba oproti třem měsícům za "Zneužití bývalého DM loginu a přihazování xp a zlata vlastní postavě."? Jinak si myslím, že než hráče "sledovat" je lepší, dát mu šanci projevit se - vzájemnou interakcí člověk (DM) získá mnohem lepší úsudek a u trestání, které hráče znechutí nebo mu hru znemožní by si měl být team 100% jistý a ctít presumpci neviny. Opravdu je lepší nepotrestat podvodníka než potrestat nevinného. Podle příspěvků "provinilců" a hráčů kteří je znají bych si vsadil, že je větší pravděpodobnost, se DM mýlí. Když už (pokud je to první provinění) měli být potrestáni stržením lvlu (lvlů), nanejvýš smazaním postav a kratším banem. K původnímu tématu dodám, že zpětná vazba je vždycky cenná a z pohledu nováčka obzvlášť. Mimo jiné z ní vyplívá že Menderon nad věcma přemýšlí a snaží se přispět k jejich zlepšení a diskutovat.... Podle mě přehnané banování, které celkově víc uškodí.
|
|
Top |
|
FroziKk
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 09:02 24. Jul 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Quote: A na konec, kam zmizel jack? - jde ohráče co dotáhl WM na lvl asi 19 a pak se sbalil a odešel na původní svět, všechny důvody neznám, ale jeden určitě byl, že nás kolečka nebavila ale bez nich jsi prostě odepsanej.... Džeký maká, občas užívá volna a nemá čas na hru. 
|
|
Top |
|
Fryn
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 12:33 24. Jul 2010 |
|
 |
DM Thalie |
|
|
Tak tohle vyhlášení banu mě nutí k tomu, abych sem taky něco napsal. Nevím jak je to u prvních třech jmenovaných, ale u Corletha vím, že žádný externí prográmek nepoužívá a klidně bych za to obětoval i vlastní postavy, protože jsem párkrát byl u jeho hraní osobně. Třeba je tenhle styl hraní "nic moc" a nedívá se na to nějak extra záživně, to ale pořád jaksi nekoresponduje s tím, proč dostal ban.
Chápu, že je dost těžké zjistit, jestli hráč skutečně takovým způsobem podvádí, ale právě u takto choulostivých situacích by měla DMka jednat co nejopatrněji, zvlášť když se vynáší tak tvrdé tresty. Vede to pak v případě pochybení jen k zbytečné otrávenosti nebo naštvanosti směrem k týmu. DM tým má u mě důvěru, ale nikdo není neomylný a chyby se občas dějí na obou stranách. Zrovna to, že nevěřím, že Corleth zneužíval nějakého prográmku ve mě bohužel vyvolává menší pochybnosti, jestli to rozhodnutí nebylo stejně unáhlené i u ostatních.
Otázkou pak je, jestli takové hraní kde jsem spíš stranou a hodím sem tam nějakou hlášku, aby se mi rozjeli xp, je proti pravidlům. Osobně v tom nevidím takový problém, třebaže takové hraní nijak neoslňuje.
Pokud je postava afk a je to na delší dobu, tak by se měl hráč raději odlognout nebo aspoň zaparkovat postavu někam, kde nebude "rušit" ostatní tím, že se od ní nemůžou dočkat ani té nejmenší reakce. Když ale na takovou postavu narazím a děje se to až moc často a pravidelně, tak si prostě pomyslím, že je to nějaký divný pavouk a třeba to i náležitě využiju (holt smůla, vždy platí nějaké ohledy, ale postava pro svět nepřestává existovat, když hráč u kompu není a nekdy to bohužel ani jinak nejde).
_________________ DM aktivita podle časových možností (případně podle nálady).
|
|
Top |
|
ripatko
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 18:22 24. Jul 2010 |
|
|
Miky wrote: A je trest adekvátní? Třeba oproti třem měsícům za "Zneužití bývalého DM loginu a přihazování xp a zlata vlastní postavě."?
Ano, tohle je vec k zamysleni, delky trestu mi tu taky nejak "nesedi"
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 21:25 24. Jul 2010 |
|
|
Zdravim, souhlasim s Ldamianem a Frynem, lide nejsou dokonali a neomylni a team se sklada taktez z lidi... Mozna ten omyl zpusobilo jakesi chybné pravidlo, podle ktereho se urcuje, zda lide vyuzivaji externi program ci nevyuzivaji. Bylo by proto mozna záhodné, kdyby nekdo z teamu osvetlil sirsi verejnosti toto pravidlo ci pravidla... Osobne bych rek, ze hraci jsou vini tím, ze mohli byt castejsi afk a nekde v klidu honili casove expy a jednou za cas, kdyz zjistili ze jim uz nejdou- udelali neco ,napsali hlasku, pripadne tu hlasku mohli mit pres pomocnou klavesnici a tim zas tok expu rozjeli. Ale to neni zneužití externiho programu, z čehož jsou obviněni a za co jsou tvrde potrestani....
zaverem bych pridal jeden trochu smutny postrech za posledni mesic...a to je trochu zneklidnujici pomer poctu trestu hracum vuci poctu zapisu, co noveho se udalo v IC realiich....
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
wooh
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 21:57 24. Jul 2010 |
|
|
No co já znám Thenesena a Corletha, tak jsem si téměř 100% jistej, že žádého externího programu nevyužili. Zajímalo by mě také, z čeho DM vycházeli že udělili tak tvrdý trest, vidím tady docela slušný nepoměr. Doufám, že DM alespoň objasní okolnosti BANu nebo třeba ukážou důkazy.
_________________ Sheii >> stále ještě naživu. Isandra >> mladá sebevědomá elfka.
|
|
Top |
|
Manas
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 00:06 25. Jul 2010 |
|
|
pridavam se k ostatnim ......s Thenesenem a Corlethem sem nekolikrat hral a nejsem si vedom ze by pouzivaly naky externi program i kdyz byli afk behem chvile odpovedeli mozna by se to opravdu melo znovu prosetrit jestli spise nedoslo k tomu ze jeden z nich nepouzival nakej program a zbytek co zrovna afkoval to odnesl s nim.....
_________________ Vorenus....Pravá ruka Černé paní, vykonavatel její vůle. http://www.youtube.com/watch?v=ysWRb9bqB-Y&NR=1
|
|
Top |
|
paja13
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 00:45 25. Jul 2010 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Manas wrote: .s Thenesenem a Corlethem sem nekolikrat hral a nejsem si vedom ze by pouzivaly naky externi program i kdyz byli afk behem chvile odpovedeli mozna by se to opravdu melo znovu prosetrit jestli spise nedoslo k tomu ze jeden z nich nepouzival nakej program a zbytek co zrovna afkoval to odnesl s nim..... postavicku thenesena i corleta z hospody znam oba reagovali vzdycky - ten ban beru za eror
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 10:21 25. Jul 2010 |
|
|
No můj dotaz na to jakym způsobem se dokazuje použití makra se na fóru teamu nějak přešel, tak se zeptam ještě tady: Jakým způsobem DM zjistí že dotyčnej hráč používá makro?
Z logu se údajně moc nevyčte.
Co jsem hrál já a v podtemnu nikdo nebyl, tak jsem stál, časoval a občas na něco kliknul... při tom jsem se učil na zkoušky. Pamatuju si taky, že i Kucík byl běžně afk třeba několik hodin.
Psal jste někdo postavám něco typu "jsi tu?"? Podle reakcí dotyční reagovali cca do minuty.
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 10:49 25. Jul 2010 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
no s těma délkama trestu máte trochu pravdu.. k čemu je sakra roční ban?
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
menderon
|
Post subject: Re: Muj pohled na Thalii po 3 týdnech hraní Posted: 12:04 25. Jul 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Pokoušel jsem se komunikovat s GM teamem, zatím neuspěšně. dodám k postřehům Igora, pilníka, ldamiana a mikiho
Všichni odsouzení byli často aktivní v době malého počtu hráčů ve hře, kdy byla omezena interakce hráčů mezi sebou. mohlo se stát, že při čekání "časování" se dostali pod kudlu. test přítomnosti ve hře od GM jsem zažil jednou a reagoval jsem, kdyby ne asi jsem zhebnul. dale platí, co říkal Igor
_________________ "Prohlášením, že jsi nevinen, potvrzuješ svojí vinu." Neznámý muž na neznámém míste při neznámé příležitosti.
Quido z Červíčkova - dobrácký gnóm a zapřísáhlý antiteista.
|
|
Top |
|