|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
-darkvision-
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 19:13 10. Aug 2010 |
|
|
Ja nevim jak to vidite vy ostatni, ale pro me na Thalii jsou expy k nezaplaceni. Takze udam priklad, jdu sam na vypravu a vydelany prachy padnou na naklady, na ktere me vyprava prisla. Ale mam z toho naky expy a tak prachy neresim. Nekdy to je i prodelecny, jasny. Ale jak rikam, tamhle umrete a na 20.lvl mate ztratu 10k xp, to je dost, si vemte jak dlouho to skudlite zpet. Takze prachy vubec neresit.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 19:17 10. Aug 2010 |
|
|
LDamian wrote: Ledovy chram (pro mne jeden z nej dungu tady, uz se tesim, az se tam zase budu moct podivat) hmmmmm co dal? -> Myslis ten v krynu s tema arktickyma kockodlakama? Ten jsem sam mel proslej za půl hodky. Ani to ne asik.
EDIT: mozna vez Hnilobnika? (tam jsem zatim nebyl) -> nevim jak po uprave, ale pred byla celkem drsna. asi nejake v podtemnu (videl jsem jeden s upirima rytirema, nevim jak je dlouhy bo padl shard, ale bylo to tam pekne) V podtemnu asik 4mame o kterych vim: Draix, Hrobka za ledovejma, Hirefejnova hrobka, Kyklopove s Demonem
Jsou tohle TOP dungy Thalie? EDIT: Koukam ze amte nahore dost dungů, vy malé mršky 
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 20:08 10. Aug 2010 |
|
|
Darkvision... ne myslim ten za Malarovo panterama. Ten se zajimavym hlidacem vchodu do ledoveho palace. To si nespletes...
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
sendys
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 20:23 10. Aug 2010 |
|
 |
Rytíř |
|
|
a budou pribivat:)
_________________ Život je svině, a teď vypadni mám práci.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 23:47 10. Aug 2010 |
|
|
S dungeonama je to těžký. Ze začátku se prostě dělaly na množství (většinu jsem dělal já) a nebylo možný se s každým vyhrát a po čase dojdou nápady. V budoucnu je chci rozšířit / zpestřit, atd. Pokud má někdo nějaké nápady nebo mi s tím chce pomoci, tak se tomu nebráním. Třeby ty, LDamiane...  Teď je víc času věnovat se vylepšování než bylo dřív.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Kai Rivienta
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 23:48 10. Aug 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
Co místo naříkání nad bouřící se Rakšou, co nechce jít mrcha jedna ovládnout z invisu a pak nejdou narubat tolik potřebná XPéčka, zamyslet se nad tím, že hraješ RP svět a zkusit to řešit podle toho? Třeba přijdeš na to, že nepotřebuješ prahvozd procházet a jestli potřebuješ, tak že se mágové nebo sorcky nechávaj často někým provázet. I když je ti průvodci nemůžou před nebezpečím chránit, pořád se ještě mohou místo nich nechat sežrat. Nebo můžeš svolat kruh kámošů mágů, pořádně rituálně vyvolat příslušného démona a rázně mu IC případnou neposlušnost zatrhnout, nebo co já vím, mágy hraju jen fakt málokdy. K
|
|
Top |
|
Kai Rivienta
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 00:11 11. Aug 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
Teda a ty úvahy, co je nejlepší na dělání dungů, lootování a expení. Fakt nevím jestli to mám popletený já, když se sem logguju jako do RP světa, nebo někteří ostatní přispivatelé. U všech bohů, není přece o to, jestli támhle je war, nebo praskavka a jak je nebezpečný chcípnout v dungu, protože to zdržuje od dalšího expení. Ale jestli je tamhleto kámoš, nebo nastrčený agent, co mě má zavést do pasti. A úvahy aby zloděj nezdržovat hledáním, dveří pastí a já nevím čeho, když se to dá fofrem vykydlit a jít na další.... Teda máte kliku, že nejsem DM, s tímhle přístupem byste se nedostali přes desátej level, ani kdybyste se postavili na hlavu K
|
|
Top |
|
Scrappy
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 00:52 11. Aug 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
Kai Rivienta wrote: Teda a ty úvahy, co je nejlepší na dělání dungů, lootování a expení. Fakt nevím jestli to mám popletený já, když se sem logguju jako do RP světa, nebo někteří ostatní přispivatelé. U všech bohů, není přece o to, jestli támhle je war, nebo praskavka a jak je nebezpečný chcípnout v dungu, protože to zdržuje od dalšího expení. Ale jestli je tamhleto kámoš, nebo nastrčený agent, co mě má zavést do pasti. A úvahy aby zloděj nezdržovat hledáním, dveří pastí a já nevím čeho, když se to dá fofrem vykydlit a jít na další.... Teda máte kliku, že nejsem DM, s tímhle přístupem byste se nedostali přes desátej level, ani kdybyste se postavili na hlavu K S tímhle by přístupem by ses hodil na EQ (tím jsem chtěl poukázat na ono "HC"RP)  jenže tady je volnější atmosféra, jde tady o to, aby si každý našel to, co ho baví a co mu je příjemné, někoho baví zabíjení potvor, tak si je zabíjí, některé baví erpení tak se baví erpením, někoho baví craft, tak craftí a někteří to umí skloubit i všechno dohromady, nechce se mi hledat ono moto, kde je to napsané, ale myslím, že to bezproblémů najdeš na úvodní straně.
Last edited by Scrappy on 01:11 11. Aug 2010, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 00:53 11. Aug 2010 |
|
|
Kai Rivienta wrote: ... Teda ty jdes do nas z vostra, jeste neco napis, aby mi to takhle v noci zvedlo naladu. A ja ti rikam, ze bych se pres ten 10.lvl dostal Tohle neni HCRP server, tak dle toho vyvozuj i sve uvahy, diky Ti.
Dočasně mimo. Jsem Žena!
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 06:23 11. Aug 2010 |
|
|
jjj, já třeba jsem creeper a nikdy jsem se tím nijak netajil. A Thalii mám rád právě kvůli tomu, že můžu dělat cokoliv, na co mám zrovna náladu. Úvahy a postřehy v tomto topicu náhodou byly zajímavé, RP hráč samozřejmě neřeší sílu buildu, ten řeší co s idát k snídani a kam půjde na oběd. Tady se přemýšlelo nad "clases" v momentálním nastavení. Ano, Thalie je RP server, dokonce je tu i dost RP ONLY hráčů, ale nejsme HCRP. Nikdo mě osobně nedonutí sedět v hospodě na bobku a emotovat kraviny. Kdybych chtěl něco podobného, tak lognu na EQ a hvězdičkuju do halelujah.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 08:50 11. Aug 2010 |
|
|
Kai Rivienta wrote: ...... Cheche ano ano víc takových DM Ne fakt ne díky, DM by neměl škodit, ale bavit. Je divné, když ti DM škodí v expení nebo v lootění (možná je to spestření, no nevím). DM by taky neměl škodit ani v erpení ani v tom sexpení (že někteří DMka?  ) DM by se měl vžít do toho hráče a měl by si sám uvědomit, co by ho jako hráče pobavilo a co by mu spíš hru znepříjemnilo. Ale musím pochválit některé DM jsou fakt hodné, ochotné a slušné a já se snažím jim to oplácet stejnou měrou  . Je fajn, že Thalie není HCRP, já myslel že je HCRP, ale nevadí asi je lepší jen to RP a ta volnost pro hráče. HCRP to bdue až budu přesně do hvězdiček muset popsat jak si postava sedá a jiné činnosti, stejně tak jak mi někteří nutili, že musím do hvězdiček napsat jak se postava svléká ze zbroje, aby mohla kouzlit. Hmm prakticky bych 99% nedělal nic jiné než psal do hvězdiček. *postava jde*, *zastaví se a rozhlédne se*, *poškrábe se na zadku*, *opět pokračuje v chůzi*, *kochá se jak kolem padá listí*, *užívá si volný pád ze skály, když se kochal listím*, *doplnuje onen pád křikem a zběsilým máváním rukama* atd. hmm Se mi líbí jak se toppicy vždy ubírají jiným směrem. Ať žije spááám PS: Jak je to teda s tím klerikem a tím oživením? 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 10:06 11. Aug 2010 |
|
|
Bahnak wrote: ... ne, tady se přemýšlelo, proč zrovna chudák vlk nemůže creepit prahvozd s ovládnutou rakshou, když tolik jinejch před nim mohlo.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 10:13 11. Aug 2010 |
|
|
Kai Rivienta wrote: Teda a ty úvahy, co je nejlepší na dělání dungů, lootování a expení. Fakt nevím jestli to mám popletený já, když se sem logguju jako do RP světa, nebo někteří ostatní přispivatelé. U všech bohů, není přece o to, jestli támhle je war, nebo praskavka a jak je nebezpečný chcípnout v dungu, protože to zdržuje od dalšího expení. Ale jestli je tamhleto kámoš, nebo nastrčený agent, co mě má zavést do pasti. A úvahy aby zloděj nezdržovat hledáním, dveří pastí a já nevím čeho, když se to dá fofrem vykydlit a jít na další.... Teda máte kliku, že nejsem DM, s tímhle přístupem byste se nedostali přes desátej level, ani kdybyste se postavili na hlavu K 1. Promýšlení strategie a bojových schopností, boj s npc, boj s hráčskými postavami, craft - jsou podle mne naprosto rovnocené povídání si v hospodě a řešení kdo je kámoš a kdo je nastrčený agent. Mám rád všechny ty činnosti, i když craft a kecání v hospodě mne začnou nudit asi nejdříve. A všechny ty činnosti mohou nebo nemusí být rp. Můžeš hru hrát jako obrázkový chat, je to tvá volba, ale nenuť to ostatním. 2. Co je RP, hraní role? Podle mne je to hlavně konzistentní, věrohodné ztvárnění určitého charakteru, určité postavy. Pokud někdo hraje roli hospodského povaleče, pijáka a tlachala, tak ok. Bude sedět v hospodě a tlachat. Pokud ale někdo hraje roli bojovníka, žoldáka nebo zabijáka nemrtvých, tak bude trénovat, vymýšlet nejúčinější strategie boje, nejsilnější kombinace schopností a nejsilnější kombinace schopností spolubojovníků. Protože cílem není hezky si popovídat v nějaké kobce, cílem je přežít a porazit toho licha. A to je celkem reálné. Když budu lézt po skalách, budu k sobě hledat lidi, se kterými se budu vhodně doplňovat v lezení po skalách + si s nimi budu rozumět. Když se budu muset porvat někde v hospodě, budu u sebe chtít mít lidi, kteří to umí, nebudeme si překážet a je na ně spoleh. A porozumění budu chtít jen na té úrovni, abychom táhli při té rvačce za jeden provaz. Kdybych byl ve válce, kde by mi šlo o život, tak vedle sebe budu mít mnohem raději někoho, koho sice osobně nesnáším, ale zachrání mi krk, než někoho, kdo je hrozně fajn, ale oba kvůli němu chcípnem. Co ti na tomhle přijde nerp? Takže hledat do party lidi, kteří jsou tam užiteční a partě pomohou, místo aby ji oslabili je podle mně naprosto RP. Naopak bych řekl, že pokud nehraješ takového toho pacifistického snílka a básníka, tak při hře drsného žoldáka je vybírání si lidí do party na základě toho, kdo je kámoš nerp. Protože postava by tak blbá nebyla. Jí jde o život a úspěch v její tvrdé a zatraceně nebezpečné práci. Mimochodem když je nějaké npc slavný drakobijec, tak to znamená, že to npc je powerbuilder, pokud by bylo hrané hráčem. Toho draka nezabilo tím, že by kecalo v hospodě. Zabilo ho tím, že má vysoký level, skvělé staty, mělo výbornou družinu, perfektní vybavení a jelo na efektivitu. Podobně je na tom většina npc soupeřů, které hráčské postavy potkávají. Jen málo soupeřících npc bude chtít boj rozhodnout hádankami nebo hrou v šachy. Většina z nich jsou naopak drsné powerbuildy. Npc civilisti to samozřejmě mohou mít jinak. Co se tím snažím říct je to, že jen málokterý hráč chce hrát neozbrojeného, pacifistického civilistu. Pokud ho někdo hraje, tak ten level ani nepotřebuje. Ale pokud chce být postava skutečně úspěšným válečníkem, tak se bude snažit, aby její schopnosti, výbava, znalosti a taktika byly co nejlepší. To je prostě silově pojatá hra. Hodně lidem se nelíbí, jenže ona není nerp. V životě to tak spousta lidí dělá taky (řeší vhodnou školu, jaké jazyky se učit, kde sehnat peníze na investice a na další investice, jak budovat kariéru a mít vhodné známosti a spolupracovníky, jakým směrem si rozšířit vzdělání, jak dosáhnout vyššího platu) a opět se to hodně lidem nelíbí. Prostě ani v životě, ani ve hře není všechno jen o lásce a míru a květinkách. A obvykle nevyhrává ten, kdo si nejlépe pamatuje básničku... 3. Kdybys byl DM, tak s tímhle přístupem budeš vytvářet pokroucený, zrmzačený svět - plyšákov. Kde hráčské postavy jsou neschopné a kde když přijde útok na vesnici, tak jediná správná volba je zavolat npc stráž. Kde úspěch nezávisí na schopnostech, ale na kamarádství s DM. A DM bude bojovat samo se sebou a hrát ty hrdinské postavy, které by si normálně rádi zahráli hráči. A nejvyšši level bude největší hospodský povaleč. Takže ano, podle mne to máš popletené, když si vykládáš rp podle toho, co se ti hodí a co ty bys osobně rád/a.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
Luelle
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 12:12 11. Aug 2010 |
|
|
-RoF- wrote: Kai Rivienta wrote: ...... Cheche ano ano víc takových DM Ne fakt ne díky, DM by neměl škodit, ale bavit. Je divné, když ti DM škodí v expení nebo v lootění (možná je to spestření, no nevím). DM by taky neměl škodit ani v erpení ani v tom sexpení (že někteří DMka?  ) DM by se měl vžít do toho hráče a měl by si sám uvědomit, co by ho jako hráče pobavilo a co by mu spíš hru znepříjemnilo. Ale musím pochválit některé DM jsou fakt hodné, ochotné a slušné a já se snažím jim to oplácet stejnou měrou  . Je fajn, že Thalie není HCRP, já myslel že je HCRP, ale nevadí asi je lepší jen to RP a ta volnost pro hráče. HCRP to bdue až budu přesně do hvězdiček muset popsat jak si postava sedá a jiné činnosti, stejně tak jak mi někteří nutili, že musím do hvězdiček napsat jak se postava svléká ze zbroje, aby mohla kouzlit. Hmm prakticky bych 99% nedělal nic jiné než psal do hvězdiček. *postava jde*, *zastaví se a rozhlédne se*, *poškrábe se na zadku*, *opět pokračuje v chůzi*, *kochá se jak kolem padá listí*, *užívá si volný pád ze skály, když se kochal listím*, *doplnuje onen pád křikem a zběsilým máváním rukama* atd. hmm Se mi líbí jak se toppicy vždy ubírají jiným směrem. Ať žije spááám PS: Jak je to teda s tím klerikem a tím oživením?  puxi tvůj problém je že neznáš hranice..nikdy a v ničem jak tak pozoruju do hvězdiček patří co postava může vidět, ale mechanika to neudělá *tváří se smutně* - ale že jdeš, sedáš si, ležíš to mechanika udělá - případně doplníš něco co mechanika zvládne ale do takový podrobnosti *sedí v tureckém sedu* rozhodně tam nepatří *je naštvaná* to je něco co si postav myslí a ti okolo to nemohodu vidět - v takovém případě tam spíše patří *působí naštvaně* HCRO neznamená že popisuješ každou kravinu do zblbnutí jak pitomec, ale že promyslíš charakter postavy a jednáš podle toho - máš prostě postavu elfa, která v životě nepůjde nikam s trpaslíkem - nudíš se nikdo moc není loglý a hráč trpaslíka ti po tellu napíše, jestli někam nezajdete - RP je nejít - ale když půjdeš není to RP a pěkná prasárna ano creepujte si, lootujte, sexpujte si... ale ne NA ÚKOR RPstopadésátéosmé říkám přemýšlejte u toho hraní - ne jen jak složit nesmrtelnou postavu - ale i to jaké má myšlenky, touhy, jakou má povahu, jaké má strachy a stotožnit se s tou postavou do takové míry, že jste schopni sami vlézt jí do hlavy a svou postavou skutečně žít, jako byste skočili do monitoru a sami stáli v Ivory a pili Krkovičkův ležák, jako byste sami vypustili šíp na běžícího vlka, jako byste sami uhodili pěstí protivníka, nebo políbili milence - to je HCRP - může vám to přinést spoustu slz, zklamání, hněvu, zlosti,ale STOJÍ TO ZA TO
_________________ Jedna Blondie vládne všem, jedna jim všem káže, jedna všechny přivede, do temnoty sváže.
„Nevěřím v boha, který netančí.“ — Friedrich Nietzsche
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: osudový výběr Posted: 12:16 11. Aug 2010 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Luelle wrote: ..... do hvězdiček patří co postava může vidět, ale mechanika to neudělá .....
Takže svlékání a oblékání zbroje psát nemusím... to vidím ne? 
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|