Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:08 26. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 112 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject: Re: osudový výběr
PostPosted: 12:22 11. Aug 2010 
Velmistr
 Profile

Molly23 wrote:
Luelle wrote:
.....
do hvězdiček patří co postava může vidět, ale mechanika to neudělá
.....

Takže svlékání a oblékání zbroje psát nemusím... to vidím ne? :)

ono nejde o to psaní...ale o realističnost tý doby jakou to trvá

tobě přijde realistické že uděláš *klik* nakouzlíš se *klik* a celé to trvá pár vteřin? když sundat zbroj je docela složité, se všemi těmi přezkami, úchyty, zapínám, cvočky a kdocovšímještě tím že něco vyhvězdičkuješ prodloužíš dobu toho překliknutí na reálnou - vezmi si když svlékáš postavu do naha jako takovou - tak to je *svléká si kabát* *rozepíná košili* *stáhne si rukavice* *zuje si boty* *sundá si kalhoty* - to rozhodně není klik klik za několik vteřin

„Nevěřím v boha, který netančí.“ — Friedrich Nietzsche

PostPosted: 12:26 11. Aug 2010 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Luelle wrote:
stopadésátéosmé říkám přemýšlejte u toho hraní - ne jen jak složit nesmrtelnou postavu - ale i to jaké má myšlenky, touhy, jakou má povahu, jaké má strachy a stotožnit se s tou postavou do takové míry, že jste schopni sami vlézt jí do hlavy a svou postavou skutečně žít, jako byste skočili do monitoru a sami stáli v Ivory a pili Krkovičkův ležák, jako byste sami vypustili šíp na běžícího vlka, jako byste sami uhodili pěstí protivníka, nebo políbili milence - to je HCRP - může vám to přinést spoustu slz, zklamání, hněvu, zlosti,ale STOJÍ TO ZA TO

Respektuji tvou snahu o vcítění se do postavy. Považuji to za naprosto rovnovprávný způsob hraní. Ale nedá mi to, abych nenapsal i svůj názor.

Naprosté vcítění do postavy mi za to nestojí! Ano, umím to. Není to tak těžké nechat se vcucnout a zapomenout na chvíli na svět.

Jenže jsem zjistil, že existuje celá řada rolí, kde mi to spíš negativně ovlivňuje psychiku. Takže pokud bude má postava znásilňovat, rozhodně budu v tu chvíli mit od mé postavy dost velký psychický odstup. Pokud bude moje postava upalovaná, tak také. A to stejné, pokud bude vyvolávat démony nebo upisovat svou duši. V podstatě i pokud bude kohokoli zabíjet. A naopak pokud bude má postava umírat tak nevidím důvod, proč bych já jako hráč měl zůstávat vcítěný a duševně trpět. Je to jako bych si dobrovolně nechal zdát noční můru.

Takže i když to co ty a mnozí jiní obhajujete jako vrchol rp, to úplné se vcítění do postavy, chápu a rozumím tomu, co je tam za výhody, ten hráčský prožitek, tak já osobně si to nechám ujít úplně stejně, jako třeba silnou opilost.

Zažil jsem, znám a zjistil jsem, že pro mne to není vhodné. Nic ve zlém samozřejmě, respektuji tvůj styl hraní.

Jinak souhlasím tam s tím, že když někdo hraje postavu, která má pevné zásady, tak by je neměl pokud možno porušovat jen proto, že hráče by momentálně bavilo to zahrát jinak. Neměl by tu hru postavy "ohnout a znásilnit".

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

PostPosted: 12:39 11. Aug 2010 
Ďábel
 Profile

Luelle wrote:
.....

Realističnost do hry moc netahám, pořád se opakuju, ale tohle je holt fantasy.

Do hvězdiček píšu, ale opravdu sou situace, kdy to nejde. To chce holt čas.
Nebudu psát do hvězdiček *bere svůj meč* a než to dopíšu, tak mi nepřítel ubere půlku HP. Nejsem blázen, když udělám jen klik a je to.
To samé i se zbrojí a DM do mě nebude rýt, že hraju jak hraju.

Budu respektovat pravidla, budu respektovat reálie. Ale nenechám si vnutit styl hry jiných.
Klidně to tak hraj luelle pokud se ti to líbí, já to beru, ale nenut ostatní aby hráli jako ty. Pokud jsou v mezích reálii a pravidel a daného RP fantasy.

A povídání o soudnosti a inteligenci neberu.

A jinak Rejty kdysi psal, at si hráči dělají co chcou, pokud neporušují pravidla.

A věř že sexpení je RP, lootění je v RP (Vždyt hobiti to mají v popisu v reáliích :D) expení je RP. :wink:

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

PostPosted: 12:50 11. Aug 2010 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

Luelle wrote:
tobě přijde realistické že uděláš *klik* nakouzlíš se *klik* a celé to trvá pár vteřin? když sundat zbroj je docela složité, se všemi těmi přezkami, úchyty, zapínám, cvočky a kdocovšímještě tím že něco vyhvězdičkuješ prodloužíš dobu toho překliknutí na reálnou - vezmi si když svlékáš postavu do naha jako takovou - tak to je *svléká si kabát* *rozepíná košili* *stáhne si rukavice* *zuje si boty* *sundá si kalhoty* - to rozhodně není klik klik za několik vteřin

Mi fakt přijde docela extrémní.

-RoF- wrote:
Nebudu psát do hvězdiček *bere svůj meč* a než to dopíšu, tak mi nepřítel ubere půlku HP. Nejsem blázen, když udělám jen klik a je to.

No, asi tak nějak :) *vytahuje na draka svůj velmi ostrý, nádherně zdobený meč, který mu dal jeho otec kovář k jeho dvacátým narozeninám* :D

PostPosted: 12:52 11. Aug 2010 
Mistr
 ICQ  Profile

pokud vám jde o to realistické RP až super HC RP, doporučuji navštívit realnej svět :wink: . Ono to je také dobré fantasy to si nemyslete, bojovat,krást a sexpovat jde světe div se taky :). Navíc to má větší "šťávu".

PS.: opravdu mě nebaví psát 10 minutove RP o tom jak si převlékám brnění. Respektuji role. Všeho s mírou.

PostPosted: 12:54 11. Aug 2010 
Rytíř
 Profile

RP je hraní charakteru. To znamená, že mi nepřijde moc RP x hodin běhat po creepech, dalších x hodin bejt v craftírně a dalších x hodit sexpit a dělat jen tyto činnosti stále dokola.

Myslím, že málokomu vadí creepeři a hráči, kteří si jdou zahrát a odreagovat se. Spíš jde o to, že ve větší míře tito hráči zneužívají sílu svého charakteru a po dosažení jejich krutoslavného lvlu začínají být drsní. Spory většinou řeší silou a ve větší míře hrají sami sebe a mastí si ego, namísto toho aby hráli nějakou roli a charakter. Je smutné, že si hráči neuvědomují co smrt znamená a plýtvají s ní na každém rohu. Udělat si PG a mastit dung za dungem, na tom není nic těžkého, naopak, zahrát dobře nějaký charakter, to je kumšt.

Jedna věc je využít možnosti volného creepu na serveru, druhá věc je zneužívat této volnosti.

Co ještě docela dost smrdí je, když si vyjdou dva hráči na výpravičku. Zabijí co chtěli a jeden z hráčů se relogne a přiběhne k druhému hráči s jinou postavičkou, protože jdou zase do jiného dungu. To docela smrdí.

Další věc, jedna věc je respektovat hru druhého na foru. Druhá ... naexpit si uber silnou postavu a pak si mastit ego a šikanovat ty, kteří se snaží hrát role. Je to dost nevyrovnané a škoda, že to tak funguje. Škoda, že většina creeperů se nakonec chovají jako terminátoři.

Pro rofa, hra je o zábavě, to s tebou souhlasím. Ale také je to o tom, nést následky chování mé postavy. A přijmout i to špatné. Pro někoho to může být zábavné, protože rád sleduje vývoj své postavy, pro někoho flustrující. Protože nemůže creepovat a někdo ubližuje jeho mega silné postavě.

Poslední věc. V popisku thalie stojí, že je to svět se zaměřením na RP s možností volného creepu atp. Ale především je to svět zaměřený na RP. Je úplně jedno jestli RP nebo HCRP. Jde hlavně o hraní rolí. Thalie je fajn, jen se snaží získat si široký okruh hráčů a jak to bývá se vším. Nikdy nemůžeš mít všechno. Nejde to. A tak se to občas na Thalii dost mele. Popravdě, taky by mě nasralo, kdyby mou postavu honil nějaký PGčkař, který nedělá nic jiného než že creepuje a shání výbavu. A pak jde a loví jiné postavy, protože je třeba démon. To mi přijde dle mého jako prasárna. A hlavně zneužívání toho, jak je svět nastavený.

Edit: A samozřejmě, luelle dost přehání se psaním hvězdiček o tom jak si kdo převlíká zbroj. To už je na hráči a jsou to vážně malichernosti. V první řadě je důležité uvědomit si mnohem důležitější věci....

S převlíkáním zbroje jde spíše o to, že jsou tu RDD, kteří umí kouzlit bez zbroje a tak toho hráči zneužívají.

PostPosted: 12:58 11. Aug 2010 
Bůh
 Profile

Luelle wrote:
HCRO neznamená že popisuješ každou kravinu do zblbnutí jak pitomec, ale že promyslíš charakter postavy a jednáš podle toho - máš prostě postavu elfa, která v životě nepůjde nikam s trpaslíkem - nudíš se nikdo moc není loglý a hráč trpaslíka ti po tellu napíše, jestli někam nezajdete - RP je nejít - ale když půjdeš není to RP a pěkná prasárna

Ale Gimli A Legolas se kamarádili (jmenoval se ten trpaslík Gimli dufám) :twisted:

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

PostPosted: 13:05 11. Aug 2010 
Velmistr
 Profile

-darkvision- wrote:
Luelle wrote:
HCRO neznamená že popisuješ každou kravinu do zblbnutí jak pitomec, ale že promyslíš charakter postavy a jednáš podle toho - máš prostě postavu elfa, která v životě nepůjde nikam s trpaslíkem - nudíš se nikdo moc není loglý a hráč trpaslíka ti po tellu napíše, jestli někam nezajdete - RP je nejít - ale když půjdeš není to RP a pěkná prasárna

Ale Gimli A Legolas se kamarádili (jmenoval se ten trpaslík Gimli dufám) :twisted:

šlo o záchranu svět!

výjimky potvrzujou pravidlo ;)

ale jinak naprosto souhlasím s Redem - problém je "zneužítí" daného nastavení, když si někdo vyexpí postavu a pak má pocit, že může každého dát /tohle není narážka na konkrétní osobu/

a když člověk není schopen unést náslekdy svých činů, někdy je nezná a proto si je nerozmyslí, ale když je zná, tuší, ví a pak se za ty následky zlobí?

PostPosted: 13:06 11. Aug 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

To jsou ti bardi nebardi :). mě spíš než převlíkání zbroje vadí, že si lidi berou povolání bard a třeba nebardí, ale hold je to jejich věc a nenutím je do toho, jen si tak dělám obrázek ohráčích. Podívejte se na Berse :). Vzal si barbara, hraje barbara, a všichni se ho bojej a je slavnej :D. Ale třeba nevidím(pokud tu je, opravte mě) hráče, co by si vzal barda, hrál barda a vysloužil si uznání.

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

PostPosted: 13:07 11. Aug 2010 
Mistr
 ICQ  Profile

hele Efu to je ale realita, nebo myslis ze ve fantasy či realu nevítězí ten silnější? Vždy a všude ten silnej mlatí slabší to už je od zakladu lidstva a zvířat. Je to v pořádku. Se silou roste chuť. Pokud se najde hráč kterej to dělá stále dokola, aspoň víš že si chodí lečit mindráky svého života. Na druhou stranu se o něm ví a zas ho za to ztrestá někdo jinej. Druhý problém je ten, že když už hrajete to fantasy, tak přece musíte bejt ti super hrdinové co každého zabijí jako je ve všech filmech a knížkách, jenže holt každej není Gerald z Rivie a musíme brát v potaz i takové zabijáky jako Bonhart. Taky byl hodnej a pak začal lovit, žeby poznal že "na to má" si zařádit? Pokud nechcete být poraženi, hrajte singl.

PostPosted: 13:13 11. Aug 2010 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Molly23 wrote:
To jsou ti bardi nebardi :). mě spíš než převlíkání zbroje vadí, že si lidi berou povolání bard a třeba nebardí, ale hold je to jejich věc a nenutím je do toho, jen si tak dělám obrázek ohráčích. Podívejte se na Berse :). Vzal si barbara, hraje barbara, a všichni se ho bojej a je slavnej :D. Ale třeba nevidím(pokud tu je, opravte mě) hráče, co by si vzal barda, hrál barda a vysloužil si uznání.

Viktorius Melenol - minimalne pobavil kdysi na jednom turnaji nezapomenutelnou pisni...
Shadyah - asi nejvtipnejsi a nejlepsi poezie co jsem tu cetl

Je fakt, ze muj Skall Ocellom, ze svym hakavarnskym rapem se jim nemuze moc rovnat. Ale i tak je to podle mne pekny bard.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

PostPosted: 13:15 11. Aug 2010 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Jinak je fakt, ze i v realu je spousta lidi, kteri v jednom prostredi, kde jsou slabi oproti ostatnim jsou zbabelci a schovavaji se za pravidla a moralku.

A v druhem, kde jsou silnejsi, najednou sikanuji, mlati ostatni a kompenzuji si mindraky.

Takze i takove postavy jsou holt rp. Ze dokud jsou slabe, tak se na vsechny usmivaji a jak zesili, tak delaji bordel. Ale jako chapu, ze se to nelibi tenhle druh hry. Ale neni to tim, ze by byl proti rp. Jen je to proste ubohe v realu i ve hre. A ostatni lidi to casto stve.

Last edited by LDamian on 13:16 11. Aug 2010, edited 1 time in total.

PostPosted: 13:16 11. Aug 2010 
Rytíř
 Profile

tao kan wrote:
....

Tady nejde o to, že bychom nechtěli být poražení. Proč ne. Tady jde hlavně o to, že creepeři chtějí aby je RP hráči respektovali a respektovali jejich hru. Ale naopak to moc nefunguje. Aspon takový z toho mám pocit. Taky je škoda, že se tu pár jedinců snaží o zajímavou RP hru a pár jedinců ji kazí tím, že se o tom baví OOC a vyzrazují si IC informace. Možná by stálo za to nekazit si vzájemně hru. Nastavit nějaké rozumné hranice.... a nezneužívat do posledního dechu něco, co můžu. Jde tu především o soudnost hráčů.

PostPosted: 13:17 11. Aug 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

To je takový vtip o tom, jak končí demokracie zametačů ulic a atomových fyziků...

zatímco nikdo z atomových fyziků nemluví do zametání ulic, všichni zametači mluví do atomové fyziky :mrgreen:

PostPosted: 13:17 11. Aug 2010 
Velmistr
 Profile

tak nějak...pravidlo nastaveno "Jest povoleno, co není zakázáno" platí - ale počítá se zdravým rozumem těch, kteří jej využívají

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 112 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]