|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
wsweetjane
|
Post subject: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 12:06 23. Aug 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Nešla by runa nebo nějáký předmět na pomalou chůzi pro elfy? Tedy se stejnou funkcí jako třeba mód hledání? Kvůli ostrosti smyslů elfové chodi pomalu jen při držení shift - což je nepraktické...
A ještě mě napadlo co kdyby se dalo něják ošetřit, že když by měla postava kapuci nezobrazovalo by se jí nad hlavou jméno? Upřímně si myslím že by tam ta jména vůbec neměla být - ale alespoň s kapucou by to nemuselo být špatné spestření...
|
|
Top |
|
Xaarth
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 12:13 23. Aug 2010 |
|
|
Musim říct, že se všim souhlasím.
|
|
Top |
|
Wolf
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 12:25 23. Aug 2010 |
|
|
No zní to překrásně, ale zajímalo by mě jak by vypadal takový log třech postav s kápí na hlavě.
_________________ Elisia Relvenith - duchovní vůdce
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 12:33 23. Aug 2010 |
|
|
Z herního hlediska je to jen detail a "vychytávka", Thalii teď chybí scripteři, kteří mají čas a chuť na tvorbu, takže to s klidem naprogramujte a předhoďte Kucikovi. Z osobního hlediska mi obojí přijde jako zbytečnost, jméno hráče lze zjistit hned X dalšími zbůsoby a to že někdo "musí" u chůze držet nějaké tlačítko je opravdu jen lenost že... Ovšem pokud to někdo nascriptuje, může to domluvit s Kucikem a pořešit pak s teamem... Hezký den.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
pepa48
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 12:39 23. Aug 2010 |
|
|
Víte, stačí jen trochu hledat... Nastaveni rychlosti chuze: slow, pomalu + parametr zpomaleni. (Tedy: /pc slow 60 pro rychlost chuze) Puvodni rychlost se obnovi prikazem /pc slow 0 nebo jen /pc slow Kucik tohle dělal už celkem dávno  našli byste to v informacích.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 12:46 23. Aug 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Zpomalení je hotový. Viz pepa. Jinak populární příkaz /pc help (nebo /pc ?) umí je nápověda k těmhle příkazům.
Skrývání jména je na delší diskuzi, neboť to má své pro a proti. Pokud by to bylo, tak by to ale určitě nezáviselo na nasazení kapuce. Kapuce nezakrývá tvář.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Urlraen
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 13:02 23. Aug 2010 |
|
|
/pc slow xx funguje v pohodě, ale postavu nedonutí chodit. Bude jen běhat zpomaleně jako když je třeba zpomalená vodou. Což vypadá trochu zvláštně  /pc slow použivaj mniši, aby městem nechodili tak rychle 
_________________ Urlraen Zau'ndar - Vůdce klanu Zau'ndar.
Hladový pes loví nejlíp. Drowí mysl
|
|
Top |
|
wsweetjane
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 13:35 23. Aug 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Detaily tvoří celek - ráda bych to klidně udělala kdybych to ovšem uměla...  Zpomalovat přez příkazový řádek mi příjde stejně nepraktické jako takhle vyvolávat duši nebo sumony...Vím o málo hráčích co by to používali... To jméno by u postavy fyzicky bylo jen by se skrylo její zobrazení...myslím že to by neměl být takový problém...
|
|
Top |
|
sendys
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 13:44 23. Aug 2010 |
|
 |
Rytíř |
|
|
Skryti jmena jsem tu navrhoval uz nekolikrat kapuci .. napriklad pro vrahy ..... ale je tu moc malo lidi aby se to dalo vyuzit sally takze bych rekl ze tady je to zbytecny vis jak ja hraju  muze napsat ze mas pres oblicej rousku aje to ...
_________________ Život je svině, a teď vypadni mám práci.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 13:45 23. Aug 2010 |
|
|
wsweetjane wrote: Detaily tvoří celek - ráda bych to klidně udělala kdybych to ovšem uměla...  Zpomalovat přez příkazový řádek mi příjde stejně nepraktické jako takhle vyvolávat duši nebo sumony...Vím o málo hráčích co by to používali... To jméno by u postavy fyzicky bylo jen by se skrylo její zobrazení...myslím že to by neměl být takový problém... 1. Kdybych dělal jen to, co už umim, tak si dodnes ani neumím utřít zadek. Všechno se musíš naučit tím, že to zkusíš. 2. Zpomalovat přes příkazový řádek mi přijde praktický, protože to můžu mít v quickslotu. Nosit kvůli tomu s sebou nějakej předmět mi přijde podstatně míň praktický. 3. Pokud to není problém, tak to klidně udělej. Urlraen wrote: /pc slow xx funguje v pohodě, ale postavu nedonutí chodit. Bude jen běhat zpomaleně jako když je třeba zpomalená vodou. Což vypadá trochu zvláštně  Pokud se pohybuješ krysou, tak to funguje dobře. Jedinej další způsob, jak zpomalit postavu, co mě napadá, je přetížit jí nějak.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
sendys
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 13:45 23. Aug 2010 |
|
 |
Rytíř |
|
|
jednoduche k chozeni  nechces to drzet ? dej si tam paratko 
_________________ Život je svině, a teď vypadni mám práci.
|
|
Top |
|
Quin_Fryar
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 18:20 23. Aug 2010 |
|
|
Tady někdo opravdu ví jak skrýt jméno postavy? Sámému se mi to nikdy nepovedlo, a a řešení co jsem viděl byli bud příliš zabugovaná nebo přiliš komplikovaná, je to přecijen tvrdý zásah do nwn enginu.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 18:23 23. Aug 2010 |
|
|
Je to trochu drsnější zásah. Nejlepší řešení, co znám je přepisovat jména postav, když jsou odeílána klientovi.
|
|
Top |
|
Quin_Fryar
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 18:29 23. Aug 2010 |
|
|
|
Top |
|
menderon
|
Post subject: Re: Runa pomalého pohybu pro elfy?Kapuca - jméno nad postavou Posted: 20:09 23. Aug 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Tak já si taky ohřeji polívčičku. Pokud by se zaváděla možnost INCOGNITA, alternativě jiného jména = identity, tak by se to nemělo dělat 100%.
V papírové verzi existuje skill disguise - převleky, které určují jak dobře se umíte přetvářet. Rozhodně by bylo vhodné to nejak aplikovat. Kapuce nezmění člověka, jeho povahové rysy. Pokud by se nezaváděl skill, což asi ne, tak by bylo vhodné hod dávat například úroven + charisma + korekce za kvalitu převleků versus inteligence , uroven + modifikátor dle možností. Namítnete, že jde jen o jméno, ale v případe zavedení taovéhoto skrytí by spíš byl zásadní popis, který by asi pak musel být povinny a musel by se měnit s převleky. A v případě prohlédnutí by se nezobrazilo jméno skutečné, ale jen například do tellu od systému inormující o nesrovnalostech se zobrazením skutečného popisu.
Další věc, kterou neotestuji bo mam BAN, je napsání osobě ve stejné lokaci po tellu, mam dojem, že mi to ukazalo jméno hráče, pokud ho neschováte, bude hrač vědět o koho jde. Osobně si mysím, že by skrývání jmen přineslo více komplikací než užitku.
_________________ "Prohlášením, že jsi nevinen, potvrzuješ svojí vinu." Neznámý muž na neznámém míste při neznámé příležitosti.
Quido z Červíčkova - dobrácký gnóm a zapřísáhlý antiteista.
|
|
Top |
|