|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
-darkvision-
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 23:18 02. Sep 2010 |
|
|
monstera wrote: Molly23 wrote: K té charismě... taky mě dostávaj postavy co jako... *chlastá čaj* a pak to opravím na *pije naprosto kultivovaně*... za tohle bych práskal... S tím by se mělo něco udělat  Pokud má charizma pod 10, pak žere a chlastá, a není schopen pít kultivovaně, ať hvězdičkuješ jak chceš...... A tady bych zase rekl ze ne. To ze chlasta a zere je diky charisme pod 10 - ale je to reseno systemove. To je system. Ale jak bylo zmineno ja treba osobne beru charismu jako celkovy "jev" postavy. Chovani + vzhled. Nekde si priberes, tak nekde zas musis ubrat. Oukej, umis pit salek caje /dava ti +k charisme/, ale mas trebas zhanebneny oblicej (popaleni od oleje, ohne ... velke jizvy pres nej .. pozustatek z nejakeho boje apod.) /dava ti -k charisme/ a tim se to krasne vykompenzuje zas. To ze mas charisma 9 neznamena ze neumis jist a pit. To je system. Ale hra neni jen o systemu. Hra je system + predstavivost hracske komunity, ktera je strasne rozsahla.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Glumišek
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 07:45 03. Sep 2010 |
|
|
-darkvision- wrote: A tady bych zase rekl ze ne. To ze chlasta a zere je diky charisme pod 10 - ale je to reseno systemove. To je system. Ale jak bylo zmineno ja treba osobne beru charismu jako celkovy "jev" postavy. Chovani + vzhled. Nekde si priberes, tak nekde zas musis ubrat. Oukej, umis pit salek caje /dava ti +k charisme/, ale mas trebas zhanebneny oblicej (popaleni od oleje, ohne ... velke jizvy pres nej .. pozustatek z nejakeho boje apod.) /dava ti -k charisme/ a tim se to krasne vykompenzuje zas. To ze mas charisma 9 neznamena ze neumis jist a pit. To je system. Ale hra neni jen o systemu. Hra je system + predstavivost hracske komunity, ktera je strasne rozsahla. No já bych zase řekl, že ano. Ten systém někdo musel na 10+ nastavit. Tak tedy předpokládám. že to tak i bylo myšleno. U všech postav, které by měli mít nějaké postavení si dávám ze startu CHA 10 a to jen z tohoto důvodu, protože pokud postava žere a chlastá pak to jeji charismě a vůdčím schopnostem rozhodně neprospívá pokud se nejedné o orčího náčelníka, trpasličího věčně zlitého théma či jinou rasu, která si na kultůru stolování moc nepotrpí. Pokud by to nemělo být tak jak je to ve hře nastaveno proč by to tam jinak bylo? Pro mě je to jasné vodítko, např. elf či drow který žere a chlastá je co se mého vnímání týče níže pocitově postavený než ten který jí a pije.
_________________ Durman Zlomocný - Helgaronův válečný kněz
|
|
Top |
|
menderon
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 09:39 03. Sep 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Glumišek wrote: ... Jo jo, přesně jak říkáš, premslel jsem o charmisme v teto hře a poblém je, že některym povolaim slouží jao class skill, což by je extrémně zvýhodňovalo.... Takhle by byli "vůdci" bardi, socky a občas nejakej pladin, v reálu neni charmisma class skill, takže je třeba korekcí. Předpokládám, že tady autoři udělali malou kličku, která říká, nemusíš mít charismu 24, abyjsi byl ultra uber vůdce, dej s tam dva body i to je dost. jednoduše za dva body do statů si koupíš přirozené mravy a možnost být i vůdcem i svůdcem, neco jako feat, kterej si muzs vzit jen na začátku. Přijde mito fér....
_________________ "Prohlášením, že jsi nevinen, potvrzuješ svojí vinu." Neznámý muž na neznámém míste při neznámé příležitosti.
Quido z Červíčkova - dobrácký gnóm a zapřísáhlý antiteista.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 12:41 03. Sep 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Chlastá/pije žere/jí bylo zavedeno v podstatě proto, aby i hráč měl možnost poznat, jaká zhruba ta charisma je. Tedy když si někdo napíše do popisu, že je oslnivá svůdkyně, ale pravidelně se nad ní objevuje, že *žere*, tak si aspoň hráč může říci, že je něco v nepořádku. Ale líbí se mi, jak se někteří ohánějí přesným zněním pravidel (oni to ani nejsou pravidla), když se jim to hodí a jindy na nějaká pravidla a fair play dlabou. 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Tashara
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 21:09 03. Sep 2010 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Jak se tak divam, vetsina lidi pochopila o cem jsem mluvil a ten zbytek, ktery si treba protireci, nema cenu presvedcovat o opaku... Vicemene slo o hvezdickovani myslenek, coz je totalni nesmysl a jako poznamka k tomu byly ty tuplovane hlasky, ktere kopiruji to, co postava systemove udela. Ktere mi treba prijdou smesne,ale vicemene je toleruji, jen jsem musel reagovat na to, ze to nekdo chvali...
pokud postava zere, muze si , hrac hvezdickovat co chce, pro me proste zere a tim to hasne, nejak nemam rad dohady a prekrucovani systemove danych zkutecnosti, coz me privadi k emotu jednoho tieflinga: *ocasek neni videt* to jako ho ma omotany kolem pasu? nebo usekly? zajimalo by me, jak se k tomu stavi ostatni a hlavne DM... mam to chapat jako ze se tim maskuje? ze nepozname,ze je to tiefling?
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 21:18 03. Sep 2010 |
|
|
hráč tjuflinga si evidentně snaží zachránit krk, a proto to tam píše. pro mě hráč tfujflinga skrývající svou identitu před ostatními z obav a strachu je líp zahranej, než hráč tfujflinga kterej na každým kroku píše: *mrská ocasem* A když k tomu má i pěkně velkej plášť, hábit a kapuci tak proč ne... Košér to určitě není, ale než sedět u krkovičky, mrskat ocasem a nahlas se bavit kolik lidí už zabil/a, tak tohle uvidím stokrát raději... Můj názor, nemusí se plně slučovat s viděním ostatních DM...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Tashara
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 21:26 03. Sep 2010 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
mno rekl bych, ze pokud ma plast da se to brat, ale jen pokud kolem projde, kdyz se s nekym takovym zacnu bavit, urcite me prasti do oci dalsi rysy, ne jenom ocas,ale i zuby, oci, pach, kopejtko, predpokladam, ze ocas neni jen jedina vec, kterou podelil.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 21:50 03. Sep 2010 |
|
|
záleží jak to hraje že... pokud má kapuci a píše něco typu: *drží si kápi tak aby mu nešlo vidět do obličeje* tak pokud nehraješ schízáka psychopata vojáka domobránce (poptej se Jorga jak se to hraje  ), který za každou cenu musí vidět všem do obličeje, tak si ho asi ani nevšimneš... Při potkání něčeho podobného ve městě: Ber taky v potaz že hra zobrazuje ve městě jen pár kolemjdoucích NPC, ve skutečnosti jich tam má být (třeba v karathě) asi jako v poledne na václaváku. Akorát tam nejsou, protože by jste v tom LAGu nedošli daleko... A ruku na srdce, postava která si nepřeje budit pozornost prostě v tom davu pozornost nebudí... Píše to tam asi nejspíše proto, aby na ni každý hráč nenaběhl s vidlemi, pochodní a pokřikem : "BURN, BURN the TFUJFLING!!!" Vžij se do jeho role alespoň na pět minut a pochopíš co jsem tím myslel...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 22:13 03. Sep 2010 |
|
|
Když už jsme u těch debat k drobnostem v RP hře - zase tu byla narážka na pach. Několikrát jsem se ve hře střetla s tím, že prý "elfové poznají podle čichu pohlaví/rasu/nevímco" a ted tu padlo že se dá podle pachu poznat i thiefling? Je k tomu prosím někde nějaké vyjádření? V životě jsem neslyšela, že by se podle čichu běžných ras (tzn žádný vlkodlak atd) dalo poznat cokoli krom toho, zda se dotyčný v dohledné minulosti koupal nebo jestli používá voňavku. A samozřejmě, trpaslíci 
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
Tashara
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 22:17 03. Sep 2010 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Docela dobre chapu, co tim myslis a co tim zamysli on. Pokud takova postava kolem me projde, tak to beru, ale nezda se mi, ze pokud s nekym takovym zacnu mluvit, ze by se necim neprozradil. Pokud ho nemam sanci odhalit, pak nechapu, proc maji tyhle rysy... pak ho pozna jenom ten komu to IC rekne a nebo nekdo, kdo mu muze naridit aby si sundal kapuci. Napisu ze ocas neni videt, na hlave mam kapuci a jsem krytej pred kazdym krom strazi. A vesele muzu ve vsi kalit se vsema v hospode.
Docela me zajimaji dalsi nazory, poripade vysvetleni od hracu, kteri se takhle maskuji jak to mame chapat a hrat.
|
|
Top |
|
Tashara
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 22:22 03. Sep 2010 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Braenn wrote: Když už jsme u těch debat k drobnostem v RP hře - zase tu byla narážka na pach. Několikrát jsem se ve hře střetla s tím, že prý "elfové poznají podle čichu pohlaví/rasu/nevímco" a ted tu padlo že se dá podle pachu poznat i thiefling? Je k tomu prosím někde nějaké vyjádření? V životě jsem neslyšela, že by se podle čichu běžných ras (tzn žádný vlkodlak atd) dalo poznat cokoli krom toho, zda se dotyčný v dohledné minulosti koupal nebo jestli používá voňavku. A samozřejmě, trpaslíci  http://forgottenrealms.wikia.com/wiki/TieflingSmrdet po sire je docela vyrazne voditko s kym mam tu cest... Nerikam ze ma kazdy tiefling vsechny znaky, vypsal jsem jen par vlastnosti podle kterych muzu poznat ze proti me stoji napul demon... Ze proste jen ocas neni jediny znak jeho puvodu. BTW pach siry je trosku jinde nez elfi cuchometr ktery pozna pohlavi rasu a presvedceni EDIT: rozpoznat rasu si myslim,ze neni zase tak tezke ani u zahalenych postav... muskulatura, velikost, drzeni tela jsou dost jasne urcujici vlastnosti... Zbytek je samozrejme nesmysl u zahalenych postav ktere nemluvi...
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 22:33 03. Sep 2010 |
|
|
Tashara wrote: EDIT: rozpoznat rasu si myslim,ze neni zase tak tezke ani u zahalenych postav... muskulatura, velikost, drzeni tela jsou dost jasne urcujici vlastnosti... Zbytek je samozrejme nesmysl u zahalenych postav ktere nemluvi... A to je imho kravina. To žo že NWN má jen jednu velikost elfa, jednu elfky, jednu člověka a jednu lidské ženy není ani trochu směrodatné. Může být vysoký elf, stejně jako malá, štíhlá lidská žena. A když si někdo dá plášt a kapuci do čela, tak toho o proporcích moc nezjistíš.. Ano, většina elfů je menší, štíhlejší, lidi mají řekněme výraznější tělesné atributy, ale říct že podle toho poznám spolehlivě rasu nejde. Kór zahalenou.. Obzvláště s křížením, které probíhá, lidi mohou mít část elfí krve, elfové část lidské.. a poznej pak něco jako držení těla nebo atributy. P.S. ale to je zase jiná debata, odlišná od původní čichové otázky 
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
menderon
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 23:13 03. Sep 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Braenn wrote: ...... 1. Ja bych asi odmítl hru na to, že elf cítí, tak jak říkáš..... pravidla to implicitně neříkají, trval bych minimálně nanejakem hodu proti velkému DC na základě okolností a pro všechny. Asi bych odpověděl něco v tom smyslu, ja zase vím , že všichni elfové jsou teplý, tak na to hraj 2. Thiefling bude poznatelný jako ostatní rasy, asi bych mu nevnucoal, že bude poznatelný po síře. čuchem se al i u běžného člověka dají poznat jiné věci 1. zdaje postav čistotná 2. zda používá parfém 3. co jedla, zvláš´t když jde o jídlo s česnekem a podobně 4. zda používá spcifické bylinky, či je sbírá atd..... to neí málo, myslím, že thifling se může pozradit tisíci způsoby, v NWN bych to řešil klasickým hodem proti DC se skilly ktere jdnou v budoucnu určí GM jako berličku pro hráče. Měl jsem spor s WUAEM protože byl v převleku a ja si hodil dvacku, tak jsem vystartoval s "hmmm ten hlas mi někoho připomíná, hmmm* okamzite jsem dostal serii PM jak podvádím a že je nepoznatelný, dokonale převlčený a že bez GM ani ránu, alespon jsem od te doby mel klid, bo se mi vyhýbal  , ale řešit by tyto veci nejak maličko chtělo....
_________________ "Prohlášením, že jsi nevinen, potvrzuješ svojí vinu." Neznámý muž na neznámém míste při neznámé příležitosti.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 02:08 04. Sep 2010 |
|
|
Tashara wrote: Docela dobre chapu, co tim myslis a co tim zamysli on. Pokud takova postava kolem me projde, tak to beru, ale nezda se mi, ze pokud s nekym takovym zacnu mluvit, ze by se necim neprozradil. Pokud ho nemam sanci odhalit, pak nechapu, proc maji tyhle rysy... pak ho pozna jenom ten komu to IC rekne a nebo nekdo, kdo mu muze naridit aby si sundal kapuci. Napisu ze ocas neni videt, na hlave mam kapuci a jsem krytej pred kazdym krom strazi. A vesele muzu ve vsi kalit se vsema v hospode.
Docela me zajimaji dalsi nazory, poripade vysvetleni od hracu, kteri se takhle maskuji jak to mame chapat a hrat. Tak právě to veselé kalení v hospodě je už něco jiného než že tě letmo mine na ulici. Do těch hvězd píše nejspíš ty kravinky proto, aby se vyhnul konfrontaci. Vlastně se tím: *neni vidět ocas* a *je zakukleny do kapě* snaží vyhnout náběhu s vidlemi. Pokud nestydatě chlastá v knajpě, tak o jeho rozpoznání nemusíme přece vůbec vést řeč, tady už si ho všimne i slepejš. Jedna věc je snažit se být nenápadný, druhá chlastat v hospodě u krkovičky. Tfujflinga by neměl hrát žádný noob, který ho hrát neumí, tfujfling se popíjení v hospodě s lidma má snažit vyhnout, poslední co chce jsou další problémy. Pokud to někdo hraje nestydatě a okatě, tak věřte že můj zaměřovač si ho najde... a nebude mít chlapec/dívka radost... K tomu čichu... Thalie je zasazena do fiktivního středověku. Viděli jste snad ve hře sprchu? Nebo vanu? Nebo dokonce mýdlo? Hádejte jak asi voníte? Jak často svou postavu myjete? Do toho přidejte pach kravského trusu, hnoje, trpaslíků (  ), moči a bůhvíčeho ještě a pak se ptejte co po čichu poznáte... Víte o tom že ve středověku se lidé nemyli záměrně aby zahnali zlé duchy, démony a nemoci ?  Pro představu se koukněte na film: Monthy Python a svatý grál, scéna s vesnicí a hláškou: není celý od hoven ... No a po této vsuvce si čichejte k čemu chcete 
|
|
Top |
|
menderon
|
Post subject: Re: Emoteri Posted: 07:12 04. Sep 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Ad, Bahnák zklamu tě, mýdlo je relativně starý objev - minimane 2,3 tisice let prř. n l. , i před tím se lidé myli..... určitá část spolčnosti ve středověku byla prasata, taky jsme třeba zapomněli na sterilizaci operačních nástroj, kterou dělali již staří egypťané..... Zkus se posunout v literatuře jestě o par let nezpět - recko, řím, egypt, persie......, na uroven středoveku - Arabie, čina atd.... nelze podle mne tvrdit, že na thalii jsou vsichni prsata  Pokud to nenařídí GM ovšem. Z pana googla: "K výrobě mýdla se odpradávna používal zvířecí tuk a dřevěný popel. Je proto zřejmé, že k objevu mýdla mohlo dojít všude tam, kde bylo ohniště a nějaké zbytky tuku. Tedy opravdu všude, kde se peklo či vařilo maso. Stejně jako u jiných objevů tady hrála hlavní roli poptávka. Pro mýdlo se muselo najít nejprve uplatnění. Nejdůležitější surovinou k výrobě mýdla byl hovězí lůj, žíravé draslo (hydroxid draselný) a pryskyřice. Lůj rozsekali na kousky a naházeli do kotle, pod kterým se topilo." Je to zvláštní, ale v takovém Egyptě znali galvanický článek dávno před tím, než jms eho objevili my o cca 2000 let:), taky znali léky, na které jsme zapomněli, Archimedes například odstřeloval nepřátele z parního děla...... nic není černobílé:)
|
|
Top |
|