Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 08:42 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 94 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: PLECHthálie
PostPosted: 14:02 30. Oct 2010 
Poutník
 Profile

Ehm mám drobnou otázku...co měla znamenat ta poznámka o mnišských rukavicích...oni jsou nějaké v craftu?

Reply with quote  

PostPosted: 14:10 30. Oct 2010 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

White wolf wrote:
Ehm mám drobnou otázku...co měla znamenat ta poznámka o mnišských rukavicích...oni jsou nějaké v craftu?

Samozřejmě, že jsou.

Ohledně ostatních očarování kromě zranění jsem původně myslel, aby měly stejné maximum jako obouručky. Tedy dýka by měla stejné TO na omámení jako obouruční meč, ale elementární zranění by se odvíjelo podle základního zranění zbraně. Bohužel se to nesetkalo s úspěchem.

Reply with quote  

PostPosted: 20:42 30. Oct 2010 
Mistr
 Profile

Rejty wrote:
White wolf wrote:

Samozřejmě, že jsou.

Ohledně ostatních očarování kromě zranění jsem původně myslel, aby měly stejné maximum jako obouručky. Tedy dýka by měla stejné TO na omámení jako obouruční meč, ale elementární zranění by se odvíjelo podle základního zranění zbraně. Bohužel se to nesetkalo s úspěchem.

Jsou ale nejdou ocarovat, takze vysledek stejny :!:

Reply with quote  

PostPosted: 17:25 31. Oct 2010 
Nováček
 Profile

Zdravím, po přečtení tohoto topicu bych se chtěl zeptat přímo někoho z vedení, nejlépe Rejtyho na tuto problematiku a vzhledem k tomu, že většina příspěvků zde mi přijde poměrně dost nekonkrétní rozhodl jsem se zvolit tuto formu otázky. Předem upozornuji, že to neni míněno jako další duvod k rozpoutání flamu, nebo jako nějaký utok na kohokoli. Víceméně mi jde jen o to abych se sám lépe zorientoval a udělal si jakousi představu o tom, jakým směrem se budou do budoucna ubírat upravy na tomto modulu.

Tak tedy..
Snížení dmg tiny zbraní oproti malým, malých oproti středním a středních oproti obouručním v kraftu kováře a zároveň podobné odstupňování síly očarování bylo zavedeno z důvodu

a) Příliš velké síly bojovníků a to především WM využívajících výhod nošení dvou bud malých nebo tiny zbraní, postavy bojující přes obratnost, hraničáři, mniši a zloději mají v tomhle ohledu víceméně smůlu díky tomu, že využívají stejné malé nebo tiny zbraně.

b) Příliš velké síly bojovníků a to především WM využívajících výhod nošení dvou bud malých, nebo tiny zbraní a zároveň příliš velké síly postav bojujících přes obratnost především hraničářů, mnichů a zlodějů, obě tyto skupiny měly proti ostaním v boji velké výhody.

C) Příliš velké síly postav bojujících přes obratnost, především hraničářů, mnichů a zlodějů, bojovníci používající malé, nebo tiny zbraně mají v tomto ohledu smůlu, protože využívají stejné zbraně.

A dále..
Když se jako tým ohlédneme po nějakém časee zpět, mužeme konstatovat...

a2) Tyto změny jsou naprosto v pořádku, jsme spokojeni se současným stavem a nehodláme na něm nic měnit.

b2) Ohlédneme li se zpět, zdá se nám, že ne všechny tyto změny byly uplně v pořádku a bude li dost času a síly, uvažujeme o částečných upravách, například i o upravě kraftu směrem k posílení postav bojujících přes obratnost, typicky zastoupených hraničáři, mnichy nebo zloději.

c2) Ohlédneme li se zpět, zdá se nám, že ne všechny tyto změny byly uplně v pořádku a bude li dost času a síly, uvažujeme o částečných upravách směrem k posílení postav využívajících k boji především sílu, tedy silových kleriků, bardů, bojovníků, Weapon masterů a dalších.

d2) Ohlédneme li se zpět, zdá se nám, že ne všechny tyto změny byly uplně v pořádku, ale do budoucna už na tom nehodláme nic měnit.

K vyjádření by mi stačila například odpověd ve stylu B D2, samozřejmě že nic není černobílé a je velice pravděpodobné, že je i nějaké další vysvětlení, které mně vubec nenapadlo a tudíž nezapadá ani do jedné z "přednastavených" odpovědí.
Předem díky za vyjádření.

Reply with quote  

PostPosted: 21:46 31. Oct 2010 
Bůh
 Profile

No zpět k tématu co nadhodil vlk, jestli jsem to dobre pochopil.

Dexter - Muze byt ac jaky chce, ale na 20 ho npc srazi, v dnesni dobe dost npc co srazi + zname nwn kostku, takze te srazej jednou a uz to jede nekolikrat po sobe.
Může pít lahve cokoliv, alchymie skyta mnoho moznosti, ale stale zde je nwn kostka a srazeni.

Magičové - At si pijou co si pijou, je jim to naprd, bo v boji jim to nepomuze. Jejich summoni se nedaj vubec pouzit. Mozna tak jeste Ossyluth, ale ani to ne, je taky vsude zranovan.

Plechovka - Tak co se tyce srazeni, tak je v pohode, ma vycvik. A co se tyce ostatniho, tak je taky v pohode, bo si dela alchymii sama, nebo nekoho na to ma, takze defakto ma vsechno (podpurna kouzla - ii, haste, vlastnosti, imky apod). Takze nac mit maga v parte kdyz vse si sezene sam, jedine zlodej by se mu hodil na odemceni nerozbitnych truhel, ale tech zas tolik neni.

Takze jak rekl Vlk, vidim to na PlechThalii.
Proste vsechno vede k podpore Plechovek.

Ps. Alchymie je krasna vec, ze? II misto 30% rovnou 50%. Haste misto +1ac rovnou +4ac apod. Proc neomezit mágy a neposílit plechovky.

Jestli z toho není něco pravda, zkuste mi to vyvrátit, ale s podklady. Děkuji.
PlechThalii zdar!

EDIT to Sveneld:
1. Ja si nestezoval ze je mag slabej - srovnal jsem 3typy.
2. Rikam ze kouzla z alchymie jsou silnejsi nez ty od Mága/zaklínače apod. Proč??

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Last edited by -darkvision- on 22:24 31. Oct 2010, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 22:05 31. Oct 2010 
Šlechtic
 Profile

je k smíchu, že si stěžuješ na sílu mága, hraju jak plechovku, tak i mága a tam kde to mág projde s prstem v nose si plechac neskrtne

Reply with quote  

PostPosted: 22:36 31. Oct 2010 
Šlechtic
 Profile

porad se bere v potaz alchymie - ale prakticky - kolik pc ji ovlada poradne, kolik pc nevari jen pro sebe
v realite hry je sehnat alchymystickej lektvar takovej malej svatek

Reply with quote  

PostPosted: 22:41 31. Oct 2010 
Bůh
 ICQ  Profile

To nevysvětluje fakt proč by alchimie měla být tak "božsky silná", že svými učínky převažuje např. 25 lvl mága? :)

Edit: Ne že by mi to vadilo :P

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Last edited by Derken- on 14:54 01. Nov 2010, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 22:46 31. Oct 2010 
Šlechtic
 Profile

to mas jak s artefaktama, vsichni o nich mluveji a ve hre maj lidi slozenejch sest kusu, aby s nima ten dotycnej mohl behat a sedl mu (sedl, jakoze na to ma treba focus)

Reply with quote  

PostPosted: 01:56 01. Nov 2010 
Velmistr
 Profile

Ehm, čo do mágov, to prosím si dávajte pozor na pusu, bo ak chce byť plecháč FAKT dobrý plecháč, nemôže si už teraz vymakávať všetky vlastnosti - myslím prirodzene + cez predmety.
Temer nereálne, aby si mohol dovoliť byť tak všestranný, aby mal namakanú aj múdrosť a teda hody na vôľu. Stačí hocijaký prd kúzelník, ktorého kúzla prehodia tú nizučkú vôľu a hráč plechovky si už len môže trieskať hlavu :wall: , keď jeho postavička kuká do blba jak teľa na nové vráta a kúzelník si práši kúzla ... jedno predsa len už pri tej paralýze/strachu/omámení zaberie.
A neoháňajte sa mi tu alchýmiou, bo nájdite mi nejakú plechovku (mňa prosím nepočítajte :biggrin: ), ktorá by mala pri sebe tak veľa lekvošov s imkou na myseľ + voľnosťami pohybu, aby sa nimi mohla ládovať po celú výpravu.
Navrch zohnať suroviny na tieto lekvoše fakt nie je sranda + imka na smrť? tak o tom si môžeme my plechovky len nechať zdať .. okrem Ravangorna samozrejme :P

Ja, ako hráč plechoviek, bych kľudne zas tvrdila, že Thalia čo do sily povolaní je MágoThalia ... ale hrať plechovku je oveľa ľahšie, ako hrať kurnikdobrého mága - všetka česť Elvinovi, toho hral Rava nechutne dobre ;))) nádherný príklad, jak dokáže vyklepať kúzelník plechovku, ktorá je o viac ako 5 lvl vyššie a navrch ešte pred oslabením predmetov. Nechcela bych vidieť, ako by dostala na zadok teraz.
+ viz Vlkov mág, však vytrieskal partu epic lvl drowov a sám, kľudne by ich všetkých aj pozabíjal, tak prečo sa sťažuješ? :P (mierené na Vĺčka)

Reply with quote  

PostPosted: 10:38 01. Nov 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

zorro wrote:
Tak tedy..
Snížení dmg tiny zbraní oproti malým, malých oproti středním a středních oproti obouručním v kraftu kováře a zároveň podobné odstupňování síly očarování bylo zavedeno z důvodu

...

a2) Tyto změny jsou naprosto v pořádku, jsme spokojeni se současným stavem a nehodláme na něm nic měnit.

b2) Ohlédneme li se zpět, zdá se nám, že ne všechny tyto změny byly uplně v pořádku a bude li dost času a síly, uvažujeme o částečných upravách, například i o upravě kraftu směrem k posílení postav bojujících přes obratnost, typicky zastoupených hraničáři, mnichy nebo zloději.

c2) Ohlédneme li se zpět, zdá se nám, že ne všechny tyto změny byly uplně v pořádku a bude li dost času a síly, uvažujeme o částečných upravách směrem k posílení postav využívajících k boji především sílu, tedy silových kleriků, bardů, bojovníků, Weapon masterů a dalších.

d2) Ohlédneme li se zpět, zdá se nám, že ne všechny tyto změny byly uplně v pořádku, ale do budoucna už na tom nehodláme nic měnit.

K vyjádření by mi stačila například odpověd ve stylu B D2, samozřejmě že nic není černobílé a je velice pravděpodobné, že je i nějaké další vysvětlení, které mně vubec nenapadlo a tudíž nezapadá ani do jedné z "přednastavených" odpovědí.
Předem díky za vyjádření.

1. Jak už bylo řečeno, tyto změny byly zavedeny z důvodu, že suvereně nejvýhodnějšími zbraněmi se pro všechny (bez ohledu na jejich sílu) stávalo několik málo zbraní (paradoxně drobnýcha malých).

2. Úpravu tohoto nastavení považuji za správný krok. Samozřejmě se čekalo, že toto negativně ovlivní především postavy nesilové - které obvykle nepoužívají velké zbraně. Na druhé straně byla ovšem přepracována většina craftů a to často směrem k nesilovým postavám. Nevím, zda je např krejčovina už dost rozeběhlá, aby se už teď daly objektivně posoudit výsledky těchto změn. edit: Nicméně právě až po zažití změn je možné posuzovat dopady změn. Sleduji NWN a jeho balancování už pár let a zatím jsem neviděl nikoho, kdo by zázračně do všech důsledků dokázal předem vyhodnotit plánované změny

Část změn považuji za chybu zpracování. Např. diferencovaný AB z očarování pro různé zbraně.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 12:10 01. Nov 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Úpravy herní mechaniky nejsou "mým hobby", takže k tomu řeknu jen v krátkosti svůj názor.

NWN v single verzi disponuje řadou prostředků, které jsou pro multiplayer svět velmi nevhodné. Problém je v tom, že v single je jedno, jakými prostředky dosáhnete cíle, protože to nikoho na protější straně nepoškodí. V multi se však dostáváme do situace, že určitá zvýhodnění poškozují ostatní hráče, protože při vynaložení stejné snahy a prostředků nemohou dosáhnout stejných možností, případně je některý nástroj použitelný určitou skupinou postav (obvykle některým povoláním) v příkrém rozporu se smyslem nastavení modulu. Jedná se zejména o křiklavé případy rozvažujících abilit (devast) nebo kouzel (černý meč katastrof). Když už jsem se o něm zmínil, vysvětlím podstatu jeho problému. V mnoha topicech a příspěvcích zaznělo, že "nová úprava je špatná a je třeba vrátit původní, sice slaboučký, avšak plnící svůj účel".
Team provedl úpravu kouzla právě proto, aby NEMOHLO plnit původní účel. Původní meč byl totiž "plot item" a tudíž nesmrtelný. Samozřejmě, byl slabý a nic nezranil. Dal se však použít k tomu, aby se podstrčil nepříteli v dungu, který jej nemohl zničit (byl nesmrtelný) a vyplýtval na něj (marně) všechna svá kouzla. No a potom přišel mág s prstem v nose a pomocí naboostěného summona nebo jiných triků dung vykydlil a vybral.
Toto počínání bylo přímo proti smyslu stavby dungu, protože součástí jeho obtížnosti jsou i kouzla, jimiž disponují mágové a bossové. Obejití tohoto nastavení pomocí black blade tak snižuje nebezpečnost dungu o řadu levelů a deklasuje tak práci, kterou si WB dal s jeho nastavením. Jinými slovy, finta s black blade není hrdinstvím hráče, který vyzrál nad zlým světem, ale prachsprostým podvodem na tvůrcích světa i na ostatních, kteří tuto možnost nemají. Takže, black blade se, do původní podoby, měnit nebude.

Další snahou týmu je "odstraňování TOP věcí", tedy eliminace všech variant, které jsou natolik systémově výhodné, že svou užitelností přebíjejí variabilitu a výběr dle ostatních kritérií. Jestliže tedy se všichni WM specializovali na šavli nebo khukri, jednalo se o silnou systémovou výhodu, která neměla nic společného s tím, že mnohý hráč by např. volil jinou, pro svou postavu stylovější zbraň, kdyby nebylo její použití markantně nevýhodné.

Obecně vyvážit postavy a vybavení versus nastavení světa je těžká, nevděčná a nikdy nekončící práce, kterou Rejtymu vůbec nezávidím. Osobně si myslím, že ji dělá velmi dobře.

Za mě osobně musím říct, že spatřuji krásu světa v úplně jiných věcech, než je dosahování super buildu, nicméně chápu, že pro někoho je toto snažení smyslem existence. Přeju mu to. Nicméně, ve chvíli, kdy přichází na veřejné fórum s pláčem, jak "zlý team nepřeje jeho skvěle vymyšlenému überbuildu", nenacházím pro takové jedince soucit. Žádný.

PS: stížnost: zobtížnil se sorceror (viz raksha (imka na ovládnutí pro rakshu a další NPC (většinou bosse) postihla nejen sorcerora, ale i hraničáře, druidy a wizny)) mi přijde jako pomatení smyslů dotyčného (důvody úpravy nebudu rozepisovat, jsou v podstatě identické jako u black blade, jen v mnohonásobném vydání).

Reply with quote  

PostPosted: 12:27 01. Nov 2010 
Mistr
 ICQ  Profile

DenGrasse to napsal pěkně a dost s nim souhlasím a beru zpět názor na blackblade. Navíc myslím že je celkem dost možností jak ty mágy v dungu zlikvidovat jinak a třeba i pomocí dexovejch buildu. Možná část z vás končí na tom, že udělá splácaninu buildu která stojí na nějakém pěkném přežitku z orig nwn a jak o to přijdete je v háji. Kdo má postavu na dex a má obrovskej problem ve světě? Zloděj má možnosti pastí a zákeřnejch, monk má nechutnou SR, počet útoků, war zas něco ustojí a dá větší ránu na úkor odolnosti proti kouzlům a jinejm vychytávkám atd...každej má něco, tak proč se nedržet toho co má umět a nedělat splácaniny které z vaši postavy udělaj průměrný build... kterej je v konečné fázy v každé družině jako páté kolo u vozu?

Reply with quote  

PostPosted: 13:33 01. Nov 2010 
Šlechtic
 Profile

DenGrasse wrote:
....

Už jsem myslel, že to nikdy v životě neřeknu, takže překvápko ..... absolutní souhlas.

A ještě pro upřesnění - s Rejtym je diskuze vždy možná a například návrat kapucí s moudrostí je výsledkem hráčské snahy spojené se slušnou argumentací a slušným rozebráním dané obtíže. Stejně tak například výše očarování mnichových rukavic. U těchto záležitostí je důležité opustit já,já,já a kouknout se na to v širším konceptu světa. Například tu zazněl dotaz - jak moc máme ve světě odzkoušenou krejčovinu? Nejsou v ní výrobky s bonusem k výcviku? Pokud ano jak je to v poměru ke zbrojím? Není na tom teď možná obratnostní postava lépe při obraně proti sražení než postava silová s ohledem na to že ji lze třeba srazit pouze na hod 20, je možné, že má epické uhýbání a ještě se teď možná může navléct do oblečení s bonusem k výcviku?
Já to nevím, ale mám takovou tuchu, že to možná tak nějak bude. :?:

Reply with quote  

PostPosted: 14:22 01. Nov 2010 
Velmistr
 Profile

Tak :) teď už jen přepracovat GSko :)

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha
Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 94 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]