paja13 wrote:
nemel jsem chut reagovat az do me ve hre dost hucel kamos at napisu jinak ze se nic nezmeni
Super, vyjadreni strelce tu moc casto nebyva.
paja13 wrote:
ma postava (terka) je tajemnej lukostrelec s vysokou epickou urovni navic namakana ve vareni lekvosu. tajemnej lukostrelec je do party a bez ni prd to vim jenze od zmen uz ani ten prd parta neparta
od zmen ji do party vzali jen luzri dva zlodejickove - od waru nebyl zajem proc se tahat s necim co vlastne ani nepomuze a jen to tahnete ke knezi ozivit? vetsina potvor srazi nebo ma jedy - jedno i druhy pro lukostrelce smrtelny. jedina moznost vylakat po jednom kusu kde to jde a mrzacit do noh aby stihl lukostrelec ubehat a po par zivotech uzuzlat npc co ma stovky zivotu
Pokud casto umiras, chapu ze se mnoha lidem nechce te brat. Jeste treba memu klerikovi by to nevadilo, oziveni dostanes na miste a koneckoncu jsou to tvoje expy, jediny problem je, ze ti popadaji boosty, ale jinak postava co casto umira proste zastavi partu.
Ze zkusenosti mam, ze venku se da vetsina potvor ubehat i bez mrzaceni, kdyz to tedy nelaguje, coz je celkem caste. V dungu mas samozrejme casto smulu. Navic AA je krehka postava, ktera se moc neda hrat jako tank. Takovy ten build proste je - vyborny utok, ale staci chybicka a lezis.
paja13 wrote:
veci co citim nejvic:
zmizely sipy s elementem z obchodu - lukostrelec silu moc nema muze to dohanet jen tema elementama a kdyz je jen 1k4 tak to moc nepomuze (nezahlidl jsem vic na sipy ale sipky se daji koupit klido +3 utok a 1k8 zraneni)
Sipy jdou myslim bez problemu najit kvalitni, tedy 1k6. Zda je to dost je uz jina vec. Dlouhy luk ma zakladni zraneni 1k8, takze podle logiky pouzite u ocarovani, pokud by ji team prenasel i na strelecke zbrane a pocital to podle dlouheho luku a ne podle kratkeho, by sipy mely mit maximalne 1k8 zraneni. Ale pokud vim, tak sipy stale jeste nejdou vyrabet, takze tam bude problem spis prechodny v tomhle.
paja13 wrote:
+pouzit mazani elementem na sip uvarenym v kotliku se da ale jen na 99 sipu - s rychlosti strelby tajemnyho lukostrelce to proste zmizi za par kol a lekvos je sakra drahej - na rucni zbrani pritom tech tercinych uvarenych +8 elementem vydrzi 20 minut realtime
+na strelbu neplati sekacek - i kdyz 1 vystrelem zastrelite ogra kdyz se povedl se staryma 1k10 sipama kritik tak zbytek kola stojite a jich je ve skupine dalsich 5 a pritom za 1 kolo je mate na sobe
Jo no. A taky nejde na luk ani na sipy plamenka ani ostrost. Luk ma v tomhle proste nevyhodu, zase ma vyhodu v tom dosahu no.
paja13 wrote:
+hafo potvor ma redukce na zraneni a je jedno ze muj epickej lukostrelec ma strilet +10 munici - redukce je tam porad
Tohle je otazka spis na WB, co stavi potvory. Zda tu redukci delaji ve stylu 5/+1 az 10/+6 a nebo zda davaji potvoram natvrdo bud redukci 10 proti jakymkoli zbranim a nebo rovnou imunitu 50% na bodne. A jaky je v tomhle zamer a zda je to ok. Proste to nikdo jiny neposoudi. Kdyz tak muzes vypsat konkretni potvory - treba ty zvirata v prahvozdu a probirat to spis s WB, proc to tak je a zda je to ok. Kdyz tedy budou mit cas a chut to resit.
paja13 wrote:
+snad vsem mislitelnym npc se zvysily hody na srazeni a tim taky na mrzacici utoky mam problem zpomalit npc pri sile prvniho utoku 46
+hafo potvor ma jed nebo srazeni nebo paralyzu - tohle vsechno je pro cistyho lukostrelce jasna smrt i s partakama (npc je obehnou) a npc maji takovy utoky ze srazi silovy plechovky co maji skil proti srazeni maxovanej nebo otravi jedem co zpomali a snizi silu i super epiky (pozoroval jsem to na kore)
U sveho strelce mam podobny problem (ale utok nizsi, jen 38). Sem tam neco mrzacit jde, ale jinak u silnejsich potvor se mi to moc nevyplati. Nastesti muj strelec neni cisty, ma moznost prejit do utociste a omezit se ciste na boost parte. Nemit tuhle moznost, tak proste do lepsich dungu nejdu, protoze tam bych ani neutekl, ani se neschoval a potvory by sly samozrejme po mne.
paja13 wrote:
+od zmen problem si vydelat - muzu chodit na bosy pro nizky urovne ty dam (mravenci kralovna

) ) z vysich bosu jen specialni brouci kralovnu a to je o prdel i s osmi lekvosema v sobe - na elfi les muzu zapomenout a jako jo muzu se vydat na sever vyhnout se npc co srazi a dotahnout do ivory na prodej tunu kuzi z jezevce

/ od zmen mi postava zila na dluh jen diky nasporenym prachum z banky
Tohle je podle mne spis o tom, na co jsi byl zvykly a nakolik jsi schopny a ochotny se prizpusobit. Vydelat si jako epic samozrejme muzes. At uz mas postavu udelanou sebemizerneji (a zas tak spatna neni, vsak si te pamatuji z areny, ze jsi sice lezel, ale poranil si). Par tisic si vydelas vzdy, i kdyby jsi mel jit s mulou do bazin a tam zase zabijel a stahoval bazilisky. Jinak samozrejme solo budes mit problem. Ale jestli mas problem s vydelkem, zacni michat lektvary na kseft. Nasad si cenu tak aby jsi vydelaval slusne a stale to nekdo koupil. Pripadne vymenuj ucast na vyprave za to, ze budes dodavat pro tu vypravu lektvary. Do takove nabidky bych uz jako tank klidne sel. V podstate se valecnikovi postaras o boosty. Kdyz se domluvite rozumne, bude to pro tebe stale levnejsi, nez se lektvarama pokouset boostovat sebe.
paja13 wrote:
posledni stav kdy mou postavu jsou schopny umlatit ogrove 2 lokace od ivory pro me neni unosnej - muzete psat o tom jak se ma chodit v parte ale tohle uz je drobet moc husty: i v parte npc okolo tanka vpredu probehnou a mate je na sobe a k cemu brat do party postavu ktera tam je nanic? to ze v dungu vystreli 5x za kolo je hezky ale kdyz da 5x po sedmi zivotech zraneni do pralesnich zviratek to fakt nepomuze
Jo, Thalie je postupne drsnejsi. Hlavne pokud mas i jako epic ambici chodit na potvory, za ktere mas expy a nechces na to rezignovat a expit proste kecanim v hospode. Mne, jako cloveku, co si stavi solidne silne postavy to zatim nijak extra nevadi, byt je to duvod, ze s expenim postav obvykle koncim nekde kolem 25 levelu a expit dal mne nebavi a ty postavy si nechavam na rp a prilezitostnou hru. Je to pro mne proste prilis pomale, prilis tezke, bavi mne riskovat, bavi mne cvc a pokud tu ztratu pak nahrazuju mesic real, tak uz to nepovazuji za zabavu. Takze jsem se smiril s tim, ze nikdy nebudu na spici Thalie se silou postavy.
Postavy co po uprave prestaly byt pro mne hratelne jsem odlozil dokud nebudou priznivejsi podminky. Proste Pokud mam postavu, ktera uz na 20. levelu dokaze expit jen po 6ti expech a je tezke udrzet ji vubec nazivu a mam nervy u kazdeho lagu, tak to pro mne neni uz zabava, ale drina u ktere si nedpocinu. Proto si taky davam praci se stavenim buildu. Jedinou vyjimkou je pro mne postava, ktera se po zmenach stala pro mne nehratelnou, ale characterem mi prirostla k srdci a bavi mne a tak uz nejakou dobu cekam na schvaleni prehazeni na jinou zbran.
Pokud bych tedy mel poradit sam sobe ve tve situaci.
1. Zkus znovu projit sve moznosti a taktiky. Zapomen na to, jak to bylo a hledej nove cesty. Do te doby nez budou sipy tak to ber spis jako prechodny stav a proste odpocinek a rekreaci, radeji od postavicky nic moc necekej. Snaz se navazat nove kontakty s novyma postavama, neomezuj se jen na stare zname. Vyraz klidne i s o deset levelu nizsima charakterama i za cenu ze nebudes v parte a spis na ne budes jen tak dohlizet. Pobavis se, nebude te to moc stat a neco malo si vydelas. Az se vyexpi, budou svolnejsi k tomu te brat stale sebou. Sam jsem takhle pomahal expit nekolik treba magu a podobne, kdyz jsem mel pocit, ze je ten clovek fajn a ze by se jeho postava hodila.
2. Pokud te stve, jak je Terka slaba a nevidis moc moznosti jak to zmenit, tak si proste zaloz novou postavu a Terku loguj jen kdyz mas naladu. Novou postavu si udelej tak, aby byla silna a zaroven te jakz takz bavila. A pak je stridej.
Chapu, ze pro lidi co buildy nestavi, co hraji jednu postavu dlouhodobe a neopusti ji jen proto, ze diky nastaveni je nahle mnohem slabsi je to problem. Nejsi uplne prvni, kdo mi neco takoveho rika. Hlavne pokud jsi se jakkoli zasekl u rp sve postavy, ktere te vede k tomu, abys tzv. nechodil s kazdym natolik, ze uz nechodis skoro s nikym, tak je to prusvih. Ja bych ti doporucil najit duvody proc by se postava zmenila a to jeji rp proste prizpusobit - zaklad je zabava. Ale zase bude spousta lidi, co by byla proti.
Celkove, tezko radit. Je mi jasne, ze je zde cast lidi, co maji problem se zvysenou obtiznosti. Zkus se s tim nejak poprat a pokud mne uvidis ve hre, klidne mi posli tell. Rad te vezmu na vypravu a neuslysis ani slovo o tom, ze bys zpomaloval nebo prekazel.
Je to koneckoncu vzdy o tom, zda jsou tu lide se kterymi se ti hraje dobre. A co jsem videl, tak minimalne Terku hrajes fajn a je v nejlepsim zajmu spousty lidi tady, abys tu zustal a bavil se. A pokud by ti v tom mel branit jen takovy drobny detail, ze tva postava nema na zaplaceni vlastnich nakladu, tak si zkus IC rict treba BUovi. Nejake prachy jeste ma, nejaky ten pulmilion by se pro jeho pratele nasel.