|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
OneHeart
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 11:18 21. Jan 2008 |
|
|
Zyga wrote: Je mozny aby na neco byly nutny dva pozadavky? Treba u katany by mozny nebylo k zahozei snizit ten pozadavek na silu a prihodit ze postava musi mit dex aspon 14, a neco podobnyho provyst i s oboustranym mecem, pridde mi ze to sou zbrane ktery se nehodej k plechovce a je to spis nastroj tech obratnejch valecniku no zrovna opravdová katana je docela težký meč. Obdoba jedenapůlručního nebo obouručního meče. Ale souhlasím, že na oboustranný zbraně by možná byl lepší požadavek na dex... je umění se s tím nezranit 
_________________ Vaillardo Vran:
|
|
Top |
|
jitka
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 12:19 21. Jan 2008 |
|
|
Na tohle uz musim reagovat uz se nemuzu koukat jak tu srovnavate katanu ktera nevazi ani kilo a obourucni mec ktery vazi od 3do maximalne 6 kilo .Katana a obourucni mec jsou naprosto rozdilny zbrane jak vahou tak delkou nebot obourucni mec ma skoro dvojnasobnou delku.Tyto zbrane nelze srovnavat ani co do hbytosti a obratnosti bojovnika. male srovnani jak v delce tak vaze  katalogové číslo 16004 Název Dvouruční meč Popis střední Evropa - pol. 16. století Rovná čepel se záchytnými zuby, sloupek obalen kůží. Záštita se zdobenými konci a prstenci, zdobená hlavice - oboje černěné. Jílec dřevěný, potažený kůží. Celková délka 177 cm, délka čepele 130 cm, šířka 50 mm, záštita 420 mm. Váha 3,45 kg. Cena 12100,- Kč katana černá – lesklá 71cm čelep + habaki 95cm meč celkem s pochvou 100cm Váha katany cca 1150g Cena : 2220 s DPH
_________________ Kamkoli se vydate, jdete s celym srdcem.
|
|
Top |
|
RES
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 12:25 21. Jan 2008 |
|
|
Joo tak pridam taky trochu infa.Katana neni zase tak vahove tezky mec jak tu pisete.Jeden takovej mec vlasnim a je to prekrasne dilo mistru kovaru.Ta myslenka co se tyka pozadavku dvou vlasnosti na jeji uziti je moc pekna protoze katana neni jen mec kterym se kolem sebe ohani silak pac na ovladani tak uzasne zbrane je treba i vedet jak sni seknout a tak.Proto dat na katanu dat pozadavek i na obratnost + sila je dobrej napad pac kdyz vidim valecnika nebo klerika v plnej platovej s pavezou a v ruce katanou mam chut zvracet a vezim ze Sinogi Zokura jeste zijici mistr techo prekrazsejch zbrani se budi s mocnima rurama. 
|
|
Top |
|
RES
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 12:33 21. Jan 2008 |
|
|
Jitko smekam ale napsala si to presne 
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 12:42 21. Jan 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Mozny to samozrejme je.
Vlastnosti se pocitaj zakladni. Tzn. bez boostu, bez bonusu z itemu. Jinak by to pro ty klerikyfajtry ve fullplatu nic nebylo.
S tou katanou je trochu potiz. NWN ji povazuje za tezkej mec (jasne ze s mecem ma pramalo spolecnyho) a prirazuje ji 10liber. Potom je tu ale otazka, za co ji budeme povazovat na Thalii.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 12:45 21. Jan 2008 |
|
|
OneHeart wrote: Zyga wrote: Je mozny aby na neco byly nutny dva pozadavky? Treba u katany by mozny nebylo k zahozei snizit ten pozadavek na silu a prihodit ze postava musi mit dex aspon 14, a neco podobnyho provyst i s oboustranym mecem, pridde mi ze to sou zbrane ktery se nehodej k plechovce a je to spis nastroj tech obratnejch valecniku no zrovna opravdová katana je docela težký meč. Obdoba jedenapůlručního nebo obouručního meče. Ale souhlasím, že na oboustranný zbraně by možná byl lepší požadavek na dex... je umění se s tím nezranit  Zdravím, myslím že porovnavat silove omezeni zbrani v NWN s realitou mi prijde dost zcestne. uvadim prikladne vahy par zbrani: dlouhy mec cca 1,2kg jedenapulrcucni mec cca1,5 kg obourucni mec cca 3,5kg z vlastni zkusenosti bych rekl, ze ovladani zbrani neni zalezitost az tak sily jako techniky i kdyz samozrejmne u zbrani typu obourucni mec/sekera je jista sila zapotrebi. To o co se snazi zdejsi DM je zamezit aby vsichni valecnici klerici a dalsi chodili s obourucnimi zbranemi a v plne platove zbroji, s realitou to zas az tak spolecneho nema, to by omezeni musela koncit nekde u sily 14.Ale jak uz nekdo psal, pokud nekdo bude chtit postavu s obourucakem a platy tak si na to postavu s vysokou silou udela. 
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
OneHeart
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 12:47 21. Jan 2008 |
|
|
tak pardón za mystifikaci. já jen ,že jsem ještě neviděl vyobrazení samuraje, který by ji držel jednoruč... (asi málo hledám , není třeba mi sem házet linky na obrázky  )
_________________ Vaillardo Vran:
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 12:48 21. Jan 2008 |
|
|
A koukam tak Jitka to napsala driv...
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 13:03 21. Jan 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Ja myslim, zz to moc resite.. Chapu, ze sme na neco jako Hardcore Rpserveru, kde se snazime priblizit realite, a to taky tady muzete zacit resit, jestli hranicar opravdu muze ochocovat zvirata... Veci sou takhle nastaveny, ja jsem rad, ze nove omezeni na zbrane a zbroje existuji, protoze se to priblizuje te zminovane realitea ozivi to vyber zbrani.. Ale stejne to kazdy sam bude vzdycky videt jinak.. nekdo by pak katana diky ostrosti mela mit kritical 15-20... nekdo pak at se zase krouzkovka predela na +5 proti secnym.. A tak pridavam jeden odkaz s katanama v jedne ruce, i obourucne, i dve katany ve dvou rukach.. je to takovej hezkej komix pro pobaveni, tak snad se zasmejete jak ja a nebudete se popadat za hlavu, kdyz uvidite tolik katan v jednom obrazku (PS vsichni jsou to paladinove ve zbrojich  ) http://www.giantitp.com/comics/oots0448.html
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
RES
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 13:08 21. Jan 2008 |
|
|
Nemuzu si pomoc ale mam tu par zbrani co me prijdou problemove a rozhodne asi nemaji ani moc s realnosti co delat.Mozna nebude spatnej napat ten pozadevek na dve vlasnosti u vice zbrani tady vam napisu ciste muj nazor pac se zbranim trosku venuju par let  Uvedene udaje jsou opsane ze stranyky.Kosa vaha 12 zraneni 1K12 pozadavek sila 15 , Halapartna vaha 15 zraneni 1K10 pozadavek sila 14 , Strasl.Palcat vaha 20 zraneni 1K8 pozadavek sila 16 , Tezky cep vaha 20 zraneni 1K10 pozadavek sila 17 , Katana vaha 10 zraneni 1K10 pozadavek sila 16 , Oboustrany mec vaha 4 zraneni 1K8 pozadavek sila 14 .Myslim si ze u techto zbrani nebude spatne udelat par uprav na pozadovanou silu.Vim ze NWN neni delanej jako real svet a proto se nemuzeme divit ze se takove vecu ukazou ale zda se Thalie hodne priklani k real svetu vtechto vecech tak to neni spatne aspon k zamysleni. 
|
|
Top |
|
RES
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 13:15 21. Jan 2008 |
|
|
OneHeart :Zda si jeste nevidel katanu v jedne ruce sezen si filmek Sanjuro od Akira Kurosawi a tam uvidi jak valci samuraj a paradicky i s jednou rukou co nepouzival kazdy ze samuraju. 
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 13:17 21. Jan 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Ne ne, tady imho nejde o realisticnost. Proto se ta omezeni nedelala (nebo ze by mi to zatajili?  ). Jde o to, ze tezke/silne/silove narocne zbrane typicky patri do rukou fajtrum, ktery na to tu silu skutecne maj. Zabranuje to trochu, aby kazda elfi prskavka zaroven strilela dlouheho luku (pokud si tam tu silu skutecne neda), nebo malickata hobitka mlatilo okolo sebe obourucnim kladivem (nerikam ze hobitka nemuze, ale musi na to mit silu). Imho by to taky melo omezit mnou tak oblibene jednoabilitove buildy. RES: Upravy klidne, ale jakym smerem? Osobne mam spadeno na tezky cep, u ktereho mi ta sila prijde prehnana.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 13:19 21. Jan 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
RES wrote: Kosa vaha 12 zraneni 1K12 pozadavek sila 15 , Halapartna vaha 15 zraneni 1K10 pozadavek sila 14 , Strasl.Palcat vaha 20 zraneni 1K8 pozadavek sila 16 , Tezky cep vaha 20 zraneni 1K10 pozadavek sila 17 , Katana vaha 10 zraneni 1K10 pozadavek sila 16 , Oboustrany mec vaha 4 zraneni 1K8 pozadavek sila 14 . Myslim si ze u techto zbrani nebude spatne udelat par uprav na pozadovanou silu.Vim ze NWN neni delanej jako real svet a proto se nemuzeme divit ze se takove vecu ukazou ale zda se Thalie hodne priklani k real svetu vtechto vecech tak to neni spatne aspon k zamysleni.  Ono je ot se zranenim ale trosku jinak u obourucaku bylo zraneni navyseno. viz : viewtopic.php?f=100&t=865No a ohledne te katany.. sila 16 min mi prijde dobra.. jako 15 by byla uplne primerena, aby ji mohl ovladat i sikovnej zlodej, ale 16 je taky v pohode. No spis bych pridal k vecem jako kord, katana a hlavne luky minimalni obratnost, jak uz nekdo rikal.. ale ono zase dat na katanu min15 obr a min16 sila.. to by ji pak uz zase nikdo nenosil, a bylo by to stejne, jako kdyby na serveru ani nikdy nebyla.. U luku vsak minimalni obratnost ma svoje opodstatneni, protoze kdo chce strilet z luku, stejne tam nejake bodiky nacpe.. stejne tak kdo chce machat zbrani, tak si do sily tak i tak bodiky nacpe.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 13:22 21. Jan 2008 |
|
|
Duvod vysky sily na katanu je ten, ze ma stejne statistiky jako bastard a tudiz je daleko lepsi nez dlouhy mec. Je treba ji srovnavat s bastardem, protoze ma stejne statistiky.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Sorrow
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 13:24 21. Jan 2008 |
|
|
Ja sem proto, udelat pravek a kazdej at se ohani klackem a bude po debatach 
_________________ Bono volo ale sen dela por disto la sarine estes rano en mia bideo.
|
|
Top |
|