Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 14:46 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 91 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Craft - podtemno
PostPosted: 15:00 28. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Istvan wrote:
jachyra wrote:
Neni problém, tam som bola už X krát :D že bych začala obchodovať s podtemnom? XD

Jiste muzes, ale nezapomen, ze jsou na povrchu lide, kterym tve obchodovani nebude lhostejne, az na to prijdou. :wink:

My ji ochráníme :-P

Takuž jsem sám, uff

PostPosted: 15:01 28. Dec 2010 
Velmistr
 Profile

Ak sa môžem spýtať .. dakedy sa premýšľalo, že čo by sa dalo priekupníkovi s vecami do truhlice = ponuky, že to by si mohol kúpiť aj povrch aj podtemno .. doteraz som bola v tom, že to tak je, ale teraz sa mi zdá, že nie .. nepomohlo by práve toto upraviť, aby oboje veci mohli kupovať aj podtemnáci aj povrch?
Je predsa pravda, že podtemno je v nevýhode čo do crafterov a ešte nejakých vecí .. ale zas nebolo by spravodlivé im zato pomáhať viac, ako povrchňanom ;) zbytočne by sa zas vyvolávalo kopec nezhôd a flameov, čo je úplne zbytočné

PostPosted: 15:01 28. Dec 2010 
Nováček
 Profile

-RoF- wrote:
Lepší kdyby třeba Rejty opravil obchody v podtemnu a dal tam stejnou nabídku věcí, jako jsou na povrchu.

Přiznám se, že nevím jak to vypadá nahoře, ale pokud jsou nějaké významnější rozdíly asi by to bylo fajn. Peníze se dají vymlátit podstatně lépe a hlavně za kratší čas.

Aby dodával DM craft věci drowům za nějaké questy mi přijde divné.

Nemusejí být top craftové über hyper ultramegastarodávně epické (blabla :) ).
Jinak já třeba nevidím rozdíl v tom, jestli postava dostane za dokončení (sekvence) úkolů meč +2 co svítí růžově, zlato, nebo možnost bezplatně si užívat v místním bordelu. A neříkej mi, že takhle to tu nechodí... podobné vylomeniny se dějí v každé hře, ať už p&p nebo online.

Hráč nahoře musí tvrdě makat v craftu, aby mohl vyrábět pak ty dobré věci.Pomohl tomu hráčovi DM? Nevím o tom. Většinou tam spíš cítím odpor ze strany DM ke crafterům.

Hráčů nahoře je kolik, dvacet+? Dole tak šest, respektive dva-tři. Z toho žádný hi char, obávám se. Sehnat/koupit/dostat matroš bude pro člověka nahoře podstatně snadnější než pro nás dole. Prostě nejsou lidi aby to mohl ofungovat v nějakém rozumném časovém rámci.

To že se vám nelíbí hodiny sedět u craftu. Tak to nedělejte, ale zároveň si nestěžujte, že nic nemáte.

Ano, na rp serveru točit hodinu po hodině dungy kvůli materiálu a pak zbytek dne prosedět v dílně opravdu nehodlám, a pokud je tohle jediná možnost jak sehnat rozumné vybavení, je něco velmi špatně nastavené.

Toť mé názory - nebijte mne, polemizujte :)

DenGrasse wrote:
Cyprian wrote:
... dva jsou dle mého pohledu bez zájmu o RP...

pokud nehrajou RP, třeba dělaj craft...

Já bych si dovolil trochu zarýt - když craftí a nehrajou rp, co potom dělají na rp serveru?

Istvan wrote:
jachyra wrote:
Neni problém, tam som bola už X krát :D že bych začala obchodovať s podtemnom? XD

Jiste muzes, ale nezapomen, ze jsou na povrchu lide, kterym tve obchodovani nebude lhostejne, az na to prijdou. :wink:

V Podtemnu je místa dost, a nějaký teplý brloh pro schopného otroka se najde vždycky. Strava a nocleh zajištěn do konce života :)

Na RP mám nwn, na PVP warhammer ;)

PostPosted: 15:02 28. Dec 2010 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

-RoF- wrote:
...

Jak na povrchu, tak v podtemnu jsou krapet "schopnejsi organizace", ktere zcela jiste maji pristup k vybaveni (ci vlastnim remeslnikum), ktere se rovnaji tomu co je z craftu. Neprijde me nic divneho na tom, ze pokud si hrac u techto organizaci udela dobre jmeno, muze vyuzivat jejich zbrojnici a napriklad si omezeny pocet vybaveni nakoupit.

Pro RP server jako takovy je dle meho mnohem prinosnejsi, pokud hraci travi cas nejakym RPenim, nez mlacenim dungu ci kraftenim.

Co se tyce opraveni obchodu, nevim nevim, zda to k necemu bude, z toho co jsem pochopil tu stejne z craftu ziskam mnohem silnejsi predmety, nez muzu koupit a nejspis i vydropovat.

A nase stiznosti? Nejde ani tak o stezovani si, ze nic nemame, ale o dotaz, zda existuje nejaky alternativni a zabavnejsi zpusob ziskani vybavy.

PostPosted: 15:02 28. Dec 2010 
Nováček
 Profile

jachyra wrote:
Ak sa môžem spýtať .. dakedy sa premýšľalo, že čo by sa dalo priekupníkovi s vecami do truhlice = ponuky, že to by si mohol kúpiť aj povrch aj podtemno .. doteraz som bola v tom, že to tak je, ale teraz sa mi zdá, že nie .. nepomohlo by práve toto upraviť, aby oboje veci mohli kupovať aj podtemnáci aj povrch?
Je predsa pravda, že podtemno je v nevýhode čo do crafterov a ešte nejakých vecí .. ale zas nebolo by spravodlivé im zato pomáhať viac, ako povrchňanom ;) zbytočne by sa zas vyvolávalo kopec nezhôd a flameov, čo je úplne zbytočné

tohle se mi líbí

//dit
Stiznosti, klidne si tomu rikejte brekot, pokdu vas to potesi, ale myslim ze je v zajmu vsech aby tu hraci byli, a pokdu se dostaneme do faze, ze equip ktery lze ziskat nebdue absolutne stacit nasemu vyrpenemu levleu, tak asi nejspise pridje co? Vykaslani se na to :-)

Takuž jsem sám, uff

Last edited by Cyprian on 15:04 28. Dec 2010, edited 1 time in total.

PostPosted: 15:03 28. Dec 2010 
Měšťan
 Profile

Cyprian wrote:
DenGrasse wrote:
Cyprian wrote:

ANo to je velice zajímavá dedukce, téměř šokující. Ano minimálně jeden z nich dělá craft. Otázka ovšem zní, jak od něj získáme my nějaké výrobky, když s námi neRPí a to co RPí je nepřátelské? Máme se na něj spolehat že se v něm ustrne dušička a něco nám vyrobí?

Tak jestli hrajou nepratelsky, nevidim to nejak zle. Nemyslim, ze vsichni musi tahnout za jeden provaz, pak muzem zrusit presvedceni. My nahore budeme mit zelene oblecky, vy dole hnedy oblecky a budem si podle oblecku pomahat nebo zabijet. :D

Nemyslim to vazne, jen nemyslim, ze vsichni musi spolu spolupacovat. (vim, ze dole mate problem s malo lidma)

PostPosted: 15:06 28. Dec 2010 
Velmistr
 Profile

Ešte by som upozornila .. oplatí sa chodiť na bossov, padajú z nich skutočne veci, ktoré akoby vypadli z oka veciam z craftu .. doslova bych povedala, že nemá zmysel robiť platnierinu pre zbroje napr, bo padajú pekne drsné srandy .. len sa treba kvôli tomu trochu ponamáhať a hľadať, to je pravda ;) ale zároven sa pri tom zaXPí, zarobí a ešte aj nájde vybavenie.
Pravdou však ostáva, že padajú len isté veci a zatiaľ som nepočula, že by niekomu padli topánky s odolnosťou +5 napríklad, alebo s vlastnosťami meteorickej ocele

Stále ostávam s hlasom za spoločnú priekupnícku truhlicu pre povrch i podtemno .. ;) toť môj skromný názor

PostPosted: 15:08 28. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Cyprian wrote:
DenGrasse wrote:
Cyprian wrote:

ANo to je velice zajímavá dedukce, téměř šokující. Ano minimálně jeden z nich dělá craft. Otázka ovšem zní, jak od něj získáme my nějaké výrobky, když s námi neRPí a to co RPí je nepřátelské? Máme se na něj spolehat že se v něm ustrne dušička a něco nám vyrobí?

Ale už jsem začal eRPit na nástěnce :)

PostPosted: 15:09 28. Dec 2010 
Bůh
 ICQ  Profile

Holt když není jiná možnost tak ty hodiny v dílně budete muset trávit.Když jsem hrál dole a v době úpadku naší rodiny,sem byl v dílně pořád a dělal si všechno téměř sám.Prostě to není jako na povrchu,že můžeš vybírat z množství řemeslníků.Většina craftů jsou vzájemně propojeny,takže neznamená že budete muset dělat každý všechno.
Nezastávám názor dávat věci za zahraný Q aspoň ne tedy za jeden obyčejný.

PostPosted: 15:10 28. Dec 2010 
Nováček
 Profile

O bossácích víme, ale farmit je nonstop pořád dokola je jaksi... meh :)

Opět platí že než do dungu, raději questit/rpit cokoliv někde jinde. Aspoň teda v mém případě... (btw jsem zvědavý co nám DM hodí do pokoje při třetím "nicnedělání" :) )

Na RP mám nwn, na PVP warhammer ;)

PostPosted: 15:11 28. Dec 2010 
Šlechtic
 Profile

a vy jste normalne bily? protoze jsem se tu docetl, ze neco pozadujete, ale makat nehodlate, ostatne me to pripomina moresy jedny mensiny

PostPosted: 15:14 28. Dec 2010 
Nováček
 Profile

Radim wrote:
Holt když není jiná možnost tak ty hodiny v dílně budete muset trávit.Když jsem hrál dole a v době úpadku naší rodiny,sem byl v dílně pořád a dělal si všechno téměř sám.Prostě to není jako na povrchu,že můžeš vybírat z množství řemeslníků.Většina craftů jsou vzájemně propojeny,takže neznamená že budete muset dělat každý všechno.

To se na me nezlob, ale vyexpit kompletni craft jen na zbran ve dvou lidech sezere tolik casu, ze se na to vazne radej vykasleme. A co se obyčejných eventů týká. Budem rádsi speciálně za ty neobyčejné.
Pokud je toto RP server, myslel bych, že je tu RP na prvním místě, ne až za expením a craftem, protže bez RP se přežít dá, bez expen ía craftu jak vidno ne.

Sveneld wrote:
a vy jste normalne bily? protoze jsem se tu docetl, ze neco pozadujete, ale makat nehodlate, ostatne me to pripomina moresy jedny mensiny

Přečti první post, prosil jsem, žádné stupidní výšplechty, díky

Takuž jsem sám, uff

PostPosted: 15:16 28. Dec 2010 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
no já vám nemůžu moc radit... ale tahle informace je snad veřejně dostupná... co třeba... obchod?

Pokud chces s nekym obchodovat musis o nem vedet. Pokud je ale dotycnemu zatezko odpovedet na pozdrav, nebo dokonce zaprest rozhovor tak s nim asi obchodni spolupraci nenavazes :)

jachyra wrote:
...

jo, bosse jsme nasli zatim jen jednoho, ktereho celkem bez rizika zrubeme a zatim nas celkem obstojne vyzbrojil. A s topankama souhlasim, zatim z nej mame jen dvoje, naprosto obycejne, bez jakychkoliv bonusu :)

Radim wrote:

S tim naprosto souhlasim, ale moznost napriklad nakoupit trochu lepsi vybavu, nez je dostupna v obchodech by jiste potesila mnohem vic, nez zlato, ktere nemas za co utratit. A samozrejme to nikdo nechce za event typu "najdi a dones me houbu, ktera je tri lokace za mestem", ale spis za nejakou dlouhodobejsi spolupraci.

PostPosted: 15:16 28. Dec 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Otázkou je co je vaším herním cílem. Pokud vám jde o zážitek z RP, pak se obejdete bez craftu i creepu. Pokud je vaším cílem být největší tuňáci na serveru, pak se to bez toho asi neobejde.. :wink:

PostPosted: 15:18 28. Dec 2010 
Velmistr
 Profile

to Cyprian: ja som nehovorila, že sa sťažujete alebo fňukáte .. ja na vašom mieste k tomu pristupujem asik rovnako .. a hlavne dokonca aj keď na povrchu hrá kopec hráčov, pamätám dobre časy, kedy som bola jediným aktivnym crafterom, dokonca vtedy ani Sandra už necraftil - aspoň nie pre verejnosť :D
snažím sa pristupovať rovnako ako k jednej tak i druhej strane ;)

to all: RP si zaslúži úctu, pokiaľ to nie je len o sexe a počasí :D
navrch si veeeľmo dobre spomínam, ako sa temer všetky DM rozčuľovali, prečo furt craftím atď :D každému sa páči iné a málokto je na materskej, aby si mohol dovoliť furt klikať do klávesnice.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 91 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]