|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
OneHeart
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 11:03 22. Jan 2008 |
|
|
jiromir wrote: Lepsi by byl system, ze pokud nemas feat, mas na danou zbran (zbroj) penalty, ale ne ze to nemuzes vybavit. =defaultní DnD. Pokud nemáš potřebný feat na zbraně/zbore (nejsi trénován pro boj s nima) tak máš -4 penaltu do útoku. V NWN je to pro jednoduchost nastaveno tak ,že zbraň vůbec nevybavíš. Photter má pravdu, je to velký zásah do systému. Ale imho dobrej -omezení PG se vždycky hodí  pilnik wrote: Jak jsem psal pokud chcete omezeni zbrani podle sily ,snizte pozadavky o 2 at... ...ať to maj ty zakovaný prasečiny -které si hrají na klerika- lehčí? Tohle je primárně vůči tomuhle PG přístupu k povolání klerika...
_________________ Vaillardo Vran:
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 11:11 22. Jan 2008 |
|
|
naopak si myslim, že tohle k PG a stavění buildů přivede i ty, který to doteď neřešili
daleko účinnější by mi přišlo zakázat klerikovi multiclassovat a jestli to de, dát mu selhávaní kouzel ve zbroji
DnD charakter má 6 atributů a todle dělá ze síly atribut non plus ultra, poškozuje veškerý postavy, pro který síla je okrajovou záležitostí a nic to neřeší
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 11:19 22. Jan 2008 |
|
|
to oneheart: no lehci takhle jak jsem psal to o tolik tezsi mit zas nebudou ver mi ja chci bojovyho klerika od Dei Ananga hrat jak jsem psal 16 sila halapartna 1K10+1K6-no nevim jestli to oproti drive nebudou silnejsi bijci.Zbroje jak jsem psal klidne nechte na silu jak sou ,ale hlavne at sou puvodni DMG obourucnich zbrani. Dalsi vec je zda to neudelat se zbrojemi jak je to v DND a omezit v nich tu pohyblivost jak jsem psal.ALe to by chtelo vyjadreni nejakeho DM.
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 11:19 22. Jan 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
myslim, ze to kleriky tak neovlivni.. rozumej: nebudou z nich jen zabijeci masiny se vsim v sile
Kdyz si daji ty bodiky do sily, budou jim chybet. Klerici maji velkous silu spis diky vsemoznym boostum. Tohle omezeni jim trosku rozmysli, kam bodiky dat. A pochybuji, ze to vsichni vyresi tak, ze budou silni, moudri a naprosto hnusni a hloupi. Myslim, ze je to donuti, na kolik prece jen tu silu potrebuju mit velkou, aby neprisli o moudrost.. A k tomu ta omezeni jsou.
Ad lucistnici na serveru: nevim jak je to ma ohrozit. Luky muzou pouzivat porad, a naroky na ne velke nejsou
Ad ostatni povolani: kratke mece, rapiry a pod maji hodne male omezeni, takze napr zlodeje to snad ani nemuze ovlivnit, protoze i zbroje jako kozene a vycpavane taky potrebuji malou silu.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 11:27 22. Jan 2008 |
|
|
Myslím, že už se tu všichni docela nudíte.  Jednoduchá matematika ... pokud budu chtít hrát war./cler. v plné plátové zbroji a s obouručným mečem tak se přizpůsobím i zavedení minimální síly na zbraň a zbroj. Síla byla v NWN vždy užitečná a vázalo se na ni hodně věcí ... zásah, dmg, nostnost. To se nezmění. I pro lučistníky s vyšší silou jsou tu kompozitní luky, které propisují daný bonus ze síly do dmg. Pokud se někomu ekluje klerik ve full plátu s obouručkou (nedivím se tomu je to přinejmenším zvláštní - byť jsem to jednou zkoušel ale s hraničářem) moc s tím nenaděláte/me, diktovat někomu jak má jeho postavička vypadat jak ji má hrát aby vám se to líbilo ... to nemůžete myslet vážně. Klerika postihla stejná úprava kouzel jako čaroděje ... tím má situaci opět jinou než ve standartním NWN, potřebná síla k využívání zbraní/brnění mu rovněž zadává nějaký limit dle kterého se bude muset řídit. Já osobně vždy podporoval úpravy jež by měli srovnat nerovnováhu mezi rasami (to méně) a hlavně povoláními, ale pokud se to začne přehánět a řešit s prominutím kraviny, potažmo diktovat a unifikovat postavy, pak končí fantazie a hra o zábavě nemluvě. A ještě jedna věc ... čím více takovýchto věcí se budeme snažit protlačit do Thalie tím bude zasekanější, bude mít vícero bugů a datum spuštění se zase oddálí. Je tedy nutno pro splnění vlastních a osobních představ riskovat neúspěch a zmar pro všechny. Za mě .... NE.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
photter
|
|
|
@nomis: to sou tlachy z fóra, obvykle od lidí, který to nehráli, nehrajou a nehodlaj hrát, počkej si, kolik jich uvidíš ve hře a pak pokecáme
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
Last edited by photter on 11:28 22. Jan 2008, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
pilnik
|
|
|
to photer no zakazat klerikovi multiklasovani- to pak uz muzem chodit od povolani k povolani a zakazat multiclass kvuli tomu a tomu ... no a selhani ve zbroji neni taky moc dobra volba , prec jenom klerikovsky kouzla nejsou tak silna jako magovska a klerik v dnd je delany jako charakter pouzivajici vsechny druhy zbroji. Ja osobne jsem rad ze se snizili durace kouzel ,ktere klerikove na sebe casto hazely, tato eliminace je naprosto korektni a doslo k ni i v DnD 3,5 edici.
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 11:30 22. Jan 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
photter wrote: @nomis: to sou tlachy z fóra, obvykle od lidí, který to nehráli, nehrajou a nehodlaj hrát, počkej si, kolik jich uvidíš ve hře a pak pokecáme no to sem zvedavej.. jestli ses dival na hlasvani, co za povolani budete hrat.. neni tam 90%kleriku..
|
|
Top |
|
OneHeart
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 11:33 22. Jan 2008 |
|
|
photter wrote: daleko účinnější by mi přišlo zakázat klerikovi multiclassovat a jestli to de, dát mu selhávaní kouzel ve zbroji
tohle by bylo vůbec nejlepší. Ale nevim, jestli je možný nastavit aracane spell failure pro klerickou magii. pilnik wrote: Dalsi vec je zda to neudelat se zbrojemi jak je to v DND a omezit v nich tu pohyblivost jak jsem psal.ALe to by chtelo vyjadreni nejakeho DM. Kdyby šlo u těžkých zbrojí nastavit, aby se v nich nedalo běhat, tak by to bylo super. Ale nevim jestli to jde udělat jinak, než jim dát nějakou ultrahmotnost.
_________________ Vaillardo Vran:
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 11:41 22. Jan 2008 |
|
|
nomis_b wrote: photter wrote: @nomis: to sou tlachy z fóra, obvykle od lidí, který to nehráli, nehrajou a nehodlaj hrát, počkej si, kolik jich uvidíš ve hře a pak pokecáme no to sem zvedavej.. jestli ses dival na hlasvani, co za povolani budete hrat.. neni tam 90%kleriku.. to sou ale pořád jenom tlachy z fóra, nech promluvit realitu (a věř mi, že sem v NWN viděl koně blejt a hada couvat  )
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 11:42 22. Jan 2008 |
|
|
OneHeart wrote: Kdyby šlo u těžkých zbrojí nastavit, aby se v nich nedalo běhat, tak by to bylo super. Ale nevim jestli to jde udělat jinak, než jim dát nějakou ultrahmotnost. To je dobrej napad.. a myslim, ez by to uplne vystacilo nastavit na postavu seslani slow, stejne jak se sesila, kdyz blbe spite... Bylo by to dost hezke, kdyby se valecnici opravdu prevlykali do zbroje pred bojem, a kdyz sedeli v hospode, tak meli jinej ohoz. To by bylo podle men naprosto hezke a mozne RP zpestreni, a vyresilo by to hodne.
|
|
Top |
|
Sorrow
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 11:47 22. Jan 2008 |
|
|
pilnik wrote: no lehci takhle jak jsem psal to o tolik tezsi mit zas nebudou ver mi ja chci bojovyho klerika od Dei Ananga hrat jak jsem psal 16 sila halapartna 1K10+1K6-no nevim jestli to oproti drive nebudou silnejsi bijci.Zbroje jak jsem psal klidne nechte na silu jak sou ,ale hlavne at sou puvodni DMG obourucnich zbrani. Dalsi vec je zda to neudelat se zbrojemi jak je to v DND a omezit v nich tu pohyblivost jak jsem psal.ALe to by chtelo vyjadreni nejakeho DM. Se me zda, zes to blbe pochopil.To 1k10+1k6 neni brano jako 2k16 jak si nekde psal ale jako normalni 1k10 a k tomu dalsi hod 1k6.To snad zas takove vylepseni neni.A tohle zvyhodneni se delalo proto, ze dvojrucky sou oproti jednorucnim zbranim ochuzeny o OC za stity, tim padem si je moc lidi nebralo.
_________________ Bono volo ale sen dela por disto la sarine estes rano en mia bideo.
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 11:52 22. Jan 2008 |
|
|
nomis_b wrote: OneHeart wrote: Kdyby šlo u těžkých zbrojí nastavit, aby se v nich nedalo běhat, tak by to bylo super. Ale nevim jestli to jde udělat jinak, než jim dát nějakou ultrahmotnost. To je dobrej napad.. a myslim, ez by to uplne vystacilo nastavit na postavu seslani slow, stejne jak se sesila, kdyz blbe spite... Bylo by to dost hezke, kdyby se valecnici opravdu prevlykali do zbroje pred bojem, a kdyz sedeli v hospode, tak meli jinej ohoz. To by bylo podle men naprosto hezke a mozne RP zpestreni, a vyresilo by to hodne. Není to vůbec spatný nápad, ale má to své mouchy ... příliš velká váha zapříčiní nižší pohyblivost i ve stavu kdy bude zbroj sundaná a v invu (lepší batůžek sehnat, to bude po wipu běh na dlouhou trať) a zakoutlení slow má vliv nejen na pohyb, ale i na počet útoků, počítám, že tak jste to nemysleli ... krom toho vaši proklínaní a opovrhovaní klerici by si šoupli v prvém případě byčí sílu a v druhém volnost pohybu a ono by z toho něco vylezlo.
|
|
Top |
|
Lord_Berserk
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 12:01 22. Jan 2008 |
|
|
OneHeart wrote: Kdyby šlo u těžkých zbrojí nastavit, aby se v nich nedalo běhat, tak by to bylo super. Ale nevim jestli to jde udělat jinak, než jim dát nějakou ultrahmotnost. No podle me to je takovy divny vem v potaz ze sem si udelal pres Fullplate prehoz kterej ji zakryl celou a vypadalo to jako kozesina...bylo by divny abych se vtom kozichu nemoch hejbat  navic kdo si chce hru uzit tak se ti klidne bude prevlikat sam vod sebe...ja kdyz sem driv nevedel ze neco jako prehozy existuje nosil sem po vesnicich a po svatbach svuj svatecni lehkej barbarskej odev abych vypadal viic Kuuuul  Wipe nepocka zadny zdrzovani netlachejte tady...no este mi napada maximelne drobet upravit vrhaci sekery zdaj se mi bejt dost nedoceneny nikdo s nima nehraje ...rad bych videl nakyho blazna co si bude hrat se sekerkama 
_________________ ...VIKINGS are back...your agony begins !!!  No...You'll never make a Berserk... Berserker's Party Erik The Viking
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji Posted: 12:16 22. Jan 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Muj starej trpoš je používál, ale né moc, vždycky sem jich musel pár vyhodit protože mě spomalovali v pohybu, každá vážila kilo a já měl plnej batoh 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|