Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:07 20. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 209 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Next
Author Message
 Post subject: Re: Omezeni zbrani a zbroji
PostPosted: 12:18 22. Jan 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Lord_Berserk wrote:
Wipe nepocka zadny zdrzovani netlachejte tady...no este mi napada maximelne drobet upravit vrhaci sekery zdaj se mi bejt dost nedoceneny nikdo s nima nehraje ...rad bych videl nakyho blazna co si bude hrat se sekerkama :twisted:

Jo to stejny se tyka praku a sipek.. taky je nikdo nepouziva.. a pritom sehnat fakt dobrej prak bylo v Doubkove celkem jednoduche.

Ale tem vrhacim sekeram bych klido dmg zvedl.

U toho praku je to jasne, proc je to dmg tak male.. (i kdyz prak treba s +4 proti obrum by mohl byt zajimavy.. 8) )

Reply with quote  

PostPosted: 12:26 22. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

Po schrnuti naslo se par hracu co tu myslenku chapou a po zvazeni asi je lepsi dat na zbrane primerenej pozadavek na silu a obratnost.Potom se tu naslo par tech co hned snazi prosanit nenapadne zjednoduseni stavajiciho nastaveni a to moch nechapu jde tu o omezeni at ve hre nejsou prasacke mlejnky na maso.Ktomu dodam jednu hlasku kdyz se slo na ledoveho draka.Zacatek se nas seslo asi 10 pripravujeme se v Karate nakupujem lektvary a postupne kdyz se na draka slo se pripojujou dalsi a dalsi hraci a najednou jeden napsal.Jee je tu (jmeno si nepamatuju a ani radeji neudavam :wink: )tak to bude vpoho ta da draka sama.Potom nas umira u draka 24 hracu najednou a nekdo padnul vicektar.A to je ten problem kdyz je hrac sebejistej pac vi ze hraje mlejnek co mu NWN umoznuje mysli si potom ze muze zvladnout vse a to si myslim je totalni blobost i v RP svete nikdy jeden valecnik ci klerik nesunda sam to ci jine silne monstrum.A prave toto chci at je tema drobnejma upravama pric at se hraci musej domlouvat sehravat na silne monstra a zlepsi to i RP hru a nezhosri to jak tu par zvas psalo omezeni na silu a obratnost zhorsi RP postav co je toto za kokotinu?Potom k tomu bastardu nevim kde si cet ze je to bodna zbran asi v nejake baji. :roll: Co se tyka strelnych zbrani jako kratkej luk,dlouhej a kuse.Mam zkusenosti ze strelbou a nevim jak nekdo dokaze natahnout dlouhej luk nebo kus kdyz nema zadnou silu?Sice je spousta pomocnych mechanizmu jak kusi natahnout ale i tak je potreba silu a nevidim jedinej duvod proc ji nepozadovat na tento typ zbrani jako u vsech ostatnich. :twisted:

Reply with quote  

PostPosted: 12:32 22. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

Sorrow wrote:
pilnik wrote:
Se me zda, zes to blbe pochopil.To 1k10+1k6 neni brano jako 2k16 jak si nekde psal ale jako normalni 1k10 a k tomu dalsi hod 1k6.To snad zas takove vylepseni neni.A tohle zvyhodneni se delalo proto, ze dvojrucky sou oproti jednorucnim zbranim ochuzeny o OC za stity, tim padem si je moc lidi nebralo.

To:Sorrow , pochopil jsem to spravne , dmg halapartny 1K10+1K6 %se rovna 2-16 DMG
u obourucaku 3-18 v zakladu. Ja vychazim hlavne s pravidel DnD 3 a 3,5edice ,ktere hraji jiz mnoho let. obourucni zbrane maji vyhodu ze maji vetsi zakladni dMG a zaroven se do nich pocita 1,5 nasobek sily.Tim bych rek ze se vyrovnaji kombinaci jednorucni zbran+ stit.DnD to tak funguje a za tech par let co ho hraji, jsem si nevsiml neceho jako ze obourucni zbrane sou horsi nez jednorucni a stit.kdyz budou vyssi dmg obourucnich zbrani tak jak sou budou tyto zbrane ohodne silnejsi nez kombinace mece a stitu

Reply with quote  

PostPosted: 12:37 22. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

zakladni Nemecka skola sermu:"Bojový styl, který mezi prvními popsal mistr šermu Johann Lichtenauer na sklonku 14. století. Dále jej rozvíjeli mistři Talhoffer, Meyer, Lebkommer, Sutor a jiní. Obsahuje především boj dlouhým, tzv. jedenapůlručním mečem, dvouručním mečem, mečem a štítem"

jedenapůlruční meč neboli bastard...

Ano pilnik ma pravdu, v te dobe se zacinal preferovat bodny serm.

Ale RES vi urcite mnohem vic, nez nejakej pilnik ci rasple :wink:

Pilnika znam a vim jaky ma zkusenosti, nekolika skolama sermu jsme spolu prosli, a boj jedenapůlručním mečem je jednou z nich.

Reply with quote  

PostPosted: 12:43 22. Jan 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Tak. Musim rict, ze k tem zbranim omezenym silou mam svoje vyhrady a docela jsem se osival, kdyz jsem to psal.
Konkretne se mi treba nelibi tezky cep, ktery ma ve srovnani s halapartmou (ktera ma stejny dmg) vetsi naroky na silu. Podle me by to melo bejt naopak.
Prijde mi trosku divny, ze luky maj vyssi naroky na silu nez kuse. Mozna mi to vyvratite.

Lucistnici: Je asi celkem jasny, ze se tohle dotkne mnou a photterem tolik oblibenejch dexovejch lucistniku. Jenze i kdyz tohle zrovna zasahne me. Myslim, ze smysl to ma.

Kdyz vidim klerika ve fullplatu s obouruckou, prebehne mi mraz po zadech. Mozna je to jenom muj nazor, ale od podobnejch veci je tu prave paladin.

Samozrejme je mozny udela pri nasazeni zbroje snizeni rychlosti pohybu ale tohle se tu myslim uz tak pred pul rokem resilo. Problem by byl v tom, ze postava v boji pak proste nepopobehne a to je dost drasticky znevyhodneni. Mozna bych to resil spis zpomaleni v zavislosti na sile.

Divine spell failture nwn nema. Nejspis by to slo nejak nasimulovat ale musel bych se na to podivat bliz.

Berserk: Mozna jsem te jen spatne pochopil, ale tim ze si pres fullplat prehodis prehoz, co vypada jako kozesina, tak na sobe nemas lehkou kuzi, ale porad ten fullplat.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 12:44 22. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

To RES:
Sam Hans Talhofer (15.stoleti) preferuje u jedenapulrucniho mece (bastardu) utok bodem pred sekem, v tomto tvrzeni neni sam a tak se posleze casem evropa uchyluje od secnych zbrani k bodnym viz rapiery, kordy atd.
Jen jsem ti jen reagoval na to jake pozadavky bys dal treba na katanu, vzhledem ke zkusenostem z realu :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 12:45 22. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

Hmm.. tak to potom pardon ale ja nikdy nic takoveho necet o mecichy typu bastard jen ze slo o secne zbrane.Clovek se uci celej zivot nooo.... :oops:

Reply with quote  

PostPosted: 12:48 22. Jan 2008 
Mistr
 Profile

K tem kusim.Sama kus ma snizenej utok na jeden(pokud si nevemes feat a to u luku nemusis) protoze se dele natahuje pomoci mechanizmu.A k samotne strelbe uz silu tolik nepotrebujes.

Reply with quote  

PostPosted: 12:54 22. Jan 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Hele vite co mi to pripomina.. hadani, jestli wipe uplnej, nebo castecnej..
Zalozim novou diskuzi a ta bude s hlasovanim o tom, jak se to komu libi..

Taky predtim na wipe vsichni nadavali a hlasovanim se zjistilo, ze 80% lidi nema nic proti a schvaluje to. tak doufam, ze si to odhlasujeme, co si o tom myslime a nebudem se dohadovat. jeslti to bude 50 na 50 potom to bude stat to hadani za uvahu.

Last edited by nomis_b on 13:03 22. Jan 2008, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 12:54 22. Jan 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

kucik wrote:
Berserk: Mozna jsem te jen spatne pochopil, ale tim ze si pres fullplat prehodis prehoz, co vypada jako kozesina, nemas na sobe lehkou kuzi, ale porad ten fullplat.

No mozna na kozichu to nebyl zrovna dobrej priklad ale je tam vic prehozu v toolu jako i saty atd. a zrovna pod saty lehce vobtazeny bych tam platovku blbe nacpal (v realu je jasny ze tam je a ma stejny OC) ale ve hre to vypada jinak :D proste sem tim jenom chtel rict ze se mi to nezda napad neni spatnej ale omezit utek no to je blby slovo ...taktickej ustup z boje by bylo fakt docela blby... navic pro blazny co nemaj taktiku a uzivaj si adrenalin tim ze nabehnou do vravu bitvy...je todle okamzita smrt :twisted:

Erik The Viking

Reply with quote  

PostPosted: 13:02 22. Jan 2008 
Mistr
 Profile

pilnik wrote:
To RES:
Sam Hans Talhofer (15.stoleti) preferuje u jedenapulrucniho mece (bastardu) utok bodem pred sekem, v tomto tvrzeni neni sam a tak se posleze casem evropa uchyluje od secnych zbrani k bodnym viz rapiery, kordy atd.
Jen jsem ti jen reagoval na to jake pozadavky bys dal treba na katanu, vzhledem ke zkusenostem z realu :wink:

Ja teda nevim ale podle mne se mec bastard objevil ve 14.stoleti a byl povazovan spise za secnou zbran.To ze se mu rika jedenapulrucni mec znamena ze se s nim bojovalo i jako s dvourucni zbrani (tech kteri preferovali obouruc byla urcite nadpolovina)A nechces me rict, ze jsi pri tom vasem cviceni sermoval obouruc na bodny zpusob. :roll:
A az v 15. stoleti prichazi tebou psanej mistr ktery boj akorat zdokonalil.

Reply with quote  

PostPosted: 13:07 22. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

Tak ted vtom mam bordel ja se vzdy docet o bastardu jako o secnej jedenapulrucni zbrani presne.Proto ted nove info o tom ze se zacal 15 stoleti pouzivat jako bodne je jen me obohaceni znalosti diky za to :wink: A co se tyka hadani asi se nehadame jen kazdej pise svuj nazor a to hlasovani je super napad :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 13:09 22. Jan 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

RES wrote:
A co se tyka hadani asi se nehadame jen kazdej pise svuj nazor
Jo, to ja taky tvrdil rodicum, kdyz sme se se segrou hadali :lol:

RES wrote:
a to hlasovani je super napad :wink:
Diky za podporu !

Reply with quote  

PostPosted: 13:15 22. Jan 2008 
Obyvatel
 Profile

Zdravim jen male upresneni :)
Jednorucni mec to je svem urcite jasne pouzivany jen jednou rukou .
Dvourucni dve ruce ale jeden a pul rucni znamena pouzivani jednou rukou a pouze pri doseku nebo dobodu se pouzivala dlan druhe ruky . Proto ma o trosku delsi jilec nez jednorucak. :)

Reply with quote  

PostPosted: 13:18 22. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

Safra ja myslel ze tu hrajou jen deti a nakonec to tu je samej znalec zbrani :wink: *potesilo ho to*

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 209 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]