|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
DenGrasse
|
Post subject: Re: Přehazování věcí Posted: 17:17 30. Dec 2010 |
|
|
Nejsem si vědom, že by to bylo někdy povoleno (je samozřejmě možné, že se nato někomu nepřišlo), takže bych neřekl, že se zavádá restrikce.
Pokud se tohoto chování hráči zdrží, nedojde to nikam.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Lord_Berserk
|
Post subject: Re: Přehazování věcí Posted: 19:31 30. Dec 2010 |
|
|
monstera wrote: Jestli to chápu správně, tak z jednoho účtu za dvě různé postavy hráli dva různí hráči, a to současně, zřejmě na dvou různých PC s různou IP. Je toto možné ? To by me taky zajimalo ... da se hrat na dvou ruznejch kompech pod jednim uctem (pokud ma hrac napr. 2 postavy) ... nebo ho to nepusti do hry kvuli kontrole IP ??? 
_________________ ...VIKINGS are back...your agony begins !!!  No...You'll never make a Berserk... Berserker's Party Erik The Viking
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Přehazování věcí Posted: 20:00 30. Dec 2010 |
|
|
IP můžeš mít na dvou kompech různou, ale nevim jestli se dostaneš do hry dvakrát s jednim účtem. To je otázkana kucika.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Ogion
|
Post subject: Re: Přehazování věcí Posted: 20:05 30. Dec 2010 |
|
 |
Nováček |
|
|
Lord_Berserk wrote: monstera wrote: Jestli to chápu správně, tak z jednoho účtu za dvě různé postavy hráli dva různí hráči, a to současně, zřejmě na dvou různých PC s různou IP. Je toto možné ? To by me taky zajimalo ... da se hrat na dvou ruznejch kompech pod jednim uctem (pokud ma hrac napr. 2 postavy) ... nebo ho to nepusti do hry kvuli kontrole IP ???  kontrola IP se da vypnout...
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Přehazování věcí Posted: 20:13 30. Dec 2010 |
|
|
DenGrasse wrote: IP můžeš mít na dvou kompech různou, ale nevim jestli se dostaneš do hry dvakrát s jednim účtem. To je otázkana kucika. Do hry dvakrat s jedním učtem se dostat nelze, hra tam nepustí 2xstejný CDkeye přece...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Přehazování věcí Posted: 20:30 30. Dec 2010 |
|
|
Bahnak wrote: DenGrasse wrote: IP můžeš mít na dvou kompech různou, ale nevim jestli se dostaneš do hry dvakrát s jednim účtem. To je otázkana kucika. Do hry dvakrat s jedním učtem se dostat nelze, hra tam nepustí 2xstejný CDkeye přece... To je sice fakt ale hra to kontroluje jen při logování. Takže logneš s první postavou, změníš na webu cdkey a logneš s druhou. Před pár lety to šlo, jestli to jde ted to nevím.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Přehazování věcí Posted: 20:36 30. Dec 2010 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Shaman88 wrote: Bahnak wrote: DenGrasse wrote: IP můžeš mít na dvou kompech různou, ale nevim jestli se dostaneš do hry dvakrát s jednim účtem. To je otázkana kucika. Do hry dvakrat s jedním učtem se dostat nelze, hra tam nepustí 2xstejný CDkeye přece... To je sice fakt ale hra to kontroluje jen při logování. Takže logneš s první postavou, změníš na webu cdkey a logneš s druhou. Před pár lety to šlo, jestli to jde ted to nevím. CD key <> ACC
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Senaej
|
Post subject: Re: Přehazování věcí Posted: 19:15 04. Jan 2011 |
|
 |
Nováček |
|
|
Obchodování mezi dvema chary na jednom acc přez obchodníka je ok. Našel jsem na fóru dvě tvrzení dm a jedno tvrzení aministrátora, kteří to schvalují! (kucik, bahnak) Z toho plyne, že obchod mezi chary jednoho hráče je povolen!!! To, že jsem za ty suroviny zaplatil 15 000GP jsem dokázal (viz G14, M4N4S, Sarapatka)
Samozřejmě jsem to mohl prodat přez obchodníka třeba za pouhých 1500GP, obchodník to oceňuje na 0GP. Moje chyba. Na Thálii logicky není žádné pravidlo, které by bránilo dvěma postavám ve férovém obchodu!!! Pletu se?
Tento problém je očividně hodně kontroverzní, protože část týmu doteďka tvrdilo, že obchod mezi hráči na jednom acc je ok. No a odteďka tým řeší jestli to vůbec povolí. Proč mi při takovýchto nesrovnalostech mažete charakter? Sami si nejste jistí pravidly, ale smazáním KAPIBARANY ano :/
Věc, ve které mě tým zklamal je ignorace. "Poruším pravidlo" a už se se mnou nikdo nebaví! Ptám se tady na maličkost, nabízím téma na zamyšlení... Ignorace... O jízlivé poznámky rovněž nestojím!!! Když mě tým potřeboval na sepisování textů, tak jsem strávil pár týdnů u vyhledávače a psal. Když já potřebuju maličkost tak vám v podstatě nestojím za slovo, nikdo se se mnou nebavi! Dobrá práce týme, to jste se teda krásně předvedli!
Laskavě váš žádám o objasnění toho: Co to je přehazování, jak se to provádí, za jakým účelem se to provádí a co je na tom špatného z hlediska RP. Žádám o vyjádření jak to s tím obchodem bylo doteďka.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Přehazování věcí Posted: 19:45 04. Jan 2011 |
|
|
Zravím Team celou záležitost stále řeší, jen podotknu že jsem na DM foru jeden z těch, kterým se to také nelíbí, nicméně i já uznávám že to není košer. Souhlasím s návrhy DG, kdy u stejného člověka předměty jedné postavy mohou být prodány přes perzistentního obchodníka postavě druhé, ale za podmínky že předmět setrvá u perzistentního obchodníka nějaký čas a bude tak zboží dostupné i jiným lidem. Problém to je závažný, neboť světe div se, nikdo ještě v takovém měřítku nic podobného neudělal.
Je zbytečné se tady každý den opakovat, že to řešíme a hledáme řešení, byl by to zbytečný SPAM který by popravdě neinformoval vůbec o ničem.
Další poznámka, již dříve jsem právě já na podobné věci upozorňoval, je možné že někde na foru jsou mé výroky na toto téma kladné, nicméně nepleťte si mne s DMkem, jsem adept, učím se stále ovládat konzoli a rozumět počinům teamu. Mé výroky nelze považovat za výroky DM Thalie, akorát jsem občas po ruce a snažím se odpovědět na otázky.
O trestu bylo již rozhodnuto, přijde mi to jako trest vysoký, vzhledem k tomu že se jedná o první takový počin a přímá či jednomyslná pravidla jak se správně u této situace chovat nebyla nikde uvedena. Ke Kapybaraně se dostanu, výmaz craftových XP, který byly získány od jiné postavy, jsem odsouhlasil i já. Kdyby nebyly suroviny, nebyly by XP že.
Je těžké stanovit pomyslnou čáru, co už výměna je či není, správně se tu ozvali i naši drazí Brněnští bratři či vůbec kamarádi co mají doma PCčka u sebe, protože dle mě je to prostě jen hra, a je úplně jedno zda jsou od sebe kompy metr nebo tisíc mil. Problém vznikl tím, že High lvl prodal craftové suroviny Lowlevlovi, pro kterého jsou tyto suroviny těžce nedostupné. Bylo tak učiněno poněkud zvláštní cestou. Na tvém starém účtu si ke kompu sedla tvá kamarádka a logla high levla, vedle na PC jsi na novém učtu logl lowa. Kamarádka pak za tvou starou postavu prodala stovky craftových surovin tvé nové postavě. Ano, bylo tam prodala a byly v tom dle mě i poměrně přiměřené peníze. Ale ať si to přeberu jakkoliv, ani mě tohle nepřijde úplně OK.
Trest proběhne v plném znění tak jak byl oznámen, se smazáním postavy na účtu ani já nesouhlasím, ale bylo už rozhodnuto.
Doufejme že se nám v blízké budoucnosti podaří daleko přesněji stanovit pravidla a hranici takového jednání.
Celá kauza je problematická a rozhodně ne banální, sahá hodně do hloubky a k celkovému rozlousknutí bude dle mě team potřebovat více času než je zvykem.
Trest není a nikdy nebyl útokem na tvou osobu, naopak snažíme se přistupovat k celé problematice s nadhledem a opatrně. Trest byl mnohokrát upraven a v ucelené formě teamem odsouhlasen. Toť alespoň trochu k tomu jak to vidím já odtud.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Přehazování věcí Posted: 13:38 05. Jan 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Senaej wrote: Laskavě váš žádám o objasnění toho: Co to je přehazování, jak se to provádí, za jakým účelem se to provádí a co je na tom špatného z hlediska RP. Žádám o vyjádření jak to s tím obchodem bylo doteďka.
Pokusim se krátce odpovědět aspoň na to. Přehazování je předávání majetku mezi dvěma postavami téhož hráče. Děje se tak nejčastěji mezi jednou postavou na vysokém levelu se značným majetkem a druhou, zpravidla začínající. Špatného je na tom to, že je zvýhodněná nová, začínající postava. Z hlediska RP je na tom špatně to, že jedna postava nemá důvod dávat pracně získané předměty jiné náhodné postavě, kterou nezná (dvě postavy hrané týmž hráčem se nemají jak znát). Doteď se to příliš neřešilo. V zásadě na tom obchodě není nic špatného, pokud je fair. Tzn. pokud dá postava za předmět částku, která odpovídá její hodnotě. Ty byliny se začly řešit právě proto, protože v podtemnu svou hodnotou dalece přesahovaly, co by mohla postava na daném levelu získat a cena za ně uvedená mi nepřišla adekvátní (s ohledem na dostupnost těch kterých bylin v podtemnu).
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|