Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:41 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 141 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next
Author Message
 Post subject: Rada s buildem
PostPosted: 15:18 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Ahoj, před nějakou dobou jsem se rozhodl, že bych rád hrál na Thalii, neboť mě baví rp a zdá se, že tady by mohlo být RP kvalitní. Mám přečteny všechny reálie atd.., problém je v tom, že v NWN jsem úplný začátečník a nevím, jak se chopit buildu.

100% vím, že bych chtěl hrát zloděje, rád bych, aby byl zaměřený na luk, ale také bych nechtěl, aby byl úplně slabý. Kdyby měl někdo nějaký nápad na build zloděje kombinovaného třeba s bojovníkem s mečem, tak jsem ochotný to podstoupit..

Našel by se někdo ochotný vysvětlit mi, jak rozdělit atributy, jaké skilly se učit, jaké si přibrat druhé povolání a tak?
Sic je takových návodů plný internet, ale co jsem na webu četl, tak se tady měnily u povolání i skilly a rád bych vyslechl názor někoho ze serveru.

Předem děkuji za odpovědi a přeji hezký den. :)

Reply with quote  

Post subject: Re: Rada s buildem
PostPosted: 15:42 06. Jan 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Můžeš mě poslat PM s tím jak si to nějak hlouběji představuješ, co od toho očekáváš a tak. Popravdě si myslim, že tu dex postavy nejsou moc hratelný, až na pár výjmek co se neobejde bez party. Ale pokud si přišel fakt za RP, tak nevidim problém v tom hrát zlodějíčka, ale od nových úprav je to na serveru samé KD a dexky se prostě ve většině případů válej na zemi. Ano jsou tu předměny na výcvik, ale je to na úkor ostatních, mnohem podstatnějších věcí (aspoň to co jsem viděl, nevim jaký jsou plný možnosti novýho craftu)

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

PostPosted: 16:34 06. Jan 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Píše tam že by mu nevadil třeba bojovník zloděj na meč.... ten může bejt i silovej a na fullplate ne?

Reply with quote  

PostPosted: 16:37 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Jenže pak si toho moc neodemkne, ne? (opravte mě jestli se pletu)

Na RP mám nwn, na PVP warhammer ;)

Reply with quote  

PostPosted: 16:40 06. Jan 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

supik wrote:
Jenže pak si toho moc neodemkne, ne? (opravte mě jestli se pletu)

Fullplat můžeš na odemykání shodit. Odemykání bude mít maximálně o 10 (spíše méně) menší než varianta přes obratnost.

Reply with quote  

PostPosted: 16:50 06. Jan 2011 
Urozený
 Profile

Extrémy typu DC 100 na zámky na Thalii bohudíky nejsou, potřebné itemy se dají ušít či koupit, v každé partě by měl být alespoň jeden "vřešťál" a "pánbíčkář". Takže pokud se do odemykání a odpašťování body dávají je vcelku použitelné i při obratnosti 12 +1 vhodné k plné plátové zbroji. Má poslední postava schizifreního půlorčího hňupa je kombinace bojovníka a zloděje na sílu s plnými pláty, pavézou a sekerou a časem i na dvě sekery. Obratnost mám nastavenu na 15 +2 v plné plátové zbroji pak s postihem 15 +1. V jeskýních příslušných jeho lvl odemče a odpastí prakticky vše, občas se najde něco na co několik málo bodíku chybí, ale to by u mě vyřešili rukavice, takže s odmykáním a odpaštěním to není tak horké. Krom toho je ta postava vcelku dobře hratelná od prvních úrovní. Velikou slabinu to má v záchraných hodech na mysl, ale to se dá vhodným výběrem nepřátel eliminovat. Mě se ta postava moc líbí právě díky své slušné samostatnosti. Pokud budeš chtít bližší rozbor rád napíšu do PM - ozvi se.

Reply with quote  

PostPosted: 16:57 06. Jan 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Jn. Záchrané hody jsou největší nevýhoda takovéhle postavy.
Eliminace je vcelku snadná a to místo bojovníka dát 10 lvlů tormova bojovníka. Který ti na úkor ztráty specializace na zbran (+6 dmg) dá záchrané hody (+5 výdrž + 9 reflexy + 5 vůli)

Reply with quote  

PostPosted: 17:05 06. Jan 2011 
Bůh
 Profile

Ano, dělat thormova championa v kombinaci se zlodějem na sílu, je opravdu užasná rada s buildem. Ale musím říct že při čtení tohoto topicu jsem se pobavil(obzvlášť u toho odemykání/neodemykání v plátové zbroji :) )

vlastně bych mu mohl poradit, jak postavit build pořádného zloděje, ale proč bych to dělal? Za prvé je to mé know-how a za druhé, sekce nebo témata jako buildy nemají na thalii co dělat už z hlediska eliminace PGček.

K tomu thromovi, přemýšlejte. Zloděj ho dostane nejdřív na levelu 12. Opravdu geniální rada vymýšlet nováčkovi postavy, které budou možná na epických levelech dobré, ale zřejmě se nedorhabe ani na ten lvl 12.

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 17:13 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Já mám hlavně pocit, že Sonny je začátečník který fakt ví prd o tom jak funguje mechanika d&d a bude mu stačit cokoliv co bude hratelné a nechcípne na ránu :)
Tahat sem nějaké přespříliš elaborované postavy nebo kombinace je imo zbytečné...

btw: sundávání plátovky při odemykání bude hlavně v partě asi kvitováno úžasem ("Hele lidi, ale nahému mi to fakt jde líp!" :) )

Na RP mám nwn, na PVP warhammer ;)

Reply with quote  

PostPosted: 17:14 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Ja teda nevidím na radě pro nováčka nic zlého, zase jsme u toho zda kolektiv chce nové hráče nebo se chce držet absurdit. Eliminace PGček? Neustále tu čtu Zvýhodnění postavy na nižším levelu. V tom příapdě bych potrestal všechny, kteří mají víc postav, protože hraním za předchozí zvýhodnují tu další znalostmi o geografii, cenách, zbraních a vůbec všem :-)

Dle mého názoru je základem to, udělat nováčkům těch prvních pár levelů co nejsnažším, jinak to zabalí a pujdou hrát piškvorky. NwN neni zrovna jednoduchá hra, zvlášt pro ty, co nikdy nehráli DnD, jak se má pak takový nováček začlenit? Vyrobí si postavu, kteropu bude měsícn expit na lvl 5? 6? aby zjistil ze ji uplne podělal? No to bych se na to vykvák :-)

Takuž jsem sám, uff

Reply with quote  

PostPosted: 17:15 06. Jan 2011 
Bůh
 Profile

supik wrote:
Já mám hlavně pocit, že Sonny je začátečník který fakt ví prd o tom jak funguje mechanika d&d a bude mu stačit cokoliv co bude hratelné a nechcípne na ránu :)
Tahat sem nějaké přespříliš elaborované postavy nebo kombinace je imo zbytečné...

btw: sundávání plátovky při odemykání bude hlavně v partě asi kvitováno úžasem ("Hele lidi, ale nahému mi to fakt jde líp!" :) )

Ach jo, tak dobře, prozradím sladké tajemství. Malusy za zbroj se počítají pouze na pokládání pastí, odemykáíní a sundavání pastí už dávno ne. Dokonce jsem zaponěl se kterým patchem se to odstranilo, jsou to leta.

Reply with quote  

PostPosted: 17:17 06. Jan 2011 
WB Thalie
 ICQ  Profile

O eliminaci PG se stará dualclass.
To je taky důvod proč nemám postavu. Již pár měsíců buildím a hledám dokonalou postavu, zatím bez výsledku....

Ale ono to časem příjde....

Reply with quote  

PostPosted: 17:19 06. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Já nechci a ani neplánuji být nějaké PG, ale to neznamená, že nemůžu mít aspoň trochu obstojnou postavu, neboť pár mobů zabít či navštívit pár dungů ve hře plánuji, a když už se chci vžít do role nějaké postavy, začlenit se ve hře do nějaké společnosti atd.. tak bych už rád měl jistotu, že mi ta postava chvíli vydrží. Proto jsem se na vás obrátil pro radu, protože chci mít jistotu, že u té postavy zůstanu a nebudu zakládat ještě dalších 30, abych přišel na nějaký vhodný build. :)

Reply with quote  

PostPosted: 17:22 06. Jan 2011 
Bůh
 Profile

SonnyX wrote:
Já nechci a ani neplánuji být nějaké PG, ale to neznamená, že nemůžu mít aspoň trochu obstojnou postavu, neboť pár mobů zabít či navštívit pár dungů ve hře plánuji, a když už se chci vžít do role nějaké postavy, začlenit se ve hře do nějaké společnosti atd.. tak bych už rád měl jistotu, že mi ta postava chvíli vydrží. Proto jsem se na vás obrátil pro radu, protože chci mít jistotu, že u té postavy zůstanu a nebudu zakládat ještě dalších 30, abych přišel na nějaký vhodný build. :)

PM, lučištníka, kdyby ti bylo ještě něco nejasného nebo proč jsem psal zrovna to a to, optej se odpovím

Reply with quote  

PostPosted: 18:20 06. Jan 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Shaman88 wrote:
O eliminaci PG se stará dualclass.
To je taky důvod proč nemám postavu. Již pár měsíců buildím a hledám dokonalou postavu, zatím bez výsledku....

Ale ono to časem příjde....

Ono neeliminuješ PG, ale PB ;) To nemá vůbec vliv na to, dualclass či ne.. PG ti dokáže zahrát i slabý postavy v pohodě..

Edit:
Ještě k tomu, PG si nepostavý slabou postavu že jo..
A daj se na poměry dualclasu postavit skutečně zajímavé věci, který bych hrál i na serverech kde bych mohl mít normál tři .)

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Last edited by Derken- on 18:39 06. Jan 2011, edited 1 time in total.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 141 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]