|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Woxa
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 23:39 10. Jan 2011 |
|
|
Zacinam mit pocit, ze podtemno je prastare misto, uchovavajici starodavna tajemstvi 
_________________ Xunnavin - věrný (zatím) ochránce paní Trissdril bratr Ignacius - mnich, který následuje Thala (momentálně zavřen kdesi v klášterní cele)
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 08:06 11. Jan 2011 |
|
|
Jen ještě k tématu, už zde někdo napsal: Kapuce nezakrývá tvář. Ono, v reálu kapuce jde upravit tak, aby do obličeje vidět nebylo, systémově však takovéto skrývání identity na Thalii reálné není. Jsou lidé kteří totiž hrají na to jak vypadáte a druzí to lehce ignorují. Vzhledem k tomu, že zde byli schopni lidé vraždit a pak i když byli hledaní, a byl znám veřejnosti jejich popis, tak se promenádovali po městě a jen hvězdičkovali že jsou zahalení v kapuci... Tak prostě platí, že kapuce nezakrývá tvář. Můžete narazit i na člověka, který si zahrát chce a můžete si dovolit zkoušet jakoukoliv interakci. Na povrchu když vlezu do knajpy a sedí tam zakuklenec, může tedy nastat mnoho situací.
Např.: "Ahoj Pepo" *prjede očima místnost* "Páni, Pepo, málem sem tě nepoznal, co tu děláš?" *prohlíží si zkoumavě postavu* "Někoho mi připomínáš, neznáme se?" *přejede očima místnost, když nevidí nikoho známého tak pokračuje v cestě* /Postava projde kolem zakuklence a nic nenapíše, jako by tam vůbec nebyla/
Reakce a jednání je vždy už záležitost RP, záleží na situaci, nikdy nelze říct dopředu jak bude kdo reagovat. Nicméně nadále platí, že když to někdo chce hrotit a budou vést po tellu nějakou nesmyslnou hádku kdo koho pozná atd. tak platí to, co už jsme zde psali milionkrát: Kapuce nezakrývá tvář. Okřídlencům jdou vidět jejich křídla. Ocasákům jdou vidět jejich ocasy (hm, zas ty dvojsmysly)
Nejde o to hádat se, zda křídla jdou složit nebo ne, nejde o to zda jde zakrýt pláštěm ocas či ne, ani jestli jde vidět do tváře přes helmu atd... O to zde vůbec nejde, prostě jsou to pravidla, která pomáhají všem v řešení situací. Jsou stejná pro všechny a rozhodně pro lidi, kteří si chtějí RPit a hrát nejsou absolutně svazující. Ale pro interakci třeba s neznámým okolím či vašim nepřítelem platí, že když se na vás někdo pořádně koukne, tak toho zjistí dost. Tedy pokud vás nezná, tak vaše jméno určitě ne, to je opravdu metagame a je to hnus. Ale může vás kupodivu oslovit i někdo úplně neznámý, třeba o vás někdo někomu řekl, ale to už je opět záležitost interakcí, RP a komunikace mezi postavami. Tak to alespoň vidím já...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Woxa
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 13:30 11. Jan 2011 |
|
|
Sice to je trochu od tematu, ale nedavno jsme se o tom bavili s dalsima drowama. Kdyz vylezu na povrch, v platovce, zahalen v plasti a na hlave mam jeste k tomu helmici. Lze uz na dalku poznat, ze jsem drow? Navic je zde predpoklad, ze na povrch polezu spis za sera/tmy.
Podle meho, dokud nepromluvi, nesunda helmu a nebo se k dotycnemu prilis nepriblizi, nemuselo by byt az tak snadne drowa rozeznat od obycejneho elfa. Takze jak je na to na Thalii pohlizeno?
_________________ Xunnavin - věrný (zatím) ochránce paní Trissdril bratr Ignacius - mnich, který následuje Thala (momentálně zavřen kdesi v klášterní cele)
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 13:39 11. Jan 2011 |
|
|
Woxa wrote: Sice to je trochu od tematu, ale nedavno jsme se o tom bavili s dalsima drowama. Kdyz vylezu na povrch, v platovce, zahalen v plasti a na hlave mam jeste k tomu helmici. Lze uz na dalku poznat, ze jsem drow? Navic je zde predpoklad, ze na povrch polezu spis za sera/tmy.
Podle meho, dokud nepromluvi, nesunda helmu a nebo se k dotycnemu prilis nepriblizi, nemuselo by byt az tak snadne drowa rozeznat od obycejneho elfa. Takze jak je na to na Thalii pohlizeno? Neměl by tě poznat, ale zase musíš vědět, že když potkáš v noci někoho kdo už na první pohled vypajdá podezřele, nemluví aby se neprozradil, je celej zahalenej, případně je oplátovanej a v ruce drží zbraň, určitě můžeš počítat aspoň s obezřetností druhé postavy. Samozřejmě jsou tu i tací, kteří když "zpozorují postavu" (a je jedno jestli stojí před nebo se objevila daleko za ním) se buď začnou buffovat nebo začnou zdrhat. Pak přiběhnou do Ivory a přesně popíšou drowa či jinýho zlouna, co měl na sobě čím byl zakouzlen nebo dokonce jaký měl jméno. 
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 13:41 11. Jan 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Spíš by záleželo na vzhledu zbroje. Když před sebou uvidim něco ostnatnýho jako po rande s ježkem, tak budu podezřívavej. Jinak mě nenapadá, jak drowa poznat.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Maya
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 13:44 11. Jan 2011 |
|
|
Woxa wrote: Sice to je trochu od tematu, ale nedavno jsme se o tom bavili s dalsima drowama. Kdyz vylezu na povrch, v platovce, zahalen v plasti a na hlave mam jeste k tomu helmici. Lze uz na dalku poznat, ze jsem drow? Navic je zde predpoklad, ze na povrch polezu spis za sera/tmy.
Podle meho, dokud nepromluvi, nesunda helmu a nebo se k dotycnemu prilis nepriblizi, nemuselo by byt az tak snadne drowa rozeznat od obycejneho elfa. Takze jak je na to na Thalii pohlizeno? Pořádnej RP hráč by si s tebou měl zahrát a pokud je postava zvědava co jsi zač, zkoumat to (poprosit sundat helmu, ukázat tvář atd..) Pokud tedy neuvidí kůži a drow mluvi obecnou hezky bez přízvuku, proč by měl poznat co jsi zač? Postavu a stavbu těla mate jako elfíci... Jenže je tu zase to "jenže.." : Metagame, aniž si to lidi uvědomují  Pokud hráč ví, že jsi drow, začne (v lepší případě) postava vyzvídat, co tu děláš a at ukážeš tvář, a nebo hned zautoči (v horším případě). V nejlepší případě si s tebou klidně bude kecat hodinu bez pojetí podezření (pokud k tomu nemá opravdu vážný IC důvod), protože kolikrát po elfovi s helmou a v brnku nikdo nechce aby se prokázal (protože ooc ví, že je to elf), tak proč by to měli po někom se stejnou stavbou těla zrovna chtít? Náhoda? No way 
_________________ _______________________________________________ "Dejte muži volnou ruku - a najdete ji někde na sobě." - Mae Westová
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 13:49 11. Jan 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Uvidím v noci někoho koho neznám a nelíbí se mi, sundám ho, prohlídnu si mrtvolu a když zjistím že jsem se spletl, vzkřísím ho přes stahovací nůž, jednoduché
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 13:52 11. Jan 2011 |
|
|
Maya wrote: Pořádnej RP hráč by si s tebou měl zahrát ... To je blbost. Každej zahalenej a ještě se zakrytou tváří v noci v lese je prostě podezřelej. Pokud se s nim postava jen tak dá do řeči, tak si je buď dost jistá svou bojovou převahou, nebo je to blázen a sebevrah.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 13:53 11. Jan 2011 |
|
|
Zajímalo by mě jestli tohle řešíte i naopak, když potká podtemák zahalenýho povrchnana dole. Hlavně že se tu preventivně fňuká abysme je nahoře nezabíjeli, to mohou jen oni nás nahoře lovit což?
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
|
|
Top |
|
Maya
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 13:57 11. Jan 2011 |
|
|
kucik wrote: Maya wrote: Pořádnej RP hráč by si s tebou měl zahrát ... To je blbost. Každej zahalenej a ještě se zakrytou tváří v noci v lese je prostě podezřelej. Pokud se s nim postava jen tak dá do řeči, tak si je buď dost jistá svou bojovou převahou, nebo je to blázen a sebevrah. Nemyslela jsem to tak, že když potkáš zakuklence v lese, že máš roztáhnout ruce a obejmout ho pořádně Jednoduše to bylo myšleny tak, že RP hrač začne hart, bud podezřívavýho (nebo blázna, že ho začne objímat), nebo nonRP začne utíkat, buffit se, křičet o pomoc, že potkal drowa, ač neviděl ani kousek kůže, či nic, co by na drowa poukazovalo (až na jméno-mg)
_________________ _______________________________________________ "Dejte muži volnou ruku - a najdete ji někde na sobě." - Mae Westová
|
|
Top |
|
Woxa
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 14:01 11. Jan 2011 |
|
|
K tomu hlasu, vychazel jsem hlavne z toho, ze drowi rec je podstatne ostrejsi a sykavejsi, takze by se to dost mozna promitlo i do prizvuku, kdyz se budou pokouset mluvit obecnou (hlavne povrchnan by tam ten cizi prizvuk asi rozpoznal). Ale jak pises, zalezi asi hlavne na tom, jak drow obecnou rec ovlada. Ja osobne neplanuji hrat drowa lingvistu, takze ten prizvuk tam zcela urcite bude  Nicmene slo me hlavne o situace, kdy jsem nekde nahore a pres pul lokace nekoho zahlednu, pokud nejsem nahore za ucelem lovu povrchnanu, tak se nejspis zkusim stahnout a zajimalo me, zda nemam byt radeji pripraven od druhe strany na reakci typu "tyjooo tamhle sem videl jasnyho drowa, jdem ho sejmout", pripadne si rovnou zacit tahat sipy zpod lopatky  A Kraliku muzes me ukazat to fnukani, ze nemame byt nahore zabijeni?
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 14:06 11. Jan 2011 |
|
|
Maya wrote: Jednoduše to bylo myšleny tak, že RP hrač začne hart, bud podezřívavýho (nebo blázna, že ho začne objímat), nebo nonRP začne utíkat, buffit se, křičet o pomoc, že potkal drowa, ač neviděl ani kousek kůže, či nic, co by na drowa poukazovalo (až na jméno-mg) V tom případě jsem asi podle tvejch měřítek nonRP hráč, protože když potkám v noci neznámou zahalenou postavu, tak se radši pěkně rychle klidim, popřípadě pokud mi to situace dovolí a neznámý o mě neví, sleduju, co se bude dít. Pokud navíc dotyčný svítí buffama, tak nečekám, že jde jen na večerní procházku k vodopádu.
|
|
Top |
|
Práček
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 14:07 11. Jan 2011 |
|
Joined: 22:03 11. Mar 2010 Posts: 1180 Location: Práglevačka
|
Mě kralikova připomínka přijde dobrá, ale zase asi by měl být způsob jak drow pozná, že se nejedná o podtemnaka, páč si vem, že by pak stačilo aby si povrchnan vzal černou zbroj, černé rukavice a podobně se celej zahalil a v klidu by prošel do Charaxu. narovinu, okolo stráží určitě prochází spousta zahalených drowů, takže nějak musí poznat, že to je drow. a ve městě je plno drůvů bez klanu a jiné příslušnosti.
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 14:10 11. Jan 2011 |
|
|
Pro Woxu: Ale jistě, od prvního příspěvku na tohle téma si tu snažíš vybudovat půdu pro následné alibi, aby až tě nahoře někdo sestřelí jsi mohl říct "Ale on přece nemohl poznat že jsem drow a neměl na mě co utočit, bylo to ne-erpé" Já nebudu mít problém s tím začít do drowů solit šípy klidně přes celou lokaci, dělám to tak s npc drowy na karathské cestě, nevím proč by to mělo být s pc drowy jiné Ano, je možné, že pokud mě drow zaujme svoji hrou natolik, že skloním luk, třeba si s ním začnu hrát na nepoznání se, ale primárně jakéhokoliv podtemáka prostě sejmu na potkání nebo uteču. Nadstandartní přístup si u mě musí každý zasloužit, natož podtemák. A to tak že hodně zasloužit, sám jsem zažil několikrát různé velmi zábavné utoky z ivnisu na low lvl postavy. Nebyla v tom ani stopa po RP, zkrátka jen utok, podsvětí. Nebudu se chovat jinak, dokud si to daný podtemák nezaslouží  nic proti, jen se přizpůsobuji podmínkám světa.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Jména ve hře Posted: 14:12 11. Jan 2011 |
|
|
Tak ono je ted otázka, jeslti drow v převleku bude zkoumat i ostatní postavy na povrchnu, za to třeba nejsou drowi a tak. Jinak s těma znalostma jména, aj když postavu neznám....hehe no já mívám někdy opačné haluze. Někdy se mse bavil s postavama a oni na mě "O čem to mluvíš?" a tak. No pak mi dojde, že sem se bavil s jinou postavou než sem já nebo spíš moje postava myslela  Holt na jméno se někdy nedívám a hledím na vzhled. Ale zase někteří lidi sou paka, si myslí že když vypijí lektvary proměny a probíhají v Ivory a tak, že s jim nic nestane. Včera jsem bez řečí sejmul postavu v proměně ettina, páč Ettin nemá co běhat v Ivory. Aj když si třeba dotyčný hráč myslel, že ostatní hráči to budo ubrát s rezervou, kdžy má jméno na Ettinem...holt smůla. 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|