Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:30 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Jména ve hře
PostPosted: 14:13 11. Jan 2011 
Bůh
 Profile

-RoF- wrote:
Tak ono je ted otázka, jeslti drow v převleku bude zkoumat i ostatní postavy na povrchnu, za to třeba nejsou drowi a tak. :roll:

Jinak s těma znalostma jména, aj když postavu neznám....hehe no já mívám někdy opačné haluze. Někdy se mse bavil s postavama a oni na mě "O čem to mluvíš?" a tak. No pak mi dojde, že sem se bavil s jinou postavou než sem já nebo spíš moje postava myslela :D Holt na jméno se někdy nedívám a hledím na vzhled.

Ale zase někteří lidi sou paka, si myslí že když vypijí lektvary proměny a probíhají v Ivory a tak, že s jim nic nestane. Včera jsem bez řečí sejmul postavu v proměně ettina, páč Ettin nemá co běhat v Ivory.
Aj když si třeba dotyčný hráč myslel, že ostatní hráči to budo ubrát s rezervou, kdžy má jméno na Ettinem...holt smůla. :twisted:

Jo ten etin byl vtipný, chtěl jsem ho sejmout u karathy ale utekl mi.

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 14:20 11. Jan 2011 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Kralik: Ja se ptal pouze na to, jaka puda uz tu je vybudovana, ale budiz...
RoF: jak jsem psal, pokud vyslovene nepujdu na lov, tak se spis budu nejakemu kontaktu snazit vyhnout, nez abych se poustel do nejakych boju nebo zjistovani identity

Reply with quote  

PostPosted: 14:26 11. Jan 2011 
Nováček
 Profile

No to jsou tady zase jednou výblitky :-D Radši se zdržím debaty, protže na tyhle argumenty fáákt nemám

Takuž jsem sám, uff

Reply with quote  

PostPosted: 14:36 11. Jan 2011 
Velmistr
 Profile

kucik wrote:
Maya wrote:
Jednoduše to bylo myšleny tak, že RP hrač začne hart, bud podezřívavýho (nebo blázna, že ho začne objímat), nebo nonRP začne utíkat, buffit se, křičet o pomoc, že potkal drowa, ač neviděl ani kousek kůže, či nic, co by na drowa poukazovalo (až na jméno-mg)

V tom případě jsem asi podle tvejch měřítek nonRP hráč, protože když potkám v noci neznámou zahalenou postavu, tak se radši pěkně rychle klidim, popřípadě pokud mi to situace dovolí a neznámý o mě neví, sleduju, co se bude dít.
Pokud navíc dotyčný svítí buffama, tak nečekám, že jde jen na večerní procházku k vodopádu.

No, pořád si nerozumíme, mluvim o situaci, kdy drow se chce maskovat a neutočit (duvodu muže mit miliony), takže neni ozbrojen, neni nabuffovan, nemá zbroj s lebkama a samou krev, ma helmu a neni mu vidět kůže. Pro tenhle případ jsem myslela to RP že by se aspon pokust zahrát mohlo, nemyslíš? ;)

add: A je problem, že tohle vlastně drow udělat ani nemuže, protože ostatni jak vidí jmeno, vi že to je drow a na nějeky RP i bez vyhružnych akci z jeho strany, se muže zapomenout :)

Reply with quote  

PostPosted: 14:56 11. Jan 2011 
Bůh
 Profile

hm Elen třeba v noci míří an jakoukoliv postavu a občas i na kamarády

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord

Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána

Reply with quote  

PostPosted: 14:57 11. Jan 2011 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

1. Jak poznám, že postava není ozbrojena?
2. I kdybych to poznal, může to být caster a tudíž ještě větší nebezpečí.
3. Jak už jsem psal, jakákoliv osoba, která se pohybuje po nocích v oblastech s rizikem přepadu je podezřelá a budu se radši klidit, pokud nebudu mít pocit převahy. A je mi jedno, jestli to může být drow, nebo nějakej magor, co běhá po nocích.

Přijde mi, že se snažíš prosadit, že pokud si s tebou jako ,,maskovanym cizincem" v noci nechtěj náhodný kolemjdoucí povídat, je to neRP Chování. Podle mě je to naprosto normální. Chceš si povídat? Fajn, tak proč ne uvnitř hradeb?

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 14:59 11. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Prasokralik wrote:
Pro Woxu:
Ale jistě, od prvního příspěvku na tohle téma si tu snažíš vybudovat půdu pro následné alibi, aby až tě nahoře někdo sestřelí jsi mohl říct "Ale on přece nemohl poznat že jsem drow a neměl na mě co utočit, bylo to ne-erpé"

Přestaň tady rozšiřovat co není pravda (to za prvé), a do budoucna se zkus zdržet myšlenkových konstruktů vycucaných z prstu (to za druhé).

(...)

K tématu: jak se bude postava na Povrchu (v Podtemnu) chovat k někomu neznámému záleží jednak na tom jestli je to její domovské prostředí, jakou má povahu, a taky jak se projevuje onen neznámý (sice je tu další bazilion možných proměnných, ale tyhle mi připadají jako nejdůležitější). Osobně bych tohle neřešil obecně, stejně jako v životě je každá situace vysoce individuální a zatímco někdo uteče, jiný je zvědavý (a někdo další je magor co se ohání mečem a zabíjí na potkání). Jak si kdo hodlá zahrát a zne/vy-užít systémových (ne)výhod které přináší nwn je věc druhá...

(...)

Pro pořádek, protože mě to zajímá, a mám takový nejasný divný pocit který potřebuji ujasnit - za celou dobu co tady hrajete (ano, otázka je směřována hlavně na zdejší trvalky), většina situací kdy se náhodně střetly postavy podtemno X povrch (nebo všeobecněji zkrátka nějaké nepřátelské frakce, na rase a lokaci nezáleží) které zároveň NEVĚDĚLY s jistotou kdo je jejich protivník, byla vyřešena stylem:

a) vzájemný masakr
b) jednostranný masakr, protože přepadení
c) nevěděli jste o koho jde, ale pro jistotu masakr (tzn. "vidím pár postav a nelíbí se mi, protože xy")
d) nevěděli jste o koho jde, takže bylo nějaké to oťukávání (a pak možná následoval masakr)
e) taktický útěk (tzv. "nevím o koho jde a nechci s nimi raději nic mít")
f) jinak?

(disclaimer: rýpavý podtón je čistě náhodný a ve vaší hlavě a tohle není ironická poznámka - vidíte nesmysly ;) )

Na RP mám nwn, na PVP warhammer ;)

Reply with quote  

PostPosted: 15:06 11. Jan 2011 
Měšťan
 Profile

Maya wrote:
add: A je problem, že tohle vlastně drow udělat ani nemuže, protože ostatni jak vidí jmeno, vi že to je drow a na nějeky RP i bez vyhružnych akci z jeho strany, se muže zapomenout :)

Zde bych jen doplnil, nejen drow. Tohle stejne je na obe strany, jsou taky lidi co chodi dolu a drowaci ihned vedi, ze to nejsou "drowaci" a prosim nepsat kdo jak je maskovanej... nikdo prevleky nema (nejsou zavedeny) a schopnost vsimavost je... kdyz ma nekdo vsimavost 50+ snad lehce rozpozna drobne niance pohybu, vzhledu, chovani. (jen lehce na obranu vaseho maskovani, lidi s kapi co si nevidi ani pod nohy)

Nwn je extremne staveno, ze utocnik ma vzdy prevahu(a to bohuzel ne malou). Chapu, ze vetsina si nechce prevahu nechat sebrat. Casto to konci... zabit...ozivit a pak si hrat..., ale to je jiz jednostrane.

Ja plne souhlasim s kralikem, jak potkam drowa nahore, zabiju ho driv nez on zabije me, taky nemam nejlepsi zkusenosti s jejich lovem nahore.

Reply with quote  

PostPosted: 15:08 11. Jan 2011 
Velmistr
 Profile

kucik wrote:
1. Jak poznám, že postava není ozbrojena?
2. I kdybych to poznal, může to být caster a tudíž ještě větší nebezpečí.
3. Jak už jsem psal, jakákoliv osoba, která se pohybuje po nocích v oblastech s rizikem přepadu je podezřelá a budu se radši klidit, pokud nebudu mít pocit převahy. A je mi jedno, jestli to může být drow, nebo nějakej magor, co běhá po nocích.

Přijde mi, že se snažíš prosadit, že pokud si s tebou jako ,,maskovanym cizincem" v noci nechtěj náhodný kolemjdoucí povídat, je to neRP Chování. Podle mě je to naprosto normální. Chceš si povídat? Fajn, tak proč ne uvnitř hradeb?

Hraju povrch, jsem za hradbami. Nic si prosazovat nechci, jen je to můj názor na to, že hodně her je kvuli ooc znalosti jmen a ras prostě zmařených ;) Ale jo, taky beru tvoje připomínky, na něco jsem třeba nebrala ohled a ted to vidim :) Každopádně, myslim, že téma jsem večarpali už dost :D

Reply with quote  

PostPosted: 15:34 11. Jan 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Nikdy co jsem hrál dole či nahoře jsem neřešil zda dotyčný je drow nebo někdo jiný.Když jdu ven s nahozeným dislikem a můžu ho mít i ve městě je jedno kde,jsem mrcha a nevíte co čekat,ale to u každé postavy pokud ji dobře neznáte z delšího herního pohledu (společník,parťák,).
Vždy tady bude OOC ale tomu se prostě vyhnout nedá,ale rozhodně podle jména nemůžu usoudit ty jsi zlý a jééé ty seš červenej už vím kdo jsi.
Pokud se mi někdo připlete pod nohy beru ho nebo můžu začít sledovat pomocí podpůrných prostředků a zjistit si o něm víc (styl boje,odvahu na co si troufne a ve vhodnou chvíli tvrdě zaútočit).Zpacifikovat a hotovo a jen hlupák promrhá svoji výhodu.
Stejně tak prostě můžu jen pochodovat lesem v disliku a stát se to může i mě že dostanu naprdel.
Flejmy typu on mě sejmul a pak teprve začal hrát ,zabil mě jen tak pro nic za nic (zloděj,vrah prostě zlé povolání,drow) mě nudili vždycky,zvykněte si prostě na to že je to frakční svět a útočník pokud chce nemusí říkat proč zrovna VY,nezačne debatovat zda jste hodní,máte penízky či jiné věci co by se mu hodili,co získám pro sebe přepadem typu *je po zuby ozbrojen* *máchá nad sebou zbraní a křikem se na tebe vrhá*.To postrádá smysl celého přepadu a moment překvapení je fuč.
Nevidíte do hlavy dotyčného proč to dělá!!
A vždy je tam možnost začít hrát,není pozdě když ležíte.

Je to můj názor na přepady,vnímání postav které se po nocích potloukají.Když chceš uteč,máš-li možnost,nikdo ti to nebere,ale odpusť si OOC typu kompletní popis postavy a jméno.

Reply with quote  

PostPosted: 16:05 11. Jan 2011 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

supik wrote:

Pro pořádek, protože mě to zajímá, a mám takový nejasný divný pocit který potřebuji ujasnit - za celou dobu co tady hrajete (ano, otázka je směřována hlavně na zdejší trvalky), většina situací kdy se náhodně střetly postavy podtemno X povrch (nebo všeobecněji zkrátka nějaké nepřátelské frakce, na rase a lokaci nezáleží) které zároveň NEVĚDĚLY s jistotou kdo je jejich protivník, byla vyřešena stylem:

a) vzájemný masakr
b) jednostranný masakr, protože přepadení
c) nevěděli jste o koho jde, ale pro jistotu masakr (tzn. "vidím pár postav a nelíbí se mi, protože xy")
d) nevěděli jste o koho jde, takže bylo nějaké to oťukávání (a pak možná následoval masakr)
e) taktický útěk (tzv. "nevím o koho jde a nechci s nimi raději nic mít")
f) jinak?

(disclaimer: rýpavý podtón je čistě náhodný a ve vaší hlavě a tohle není ironická poznámka - vidíte nesmysly ;) )

Jak kdy, jak kdo. Drowy nebo obecne podtemnaky jsem potkal mockrat a obecne zalezi na konkretnim hraci, na momentalnim rozlozeni sil, na situaci. Ale pokud to mam vzit statisticky:

30% setkani s podtemnem probehlo stylem utoku z invisu, utociste ci tak neceho s naslednou smrti nektereho meho newbika. Obvykle takhle utocili magove a podobna svoloc, ktera proste potrebuje vyuzit tehle prevahy. Druhy pripad je parta drowu na uzemi epicu treba v Alwu. Proste kdyz si drowove neveri, tak se snazi vyuzit systemovych vyhod aspon. Vetsinou nasledoval pokus o oziveni, casto z me strany zakazany - kdysi jsem sel vzdy striktne pres Astharotha, ted to resim podle chuti a podle toho, zda u toho konkretniho hrace verim tomu, ze to nebude cira masaz ega, ale dokaze to udelat zabavne a pripadne dat nejakou sanci. Pokud se vam tedy podari ozivit nekterou mou postavu z povrchu, berte to jako projev duvery. :wink:

20% probehlo s beznym potkanim (obe strany viditelne). Tam obvykle uz probehlo nejake to rp, ale casto doslo po nekolika kolech k utoku nebo uteku jedne ze stran (zde casto i me strany). Tenhle typ setkani jsem mival treba s drowskyma mnichama, bojovnikama, pripadne naopak my v podtemnu, pokud souper byl ocividne newb. Deje se to zejmena pokud jedna ze stran ma jednoznacnou prevahu, pripadne proste nejsou magove s boostama, tu systemovou vyhodu nepotrebuje tolik a muze si dovolit hrat.

20% hraju dlouho, takze celkem vysoke procento situaci, kde to setkani probehlo rp ve stylu, ze jsem se treba s newbikem prikrcil za skalu, schoval se do krovi, zaplatil nejake penize, byl obran o kozesinu... Vesmes takhle fajn probihaly setkani s Berserkrem, v pozdejsich fazich obcas s Urlraenem (kdyz uz mi tu postavu jednou sundal, tak podruhe uz vedel ze je proste v prevaze a...). Kdyz nekdo napada takto, tak se samozrejme pripravuje o systemovou vyhodu, ale na druhou stranu, pokud je nahodou dopaden, tak ze strany viteznych hracu je mnohem mensi ooc ochota fiknout mu hlavu, pripadne ho predavat spravedlnosti.

20% setkani, pri kterem o nem vedela jen jedna strana, ale netroufla si zautocit. X krat jsem treba takhle nekde videl nekolik postav z podtemna na povrchu, nejakou dobu je sledoval, ale proste nenasel vhodnou prilezitost a odvahu k utoku. To cislo je mozna jeste vetsi, nevim kolikrat takhle podtemnaci sledovali treba meho BUa a nakonec nezautocili.

10% haluze. Potkani na prechodu, kdy oba se okamzite vratili pres prechod aby chytli toho druheho, takze se zase nepotkali a pak... Pripadne situace, kdy se setkate a obe strany maji bug s videnim po padu true see, pripadne setkani tesne pred restartem, setkani pri kterem se jedna ze stran jiz odpojuje a vam jen tak ta postavicka problikne lokaci a behem par vterin zmizi, bugy utociste, situace kdy postava je zasekla z terenu a uz zdalky hazi, ze ma bug...

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 17:20 11. Jan 2011 
Velmistr
 Profile

LDamian:
Krásně řečeno :)

Měl by sis založit nonstop horkou linku "Thalijská IC/OOC poradna, aneb co kdy jak dělat" :D

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha
Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC

Reply with quote  

PostPosted: 20:16 11. Jan 2011 
Nováček
 Profile

Povíme si taky jakym stylem chodi povrchnane do podtemna nebo to je radši tajne? :-)

Takuž jsem sám, uff

Reply with quote  

PostPosted: 17:18 29. Jun 2011 
Urozený
 ICQ  Profile

Trocha threadové nekromancie a částečně offtopic, ale je to na téma Jmen ve hře, takže...
Našel jsem vcelku pěkné dva odkazy se staročeskými jmény - pro případné jedince, kteří se chtějí držet při pojmenovávání postav reálií

Reply with quote  

PostPosted: 18:50 29. Jun 2011 
Rytíř
 ICQ  Profile

Vono řešit tu situaci, setkání podtemno vs povrch neni moc snadný. Spousta lidí vidí červenou a hází bufy. Problem je že když ty bufy nenaházíš tak zpravidla, má postava obzvláště, umíráš.

Jak psal damian záleží na tom na koho narazíš. Dá-li ti šanci jednat.

Jinak co se podtemna týče? když vlezu do podtemna a někoho uvidim, tak automaticky předpokládám že je to nějakej záporák a nejdřív mlátim a pak se ptám. Od drowů na povrchu ostatně nečekám nic jinýho a ic to chápu.
Ale pokud na povrchu potkám zakuklenou postavu tak zásadně neutočim i kdyby to byl drow a blikal by výstražnou rudou. Postava sice začne jednat obezřetnějc, ale v zásadě jen kolem dotyčného projdu, pozdravim a snažim se ho nevšímat. Popřípadě varuju a´t si dá bacha na drowy :D

Theureg syn Theureguv, syna Grumova z rodu Darwolf: Cestu životem si razí mečem, ale občas překvapí rozumem či duší. V tom jenž vypadá jakoby mu v žilách kolovala krev samotných obrů se možná skrývá víc než jen hrubá síla svalů. Možná.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]