Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 09:09 23. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 81 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Dominante - PC
PostPosted: 10:08 03. Feb 2011 
Šlechtic
 Profile

Musím si rýpnout - kouzlo dominate je pro plechy smrtící to beze sporu.....
Pořád se tu mluví o tom, že ovládnuté PC má dělat co mu řekne sesilatel kouzla. Ovšem dokud mu tak neřekne? Jak má sakra dotyčná osoba vědět, co má dělat dokud mu to nikdo neřekne. Projevy můžou být prudká bolest hlavy, migréna atd.... Lektvar rozjasněí by mohl v tomto směru být dobrá volba, posledně mi to taky na opičku po dlouhé noci pomohlo. Nebo se mi chce někdo stourat v hlavě.
Proste bych to videl tak, že pokud dotyčný ovladatel nestihne včas vydat soubor zákazů a příkazů, je na ovládnutém, co udělá.
(Myslím, že magové maji dost dalších veci jak plecha sundat - hold monster třeba a vnášet do hry další omezení vůči systému je šílené a kdo si to má vše hlídat. Pak by mohla místní PK třeba vyžadovat, že při boji s ním musíte stát na jedné noze nehábat se a mec držet v druhé noze, protože tak si to on představuje, jinak je to metagame. Nezažili jste? Ja jo.) Čím méně bude odchylek vůči systému, tím snáze se předejde sporům. Dokud systém nebude přenastaven, bral bych to jak to je.... 200 stránek textu se zákazy a příkazy je moc. Tohle neí do očí bijící nevýhoda, víceméně je to nezbytná věc pro vyrovnání PVP (CVC), kdy mág s DC 38-9 (běžně dosažitelné) by měl vůči WM, Rang, Barb..... 95% šanci že ho rovnou zabije při utoku z GS, ivisu, kterej mu ani nepadne a stále má 50% concealment.
Díky za pozornost.

Reply with quote  

PostPosted: 12:26 03. Feb 2011 
Velmistr
 Profile

Alvarion wrote:
Musím si rýpnout - kouzlo dominate je pro plechy smrtící to beze sporu.....
Pořád se tu mluví o tom, že ovládnuté PC má dělat co mu řekne sesilatel kouzla. Ovšem dokud mu tak neřekne? Jak má sakra dotyčná osoba vědět, co má dělat dokud mu to nikdo neřekne. Projevy můžou být prudká bolest hlavy, migréna atd.... Lektvar rozjasněí by mohl v tomto směru být dobrá volba, posledně mi to taky na opičku po dlouhé noci pomohlo. Nebo se mi chce někdo stourat v hlavě.
Proste bych to videl tak, že pokud dotyčný ovladatel nestihne včas vydat soubor zákazů a příkazů, je na ovládnutém, co udělá.
(Myslím, že magové maji dost dalších veci jak plecha sundat - hold monster třeba a vnášet do hry další omezení vůči systému je šílené a kdo si to má vše hlídat. Pak by mohla místní PK třeba vyžadovat, že při boji s ním musíte stát na jedné noze nehábat se a mec držet v druhé noze, protože tak si to on představuje, jinak je to metagame. Nezažili jste? Ja jo.) Čím méně bude odchylek vůči systému, tím snáze se předejde sporům. Dokud systém nebude přenastaven, bral bych to jak to je.... 200 stránek textu se zákazy a příkazy je moc. Tohle neí do očí bijící nevýhoda, víceméně je to nezbytná věc pro vyrovnání PVP (CVC), kdy mág s DC 38-9 (běžně dosažitelné) by měl vůči WM, Rang, Barb..... 95% šanci že ho rovnou zabije při utoku z GS, ivisu, kterej mu ani nepadne a stále má 50% concealment.
Díky za pozornost.

Po aplikaci Dominate monster by prostě ovládnutá osoba měla tupě zírat dokud mág neřekne co má udělat. s tím lektvarem je to pěkná hovadina a věta "Musí říct soubor zákazů a příkazů včas" taky (při porovnání NPC si taky nevypije nebo nezakouzli rozjasnění že?).
"Myslím, že magové maji dost dalších veci jak plecha sundat" - máš naprostou pravdu, z toho vyplývá, ž Dominate monster na PC je RP složka (získávání informací, přesvědčení jiného, nabádání k jiné věci,..). Ano systémově to lze obejít lektvarem, jenže systém dovoluje mnohem víc věcí, kdežto z pohledu RP je to nemyslitelné (asi jako přijít do Karathské radnice, vymlátit jí a v klidu odejít a k tomu bych asi přirovnal možnost pití lektvaru a dělání všeho co se postavě zlíbí dokud mu to mág nezakáže).

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha
Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC

Reply with quote  

PostPosted: 12:33 03. Feb 2011 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Alvarion wrote:

Máš bod :lol: Představa, že po zakouzlení dominate person musí caster vydat sadu zákazů, aby na něj ovládnutý neútočil, nepokoušel se ho nijak zabít ani zničit, nesnažil se zbavit se ovládnutí. utéct...
A než to všechno hráč napíše a postava řekne, tak je v lepším případě po trvání kouzla a v horším po bitvě a po mágovi :mrgreen:

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 12:53 03. Feb 2011 
Šlechtic
 Profile

Jen malá připomínka k Zachymu
Ja čtu Forum, Kucík se taky občas koukne atd..... ale pak jsou tu lidi, kteří sem nechodí. Mluvím o tom, co je nejrozumnější kompromis mezi systémem hry a RP. U hold monster si ani neuprdneš.

Jestli mne něco pak ve hře vadí, tak jsou telly, co mohu a nemohu dělat a co je dle toho dotyčného správné RP. Většinou si pak zejména evilní postavy vykládají vše ve svůj prospech a zaklínají se slovem metagame vid Zachy?

Reply with quote  

PostPosted: 13:06 03. Feb 2011 
Velmistr
 Profile

Alvarion wrote:
Jen malá připomínka k Zachymu
Ja čtu Forum, Kucík se taky občas koukne atd..... ale pak jsou tu lidi, kteří sem nechodí. Mluvím o tom, co je nejrozumnější kompromis mezi systémem hry a RP. U hold monster si ani neuprdneš.

Jestli mne něco pak ve hře vadí, tak jsou telly, co mohu a nemohu dělat a co je dle toho dotyčného správné RP. Většinou si pak zejména evilní postavy vykládají vše ve svůj prospech a zaklínají se slovem metagame vid Zachy?

No jestli chceš vědět jak to mezi náma chodí, založ nový topic ve flames a tam se ptej, protože tohle sem nepatří, ale to (jak jistě víš, když čteš forum) víš :wink:
Pak mi v tom flames můžeš říct jaký metagame jsi z mojí strany zažil. Když mě napadáš, měj aspoň nějaký fakt, kterým se obráníš.

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha
Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC

Reply with quote  

PostPosted: 13:54 03. Feb 2011 
Měšťan
 Profile

Po ovládnutí postava ztrácí svojí vlastní vůli a je nahrazena vůlí sesilatele. Postava je nicméně stále schopná odmítnout příkaz v přímém rozporu s jeho povahou a přesvědčením (viz. Kucik na předchozí stránce). Pokud hrát nechcete, řekněte to mágovi a nechte se usmažit Isaacovkama, snadný, ale žádný "vypiju si lektvar a je mi to putna", bejt mágem tak Vás za to usmažim a uříznu hlavu.

Reply with quote  

PostPosted: 14:01 03. Feb 2011 
Nováček
 Profile

Prasokrálíku, jestli chceš být jako boss, kterej nejde ovládnout, nakup si hromadu lektvarů rozjasnění a máš to, jinak jsi stále podřadné "n"PC :D To je mi úvaha panečku. Soubor příkazů a zákazů je ptákovina, když mám systémově nahoooře na tý "liště" napsáno, že jsem omámen, zmaten atd., tak tomu tak prostě je. Jestli někdo nechce poslouchat při nahození dominante, tak ať neposlouchá, ale ať taky ze sebe nedělá hrdinu, kterej to obejde vypitím lektvaru. A vůbec, píšete sem kraviny, to máte na sobě i IR dominante nebo co? Se trochu nad tím zamyslete ;) (néé, že bych zrovna jááá u toho myslel :D)

Reply with quote  

PostPosted: 14:58 03. Feb 2011 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Ty vole to je zas debata ... jeden chce bibly prikazu a zakazu a dalsi chce bejt bossem :mrgreen:
Jen tak dal ... jinac v tomdle souhlasim se Sapalem :idea:

Erik The Viking

Reply with quote  

PostPosted: 16:26 03. Feb 2011 
Mistr
 ICQ  Profile

Nepletou se tu náhodou dvě věci - osoba a monstrum ? / dominate person, dominate monstrum

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

Reply with quote  

PostPosted: 17:40 03. Feb 2011 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

monstera wrote:
Nepletou se tu náhodou dvě věci - osoba a monstrum ? / dominate person, dominate monstrum
OT: Když ono to u některých postav splývá (že Bersi?! :mrgreen: :twisted: , že Ario?!! :twisted: :twisted: )

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 17:45 03. Feb 2011 
Bůh
 Profile

No vidíte a mě dle wiki a stejně tak ve hře to píše že jsem omámenej, ne žejsem ovláídnutej. Na omámení funguje lektvar rozjasnění a jiné podobné efekty, takže jakmile se mi něco takového stane, používám to pokud můžu. Což je mimochodem přirozenost mé postavy :P tím je to pro mě vyřešené. Myslím že mág má tisíce způsobů jak mě sundat normálně, nebudu řešit ještě takovéhle jeho kraviny jen proto že se nudí.

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 17:55 03. Feb 2011 
Nováček
 Profile

Není to přirozenost tvé postavy, ale tvé blbosti, to se dá pak obcházet takhle spousta věcí. Když jsi omámenej, tak asi těžko něco uděláš. To je důvod jak sviň šmarja, má tisíc dalších způsobů... zahoď meč a jdi bojovat stahovákem, taky máš milion způsobů jak někoho sundat (respektive čím). Ostatně doufám, že když nějakýho takovýho magora, kterej bude obcházet systémy potkám, tak bude možnost potrestání, když to nevýjde IC, tak od DM, protože tohle jsou prasárny s ještě trapnějšíma výmluvama.

Reply with quote  

PostPosted: 18:13 03. Feb 2011 
Ďábel
 WWW  Profile

Scrappy wrote:
Není to přirozenost tvé postavy, ale tvé blbosti...
Prosím slušně. Děkuji.

Scrappy wrote:
to se dá pak obcházet takhle spousta věcí. Když jsi omámenej, tak asi těžko něco uděláš. To je důvod jak sviň šmarja, má tisíc dalších způsobů... zahoď meč a jdi bojovat stahovákem, taky máš milion způsobů jak někoho sundat (respektive čím). Ostatně doufám, že když nějakýho takovýho magora, kterej bude obcházet systémy potkám, tak bude možnost potrestání, když to nevýjde IC, tak od DM, protože tohle jsou prasárny s ještě trapnějšíma výmluvama.
Nevím proč se rozčiluješ, prasokrálík má pravdu:
nwnwiki wrote:
When cast against a player character or a PC's associate, this spell causes a dazed effect instead.
* The duration of the daze effect, if at least 4 rounds and the target is a PC, is halved under the normal game difficulty setting, and quartered under easier settings.
Prostě když tohle kouzlo hodíš na PC, neovládneš ho ale omámíš - mechanika zřejmě neumí nasimulovat předání kontroly PC jinému hráči (nebo to autoři tak schválně nechtěli udělat). Daze efekt je ošetřen mechanikou. Jediné v čem spatřuji možný problém je, pokud by Daze nefungovalo, to by byl bug. Doporučuji odzkoušet.

Reply with quote  

PostPosted: 18:24 03. Feb 2011 
Nováček
 Profile

kucik wrote:
Chyba je v hráčově hlavě. Ano, po zakouzlení dominate stále hráč ovládá svou postavu, ale měl by se chovat podle toho, že je pod vlivem dominate.

Pro tohle se rozčiluju, protože podle toho, co tady píšete to vůbec vlastně neplatí a je to kouzlo na PC prakticky zbytečné házet, když si vypijou lektvar a jdou dál. NPC tady řešit nebudu.

Reply with quote  

PostPosted: 18:26 03. Feb 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Na NPC už to taky nemá cenu :) Možná na ovládnutí havrana nebo zmije..

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 81 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]